Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  >
 Outback H6 - кой от двата модела? - Резултатът е Forester XT 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Благодаря ти. И аз пожелавам скоро да си търсиш и ти :) Изглежда за тази кола трябва търпение.

Чет Яну 10, 2013 1:36 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 35
Автомобил: VW Passat
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Дано, защо не погледнеш в раздела " Продава се" има поне за мен страхотен Форестър 2.5 XT ко ти допада като модел.Мен лично тази генерация Форестър ми е любима, но за съжаление все още не ми стиска опитвам се да гледам реално на нещата.Мисля че обявата заслужава внимание аз доста я погледах, но уви.

Чет Яну 10, 2013 2:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, този Фори, изваден от контекста не е лош, но аз търся съвсем друга кола. Този е с ръчни скорости, а аз искам автомат. По-скоро съм се фокусирал на фейслифтов бек след 2007-ма. Имам проблем с възприятието на интериора на Форестъра, само като им сравня таблАта на фейслифтовия бек и на този Фори и ... изборът (за мен) е ясен. Не казвам, че колата е лоша - напротив - брутална си е, но не е това, което аз искам. Скорости няма да бучкам. А и при автомата знаеш, VTD...

Благодаря ти, че отделяш мисловен ресурс за моя казус.
:beer:

Чет Яну 10, 2013 7:19 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Разбирам те автомата си има предимства.Аз не съм карал автомат и затова може би съм малко пристрастен и недостатъчно обективен. Интериора наистина е по-слаб от на Аутбека,но на мен много ми допада самя факт че е турбо кола и в същото време многофункционална.Интересно ми е как ти се стори H6 като динамика и поведение на пътя спрямо дизеловото Ауди.

Чет Яну 10, 2013 8:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 65
Автомобил: outback 2.5 2004
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги! Какво мислите за новия Outback 3.6? За мен лично като размер – вътрешно пространство ми допада много , но така и не мога да свикна с дизайна :(

Чет Яну 10, 2013 9:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
аЛудито абрам повече, пробвал съм се няколко пъти :D

Чет Яну 10, 2013 9:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
dif2 написа:
Здравейте, колеги! Какво мислите за новия Outback 3.6? За мен лично като размер – вътрешно пространство ми допада много , но така и не мога да свикна с дизайна :(

С дизайна на новия бек и аз имам проблем - някой трябва сериозно да се погрижи за дизайна на новите модели там...

svetvet написа:
Разбирам те автомата си има предимства.Аз не съм карал автомат и затова може би съм малко пристрастен и недостатъчно обективен. Интериора наистина е по-слаб от на Аутбека,но на мен много ми допада самя факт че е турбо кола и в същото време многофункционална.Интересно ми е как ти се стори H6 като динамика и поведение на пътя спрямо дизеловото Ауди.

Колега, то, турбо многофункционални коли има бол... а относно сравнението във вървенето на Н6 и 3.0TDI... наистина ли искаш да ти отговоря искрено? Н6 не е вървежен мотор, автомата е доста по-муден и лагав... няма никаква база за сравнение. Особено в спорт режим 3.0TDI буквално се катапултира, а автоматът става дори нервен. Виж им показателите (0-100; въртящ момент)... Но друга и му е идеята на Н6, не е за състезания... Ама и друго - недей да сравняваш тези два мотора (най-малкото турбо мотор с атмосферен)... ако ще сравняваш - сравнявай V6 3.2 бензин на Ауди и Н6. Тогава би било интересно.

Аз друго да попитам - вярно ли е, че 2.5ХТ си харчи колкото Н6, а някои казват, че даже харчи повече? Някой може ли да ми даде реални и достоверни данни за ускорение на този Форестър 0-100, че в нет-а намирам само за някакви американски, 210 кс (или 211, нещо такова)... тези Форестъри май се тунинговат доста приятно, съдейки по този, на Бойко, който на 4-та продължаваше да "върти гуми" :cool:

Чет Яну 10, 2013 11:57 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за отговора аз предполагах, но техническите параметри са едно друго е усещането на живо.Аз не мога да сравнявам 3.2 Ауди и Н6, защото съм нямал допир с нито един от двата автомобила.Относно показателите на 2.5 ХТ 0-100 6 сек.; средна консумация на гориво 10,7 градско-14,7 извънградско-8,4. Това е от нета не знам дали са 100% акуратни.

