Понеже явно доста сте запознати с джипове и проходимост,тогава гледайки прикрепената снимка,според вас този джип имайки масата,клиренса,всички блокажи и е автоматик,дали според вас с тези тесни гуми ще се качи там където колегата е успял а Таурега не - дали и този ще се изложи или ще успее - вие как мислите ?
Прикачени файлове:
Imagen 041.jpg [ 151.81 KiB | Прегледано 624 пъти ]
Снегът на пистата е малко и тесните гуми биха били предимство, но на големия сняг колкото по-големи гуми (високи и широки) с по-ниско налягане са задължителни. Тесните гуми са по-добре при глина и малък сняг, защото много по-бързо достигат до твърдо, и съответно зацепват по-бързо.
Понеже явно доста сте запознати с джипове и проходимост,тогава гледайки прикрепената снимка,според вас този джип имайки масата,клиренса,всички блокажи и е автоматик,дали според вас с тези тесни гуми ще се качи там където колегата е успял а Таурега не - дали и този ще се изложи или ще успее - вие как мислите ?
Аз мисля, че този бункер ще е повод за доста смях на ски пистата с тия гуми на кубчета, дето са даже изтрити. Ако имаш късмета да вадиш снега до кал може и да върви, обаче при това тегло ти трябва сила от порядъка на 500 коня, а тоя предполагам дизел едва ли има и 250....
_________________ All-Wheel-Drive
Пон Дек 24, 2012 7:01 pm
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Снегът на пистата е малко и тесните гуми биха били предимство, но на големия сняг колкото по-големи гуми (високи и широки) с по-ниско налягане са задължителни. Тесните гуми са по-добре при глина и малък сняг, защото много по-бързо достигат до твърдо, и съответно зацепват по-бързо.
6 -точки от мен
Цитат:
Аз мисля, че този бункер ще е повод за доста смях на ски пистата с тия гуми на кубчета, дето са даже изтрити. Ако имаш късмета да вадиш снега до кал може и да върви, обаче при това тегло ти трябва сила от порядъка на 500 коня, а тоя предполагам дизел едва ли има и 250....
Точно този бункер ще ни направи смешни, именно с този размер гуми на пистата от клипа. Ако обаче имаме сняг 50-80см. е жив умрял и така ще се окопае,че само танк ще го извади - пробвано е мощност:95 к.с. разход/среден:16/100 тегло:3,5-4-ри тона - без екипаж и въоръжение мах.скорост: 95км/ч - но повече от 80 не вдига Тръгне ли в дълбоки снегове и пясък се сменят с двойно по-широки
Таурега най-вероятно си е с гумите с който кара с по 180 на магистралата,много голяма част от собствениците на джипове омаломажават именно факта,че карат тежки машини и трябва да правят оценка на терена преди да се окопаят някъде
Ако имаш късмета да вадиш снега до кал може и да върви, обаче при това тегло ти трябва сила от порядъка на 500 коня, а тоя предполагам дизел едва ли има и 250....
Важни са кутията и предавателните числа. Старата G класа която има няма 100 коня върви като танк от където и както си пожелае и тежи 2 тона. Все пак това не е камион който тегли 25 тона че да му трябват 500 коня мощност.
Най-лошото е , че колегата Ник не се обади да се съберем повече Субарута на баира . Вчера видях неговото Легаси на паркинга на Мол Русе, ама като не го познавам, пък и Софийско
Важни са кутията и предавателните числа. Старата G класа която има няма 100 коня върви като танк от където и както си пожелае и тежи 2 тона.
100 коня не излизат отвсякъде откъдето излизат 200 - повярвай гледали сме го на живо безброй много пъти. Някои терени изискват засилка, други изискват обороти за да се чисти гумата, а трети изискват всичко. С тия 100 коня дизеловите на първа бавна дето не откъсва, а на втора бавна омалява може да закачиш някой плуг и да импровизираш в градината. Без лоши чувства, ама ако тоя гроб вървеше много, хората нямаше да пуснат "гега" 5000 кубика - нали?.....заради единия звук едва ли е.
......един мой клип. Поток течаш през поляна, есента става мочурище. Сметнатите предавателни числа на дизела, като се задъхат на втора и само докато си помислиш да натиснеш съединитела за първа са готови спрели....ама с такава сила спират, че колана чак те хваща. Обяснявай ми тогава за трансмисии и предавки, сметки и изчисления.
...обаче 200+ на пълна газ излиза, хвърля кал 10 метра нагоре...
SUB_0 написа:
Все пак това не е камион който тегли 25 тона че да му трябват 500 коня мощност.
edit. BTW, от предавателни числа могат да направят 100 коня да теглят и 100 тона, обаче в офроуда тавана им винаги ще е твърде нисък.
Аз по скоро коментирах спрямо клипчетата на Волксваген-а и Субару-то, където очевидно Тауарега има повече мощност ама какъв джип е той... Нарочно слагам многоточието Иначе определено мощността помага когато става за истински офроудър, но не означава определено че е единствения решаващ фактор. Именно затова споменах кутии и предавателни числа, а и не на последно място задкормилното у-во. Примерно Нива-та или G класата ще изпъплят и те от тази калнотия на клипчето. Да не споменавам пък и Унимог, които ги има и с по 80 коня дизел.
Весела Коледа на всички!
_________________ Искам СУБАРУ
Вто Дек 25, 2012 12:05 am
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Тъй като Субаруто вече се е качило, възможност да станат за смях имат само непробвалите в това число и бункера.
ps. Не подценявай военната техника,защото като паднат големи снегове, на тях се разчита първи да минат и да помогнат на бедстващите ,там където снегорини не минават . ps.2 Иначе Да- всички разбрахме,че Субару е по-добро от Ф.Ваген и Не само ...
Примерно Нива-та или G класата ще изпъплят и те от тази калнотия на клипчето. Да не споменавам пък и Унимог, които ги има и с по 80 коня дизел.
Весела Коледа на всички!
Не случайно, колега, ти давам пример тоя клип.
И двата джипа са с нови Малатести Кобра......Патрула е 3.3 TDI с шпрегнати ресори и остана на място, гумите му са замазани като сликове, Паджерото е 208 коня - спира и тръгва Лада Нива никога няма да мине от това място
Кално е, но не е глина...няма значение де, щото трябва нов спор да отваряме. Аз лично не признавам Лада Нива за каквото и да било. Наречете ме по ваш изор, наясно съм какви клипове има и как са ви впечатлявали разни чичовци - аз съм НЕ
Не мисля че се е развил някакъв спор тук, просто всеки си изказва мнението и то в много нормален тон и изказ. Не съм навътре в офроуда, затова искам да те попитам кое ти е противно в Нивата, че не я признаваш.
Иначе мисля че куатрото е перманентно с механичен диф. на Торсен, докато 4 моушън е на Халдекс с онези електроники и е .. брадЪ Може и да се бъркам.
Не е - Multiplate clutch lockable center differential 50/50 Торсен няма никъде по това "нещо", Q7 e Torsen
SUB_0 написа:
Не съм навътре в офроуда, затова искам да те попитам кое ти е противно в Нивата, че не я признаваш.
Правилно си използвал думата "противна". Противна ми е станала заради хората. Дотегнало ми е да слушам за това недоразумение. Слаба е във всяко едно отношение - слабо окачване, слаб драйвтрейн, слаби агрегати, лоша изработка, лоша сглобка, нулева надеждност на всички възли и въпреки това има някакви хора, които винаги я дават за пример. Единственото, което уважавам в тая кола е, че има междинен диф.
_________________ All-Wheel-Drive
Вто Дек 25, 2012 3:13 am
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Честита Коледа на всички! Иначе по темата. Ако се загледате по светофарите, повечето дърти сувове (нов внос, на реални километри ) са си или с летните гуми (щото на магистралата са у лево) или със някакви зимни с незнаен дот и протектор, който прилича повече на слик. После идва първия сняг и не можем да излезем от паркинга. За мен в този случай, най вероятно се касае неподходящи гуми и неопитен водач. Иначе Туарега е СУВ с доста грамотна конструкция. Не е Халдекс, а си е постоянно 4х4 с междуосев диференциал, който може да се блокира принудително. Бавни (наистина са бавни – 2,66) предавки. Някои имат (рядко е, вярно) заден блокаж. Тези с пневматичното окачване достигат просвет 300 мм. Има си бутон с който се изключват стабилизиращата програма и тракшъна – нещо задължително при такива заигравки в снега, което според мен също шофьора не е направил. И не на последно място, понеже се засегна и мощноста – повечето Туарези имат доста добра тяговъоръженост и могат добре да развъртят кални гуми. Но явно не са достатъчно прежалени още и си подвизават основно по асфалта.
Аз съм карал V10TDI и мога да кажа, че със сигурност има сила да развърти кални гуми. Въртящ момент има да изтегли вагон, а просвета е наистина впечатляващ. Не е халдекс със сигурност, дори мислех, че е търсен, но явно бъркам.
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.