Отговори на тема стр <  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  >
 Outback H6 - кой от двата модела? - Резултатът е Forester XT 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Остави няколкото к.с. в повече, разликата между ХТ и СТи е доста по-сериозна и по-скъпа за доработка (Soflab) може да потвърди - 6МТ кутия с DCCD, LSD, някои и на предния мост, други полуоси, окачване, Brembo и т.н. и т.н. Както си говорихме, супер мания е, но за втора кола според мен.

ЕДИТ: Което, всъщност е и твоя случай, донякъде. Но пък е и за жена ти май, та не знам. Аз се бях засилил да взема на моята такова миналата година, но след разговори със запознати, се оказа, че н е е мн подходящ за жена, или поне за моята - студени стартове и тръгване не са му много приятни. Иска си друга експлоатация, а като знам моята, се отказах. :)

Последна промяна six_stars на Пет Яну 11, 2013 2:21 pm, променена общо 1 път

Пет Яну 11, 2013 2:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Разправят, че се е продавал за една година в щатите...дали е така аз не зная.

Пет Яну 11, 2013 2:17 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
мойта е с оргинален ролбар така я взех от г,я незнам как се качват снимки да го покажа на колегата

Пет Яну 11, 2013 6:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Изключително приятно съм очарован от Фори 2.5ХТ - това нещо е невероятно свежо за каране. Дава голям кеф =D>

Имам няколко въпроса по този повод.
1. Какви са му сервизните интервали, на колко време/пробег се сменят консумативи и какви са те? Масла - къде, на колко км, какви; свещи - на колко км, какви?
2. Какво по-специално отношение "обича" този двигател относно турбината си? Да не се разтърква студен и да се остави за минута на празен ход преди да се гаси е ясно. Друго има ли?
3. Нормално ли е да се чуват звуци със спортен характер от трансмисията (тип спортно виене на скорости с прави зъбци, старите М5 имат такъв специфичен леко свирещ "вой")
4. Коя е правилната генерация, която да му отпуши звука наистина добре?
5. Добър и надежден "сетъп" за едни 280-300 кс, в който да няма рискове за мотора... компоненти, марки и евентуално ориенторовъчни цени, както и кой е правилния механик, който да го пипне?

Предварително благодаря, че някой ще отдели време да отговори на тези въпроси :pardon:

Edit: по повод звука, намерих нещо, което много ми допада. Моя си го представям да звучи точно така, както този от 00:37 до 01:08, особено вътре звукът разбива.

този също звучи много, много добре...

Пет Яну 11, 2013 11:15 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Отговори с цитат
=Alex= написа:
Edit: по повод звука, намерих нещо, което много ми допада. Моя си го представям да звучи точно така, както този от 00:37 до 01:08, особено вътре звукът разбива.

този също звучи много, много добре...

До колкото си спомням май Форесър е най-здравия модел на марката и има над 1 млн. продажби от началото до сега, ако греша ме поправете.

Съб Яну 12, 2013 7:19 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 35
Автомобил: VW Passat
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей =Alex=, действаш бързо, радвам се, че ти е харесал палавия Форко.Ами дано всичко да е наред и да се похвалиш.Аз тук стискам палци от Варна.Хайде със здраве.

Съб Яну 12, 2013 8:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Към Alex:
Аз си купих форестър 2.5ХТ автомат, защото съм карал ръчни кутии повече от 700000 км и бях казал, че за тоя ми живот стига ръчки. и си карах автоматици около 8 години: додж, чисто нов S-MAX, каптива, ксара. затова като търсих форестър турбо го взех автомат (имаше и ръчен режим). да ти кажа карах го на "Д" само докато беше стоков. като започнах да го модифицирам го карах само на "+/-" и накрая го конвертирах с кутия и диф от СТИ. автоматика на форестъра е 4 степени, на 3-та стига 205 км/ч, но в 90% от случаите в които го сръчкаш си на неподходяща предавка (като го моднеш), т.е. за стоков е добре, но ако го засилиш и става неудобно (или си много ниско на предавката и няма буст, или си накрая и е много нервен). дотук съм подменил:
бутала, валове, модифицирах си блока към клоузд дек (ще научиш защо след време), маслена помпа, инжектори, бензинова помпа, кулер, турбо, окачване, спирачки, джанти, тампони, цялата генерация барабар с хедъра, скорости, кардан, заден диф, задни главини, спирачни дискове - от стоковото фори остана само шибидаха и салона ROFL . сега като гледам кво се получи май и предните седалки трябва да сменя, че с тези фотьойли като влезеш у завоя и се търкаляш като топка от тотализатора. но ако сега започвам да си търся форестър съм 50%/50% дали да не си купя форестър СТИ и да го обърна с ляв волан. и все пак мисля, че не е много удачно, защото за 450 к.с. пак ще трябва да посмениш туй онуй само дето кутията ще е правилната. в заключение бих те посъветвал - вземай това фори от субару, тури му генеразия, ремапни го на по-високо налягане както е стоково и карай докато не е свършил света ROFL ROFL ROFL

Последна промяна Soflab на Съб Яну 12, 2013 9:09 am, променена общо 1 път

Съб Яну 12, 2013 9:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
Разправят, че се е продавал за една година в щатите...дали е така аз не зная.

аз мисля, че в щатите го водят S-LINE. имат си ХТ имат и S-LINE. в субару форестър орг сравняваха предната броня и други части от японски СТИ и стигнаха до заключението, че тяхния S-LINE e същия. или поне външно.

Съб Яну 12, 2013 9:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Soflab написа:
Към Alex:
...
в заключение бих те посъветвал - вземай това фори от субару, тури му генеразия, ремапни го на по-високо налягане както е стоково и карай докато не е свършил света
Wow, респект за това, което си направил с твоя, звучи много приятно. Какви параметри си му докарал?

