Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  >
 Outback H6 - кой от двата модела? - Резултатът е Forester XT 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Чудно, благодаря.

Тези Дефи777, на Цар Борис читави ли са? Предполагам това са тези, с американчетата? Примерна тяхна обява: http://www.mobile.bg/11347772809940128 (само дето не е Н6).

Вто Яну 08, 2013 7:34 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това са тия горе в Княжево с американските да. Само като им гледам обявата припадам от смях. Сигурно са читави колите, ама такива описания много ме забавляват...

Вто Яну 08, 2013 7:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Десетата цифра от номера на рамата е моделната година /след 2000 година/.
Годината не прави колата. Ако е била читава, другото е въпрос на преговори...

Вто Яну 08, 2013 8:11 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Съгласен съм, че годината не прави колата, но поне за мен в този случай тя има значение. Кола 2004-та си е вече кола на 9 години. Пък било то и Субару. Но остави това - проблемът е, че ако един търговец тръгне да лъже за това, спирам да му вярвам за всичко останало и той просто не е моя човек. Защо да му вярвам на сервизната книжка и 150,000 км в този случай? Със същата лекота, тази кола може да се окаже добре поддържан екземпляр на 350,000.
Да не говорим, че е доста "добре, за да е истина" (но не изключено) кола в Западна Европа на 6 год да е само на 150,000 км... но на 8-9 години вече гарантирано не е на толкова. Просто аз самият няма да се чувствам добре, да си задавам всеки ден въпроси. Не ми е на сърце така. Моят начин за търгуване е друг и искам да го правя с точни и почтени хора.

Подобни неща в белия свят не напразно са криминализирани (манипулация на година и пробег), а ние тук - с пазарлъци минаваме все още... не съм съгласен, колега.

Вто Яну 08, 2013 8:43 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Прав си за това, че вече губиш доверието и става малко - да го прецакаш в собствената му игра и не си струва...

Вто Яну 08, 2013 8:57 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
=Alex= написа:
Да не говорим, че е доста "добре, за да е истина" (но не изключено) кола в Западна Европа на 6 год да е само на 150,000 км... но на 8-9 години вече гарантирано не е на толкова. .

Аз лично съм виждал кола в Белгия - взе ме от летището Брюксел - заведе ме в Антверпен и след два дни обратно на летището Брюксел.
На километржа пишеше 249ХХХ км. Попитах шофьора: "На колко години е колата?" Отговорът ме смая - "На 18 или 19 МЕСЕЦА", Не беше съвсем сигурен. После разговорът тръгна и се оказа, че са трима водачи и тази кола не изстива.
Така, че неизвестните могат да бъдат много.

Вто Яну 08, 2013 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
След днешния провал с отрепките от автокъщата се амбицирах и разрових Германските и Швейцарски сайтове за продажба на автомобили. След няколко часа прекарани в рисърч, направо ми призлява колко измекярска държава сме. Българинът обича да люби дявола по чорапи, да плати малко, да получи много, обича да му пише 130,000 на километража, да бъде поналъган и - нормално - такива са ни и "авто-джамбазите".

В Германия бързо се отказах да търся - всичко на всичко има 10-на ОВ Н6. Минах на Швейцария. И ето примерите. Изводите са за вас (и за тези, като мен, търсещи ЧИТАВ Аутбек). Умишлено използвам именно comparis.ch, защото търси във всички авто-сайтове в Швейцария.

Най-евтиният екземпляр, който ми излезе по оналйн обява в Швейцария с филтър Субару Аутбек; над 200кс; след 2005-та е тази:
http://en.comparis.ch/carfinder/marktplatz/details.aspx?id=14266860 - CHF 9.400 (15,204 лв) - чудесен фейслифтов модел (07-ма) на 225,000 км - продава се от 13.07.2012. И това е най-евтината бройка. Сещайте се на колко пари ще дойде в БГ. И ако дойде - мигновено ще се сдобие с показания на одометъра от, примерно 84,659км., с перфектно "направена" сервизна книжка и в обявата й ще пише 2009-та година.

Така, минаваме нататък:
Следващият, след най-евтиния бек е този:
http://en.comparis.ch/carfinder/marktplatz/details.aspx?id=14758935 - CHF10,800 (17,468 лв) - отново фейслифт, на 179,500 км., в продажба от 21.11.2012.

Третият по цена е този:
http://en.comparis.ch/carfinder/marktplatz/details.aspx?id=14804729 - CHF11,900 (19,247 лв). Този НЕ е фейслифт, 2005-та е, на 118,500 км.

4-ят по цена вече скача на CHF14,600 и растат нагоре...

Вече категорично разбрах, че аз Субару от България втора употреба няма да си купя, просто защото нито една от обявите не е на истинска, неманипулирана кола. И за пореден път се убедих, че тая сган по автокъщите за нищо не става - това си е диагноза точно както "бакшиш/таксиджия". Да стоиш по цял ден в една каравана, да гледаш ТВ и да искаш да правиш по 30 бона на месец, лъжейки тоя и оня с менте коли. И до кога ще сме така?! До кога ще бъдем "тарикати", вместо да работим и подхождаме почтено спрямо живота?

Ще си купя фейслифтов бек от Швейцария - за мен това е правилното. Видно е, че няма как Легаситата и Беците, в продажба от нашите джамбази тук да са с 1-ва регистрация 2003/2004 и всички са в диапазона 14-15,500лв и между 130 и 150,000 км. Просто няма такива коли нито в Швейцария, нито в Германия. На 350-400-500К км - да.
Никога няма да станем нормална държава... :facepalm:

Ето и скрийншот на сърч-критериите и резултатите от comparis-a. Изводите всеки си ги прави сам. :lipseal:

Изображение

Сря Яну 09, 2013 2:34 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
=Alex= написа:
.....
Подобни неща в белия свят не напразно са криминализирани (манипулация на година и пробег), а ние тук - с пазарлъци минаваме все още... не съм съгласен, колега.

То и в нашите закони си има параграфи за "измама с цел материално облагодетелстване" или нещо подобно, но върви го доказвай това.
;)

Сря Яну 09, 2013 6:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Отговори с цитат
В Германия, Австрия (от където вкарвам аз), а и по някой път и от Италия (но много рядко са некориграни) има и коли които са на малко километри и на повече години, НО си имат и ЦЕНА, която доста се различава от цените на нашите търговци (макар, че търговец си е направо комплимент) - автоджамбази.....и това човек може много лесно да си го провери, когато оглежда кола от България. Всичкото е въпрос на качествено проучване на даден автомобил, а и както съветвам клиентите ми, има два варианта:
1. Искаш по нова на години кола за Х пари, макар и на повече километри, но ще я караш 2 -3 години и ще я махаш;
2. Искаш гледана кола, със всички инспекции и съпътстваща качественото и обслужване история, на малко километри, КОЯТО ще я караш повечко години - 6-7-8 -тогава за същите пари си вземи по-старичка (примерно около 2 год. разлика)
Е...има и трети вариант - искаш по-нова, на малко километри - ми бръкваш здраво, надълбоко в джеба и си ти
Това е....... :)

Сря Яну 09, 2013 9:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Съгласен съм с вас. Обаче това търсят хората това им дават джамбазите. Съдя по това, че като кажа на някой, че търся около 18 на мойта кола и ми се смеят, как по 16 имало на по-малко км. Айде обясни им, че кола карана 8-9 години в Италия абсолютно няма как да е но по-малко км от кола карана 8-9 г в България. И с история и с всичкото реално инфо, което може да има за нея.

Сря Яну 09, 2013 9:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Българина до такава степен е лъган и мачкан в почти всичко свързано с автомобилите (съжалявам, че в периода 99-2006г. и аз съм допринесъл за това), че каквото и да му каже човек и колкото и да е свестен продавача, на насрещния, първата му мисъл минаваща през главата е че " тоя ме нарежда нещо....има някво муше.....", макар че повечето ми клиенти забелязвам, че започнаха да се "поочупват", но това вече е частен случай и е свързан пряко с мене и начина ми на работа................като цяло по автокъщите нещата съвсем леко са се променили в положителен аспект (спрямо едно време) отнесено към клиента, но се е повишила значително и изобретателността за мамене, щото и джамбазите натрупаха доста опит.....с две думи - не виждам кога ще се оправят нещата при тях - най-вероятно - никога.... :)

Сря Яну 09, 2013 11:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
И каква стана тя? Навън беците със сервизна история са си точно в ценовия клас на А6, Е-класа, 5-та серия, дори учудващо - малко по-скъпи са. А това вече не е добре.

