Отговори на тема
 Проблем с ELM327 OBD II 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 493
Автомобил: XV 2.0 ; Outback B13 H6
Рейтинг: 224
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте подариха ми таквоз чудо :) и реших да го тествам :bow: но увииии Колата е Аутбек 98г за USA така че OBD2 стандарта е работещ понеже през него и друга апаратура сме влзиали вече в системата.

проблема ми е следния.
Първо слагам ELМ-to в колата и почва да му свети червена лампичка (за разлика в пасат 98 не работи). Пускам си на телефона синия зъб и давам pair device , въвеждам кода 6789 (така пишеше в диска който получих), после пускам torque, влизам в settings->device->C*H или като нещо такова го изкарва... цъкам му и започва connecting to device 00:******** и явно му изписва МАК адреса така седи седи седи и след 30 сек ми изкача пак да въведа ключа за здвояване, въвеждам го и същото , но изписва Device not found ... това го направи около 10-на пъти и ми писна. Качих се взех друг умен телефон с андроид HTC Desire слизам долу същите стъпки - резултат същия... седи мисли мисли мисли и пак иска парола за здвояване. Пробвах с "0000" с "1234" същия резултат ...

ако може да подпомогнете с нещо ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

Subaru Outback 2.5 `98 USA
Subaru Legacy 2.2i GX `95
Toyota Corolla D4D `06
Skoda Octavia AXR `07
LR Discovery 300Tdi `96

Вто Яну 15, 2013 8:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пробвай 2345 и така до края 9 беше някакъв крив от 5 ли почваше :-?

Вто Яну 15, 2013 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Въх... Дай инфо какво изписва в статус бара докато се опитва да изгради връзката? Кои от иконките в Torque светят постоянно и кои мигат при свъзрването - кола, телефон, преходника, gps?

След някой от ъпдейтите Torque почна да иска задължително включен интернет - провери така. И пробвай на запален мотор също.

Ако преходника е от стандартните, би трябвало паролата за сдвояване да е 1234.

В настройките на Torque има два-три чекбокса, които включват/изключват разни неща, например има един, който инициира някаква по-бърза връзка (faster connection), която може да не работи на всички коли: Пускаш Torque, натискаш десен бутон (за менюто с настройки), после OBD adapter settings >
1. Connection type: Bluetooth (WiFi бачка само с айфон)
2. Choose Bluetooth device - избираш преходника
3. Auto Bluetooth - слагаш чек
4. Only if BT was already off - слагаш чек
5. Faster communication - пробваш с вкл и изкл - това е опцията за която ти говорех, че при някои телефони не сработва.
6. останалите настройки в това меню не ги променяш.

В General preferences може да сложиш чек на Hangfix for HTC/Samsung ако си с телефон от тези две марки.

Ако и така не става пробвай с друг телефон и друга кола :) :)

Сря Яну 16, 2013 9:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
мерси jafaar, довечера след работа ще пробвам. Пробвах и на запален мотор. по спомени изписваше looking for obd adapter 00:0d:18........ върти и мислииии а на адаптора му свети червената лампа постоянно. (само при включване премигваха и другите за малко) след като неможе да се върже май изписваше device not found,retrying. после Adapter not found, connecting to obd -> тук изкача това за въвеждане на pair N и пак същия цикъл. После казва че след 60сек ще опита... от това в torque само accel работеше и си прави някаква странна индикация, другите пишеха че се опитват да се вържат. Аз съм с motorola ,но имам и HTC .Ще пробвам и ще споделя. Мерси ;)

сега без да има адаптер около мен пак пуснах torque и същото 1:1 само където не ми изкача прозореца за въвеждане на кода (защото няма вкл. обд сиг.)

interneta ми е постоянно пуснат, само GPS-a е спрян

Toyota Corolla D4D `06
Skoda Octavia AXR `07
LR Discovery 300Tdi `96

Сря Яну 16, 2013 11:03 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
пробвай с лаптоп да видиш дали ще се pair-не буксата или с друг телефон. При мен на tourqe никакви настройки не съм правил, направо се закачи за колата само, но след като предварително сдвоих. Ама тоя tourque не ме кефи нещо.

Сря Яну 16, 2013 4:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
до сега пробвах и нищо не се случва пак същата работа. изписва както съм ги написал по горе нещата ;(

реших да пробвам да свържа телефона с лаптопа и се свързаха "Connected to OBD inferace, querying"

пробвах всякакви комбинации и нищо 30мин. колата работи за нищо.....

няма и друга кола на която да стане. Като го сложа на пасата изобщо не светва. Иначе на субито като го пъхна светват всички лампи за секунда и после почва само червената да свети

Toyota Corolla D4D `06
Skoda Octavia AXR `07
LR Discovery 300Tdi `96

Сря Яну 16, 2013 5:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
bestbg написа:
Иначе на субито като го пъхна светват всички лампи за секунда и после почва само червената да свети
Така е и при мен. После трябва да се свърже преходника с телефона.

Пробвай да изтриеш ОБД преходника от списъка с Bluetooth устройства на телефона и го намери наново. Но това е само изстрел в тъмното - наистина не се сещам какъв може да е проблема, освен грешна парола. Не трябва да се изключва и вероятността за дефектен преходник, но досега са ми минали десетки през ръцете и дефект не е имало.

Възможни пинове за pair:

6789
7890
0000
1234
8888
1111
9999

Accel на програмата ползва G-сензора на телефона и затова работи дори без връзка.

Сря Яну 16, 2013 6:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Kenshin написа:
Ама тоя tourque не ме кефи нещо.
Платената версия е прилична - нея ли ползваш?