Иначе - за моя случай, да, като за начало ще бъде така, но като се познавам, тая работа тръгне ли, ще приключи като при теб горе-долу. Но от друга страна искам колата все пак да става за (ежедневно) каране ROFL

Мога ли да попитам с каква генерация си? Аз съм си фен на Суперспринт от "едно време" още... те са отлични "музиканти", но не знам как се справят със Субитата... ето, на това съм се спрял. И се чудя дали да се сменя всичко, от колектор до задно гърне или да започнем лека по лека, със задно гърне, да поотпуши малко боксерното мъркане :-?

Кой е правилния човек/фирма за качествен ремап в БГ? Къде ги правите тия красоти?

Съб Яну 12, 2013 10:45 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Отговори с цитат
До колкото знам, в Плевен има някакъв стабиляга, който прави яко звучащи генерации..... :idea: , освен колегата, който по-надолу е пуснал темичка, че също се занимава с такива неща viewtopic.php?f=10&t=7868
Но, колеги.....ясно че темата проследява идейното извисяване и правилното ориентиране на Alex, но все пак - вижте заглавието на темата......не е коректно, за тези , които по-нататък ще четат информацията насочена към Аутбек Н6....нали за това има различни теми, може да се движи и паралелна към Форестърите....естествено, без да насаждам мнението си......
...иначе колегата Soflab се е справил брутално :bow:

Съб Яну 12, 2013 5:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Да, най-добре е да се раздели и последния ми пост изтрит ако може.

Съб Яну 12, 2013 6:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Много сте мълчаливи тук :) Кажете за ремапа - кой е правилния човек (човеци) в БГ? Генерация...цялата или?

Ето това видео по-долу ми кара кръвта да заври. Че няма да стигна до 700кс, то е ясно, но този звук от мотор и блоуоф го искам, пък ако ще и на 300 коня да е! Направо искам да вкарам блоу оф-а вътре в купето :D

П.С. За сплитването на темата - аз съм аболютно ок с това тук да остане ОВ частта, а за Фори вече да се бутне в една нова... в съответния раздел. Ако не затрудняваме правоимащите, да го нацъкат... :pardon:
:beer:

Съб Яну 12, 2013 11:36 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За ремап bad dog от форума. За генерация Fido Dido и Extreme Tuning също тук. Разтоварващи клапани имаше също тук, но по принцип за части има избор не само от БГ.

Нед Яну 13, 2013 10:14 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Разбиращите съветват,че блоу оф не е добра идея,защото освен съскането объркват смесите на колата, следа като премерен от дебитомера въздух излиза навън.Оригиналния клапан на колата е рециркулационен.

Нед Яну 13, 2013 1:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
=Alex= написа:
....Направо искам да вкарам блоу оф-а вътре в купето :D

П.С. За сплитването на темата - аз съм аболютно ок с това тук да остане ОВ частта, а за Фори вече да се бутне в една нова... в съответния раздел. Ако не затрудняваме правоимащите, да го нацъкат... :pardon:
:beer:

Alex - за да се вижда видеото трябва да поставиш само последната част от линка от Ютуб "кода"

Нед Яну 13, 2013 6:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ама разбира се, че е само ID-то в тубата... просто Алекс явно е с тъпата глава :D

@Свет, интересно инфо. Дай ги тия разбиращи хора да пишат в тая тема :)

@Deadman - благодаря за инфото. Аз доста попрочетох, попрегледах, даже вече си имам списък от неща, оформени в два етапа :) Харесах си някои неща на Cobb, ще видим... без да искам да кажа нищо лошо за някои (особено хора, които не познавам), съм малко скептичен към Български перформънс генерации, особено алуминизирани... разбира се, може и да бъркам.

Нед Яну 13, 2013 6:34 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
=Alex= написа:
Ама разбира се, че е само ID-то в тубата... просто Алекс явно е с тъпата глава :D

@Свет, интересно инфо. Дай ги тия разбиращи хора да пишат в тая тема :)

@Deadman - благодаря за инфото. Аз доста попрочетох, попрегледах, даже вече си имам списък от неща, оформени в два етапа :) Харесах си някои неща на Cobb, ще видим... без да искам да кажа нищо лошо за някои (особено хора, които не познавам), съм малко скептичен към Български перформънс генерации, особено алуминизирани... разбира се, може и да бъркам.

Cobb имат доста интересни неща. Миро от Шумен беше слагал даунпайп на Легаси ГТ и според него колата се отпушила. Също беше инсталирал Аксес Порт 2 пак Кобб. Аз съм с Аксес Порт 1. Имай едно на ум, че ремап с карти на Кобб означава да караш само с определени горива тъй като картите са им за щатско гориво с друго октаново число. Аз съм посъбрал някой чарколак за монтаж, но ми предстои да ми доставят и дау пайп (и аз да вдигна петалто като жабата) и тогава на камара всичко в сервиза.

Нед Яну 13, 2013 6:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
И да не забравяш снимки да качваш, че да следим от близо проекта като започне, че то клюкарстването и Суби ръка за ръка вървят.

Нед Яну 13, 2013 6:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
темата към ХТ ли отива,а Н6 отлетя

Нед Яну 13, 2013 6:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Колегата deadman е написал бад дог мисля,че ще може да ти даде детайлно инфо той се занимава с тази част, а именно римап. Може би не е видял темата.Доколкото съм чувал при смяна на цялата генерация и отстраняването на катализатора се създават условия за оувърбууст, така че така или иначе се налага римап.Така че като се стигне дотам той е разбиращия.

Нед Яну 13, 2013 7:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  >