| Автор |
Съобщение |
|
val_mcrae
Регистриран на: Вто Дек 28, 2010 8:09 pm Постове: 76 Местоположение: Карлово
Автомобил: Subaru Impreza WRX
Рейтинг: 0
|
Здравейте колеги, от месец имам Импреза и започнах с основни ремонти - смяна на бутала, биели с ковани, гарнитури и т.н. Дойде време да потърся и да обновя спирачната система но "опрях на камък", както се казва, защото не знам с какви размери са дисковете, а и не намирам из нета параметри. Моля ако някой има размерите на предни и задни дискове за посочения модел от заглавието да сподели с мен Другото което ме интересува мога ли да подменя апаратчетата с такива но 4 бутални от същия модел импреза или е нужна някаква допълнителна интервенция?
|
|
|
|
| Съб Яну 19, 2013 11:53 am |
|
|
|
plaskom
|
|
За 1993-96 г ги дават следните размери: Предни: 24 х 260 мм, задни: 10 х 266 мм
Не съм сигурен да ли за 1998 г. са същите размери.
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Съб Яну 19, 2013 12:22 pm |
|
|
|
spit_fire
Регистриран на: Сря Ное 09, 2011 1:56 pm Постове: 136 Местоположение: Пазарджик
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
|
Мисля че размерите до 98-ма включително са 276 двубутални отпред и 295 четирибутални през 99 и 00. Задните същата година минават от едно- на дву-бутални, но не помня размерите. Май имаше из форума тема за поставянето на старите двубутални предни апарати отзад след ъпгрейда и като цяло за смяната на спирачките: прегледай хубаво. Ако смяташ да засилваш колата, по-добри спирачки винаги са разумна инвестиция и поне според мен си заслужават. Успех с проекта 
|
|
|
|
| Съб Яну 19, 2013 1:02 pm |
|
|
|
martod
Регистриран на: Съб Ное 15, 2008 10:24 pm Постове: 237 Рейтинг: 130  
|
val_mcrae написа: Здравейте колеги, от месец имам Импреза и започнах с основни ремонти - смяна на бутала, биели с ковани, гарнитури и т.н. Дойде време да потърся и да обновя спирачната система но "опрях на камък", както се казва, защото не знам с какви размери са дисковете, а и не намирам из нета параметри. Моля ако някой има размерите на предни и задни дискове за посочения модел от заглавието да сподели с мен Другото което ме интересува мога ли да подменя апаратчетата с такива но 4 бутални от същия модел импреза или е нужна някаква допълнителна интервенция? На ВРХ 98 г. предните може да са на 276, може и на 295 мм. най добре е да се проверят по ВИН, а още по добре с мерене, защото може някой преди теб да ги е суапнал, Задните са винаги 266 мм.
_________________ ---------------------------------------
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА .....ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА......
|
|
|
|
| Съб Яну 19, 2013 2:31 pm |
|
|
|
Pepi
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:24 pm Постове: 820 Местоположение: Sofia, Bulgaria Рейтинг: 63 
|

Ако ще слагаш отпред четирибутални апарати Subaru, дисковете за тях са 294мм с дебелина 24мм. Монтажа към шенкела е директен, без преправяне. Ако има метални щитове зад сп. дискове има три варянта - да се сменят с по-големи, да се махнат или да играе чук. Отзад дисковете за двубутални апарати, не плаващи, със срещуположни бутала са на 290мм, дебелината е 18мм. Предполагам, че също стават директно (при Легаси шенкела е различен и се слага адапторна планка), ако твойте не стават, можеш да смениш шенкелите отзад с такива, на които апаратите ще станат директно (Impreza GD с PCD 5x100). Спирачните маркучи са същите с Banjo bolt. Тези спирачни комплекти са в пъти по-добри от обикновинните и според мен много по-практични от плаващите, за поддръжка и сервизиране, единствения недостатък е, че накладките и дисковете са по-скъпи, но за сметка на това ще спираш на гръм. Прикачени файлове:
IMAG0446.jpg [ 114.74 KiB | Прегледано 802 пъти ]
Ето така се получи при мене (няма знячение, че колата е Легаси) Успех.
_________________ EJ20E Legacy BG5 Продава се на части VQ35DE Infiniti FX
|
|
|
|
| Съб Яну 19, 2013 10:37 pm |
|
|
|
Pepi
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:24 pm Постове: 820 Местоположение: Sofia, Bulgaria Рейтинг: 63 
|
|
Забравих да уточня за джантите. Монтажа на такива спирачни комплекти изисква и по-големи джанси. От 16" нагоре, при това има значение и ЕТ-то на джантите. Предполагам, че при по-голямо от 45мм спиците на джантата, ако не са изтумбени ще опират в апарата. И двата ми комплекта джанти са с ЕТ 35мм на 16" и нямам проблем . Някъде ставаше дума, че се намират много специфични 15", които покриват апарата и диска, но аз не мога да го потвърдя, ако някой има инфо да каже.
Cheers
_________________ EJ20E Legacy BG5 Продава се на части VQ35DE Infiniti FX
|
|
|
|
| Съб Яну 19, 2013 11:03 pm |
|
|
|
alexandar
Регистриран на: Чет Ное 01, 2012 6:12 pm Постове: 74 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|
|
Аз съм с 4тири буталните апарати и съм с 15",а за размерите трябва да погледна,но все пак е възможно.Минава на косъм!
|
|
|
|
| Нед Яну 20, 2013 4:57 pm |
|
|
|
IvoG
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 7:20 pm Постове: 237 Местоположение: Sofia
Автомобил: WRX Wagon
Рейтинг: 195