Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Ново Subaru - от къде? 
Автор Съобщение

Постове: 469
Рейтинг: 347
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги, влязла ми е в главата една муха да си взема нов Фори, че нещо много разход ми се отваря с моя от както го имам по ремонти и т.н. Краткия ми въпрос е - къде може да стане това? Гледам доста "ласкави" отзиви за Субару Моторс България, някакви споменавания на дилъри в Турция положително-отрицателни и не успявам да се ориентирам добре. Ще съм благодарен за съвети и мнения :beer:

Сря Яну 16, 2013 8:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Изчакай да излезе новото Фори, Март месец и го тествай! Моят Форю е от Турция и нямам забележки-обслужва се гаранционно във Субару Варна.
Друг вариант е като излезе новият модел да вземеш сегашния на атрактивна цена с преболедували детски болести! The choice is yours

Сря Яну 16, 2013 10:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Разгледай и оферти в Германия, Италия, има доста атрактивни цени за нови Субарута, не само Форестър.

Пет Яну 18, 2013 10:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 11
Автомобил: Subaru Forester Diesel 2012
Телефон: 0889221860
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Aми аз моя форко го взех от Субару Моторс София Октомври 2012 и бях много добре обслужен и консултиран. Карам го и нямам никакви грижи. Дори по време на празници Николай Георгиев вдига телефона и дава информация. Ходих до Пловдив и там също събрах положителни впечатления от Субару Моторс България.

Съб Яну 19, 2013 6:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,

Аз също мога да кажа доста добри неща за Субару Мотърс София и по-специално за Николай Георгиев.
Не се съмнявайте, че ще бъдете облужен коректно и компетентно.

Нед Яну 20, 2013 1:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
В Германия се намират нови Форестъри и XV-та за по 20К евро, Легаси/Аутбеци за по 25К , BRZ-ки за 30К с всичко вътре(не че някой се е засилил). Има и избор. Не знам тук дали дават чак такива цени, освен ако не чистят конкретни бройки, каквито обикновено нямат много в системата.

Нед Яну 20, 2013 2:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Благодаря за мненията и информацията. Някой може ли да сподели детайли за процедурата по внасянето им в България? Предполагам, че например за Турция е необходимо да се плати мито. За регистрацията на автомобила в КАТ ако идва от чужбина каква е процедурата?

Нед Яну 20, 2013 4:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Процедурата за внос е дискутирана в няколко теми от форума. В общи линии, последните години няма съществени промени. За внос извън държавите от ЕС се заплаща мито. За коли произведени извън ЕС (без сертификат за емисии), след уреждане на митническия внос се налага тест за хомологация (Технотест, Декра).
Регистрацията в КАТ е като за всяка нова кола - след като има документ за внос (митнически манифест) и протокол от тест. Подробностите за са описани в наредбите http://www.kat.mvr.bg/

Интересно би било да споделите какви са конкретните оферти на българските официални продавачи на Субару. Тяхните ценови листи са публикувани на сайтовете им (без да е ясно доколко са актуални). Все пак най-достоверно е когато имате лични контакти при продавача, където се поставят и други важни въпроси, свързани с гаранционните условия и поддръжката в гаранционния срок.

Нед Яну 20, 2013 8:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 12
Автомобил: Subaru XV 2.0l CVT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Не знам как е с митата, ама в момента тук (Дубай) има промоция на форестър 2.5 литра, 5 степенна автоматична скоростна кутия, който излиза 35 000 лева базов модел, и full option с кожен салон за 39 000 лв. Предполагам, че след обмитяване ще достигне цената в БГ.
Да кажа, тук няма форестър с 2.0 литра двигател. Само 2.5л.

Поздрави.

Пон Яну 21, 2013 2:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Цена на автомобила с ДДС /лв./ (За Атбек 2012 от сайта Субару Моторс)
Цитат:
.. . . . . . . . . . . . . . . . 2.5i VC . . . . 2.5i UC. . . . . 2.0 D
Цена за 6MT . . . . . . . . . .68 490 . . . . 71 990 . . . . 71 990
Цена за CVT/5AT . . . . . . .71 990 . . . . 75 490 . . . . n/a
Цена за цвят по избор. . . . .590 . . . . . . 590 . . . . . . 590
:-? :-~ :cry:

Пон Яну 21, 2013 2:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Какво съм гледал до сега:

Субару Моторс България - Форестър
Субару Турция
Субару Италия - Форестър

Ходих в Субару Моторс България - цените са горе-долу като тези на сайта им, правят и отстъпка. Обаче за чуждестранните представителства като вземем предвид курса на валутите все излизат по-скъпи от това да си ги купи човек тук като ги смятам (може би не смятам правилно :) ). Друг вариант са buy-back-овете, но не винаги има добри предложения.

Като сложа всичко на масата, поне за сега ще покарам сегашния Форко, че доста инвестиция отиде по него и ще замине на вятъра. Пък като си дотегнем хептен - нов и така...