Ето този бек е на първа страничка от търсенето в компарис-а: http://en.comparis.ch/carfinder/marktplatz/details.aspx?id=14889762

2006 бек, не-фейслифт дори, 12м 06, 127,700 км - 15,000 CHF (EUR12,405), на който единствената му екстра е навигация, няма ксенон, няма парктроници, нищо. Само стандартното оборудване за модела.

За тия пари може да се вземе от Германия примерно тази А6-ца V8 Quattro 4.2 FSI, с пълна сервизна история и всички екстри. Даже е с една година по-ново и е наистина добър екземпляр.
[url]http://suchen.mobile.de/auto-inserat/audi-a6-4-2-fsi-quattro-tiptronic-s-line-vollausstatt-mönchengladbach/170418096.html?origin=PARK[/url]

Аз лично при еднакви пари отнасям А6-цата. С тоя мотор е демонична колата и харчи колкото Н6. По-скоро бих им оставил на семейните дизеловата и аз бих взел тая. Или просто минаваме на по-стар бек, примерно фейслифтов като този:
http://www.mobile.bg/11356813096650442

Аз ли пропускам нещо, или нещата наистина са така? :shock:

П.С. Нямам желание и моля да не обръщаме темата в Суби вс Ауди - не е това идеята, а и е дискутирано преди.

Сря Яну 09, 2013 11:55 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
=Alex= написа:

Аз ли пропускам нещо, или нещата наистина са така? :shock:

П.С. Нямам желание и моля да не обръщаме темата в Суби вс Ауди - не е това идеята, а и е дискутирано преди.

Аудито е поне два пъти по-скъпо като ново, съответно и поддръжката му през годините е по-скъпа. Колко точно е трудно да се каже :pardon: , но проблема не е само да се купи една кола. А който иска, да си поддържа Ауди, хеле пък 4.2 :D

Сря Яну 09, 2013 12:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Колегата е загатнал....Аудито е 2 пъти по-скъпо, два пъти по-бързо се разваля, създава двойно по-голям кеф (но във сервиза) (особенно автомата) и съответно и два пъти по-бързо се обезценява......личен опит .....но наистина, да не прецакваме темата (просто лафя) :cool:

Сря Яну 09, 2013 3:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
И както е казал шопа, от Витоша по-високо нема...

Сря Яну 09, 2013 3:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Добре, де, дайте да намерим хубав 6-звезден екземпляр в неизмамни възраст и пробег :pardon: Бат Буби, ти ако (все още) се занимаваш с такива неща, удари едно рамо... ще си платя каквото е нужно, просто не искам да се надлъгвам и да се наигравам с милионници с върнати километражи.

Сря Яну 09, 2013 8:59 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Alex.....Да, занимавам се с това (от 2006 работя вече само по поръчка)НО, идеята ми е не да използвам форума за лични облаги, а за да помагам с това което мога и разбирам, чрез натрупаните ми в годините опит и знания.....а и малко се попрецаква темата .......под аватара ми има телефон, на който при желание от твоя страна съм насреща.... ;) ......през деня, естествено :giggle:

Сря Яну 09, 2013 10:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Форумът е място за networking, събира хора с еднакви идеи, хобита, страсти и, понякога - еднакви цели. А този "networking" (не зная аналог на думата на Български език) може преспокойно и да значи и (или препрасне) в бизнес. И в това няма нищо лошо стига и двете страни да го искат. Ако наречем това "проект", за да е успешен, той трябва да е изгоден и за двете страни. Иначе не издържа във времето. За това не искам нищо безплатно. Така ме е научил животът.

Милион пъти повече бих се доверил на доказан член на този форум, отколкото на разни мързеливци-псевдо-тарикати от случайни "автокъщи", които името си не могат да напишат без поне 2 грешки. Защото ако ме излъжеш (в което крайно се съмнявам), ще спонсорирам форума и админите, да те заковат на челно място, горе до логото :D Това, последното изречение е в кръга на шегата.

Ще се чуем утре.

Сря Яну 09, 2013 11:43 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
BatBubi се е доказал

Сря Яну 09, 2013 11:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 35
Автомобил: VW Passat
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Алекс, пожелавам ти да намериш твоето Субару, следя твоята тема виждам, че знаеш какво искаш.Може би само въпрос на време е да се случи, а пък аз тайничко се надявам един ден/дано по-скоро/ и аз да съм на твоето място търсейки.Късмет!

Чет Яну 10, 2013 8:37 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  >