Пет Яну 11, 2013 9:16 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Вярно, че многофункционални турбо коли бол, но мен очите ми все върху Субару. :)

Пет Яну 11, 2013 9:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Svet, да, такова сравнение би било честно - 6 цил. атм. бензинки, другото не е справедливо. Има и още нещо - Бек-а е в класа на А4, не на А6, което също има значение. Но подобни сравнения са абсолютно излишни поне за мен. Едната е лъскава, магистрална кола, с която да си правиш бързи и комфортни преходи от по 1000+км неусетно, а другата е с коренно различна идея. На Аудито не му отива дори да е мръсно, докато на Субито му стои чаровно да е поизкаляно. И последно, но не и по значение - ако ще е кола на старо (примерно 10 год.) повече бих се доверил на Субару. На 3.0ТДИ само дюзите като рез. части са му между 6 и 9,000 лв. и има едни 36 компютърни модула... Аудито е готино да си го вземеш ново и да го смениш на 150-200,000 км, но не и да го вземеш на толкова, ако не е изключително детайлно проверена колата и с УЛТРА ясна история. Защото после воят е много сериозен.

Остави ги тия сравнения, и двете са хубави и достатъчно бързи коли. И за добро или лошо са единствените с истинско, проактивно AWD. На мен би ми било интересно да видя как се държи Субару на сняг/лед. При Ауди има един много интересен момент - "диагоналното" увисване, което на мен ми се е случвало само веднъж, но 3 часа 3 човека сме копали около нея, за да може да излезе. Получава се когато попаднеш в ситуация, в която само две диагонални колела имат сцепление. Например предно ляво и задно дясно, а пред и зад тях имаш някакви препятствия (примерно лека ледена купчинка) . Тогава EDL (Electronic Differential Lock) се вижда, че е слаб и не може да й блокира другите две колела. И става леко тъпо, защото въртят само другите, без сцепление. Това е гадна черта на куатрото заради липсата на LSD-та на осите.

Ама, наистина, остави това. Ако те интересува нещо - питай на лс, за Ауди мога много да говоря, ама не е това идеята в този форум, нито идеята на темата.

Аз попрочетох за двигателя на този черния Форестър (2.5 турбина) и откарах цяла нощ, до 6 сутринта в четене и гледане на клипове с него - това е някаква мания - 6.0 0-100 е всъщност доста бърза кола. Вярвам повече на любителските видеа на братята руснаци, отколкото на режисираните Американски клипчета, завършващи с реклами на Субару и телефони за контакт. Но този "грозник" ще дойде някаква невероятна мания. Гледах в дълбоките руски провинции, вади БМВ-та, изхвърчали от пътя, които трактор не можа да извади :shock: :shock: :-? А един друг агент с 2.5ХТ само си "прокопа" път до шофьорската врата в сняг до дръжката на вратата и започна да се прави на снегорин, за да могат разни недоразумения като Аутлендър и Хонда ЦРВ да излязат от "паркинг" местата си. Феноменално - хвърчи сняг на 3 м над него, муцуна изобщо не се вижда, ей това е чарът на тая кола. И ЗВУКЪТ!!! О, да, звукът на ТОЗИ турбо боксер... :bow:
И при него май правилното е да е с ръчни скорости - автомата отива вече на 8 сек. 0-100, а и тая кола трябва да й чуваш, усещаш и контролираш максимално прекрасния мотор. В повечето от клиповете, които изгледах, се носеше такъв звук от двигателя, че ако имам такава кола, ще й махна аудиото - тя ти пее по-хубаво и от Whitesnake. После прочетох, че този мотор става и двигател на годината и редовно се мъдри между топ моторите на БМВ в класациите...

Няма да забравя миналата година ходихме на Витоша да поразтъркаме и на площадката, където бяхме спряли да пием кафета/пушим се появи една STi-ка, яко напомпана и с шипове. Остави този какво правеше нагоре, но после звукът + начина по който това животно влиза в обороти + звукът на блоу-оф-а съм ги сънувал седмици наред в най-еротичните си сънища... Изобщо, ако парите не са проблем, е много хубаво човек да си има една такава в гаража за "фън кар", а когато искаш да се правиш на бизнес чичо - мяташ се в костюма и поемаш с Алдито към... Варна или Мюнхен.

Мисля, че бих погледнал този Форестър след всичко изгледано и прочетено тази нощ. Дори май определено го предпочитам пред Н6 ОВ. Абе, турбото си е друга работа (мъдро заключи той)...

Ще се радвам тук да споделят мнение по-запознатите с Фори 2.5ХТ - какво може тая кола, някакви интересни неща, характеристики, свойства... колко би струвало да се "качи" този чудак на едни 300-350 кс на колелата? Върти ми се нещо в главата...

Пет Яну 11, 2013 11:27 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм карал малко 2.5 XT, ускорение 5,9 сек. 230 коня, брутално е като за повдигнато семейно комби, но още по-голямата лудница е Forester STI 330 коня.

Пет Яну 11, 2013 11:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Какъв е този Фори Сти 330 коня, колегата? Правен или? Защото за "стоковите" Сти ми излизат 261кс по руските сайтове... или бъркам нещо?

Пет Яну 11, 2013 11:45 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
Питай колегата Taipan колко е неговия :D

Пет Яну 11, 2013 11:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Отговори с цитат
мисля че Фори СТИ е само за Японския пазар

Последна промяна streetman на Пет Яну 11, 2013 12:01 pm, променена общо 1 път

Пет Яну 11, 2013 11:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Да, за направените - ясно. Аз питах стоково колко излиза, защото ако е с едни 30 коня отгоре на ХТ-то, няма смисъл да го търся из Европата, при условие, че има добър ХТ тук. Ако се сдобия с такъв, the very 1st thing ще бъде една истинска генерация - не прекалено шумна, но малко по-сърцата от фабричната. Да радва макс.

Някой знае ли нещо за това Фори, черното, за което става въпрос на тази страница? На човек от Субару Моторс ли е колата? Нещо повече за него? Ще бъда благодарен някой да ми драсне едно ЛС ако има инфо за собственика и колата.

Ясно за Фори STi, тия с десните волани не са ми интересни. Жалко, че го няма с волана от правилната страна. Но мацката много ме разсмя в това клипче, като се качи във Форито и нададе първото ускорение :D

Пет Яну 11, 2013 11:56 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Алекс, барво на теб виждам доста си почел.Като се замисля не и се искало никога да сравнявам Ауди със Субару/не е уместно наистина/, но просто ми беше интересно, защо човека който до последно е карал лъскавото Ауди така се прехласва по "грозничкия" Аутбек и сега изненада и Форестър. Не исках да налагам моетоси мнение,но тази кола наистина си е създадена да е с ръчна кутия не мога да си представя турбо бензинова колица автоматик.Вкарах ти сега муха в главата и доста бързо забрави проблемите с възприятието на интериора на Форестъра :) .Звука
наистина си е уникален това е другото, което толкова ме въодушевява и аз покрай теб така да се вълнувам.Луда работа.Манията е голяма айде дано да се похвалиш, пък живот и здраве като идвам в София/което често се случва/ може да ме повозиш искрено ще се изкефя.Късмет!

Пет Яну 11, 2013 12:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ами да, аз това казвам - различни са. Хубаво е да си ги имаш и двете. За конкретно Фори ХТ - тази се оказва скрита лимонка, има си други достойнства и да ти кажа честно - май бих предпочел нея пред бек. "Луксозна" кола си имам. И в един 2.5ХТ май последното, което ще ме интересува, докато му се наслаждавам, ще е интериорът. Но това е за този модел. Виж, вече при другите - 2.0 и дизел... там не съм убеден...
П.С. И да, вкара ми муха в главата.
Интересно е защо другите мълчат и не пишат... някой със сигурност познава добре собственика и колата... да драсне едно ЛС

Пет Яну 11, 2013 12:04 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Отговори с цитат
STI e 2.5 JDM 320 коня с 6MT DCCD

Пет Яну 11, 2013 12:43 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Благодаря, това вече е страхотно, наистина. Произвеждат ли го с ляв волан?

Пет Яну 11, 2013 1:20 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.subaru.de/kundenservice/pros ... ester.html

Тук има официална информация какво се прави за Германия по години - данни, екстри - всичко.

Пет Яну 11, 2013 1:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  >