Пет Яну 25, 2013 11:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Нови, новенички - голям избор
Прикачени файлове:
subaru.jpg
subaru.jpg [ 598.17 KiB | Прегледано 1210 пъти ]

Аутбекът на заден план е моята кола, но и тези стават -
Прикачени файлове:
Subaru1.jpg
Subaru1.jpg [ 578.23 KiB | Прегледано 1210 пъти ]

Пон Юли 18, 2016 1:24 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 58
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Трябва да сравниш и оборудването на моделите, не всеки път е еднакво за различните страни. А и базов бензинов Форестър тук го дават за 54к, а в Германия е 25.9к евро, което са си 4000лв. по-малко ако смяташ по-точни курс :)

Вто Юли 19, 2016 5:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 19
Автомобил: Subaru outback 2015
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,
Без да си налагам мнението, да кажа че ако човек има 55-65 Хил. Лв за нова кола то сигурно времето му е ценно и едва ли си струва за 3-4000 лв да се разправя. Но всеки си решава.
Лично аз съм доволен от Субару-Киа София и от Ники ,отделно съм звънял да питам разни дреболии без проблем а утре се записах за първа гаранционна смяна на консумативи и е много удобно.
* да допълня , Колега виж и Аутбека - тук е доста изгоден в базовото обурудването с много екстри и под цената на Фори в момента - аз доста се кефя на моя :)
 12

Вто Юли 19, 2016 11:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 172
Рейтинг: 243
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
gggenata написа:
Здравейте,
Без да си налагам мнението, да кажа че ако човек има 55-65 Хил. Лв за нова кола то сигурно времето му е ценно и едва ли си струва за 3-4000 лв да се разправя. Но всеки си решава.

Абсолютно съм съгласен! Когато аз си купувах последния STI не ме вълнуваше толкова, че цената на местния ми дилър (малък дилър на Субару, който не може да си позволи огромни отстъпки) е с няколко хиляди евро по-висока от тази на най-добрите оферти на пазара, колкото това, че ми е наблизо и че единственото, което трябваше да направя, е да отида да я платя и след 3 дена да си я взема с вече сложени номера, документи на мое име и вписана навсякъде, където трябва.

Сря Юли 20, 2016 12:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Отговори с цитат
В Италия има промоция на новото Фори дизел спорт CVT за 32000€

Сря Юли 20, 2016 5:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Отговори с цитат
По принцип при някои марки 3-4 000 лв при цена около 50-60к си е нормална отстъпка, която дилърът може да направи, ако си му симпатичен или по други линии. Лично познавам достатъчно подобни случаи, но нито един от тях не е бил Субару. Отделен е въпросът, че аз от години съм убеден, че има огромна разлика в качеството на почти всеки чисто нов автомобил, който се продава в Германия например спрямо такъв, който се продава и е първоначално предвиден за нашия пазар. Най-вече заради това, а не толкова заради цената бих потърсил вариант да си го купя от бяла страна с международна гаранция. Има ограничения, разбира се, особено ако нямаш цялата сума - няма да стане с лизинг, но пък става с кредит - все тая. Да, ще замине някакво време в началото, но то се отплаща в последствие.

Сря Юли 20, 2016 7:22 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 19
Автомобил: Subaru outback 2015
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
kerekovski написа:
По принцип при някои марки 3-4 000 лв при цена около 50-60к си е нормална отстъпка, която дилърът може да направи, ако си му симпатичен или по други линии. Лично познавам достатъчно подобни случаи, но нито един от тях не е бил Субару. Отделен е въпросът, че аз от години съм убеден, че има огромна разлика в качеството на почти всеки чисто нов автомобил, който се продава в Германия например спрямо такъв, който се продава и е първоначално предвиден за нашия пазар. Най-вече заради това, а не толкова заради цената бих потърсил вариант да си го купя от бяла страна с международна гаранция. Има ограничения, разбира се, особено ако нямаш цялата сума - няма да стане с лизинг, но пък става с кредит - все тая. Да, ще замине някакво време в началото, но то се отплаща в последствие.

То за популярните марки нашия пазар е незначителен като бройки, та камо ли Субару да се занимават в Япония да правят 100 калпави бройки за България и примерно 300 за Румъния.... :)
Иначе днес смених масла и филтри на 15000 км - 420 лв без ДДС - поносимо.
Обслужването е по добро от Порше/по бързо. Въпреки че закъснях с половин час и си изпуснах часа ме оправиха за под 2 часа :)
Доволен съм .

Сря Юли 20, 2016 10:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Отговори с цитат
Никой не се занимава да прави специално автомобили за България и Румъния. Просто не всичко минава качествения контрол за пазарите в белите страни и се заделя настрани за други пазари. Така е с черната и бялата техника, почти 100% съм сигурен, че е така и с автомобилите.

Сря Юли 20, 2016 12:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
kerekovski написа:
Никой не се занимава да прави специално автомобили за България и Румъния. Просто не всичко минава качествения контрол за пазарите в белите страни и се заделя настрани за други пазари. Така е с черната и бялата техника, почти 100% съм сигурен, че е така и с автомобилите.

За масово производство при по-евтини марки, може и да има нещо такова. За поръчка на конкретен автомобил...не вярвам. За Японските също ми се струва малко вероятно, особено тези които се произвеждат в Джапан. Освен това марките не вярвам да си рискуват имиджа с подобни глупости и като организация е сложно.

Относно покупката на нова кола...естествено, че при малка разлика е по-добре да се вземе от БГ. Да не казвам, че като изключим някои Корейски и Японски марки, то тук колите са по-евтини....Всичко опира до гаранцията и сервиза тук.
 3

Сря Юли 20, 2016 12:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >