Отговори на тема
 Разход газ 
Автор Съобщение

Постове: 40
Автомобил: Lexus IS 200
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, за много години първо и едно въпросче - колата ми даде разход извънградско, сщия като в града, че и малко повече - около 14/100. Това на магистрала със скорост 140 закотвена с круиза. Нещо не ми се струва нормално.И още нещо с гуми размер 195/65/15 съм и имаше разлика от 5-6 км/ч. между показанията на километража и джипиеса, дали нарочно е направен километража да показва повече щото не ми се вярва от разлика в размера на гумите (190/65/15 от производител) да се получи такава разлика.

Пон Яну 07, 2013 2:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Разликата в показанията на километража в повече от 5-8 км/ч е нормална за повечето коли. Досега само на американския ми Аутбек показваше точно колкото и GPS-a. А относно разхода на коя магистрала, в каква посока и за колко км си я засякъл. Защото винаги има разлика, освен ако не си направил "отиване и връщане" и това е средния разход от двете посоки.

Пон Яну 07, 2013 3:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 40
Автомобил: Lexus IS 200
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
ами от София към Бургас, мислех, че ще успея да мина магистралата с 40 л. бутилка (обикновено събира около 32-33л.) ама ми свърши точно в новия участък, където няма кьорава бензиностанция. Изкара 271 км. и заредих 36 л.??? на няква измислена бензиностанция. За справка в София лятото минавах същите километри а сега, може би заради това, че работи повече не бензин докато загрее и не минавам много километри на ден, минавам към 300.

Пон Яну 07, 2013 4:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При газта не е точно замерването "пълно-пълно", заради различното налягане по газстанциите. Както сам казваш, обикновенно пълниш 32-33 л., ако приемеш че предното зареждане е било толкова то 32л :271 км х 100= 11.8 л/100км което според мен е нормално за тази скорост. А че си заредил после 36 л. вероятно налягането е било по-голямо и с това зареждане трябва да изминеш повече км.
;)

Пон Яну 07, 2013 4:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най точно ще е при зареждане на същата колонка, нямало е как да стане в твоя случай.

Пон Яну 07, 2013 5:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 153
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2008
Телефон: 0887201711
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Ако разхода е както го е сметнал колегата си е нормално. А това, че няма газостанция за презареждане не е отчайващо, тъкмо колицата ще си припомни вкуса на бензина. Колега карай си я със здраве!

Пон Яну 07, 2013 8:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 64
Автомобил: SUBARU LEGASY 2.2 128ks
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги когато засичате колите си за разход на гас(пропан бутан),за да ви бъдат ВЕРНИ сметките спазвайте следното.Трябва задължително бутилката да ви бъде Празна. (докато свърши изцяло),зареждате да речем 25 или 30 или там колкото зареждате литра(запомнете или си записвате ТОЧНО колко литра сте заредили по колонка),занулявате дневния километраж и карате докато свърши гаста(разбира се желателно е това да стане в рамките на един ден,и маршрута да бъде отиване и връщане до дадено място)Когато свърши гаста делите лтрите на километрите.Всяко друго зареждане като допълване на една и съща колонка или друго ще ви излъже в сметките.При зареждане до пълна бутилка не изключва колонката а НИВОМЕРА НА БУТИЛКАТА(просто като се вдигне поплавъка едн сачма затваря входа на бутилката)Вече в зависимост от налягането на колонката пълненето е по бавно или по бързо от което поплавъвка затваря прихода на гас различно(обикновенно с разлика от един два литра),има и друг случай когато поплавъка въобще не изключи и тогава пълненето става докато налягането в бутилката и това на колонката се изравни,което е много опасно(тогава имаме проблем с НИВОМЕРА-на мен ми се е случвало).Когато зареждате бутилките си "до горе" накрая трябва задължително да се чуе това"притракване" на съчмата в НИВОМЕРА,в противен случай имаме голям проблем защото дефакто нищо не изключва гаста и се пълни бутилката до като се изравнят двете налягания това на колонката с това на бутилката.Реално в този случай имаме наистина пълнене ДО ГОРЕ.За туй въведоха изискването на бутилките за бита да се зареждат на КАНТАР-ТЕ НЯМАТ НИВОМЕР.

Пон Яну 07, 2013 8:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Прав е колегата. Да допълня - ако се зарежда до изключване има възможност диференциалния клапан на газ колонката да е износен и при голямо налягане да пропуска. Клапана на бутилката щраква но "пълненето" не спира а продължава бавно, т.е. получавате лъжливо зареждане което и обърква сметките.

Пон Яну 07, 2013 9:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
Забравете го това с мерене на разхода така :)
Мене ми казаха, че пускат и въздух покрай газта. Скорошен случай - човека заредил, отива на сервиз - не работи газовата. Чудили се, мая ли се и решили да видят дали пуска бутилката. Оказало, че пуска ама въздух само. Не знам до колко е вярно... но е достса вероятно.
Плюс това качеството на газта е ужасно на някои места. От зареждане до зареждане при абсолютно еднакво каране и от една колонка има разлики. Трудна работа е това с точното засичане. +/- 2л е ОК :) (по мои наблюдения)

Пон Яну 07, 2013 11:21 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Само да добавя, че като зареждаме или пък вътре в бутилката газта е в течно, а не в газообразно състояние.
;)

Вто Яну 08, 2013 7:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Няма как да ти зареждат въздух. Не само е невъзможно ами е опасно. Затова при първоначално зареждане на цистерна резервоара се азотира за да няма кислород.

Вто Яну 08, 2013 8:15 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема