Отговори на тема
 Проблем с котка 
Автор Съобщение

Постове: 6
Автомобил: subaru forester
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,днес след запалване на мотора ,лампата за зареждане на алтернатора не изгасна и потеглих като си помислих,че може нещо да е замръзнало, но след като 2-3 минути продължи да свети,реших да вдигна капака и да видя за какво става въпрос. :facepalm: Картината не беше за хора със слаби сърца.Навсякъде беше пълно със сива котешка козина,а самата котка/или каквото беше останало от нея/ беше някъде около шайбата на колянавия вал,а пистовия ремък беше се измъкнал от шайбите.Чудя се дали ще има някякви сериозни поражения по колата и дали мога да я закарам до сервиз но ход.

Нед Дек 23, 2012 8:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 469
Рейтинг: 347
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Доколкото разбитам ремъка минаващ през алтернатора се е откачил? В такъв случай можеш да караш на акумулатор ако е достатъчно зареден и сервиза е близко, но не ти го препоръчвам - не знаеш къде ще предаде богу дух заряда. Закачането на ремъка ако не е скъсан не е трудно, може да опиташ това колкото да не си само на акумулатор, а и помпата на хидравличния усилвател за волана е на същия ремък. После в сервиза да го погледнат по-натам.

Нед Дек 23, 2012 9:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 23
Нов фен
Отговори с цитат
Един ден след като паркирах Форкото поглеждам през терасата и виждам как една котка се върти около колата а след това се мушна в кората под двигателя !!!
Преди да тръгна отворих капака и котките бяха 2 едната изкочи отдоло а другата беше върху двигателя и само дето не скочи върху мен :-~ :-~

Ако не ги бях видял и аз можеше да съм на твоето място #-o #-o #-o

Чет Яну 17, 2013 9:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моят двигател понеже целият е напръскан с нещо лепкаво, целият отгоре е в котешки косми.В такова състояние я купих колата от Германия.Немски котешки косми си имам. :good:

Чет Яну 17, 2013 9:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 237
Автомобил: WRX Wagon
Рейтинг: 195
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На тема котки и аз да споделя моя случка обаче не през зимата а през лятото :D Преди няколко години беше, докарах си котка от Варна до София при температура 30+ която лежеше върху акумулатора. Като пристигнах дигнах капака да проверя нещо и :shock: котката се надигна бавно а от устата и течаха лиги и докато осъзная случващото се котката изчезна, е след няколко часа я видях да души по колата :D

Чет Яну 17, 2013 10:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Иво, изтекли са и лигите от кеф да слуша 500 км как мърка мотора....даже може и да се е разгонила от звука ROFL

Пет Яну 18, 2013 8:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 237
Автомобил: WRX Wagon
Рейтинг: 195
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
на дали, тогава не беше боксер двигателя :D

Пет Яну 18, 2013 7:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 6
Автомобил: subaru forester
Нов фен
Отговори с цитат
:hello: Здравейте,случая с котката е почти забравен, но ми мина през ума дали застрахователя нямаше да ми признае скъсания ремък за щета и да си спестя едни 300лв? #-o

Съб Фев 09, 2013 6:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 42
Автомобил: SUBARU FORESTER 2.0 MY98 KH 2774 BB
Телефон: 00359876070747
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Момчета,при мен проблема с котките е ,че се катерят по колата и има вече доста драскотини!А преди време имах проблем с котка и ...4-5 кучета!!! :shock: Отидох на работа и веднага тръгнах с камиона/МВ 711/ за курс,но на излизане от склада спирачките не задържаха и добре че бях само с 4-5 км/ч та спря от една неравност на портала! :bow: Връщам се леко-полеко назад и проверявам спирачните маркучи,а те направо разкъсани,раздърпани ... и право при шефа!Побеснял му казвам да извика пазача за да се разбере какво е станало!Като му обясних - не повярва и тъй-като не можахме да разберем нищо от обясненията на пазача/пакистанец,който не знае езика :-~ / превъртя записа от камерите и гледаме по двора тича котка,а няколко кучета я гонят и тя,къде да избяга - навира се м/у гумата и калника!Кучетата с такъв хъс я преследваха,че се занавираха и те и в злобата си хапят,каквото им попадне :facepalm: ....После след по-обстоен оглед забелязах и косми и следи от зъби и изсъхнали лиги и не малка локвичка от спирачната течност.Та от тогава оглеждам по-внимателно и камионите и колите преди да се кача,а при потегляне винаги проверявам в началото 1-2 пъти спирачките и/или оглеждам мястото на което е стоял автомобила за течове! :idea: Е,това е моя опит с котки и кучета.Бъдете внимателни и напътя,НО и преди тръгване на път!

Нед Мар 03, 2013 2:53 am
Върнете се в началото
Профил YIM
Отговори на тема