На едно легаси 3.0 09-та с ксенони доста му се "замъглиха" фаровете с времето. Всъщност няма и за 2 години повърхността им е доста захабена и не светят качествено. Не знам на какво се дължи. Колата беше стояла около 2 години по разни складове преди да я купиме нова. В началото беше ок, но после прогресивно фаровете се скапаха. Дайте идеи как да ги оправим. Иначе самите фарове са си перфектни, още не е горяла крушка или баласт, нямат напуквания и т.н. Автомивките май предлагат подобна услуга, но май била временно решение. Също ми казаха , че Глазурит правели нещо по въпроса с полиране.....Има ли някой, който се е сблъсквал с проблема и е намерил добро решение.
В тойота форума има един пич kiki мисля беше. Занимава се професионално с полиране, ама наистина професинално. Виждал съм чудеса от него. Пробвай да се свържеш с него, има си и тема там, ще ти помогне мисля.
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
Има едни фокусници на Горубляне, дето полират пластмасови, там където правят изтърбушените таралясници да изглеждат като гаражни, карани от доктори коли, ако се интересуваш драсни едно ЛС, ще ти кажа точно къде са, 20 лева на фар беше цената, аз лично съм карал кола там и направиха фаровете чудесно.
Хартиено тиксо, водни шкурки 1600 и 2000, ако е много зле може да се наложи и по-едра шкурка, полираща паста и кече за полиране с малък шлайф и сръчни ръце.
Колеги, само внимавайте с полирането с шлайфа, защото ако загреете повече от необходимото поликарбоната,той ще побелее невъзвратимо. Използвайте нещо с по-бавни обороти (бормашина или уред за пастиране ) и внимавайте за температурата. Не бързайте, за 1 ден все ще се справите.
Колеги, затова в чужбина хората просперират, всеки прави това което може, първо защото го прави по-добре от останалите и второ - по икономически съображения. И в този случай - заслужава ли си човек да загуби цял ден за едни 40 лева, като даже и резултата не е ясен, при положение, че просто може да си закара колата да му я направят и да използва времето да изкара пари в това, в което е добър?!
Така е колега, лошото е че тука ще гледат да ти ги вземат тези 40 лв. въпреки че за първи път виждат такава кола. Колко ще си признаят че не знаят как да свалят бронята и фаровете и какво ще счупят при манипулацията. В това е проблема.
Колега, силно ти препоръчвам Герака. Момчето ми е личен приятел и е много свестен и съвестен. Пускам един линк от Ауди Форума (просто Герака кара Ауди) за да му видиш работата. Надявам се Админите да не го счетат за спам. http://audibg.com/forum/index.php?showt ... 245&page=9 Това са координатите на Герака: За контакти: Тел:0883337542 0878969394 0893316395 Скайп: geraka86 Email: [email protected]
във Варна ще ви кажа къде . След полиране един пич ми лепна качествено прозрачно UV защитно фолио и за 2 години не са мръднали, кристални като нови си стоят. Даже са и rock proof като се кара зад тирове. Тествано и работи.
Понеже се обсъжда за София и Варна мога да споделя за колегите от Пловдив ,ул. Средец 26 автомивка Герджика цена за фарове и стопове 30лв.Майстора се казва Жоро.