Outback H6 - кой от двата модела? - Резултатът е Forester XT
| Автор |
Съобщение |
|
dragoveli
Регистриран на: Пон Юли 16, 2012 4:40 pm Постове: 654 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194    
|
Честито,Alex  .Ако я обслужваш при Митака,а доколкото те разбрах така ще процедираш за масла и консумативи той няма да е очарован да си донесеш ти... 
|
|
5
|
|
| Вто Яну 08, 2013 12:04 am |
|
|
|
=Alex=
|

хаха, така ли - не знаех. Нямам против - за мен е все тая откъде ще ги взема, стига да са правилните. Той с какви масла работи? Искам да й сложа точно това, което е казало япончето и ако механикът ми предлага "алтернативи", няма да се разберем, колкото и да има против. П.С. Благодаря за честитката. Дано е послушна красавицата. Много ме радва ритуалното "палене" на таблото - от почти непрегледно черно светват червените рингове, после стрелките и после - в бяло циферблатите... гаси ги по обратния ред и е яка гледка - накрая "фейдват" и червените рингове - мания И като затвориш вратата, тя се "флопва" като на бутиков хладилник и все едно някой натиска бутон "Mute" на околните шумове. Само по оборотомера разбирам, че моторът работи. Дори на отворен капак го познавам, че е "ON" само по ремъка и въртящите се ролки на това и онова. Включвам драйв, дори потрепване няма. Пускам спирачката и таз красота започва да се "стеле" по пътя. Чудна работа. Ще я черпя един резервоар V-Power Racing, да видим дали боксерите го харесват 
|
|
|
|
| Вто Яну 08, 2013 12:48 am |
|
|
|
plaskom
|
Честито  и много радости с новата придобивка! Митака работи с продукти на Мотул, но не мисля че ще има проблем ако си занесеш консумативи. Те нали си вземат парите за труд. Аз лично винаги си нося накладки, филтри, свещи и др. такива, защото ползвам само оригинални на Субару и никога не го е правил на въпрос.
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Вто Яну 08, 2013 8:19 am |
|
|
|
didoya
Регистриран на: Сря Апр 25, 2012 7:40 am Постове: 454 Местоположение: София
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140   
|
Alex - честито! Радвам се, че най-накрая си намери читав H6 (макар и да не е Аутбек), както и че си толкова очарован от автомобила - и аз бях така като взех моето. Много да те слуша, радва и безброй приятни емоции с него!:) 
|
|
|
|
| Вто Яну 08, 2013 8:24 am |
|
|
|
=Alex=
|

