Отговори на тема
 Въпрос за Легаси 
Автор Съобщение

Постове: 4
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравеите!Решил съм да си закупя Субару Легаси, седан, 2.0 куб. 125 коня ,ръчна скоростна кутия.Производство около 2000 година.Знам че подръжката на такъв автомобил е доста скъпа .Четах във форума че има двигатели с двоен маховик. Дали 2.0 куб. двигател е с такъв маховик и това оскъпява ли повече подръжката на такъв двигател?Окачването същото ли е като на Легасито до 99г..Защото пак ми се стори че специално задното окачване е по друг начин на модела след 99г..И най вероятно е по сложно и по скъпо за подръжка.Благодаря ви предварително за помоща.

Пон Дек 24, 2012 3:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, ти колко често мислиш да сменяш маховик, че се интересуваш от цената му? А по окачването ако не е с въздушно също не трябва да те притеснява. Намери твоята кола, преди да я купиш закарай я в Субару Сервиз да я огледат и ако нямат големи забележки - карай и си свиркай. То после не се знае кое ще се счупи по-напред. Нали знаеш: кола и жена - на късмет :)
Успех в търсенето :good:

Пон Дек 24, 2012 3:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Аз не карам много за година изминавам около 6000 километра.Колата ще се използва като семеен автомобил но жена ми не харесва комби варианта и за това се спрях на седан.Всички мои приятели и близки познати ме разубеждават за покупката на такава кола че била много скъпа подръжката и не си заслужава покупката.Но желанието ми да претижавам такъв автомобил е много голямо.Затова реших да питам за подръжката точно за този модел защото много ми харесва.

Пон Дек 24, 2012 4:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
С 6000км на година ще сменяш съединител след 25-30 години...така ,че прецени.
Весели празници! :hello:

Пон Дек 24, 2012 4:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 862
Автомобил: Pontiac Firebird 5.0 V8
Телефон: 0899164990
Рейтинг: 385
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей Колега,

Въобще не се замисляй , а намери запазена бройка и си свиркай.Не слушай какво говорят хората защото в БГ малко хора говорят от опит , а повечето казват каквото са чули. Аз карам предишния модел94-98 ,имам я от 1 месец и нещо минах 2000 км и смея да твърдя ,че е една от най добрите коли които съм карал. Имал съм няколко коли -VW ,няколко Ford-а (old school s RWD не от тези с лошата слава+мондео от първите) , BMW 3-та серия и.т.н . И да може да е по скъпо първоначалното обслужване ,но ако не правиш компромиси с качеството на нещата които слагаш и ако колата е поддържана преди теб ще имаш една изключително надеждна ,удобна, практична и проходима кола. На мен лично комбито много ми харесва вижда ми се по красиво от седана ,но то си е въпрос на вкус. Маховик става и едномасов да се монтира ако те притеснява ,но е възможно съединителя да не издържи толкова . Но както каза колегата по горе с 6000 на година ще го смениш след 30 години оригиналния маховик :)

Поздрави,

И не слушай VW и BMW групата какво говорят както казват хората скъпото излиза по евтино понякога

Пон Дек 24, 2012 11:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 64
Автомобил: SUBARU LEGASY 2.2 128ks
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей и от мен колега "rim" .Преди точно една година и аз си задавах същия въпрос като теб дали да си взема автомобил с марката SUBARU...До преди да взема субаруто минах(два три месеца) през какви ли не марки,автокъщи,частни лица,сметки за по евтина и икономична кола и какви ли още не.Така и не си харесах нищо.Накрая това субару -моето го взех от мой първи братовчед.Първоначално колата с нищо не ме впечатли-някаква си кола там с никаква форма( говоря за легаси 2-ка ),всички екстри,голям мотор(2.2 съответно големи данъци,застраховки и голям разход на гориво),скъпа поддръжка и какво ли още не-с две думи всичко което НЕ СЪМ ТЪРСИЛ В ЕДИН АВТОМОБИЛ.НО тук идва ГОЛЯМОТО НО....Още на първата седмица след покупката всичко,повтарям ВСИЧКО се обърна на 180 градуса,още повече че тъкмо предстоеше зимата.....Както един колега беше писал някъде из форума така и аз една година по-късно когато седна в тая кола ОЩЕ МИ ПЪЛНИ СЪРЦЕТО. Та да си дойдем конкретно на твоя въпрос ДА субару е скъпа за поддръжка НО частите му са два да не кажа три пъти по ЗДРАВИ от частите на останалите автомобили(говоря от личен опит)С течение на времето съм се убедил че всичко хубаво се заплаща...ТОЧНО ТОВА ИЗРЕЧЕНИЕ ОПИСВА В ГОЛЯМА СТЕПЕН МАРКАТА SUBARU....И ако все пак се спреш на такъв автомобил преди покупката му потърси НЕПРЕМЕННО съвет на специалист(във форума има доста изписано по въпроса)И накрая колкото и да мислиш каква кола да си вземеш,на каквито и специалисти да я караш остава си в пълна сила поговорката "ЖЕНА,КОЛА И ПРАСЕ СЕ ВЗИМАТ НА КЪСМЕТ"

Пон Дек 24, 2012 11:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря ви за отговорите!Надявам се да намеря някое запазено субару.

Вто Дек 25, 2012 10:11 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
2.0 / 125 след 1999 са с демпферен маховик - нов мисля беше към 800 лв. Обикновено се сменя със съединителя - по книга ](*,) . Ако са тръгнали пружините има едно много специфично присвирване откъм кутията/картера на маховика, като някой пишман майстор може да го оприличи на аксиален лагер, но е специфичен звук. Предното ми легаси беше такова, купих го на сляпо от Германия, за да се прибера до БГ - като го запалих студено - много отчетливо се чуваше това присвирване, като и аз тогава си мислех, че е от лагера, после му смених съединителя с оригинален нов комплект - понамаля, но си остана, тогава ми казаха в Субару Варна за маховика, но не е никаква драма, колата беше на 210 000, аз я карах още 20-30000 преди да мина на турбо. Нямал съм никакви проблеми с това, а и има вариант да се мине на твърд маховик.

Вто Дек 25, 2012 10:16 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема