| Автор |
Съобщение |
|
Geo_Plam
Регистриран на: Вто Яну 24, 2012 9:47 am Постове: 259 Местоположение: София
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80 
|
|
Колеги, току що ме глобиха за несветещи задни габарити. Докато се разправяхме с полицаите установих, че габаритните светлини като цяло ги няма (предни също). В момента чета user guid-а, но не намирам предпазител за тези светлини. Силно се надявам причината да е изгоряло бушонче, защото половин час преди да ме спрат полицаите всичко беше наред. А утре рано ме чака път. Помагайте!!! Колата е от подписа ми - фори 1998 г. 5МТ
_________________ Subaru Forester SF first love Subaru Forester SH Subaru Outback Wilderness
|
|
|
|
| Пет Фев 01, 2013 10:58 pm |
|
|
|
balbeck
|
|
| Пет Фев 01, 2013 11:20 pm |
|
|
|
Geo_Plam
|
Благодаря! Отивам да проверя. п.п. Не знаех, че с "tail" се обозначават "габарити". 
_________________ Subaru Forester SF first love Subaru Forester SH Subaru Outback Wilderness
|
|
|
|
| Пет Фев 01, 2013 11:32 pm |
|
|
|
Geo_Plam
|
Готово! Всичко е Ок. Ако бях направил тази елементарна операция пред полицаите, може би щях да си спестя едни 50+ лева п.п. Леко съм изчервен. Ще помоля модераторите да затрият темата, да не ми гледат хората резила. А докато я има, горещо препоръчвам на новите горди собственици да си прочетат Owners manual-а подробно. Там ще намерят отговор на повечето си въпроси и няма да изпадат в нелепи положения като мен, въпреки 20 год. шоф. стаж.
|
|
|
|
| Съб Фев 02, 2013 12:11 am |
|
|
|
Forry II
|
|
Здравейте, Нова съм във форума...а сигурно съм една от малкото жени тук (ако има изобщо други). Преди дни си купих Форестър II, 2005 год., 2.0 автоматик. Установихме, че не светят предните габарити - задните са наред. Възможно ли е бушон да е причината при положение, че задните светят? И има ли вероятност този модел да няма предни габарити? Дори човека, от когото я купих не беше сигурен дали този модел има.
|
|
|
|
| Съб Мар 07, 2015 5:46 pm |
|
|
|
Geo_Plam
|
Добре дошла на борда! Имат предни габарити и още как. Дори и копче на волана има за включването им, когато колата не е на контакт (да се вижда в тъмното, вместо аварийни). Проблемът ти най-вероятно е изгорели крушки. Нищо обезпокоително. Има ги на всяка бензиностанция за стотинки и лесно се сменят. В ръководството ще намериш подробно описание как става процедурата и какви са крушките. п.п. Поздравления и честитки за автомобила! Малко нетипичен избор за жена. Да не би да е подарък за 8-ми март 
|
|
|
|
| Съб Мар 07, 2015 8:29 pm |
|
|
|
Forry II
|
Много благодаря - утре ще проверя Подаръка за 8 ми март си го избрах и купих сама 
|
|
|
|
| Съб Мар 07, 2015 9:17 pm |
|
|
|
balbeck
|
За съжаление при този Форестър (2003 - 2005) смяната на крушките на предните габарити не е толкова лесна работа. За да стигнеш до тях трябва да се свалят фаровете, а за да свалиш фаровете трябва първо да свалиш решетката: http://www.carcarekiosk.com/video/2004_ ... king_lightНе знам дали ако се поразкачи подкалника няма да има достъп до габаритите. Малко ще е с напипване работата, но ми се вижда по-добрия вариант особено в студа.
|
|
|
|
| Съб Мар 07, 2015 10:24 pm |
|
|
|
Forry II
|
Много благодаря! Обличам дебелите дрехи и отивам да видя  )) Дано е от паркинг копчето, че ще трябва да искам "помощ от приятел"  )))
|
|
|
|
| Нед Мар 08, 2015 10:37 am |
|
|
|