plaskom написа: Честито  и много радости с новата придобивка! Митака работи с продукти на Мотул, но не мисля че ще има проблем ако си занесеш консумативи. Те нали си вземат парите за труд. Аз лично винаги си нося накладки, филтри, свещи и др. такива, защото ползвам само оригинални на Субару и никога не го е правил на въпрос. О, аз задължително смятам да ползвам оригиналните консумативи. От тези агенти на Симеоновско шосе до зоопарка ли се купуват? @Дидо - мерси, бро. Свърши ми се чакането и минахме на Легаси, но така или иначе аз не съм офроуд човек. Беците ги гледам, че са бая тормозени и все нещо им намирам, което дразни на внесените екземпляри тук. Другото решение беше да се вдигна и аз да си ги гледам по Европата, за което нямам времето и нервите. Ще видим как ще е Легасито. За сега не мога да му намеря читави зимни гуми - летните на него са му 215 х 45 х 17, но мисля фабричният му размер е 205 х 50 х 17 (който е и по-правилен за зимата). Предлагат ми някаква Lassa Snoway Era и Йокохама W902. 
|
|
|
|
| Вто Яну 08, 2013 11:00 am |
|
|
|
six_stars
Регистриран на: Пон Апр 02, 2007 10:26 am Постове: 1254 Местоположение: София
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162   
|
|
Частите само от Mimi13 или Liо тук във форума. На Симеоновско части няма - магазина е в Горубляне среду Булстрад - сервиза е официален на КИА и Субару, но не ти препоръчвам даже да минаваш покрай тях - цените са двойни, наличности няма и на елементарни неща, а доставката е по-мудна от на колегите тук.
Иначе честито!
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
|
|
|
|
| Вто Яну 08, 2013 11:28 am |
|
|
|
plaskom
|
=Alex= написа: О, аз задължително смятам да ползвам оригиналните консумативи. От тези агенти на Симеоновско шосе до зоопарка ли се купуват? ... За сега не мога да му намеря читави зимни гуми - летните на него са му 215 х 45 х 17, но мисля фабричният му размер е 205 х 50 х 17 (който е и по-правилен за зимата). Предлагат ми някаква Lassa Snoway Era и Йокохама W902.  Аз оригиналните консумативи повечето не ги купувам от Бг, но съм взимал и от колегата Мимо13 - много е точен. Lassa (зимни) съм карал на Аутбек и нямах забележки към тях. 
|
|
|
|
| Вто Яну 08, 2013 11:52 am |
|
|
|
=Alex=
|
|
Колега, ама вярно ли официалния вносител дори консумативи на склад няма - масла, филтри, накладки?!?!? Какво налага чак да се внасят такива неща?
|
|
|
|
| Вто Яну 08, 2013 1:10 pm |
|
|
|
Vmax
|
=Alex= написа: Колега, ама вярно ли официалния вносител дори консумативи на склад няма - масла, филтри, накладки?!?!? Какво налага чак да се внасят такива неща? Цената колега - като видиш колко пари ще ти обяват за тубичка с картинка на Субару и сравниш с тубичка Мотул... Официален вносител ама втора ръка - през гръцкия клон...
|
|
|
|
| Вто Яну 08, 2013 1:30 pm |
|
|
|
dragoveli
Регистриран на: Пон Юли 16, 2012 4:40 pm Постове: 654 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194    
|
=Alex= написа: Колега, ама вярно ли официалния вносител дори консумативи на склад няма - масла, филтри, накладки?!?!? Какво налага чак да се внасят такива неща? Официалния вносител е всъщност представител на "Субару Гърция"... ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
|
|
|
|
| Вто Яну 08, 2013 1:34 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
|
сложи малко снимки да я видим
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Вто Яну 08, 2013 2:03 pm |
|
|
|
=Alex=
|
Благодаря. Нямах идея, че и тук са замесени гърци. Кво Субару в Гърция? @Valadares, ще я снимам в следващите дни и ще кача. 
|
|
|
|
| Вто Яну 08, 2013 2:15 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
Я още един Road Runner  . Със здраве да я ползваш. Тук в Шумен има едно докторско Легаси H6. Последно го гледах по-височко. Сменил му е окачването с такова от Аутбек.
|
|
|
|
| Вто Яну 08, 2013 3:31 pm |
|
|
|
six_stars
Регистриран на: Пон Апр 02, 2007 10:26 am Постове: 1254 Местоположение: София
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162   
|
=Alex= написа: Колега, ама вярно ли официалния вносител дори консумативи на склад няма - масла, филтри, накладки?!?!? Какво налага чак да се внасят такива неща? Последно им звънях за накладки. 266 лв. И ми вика супер учудено по телефона "А! Даже ги има налични!". Смешна работа. Предния път беше за гарнитури. Цената х3 от тази на Люцкан и ми вика - 10 дни, ако ги имаме налични при доставчика. Сигурно ги пускат по охлюви от гърция до тука. Замесен ли е грък - бягай надалече. П. С. Имаш ЛС
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
|
|
|
|
| Вто Яну 08, 2013 4:34 pm |
|
|
|
deadman
|
=Alex= написа: ..... ДВГ, дифове, скорости... какво друго - масло хидравлика, антифриз и сп. течност да сменяме ли...
Честита радост за окото и душата  . Само положителни емоции да носи!!! За ДВГ масло и филтър за него от mimo13 тук може да ти даде на меко казано добри цени. Той предлага Мотул и Енеос като и от дете марки ще си доволен. Аз съм с Мотул 300В. Като взех моята смених сущо масло в скоростна кутия и дифове, антифриз, водна помпа. Всичко без помпата от Субару Варна - антифриз на Fusch, масло скорости и дифове Subaru ATF. Помпата от mimo13. Скоро сменях и спирачни дискове с накладки и сложих също високотемпературна спирачна течност на Мотул, препоръчана ми в Субару Варна. Общо взето ако решиш да обслужиш красавицата преди спалнята  по книжка имаш доста възможности и избор.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Вто Яну 08, 2013 4:44 pm |
|
|
|
=Alex=
|

Не съм предполагал, че ще ми се наложи да напиша този пост. Днес следобяд, при нотариуса колата вместо края на 2006-та се оказа с други документи и с първа регистрация от началото на 2004-та. На нас ни беше продавана като за 2006-та края през цялото време. Развалихме сделката и отново сме в изходна позиция. Човекът каза, че тези дни щял да върне капарото.
Появи се и реалният собственик - батален овчар, със златни очила, няколко ланеца и менте кожено яке, с дълго нокътче на малкия пръст. И "братле, братле"... смота документите и бам на помощниците да пишат. Казвам, колега, дай все пак и аз да ги видя тия документи... и след известни въпроси, поглеждам - колата нещо в стил Март 2004...и на въпроса защо се получава така, този дебил ми казва "Ама ти ся к'во искаш - кола У година, че и километри, че на парА?!" Казвам "И трите, дядо попе, и трите", кола 2004-та няма да си купя. И си тръгнахме...
Защо ли имам ненавист към типичния български автотърговец... супер тъпо се чувствам. Търсенето продължава. И накрая ще ходя сам да си избирам в Германия. По-скъпо, но поне по-истинско.
Съжалявам за емоциите на всички. Може би трябваше да пиша вече при затворена сделка, а не на капаро.
|
|
|
|
| Вто Яну 08, 2013 5:21 pm |
|
|
|
didoya
Регистриран на: Сря Апр 25, 2012 7:40 am Постове: 454 Местоположение: София
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140   
|
|
Всяко зло за добро са казали хората.
Горе главата, ще намериш още по-хубава:)
|
|
|
|
| Вто Яну 08, 2013 6:30 pm |
|
|
|
plaskom
|
|
Другия път виж VIN-а от купето и го провери в нет-а за да няма такива изненади.
|
|
|
|
| Вто Яну 08, 2013 6:52 pm |
|
|
|
=Alex=
|
|
Да, това трябваше да го направя, но изобщо не се сетих...
Къде се проверяват Субитата? Направо да проверявам следващите преди всичко останало.
|
|
|
|
| Вто Яну 08, 2013 6:55 pm |
|
|
|
plaskom
|
|