Безплатната е доста порязане и крашва, хакнатата също крашва и не сработват плъгините.

Сря Яну 16, 2013 6:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
jafaar, сега прекарах около 1 час. Не можах да го изтрия от намерените устройства, но УСПЯХ да го подкарам. Как... еми май на късмет :)

и то го подкарах на приятелката на пежо 206 2004, тръгна но нищо не отчиташе а даваше че се е вързало с ЕКУ-то без проблем.

реших да видя на суби кво ще стане и то взе че стана, но става само когато първо си пусна блутута да търси и тогава пъхна елм-то и му цъкам просто върху CHP (или както го намираше) , след това влизам в torque и по едно време светна зелена иконката :beer: :beer: :beer: :beer:

изкарах му доста от графите на dial,graph,display fuel/air status ...и т.н.т изкарах доста от нещата да видя кое как ще отчита, НО единственото което работеше беше Colant T & Load of engine на място 3% като тръгвам до 20% стигаше. Нищо друго не отчиташе. дадох да засича скорост от обд и от гпс - нищо (само ми отчиташе разстоянието и надморксата) пише Speed no data и на другите така. Имаш ли идея това от настройките на програмката ли е нещо че не ги отчита? и ми е много интересно защо на Пежото дори и температурата на антифирза не отчиташе нито товара на двигателя? ](*,) :idea: иначе ще я разгледам. Платената е 7лв давам и повече не давам, така ли?

другият ми въпрос е ако има грешки те сами ли ще изкачат или ще трябва да ги търся някъде? аз главно само за грешките го взех да си чистя и да виждам какви са ;)

Toyota Corolla D4D `06
Skoda Octavia AXR `07
LR Discovery 300Tdi `96

Сря Яну 16, 2013 8:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
bestbg написа:
нищо не отчиташе а даваше че се е вързало с ЕКУ-то без проблем. изкарах му доста от графите на dial,graph,display fuel/air status ...и т.н.т изкарах доста от нещата да видя кое как ще отчита, НО единственото което работеше беше Colant T & Load of engine на място 3% като тръгвам до 20% стигаше. Нищо друго не отчиташе. Платената е 7лв давам и повече не давам, така ли?)
Ако имаш начин пробвай при някой с платената версия. Ти с хакната версия ли си или с безплатната? Защото тия проблеми ми намирисват на хакната версия - с нея имах проблеми много и най-различни, макар че отчиташе инфо от повечето датчици.
След купуване не плащаш нищо повече, но можеш да ползваш пълната функционалност + web viewer което е любопитно ;) Налага данните от колата върху Google Maps, като за целта ползва GPS. Като резултат можеш да гледаш в коя точка от маршрута какви конкретни стойности имаш на показателите. Още нещо интересно с пълната версия - можеш да снимаш клип с камерата на телефона, като в кадъра можеш да покажеш които искаш измервателни уреди, за да се вижда по време на клипа какво се случва. Като телеметрията на формулите ;) Дори след смяна на телефона или преинстал, програмата може да бъде изтеглена отново с пълната функционалност, след като си влезнеш със своя акаунт в Google Play или iPhone-ския сайт за апликации.
bestbg написа:
другият ми въпрос е ако има грешки те сами ли ще изкачат или ще трябва да ги търся някъде? аз главно само за грешките го взех да си чистя и да виждам какви са ;)
Ако имаш предвид грешки тип Check engine, за тях разбираш по светещата омразна лампа, влизаш с преходника, намираш грешките и виждаш какви са. Не бързай да триеш, преди да си си записал грешката - може да се окаже важна информация.

Чет Яну 17, 2013 2:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
мерси за отговора. С безплатната версия съм, но ми беше странно как на кола 2004 не хваща нито един сензор (пробвах с безплатната и от друг телефон) , а на субито само от 2 датчика явно взима инфо :)

за грешките имах предвид точно check engine. Е разбира се няма да я трия преди да разбера каква грешка е :) нали и това ми е целта с този преходник :) идеята ми беше дали трябва да изкарвам нещо друго от програмката или тя просто като има грешка ще и изкача. Ще трябва да видя някъде нещо за работа с torque. А какъв софтуер може да се ползва за PC?

Toyota Corolla D4D `06
Skoda Octavia AXR `07
LR Discovery 300Tdi `96

Пет Яну 18, 2013 8:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
bestbg написа:
дали трябва да изкарвам нещо друго от програмката или тя просто като има грешка ще и изкача.А какъв софтуер може да се ползва за PC?
Трябва да сканираш за грешки с Torque, защото търсенето отнема около минута и ако беше автоматично след стартиране на програмата, вероятно ще трябва да се чака всеки път. След като сканирането завърши, виждаш списък с грешките.

А че има грешка, записана в ECUто, те ориентира само лампата на таблото. После я търсиш с преходника каква е и т.н.

За неандроид устройства не мога да дам съвет - ползвал съм само с такива и веднъж с айфон.

Пет Яну 18, 2013 4:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 52
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Въпрос от дилетант,въпросното устройство става ли за Аутбек 2003г. и от къде мога да си закупя такова?

Чет Авг 27, 2015 1:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Отговори с цитат
Става,но трябва да се пробва защото зависи коя версия е у-во то.

Нед Авг 30, 2015 3:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 261
Автомобил: Forester 2.0X,MT,158hp
Рейтинг: 36
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Помня,че и аз имах подобен проблем.Пробвай да изтриеш и отново си инсталирай торка.Първо пусни блутуута на телефона,стартирай Торка и тогава запали мотора на колата.А също погледни в настройките на Торка какво е зададено за начин на връзка:блутуут или уайфай.
Успех

Нед Авг 30, 2015 4:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема