Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4
 Странно поведение на оборотите при движение по инерция 
Автор Съобщение

Постове: 9
Автомобил: forester
Телефон: 0886064815
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега имам фори-2,0Х производсво- 04.2005г. от два месеца и последната седмица почна да прави точно твоят проблем.
Моля ,опиши по подробно какво си почистил , защото и аз от ,,майстори" почистих дроселната клапа , стъпковият мотор,преглезах датчика за подналягане и така нататък , но проблема остава!

,,Да ама не, оказа се датчика за неутрална скорост (Switch assembly-neutral), след почистване преди две седмици, двигателя заспа на 1000 об. по време на движени и неутрална, ама го тествах през това време да не ме издъни нещо пак. "
И тъй като съм много нов в тази марка, имам и още питания/защото и ти си със същага модификация/,моят GSM:0886064815 - Росен.

Нед Фев 03, 2013 8:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Автомобил: Форестър 2.0 SG,06,Тойта Aурис 1.33
Телефон: 0894647025
Рейтинг: 251
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да използвам темата и да напиша за моят проблем.
Когато автомобила е само в движение при смяна от по бавна към по голяма предавка независимо каква оборотите ми остават в положение до каквито са били до смяната на предавката.Пример: от 1-ва достигане на 2500 оборота,смяна на 2-ра,но оборотите стоят на 2500.Ако от 1-ва достигна 2500,изключа от скорост и се движа по инерция остават за 2-3 секунди до 2500 и постепенно намалят до 800/нормалните/ но след 15-20 секунди.Прави го и топла и студена.Интересното е ,че когато е в покои/запален мотор/-подаваш газ до 3000 оборота,пукаш газта и нормално/веднага/ се връщат на 800 оборота.Прави го само в движение.
Автомобила е Форестър,158 к.с.,ръчна кутия.BI FUEL
Преди 2 дни е цялостно обслужен/агренажен ремък,всички ролки,водна помпа,термостат-ОЕМ части/,но проблема започна да го прави 3 дни преди обслужването ,така че вероятно не е от това.Газовата е BRC- сменен изпарител преди 2 години и всички инжектори преди 6 месеца отново марка BRC.
Пробвах с рестарт на ЕКУ -няма резултат.Чета че този модел няма стъпково моторче.Имам резервен дросел и другата седмица ще го сменя за да пробвам как ще е с него.ЧЕК не свети.Закачена е диагностика -имаше 1 записана грешка-предно ляво колело-АBS/Всъщност при палене сутрин само докато върти стартера пресветваше лампата на ABS/.След почистване на буксата със спреи вече не пресветва лампата.Това е цялата информация която мога да напиша за автомобила.
Може ли за мнения.

Съб Ное 30, 2019 9:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5470
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Случайно да си мил колата на автомивка ( двигателя )?
Откачи буксата на дросела и я почисти със спрей, а също и тази на педала на газта ( би трябвало да drive by wire )
Но първо дросела, тестваш и след това педала.

Съб Ное 30, 2019 9:58 am
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не съм мотора.
Ще пробвам това което казвате,благодаря.

Съб Ное 30, 2019 10:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5470
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dimitrov 1969 написа:
Не съм мотора.
Ще пробвам това което казвате,благодаря.

Другото за което се сещам е датчик неутрална да прави мизерии...

Съб Ное 30, 2019 10:54 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Срам ме е да напиша от какво беше,но няма как ще го напиша.Вчера почистих със спрей буксата на дросела, пробвах автомобила-няма ефект.Нямаше време за другите неща,а и сутринта рано трябваше да пътувам с нея.
Тръгвам сутринта, минах 40 км и усещам как педала на газта "тежи",трудно се натиска,с доста усилие.Спрях и реших да го поогледам и какво да видя:долната ми стелка /мокетената/ върху педала.Преди да я дам за обслужване я измиха на автомивка/външно и вътрешно/ и са я поставили в този вид,прикачвам снимка.
След правилното и поставяне оборотите се оправиха.

Прикачени файлове:
IMG_20191130_161107.jpg
IMG_20191130_161107.jpg [ 1.15 MiB | Прегледано 188 пъти ]
Нед Дек 01, 2019 9:55 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4