Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Winter Start up (-44C), Yellowknife, NT Canada 
Автор Съобщение
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Winter STi Start up

Минус 44 :smt103

Provigo, при теб толкова студено става ли ?

А ето и къде се намира тоя иначе толкова симпатичен град.

Изображение Изображение

Нед Фев 10, 2008 3:22 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Ееее, това толкова симпатично градче е доста на север, в т. нар. "Северни Територии". Там студа от север идва много лесно, и е нормално да стане -44 по някое време. При нас става около -20 , -24, за сега по-ниски температури не съм виждал тук за 3 зими до момента.
Ама не е страшно, миналата зима работих цял ден навън при -22. Абе гадно е но тялото свиква, но при облеклото няма компромис - дебело на няколко ката.

Чет Фев 14, 2008 3:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Аз гледах филмчето след като писах предния постинг. Тоя хубу казва че навън е -44, ама на таблото на колата показваше -30. И друго нещо, като му е включен подгревателя на двигателя в тока, какъв му е проблема да запалиш на тая температура. Не виждам нещо кой знае какво в цялата работа.

Чет Фев 14, 2008 4:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 73
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Аз съм палил дизел на -20, без такива кабели и допълнителни помощници. При това 4 дена стоя на такъв студ, без да се пали!!!

Чет Фев 14, 2008 1:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Значи няма да запали на -30 ?

doctorm5 написа:
Аз съм палил дизел на -20, без такива кабели и допълнителни помощници. При това 4 дена стоя на такъв студ, без да се пали!!!

А аз съм виждал Ауди TDI на -20....седиш на стартера и само кожата ти напомня, че не си в трактор, багер или фадрома.

Чет Фев 14, 2008 6:20 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 73
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
На Ауди всички дизели преди КоманРейла и на загрят двигател тракат, все едно мелят камани :lol: Да не говорим за 2,5 ТДИ автоматик! Ужас :D

Чет Фев 14, 2008 7:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Аз не виждам проблеми с паленето - ако колата е наред и акумулатора е добре. В случая ми се струва от най-голямо значение са маслото и горивото.
Пича ако сложи 15 W40 и три кабела да върже на тази температура маслото му е като краве масло в хладилник (образно казано). И да запали колата износването ще е съществено - особено при боксера.

Чет Фев 14, 2008 10:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Между другото при тази температура паленето ще ти е последния проблем. Бях чел една статия за повредите на различни възли при ниски температури (под -30). В северните части на Сибир УАЗ-ките са със стъклопакет и топлоизолация на двигателя отдолу. Това че не се гасят не е тайна. Но ако оставиш колата се обледенява със сантиметри лед а -40 е средната температура за повече от месец. Имам един приятел, който искал да отиде пеш от една спирка на друга (около 300м). Каза че повече през живота си няма да прави такава грешка - на 100-ния метър се отказал о едва се върнал. Влагата във всички лигавици - очи, нос, уста замръзва и тъканите се слепват. Абе кофти работа

Чет Фев 14, 2008 10:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Аз при -24 нямам никакви проблеми с паленето. Както беше казал преди бате ви Nick, това не са германски коли че да имат проблеми с паленето при студено. Аз обаче все си имах едно на ум докато не дойде първата м изима със тая кола и бях впечатлен, и до ден днеше е така, пали на часовник ;)
Тука зимата карат масла 0W или най-много 5W. Следващото число е вискозитета при загрято масло затова не го пиша.

Пет Фев 15, 2008 3:00 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Ами и аз никога не съм въртял 2 пъти :?
Не е Канада, не е Сибир и няма минус 40, но до минус 20 паднаха на 2-3 пъти, а миналата и по-миналата имаше и минус 30 за 1-2 дни.
На тия температури заряда на акомулатора пада на половина и въпреки това никакви трудности, бутане, греене, взимане на ток и пр.

Пет Фев 15, 2008 3:30 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 313
Автомобил: Forester 2.5XT 2007
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
И старото и новото Суби никога не са палели на "четвърт оборот " за разлика от Москвича преди тях . Той имаше помпичка ( ръчна ) и при по-продължително стоене без да се кара се напомпва гориво и ЦАК пали от раз . А Субарото поне един оборот прави преди да палне . Без значение дали е студен или топъл двигателя - пали по един и същи начин .

Пет Фев 15, 2008 3:36 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Еее ти сега за четвъртинката на оборота ще се хванеш :) То от москвича и жигулата по-велико нема ! ;)

Пет Фев 15, 2008 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
kingalex написа:
И старото и новото Суби никога не са палели на "четвърт оборот " за разлика от Москвича преди тях . Той имаше помпичка ( ръчна ) и при по-продължително стоене без да се кара се напомпва гориво и ЦАК пали от раз . А Субарото поне един оборот прави преди да палне . Без значение дали е студен или топъл двигателя - пали по един и същи начин .

Да. Паленето е забавено. Първо си мислех, че е заради конструкцията. После обаче прочетох, че е умишлено заради вредните емисии нещо си... :-)
Един приятел ми казва: "всеки път имам чувството, че няма да запали" :lol: :lol:
Сигурно седейки пропуска да види надписа на волана - SUBARU :-D

Пет Фев 15, 2008 5:21 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема