Отговори на тема стр <  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  >
 Subaru Forester 2014 
Автор Съобщение

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А едно време беше само Приус...

http://www.speed-press.com/%D0%A5%D0%B8 ... geId=22872

Вто Яну 29, 2013 4:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.subaru.ch/htm/388/de/News-De ... Return=387

За Европа съвсем са го дефорсирали. 240 кс за 2.0 турбо ХТ.

Съб Фев 02, 2013 10:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат

Сря Фев 06, 2013 3:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При нас вече се продава:
http://www.subaru.com/vehicles/forester/index.html

Интериора на мен не ми харесва особено

Съб Фев 16, 2013 3:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 344
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Автомата знаели някой колко скорости ще има ? Иначе дизела няма X-MODE [-X

Съб Фев 23, 2013 7:48 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/su ... 98275.html

Айде някой да хваща самолета за Германия и да се прибира с едно такова муле. СМ докато се натутят да го вкарат ще мине май доста време. Интериора изглежда солиден и ме кефи. Цената от 80К лв е солена доста, но предполагам скоро ще се намират и за по-малко.

Съб Фев 23, 2013 11:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 259
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тези другарчета май са объркали валутите.
В Щатите най-скъпият вариант, до колкото си спомням беше ок. 30К $.
Че там е по-евтино е ясно, но не мисля, че може да има такава драстична разлика.
Освен ако не са решили да ограничат продажбите си в Европа.

SuBaRu_FoReSteR написа:
Автомата знаели някой колко скорости ще има ? Иначе дизела няма X-MODE [-X

Автомата е линеартроник CVT - "колко скорости има?" не е много точен въпрос, защото няма степени.
Не съм карал автомобил с такъв тип скорости, но разправят, че усещането е като да караш тролей :D

Съб Фев 23, 2013 1:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 80
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
bubaru написа:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/subaru-forester-2-0xt-platnium-lineartronic-holzheim/174598275.html

Айде някой да хваща самолета за Германия и да се прибира с едно такова муле. СМ докато се натутят да го вкарат ще мине май доста време. Интериора изглежда солиден и ме кефи. Цената от 80К лв е солена доста, но предполагам скоро ще се намират и за по-малко.

Мислиш ли?
Аз пък дочух че в края на другата седмица пристига първия Forester 2.0DIT в шоурума на Симеоновско Шосе 4А. :hello:

Чакам с нетърпение да го разгледам :cool:

Съб Фев 23, 2013 2:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Ее супер. Ще дойда и аз задължително да го преслушам. Така или иначе знаеш всичко :) , колко ще е цената?
И още:
-БРЗ ще има ли в БГ
-Легаси 2.0 DIT ?
-ще има ли нов СТИ в Европа въобще...и ако да, кога се очертава да излезне, някакви новини относно мотор,скорости, купе...

Съб Фев 23, 2013 4:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 228
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
А за Англия пише, че пристига това лято! 2.0ХТ ще бъде 276 кончета, ръчката ще е 6 и 8 степенна, а градско ще гори, 10.2 л на 100км! :bow: Супер е, НО, кога ще бъде реалност тази мечта(поне за мен) :-? ! Поздрави и :beer:

Съб Фев 23, 2013 8:24 pm
Върнете се в началото
Профил YIM

Отговори с цитат
Ще вкарам малко яснота (с коментари от моя страна) относно XT модела за Европа:
Модела бтв вече е изложен в София- СМТ-може да го видите.

-241 коня при 5700 об, 350 нМ от 2400 до 3600 об.- малко къс рейндж ми се струва това, но трябва да се види графиката все пак. Интересното е, че USDM модела разполага с малко над 250 кс и пак същия момент от 350 нМ но от 2000 об до 4800 об. Това предполага по-добро поведение на мотора. А най-интересното е, че JDM модела, който се предлага в Япония и Азия основно (има го обаче и с ляв волан) е с 280 коня и 350 нМ пак от 2000 об. Така излиза, че мапването на EUDM модела е най-зле , поне от към цифри. Факт а, че този мотор спокойно вади и 300 коня и 400 нМ (Legacy 20 DIT)

-последно AWD e Active Split :( - надеждите ми, че ще е като на Легасито с този мотор и CVT умряха (Legacy 20 DIT е с VTD среден диф и класическото постоянно 45/55% разпределение)

-по данни 0-100 7,5 сек, JDM модела с 280 кс му дават 6,4 сек от 0-100 км/ч , топ скорост -не знам, а и това не е интересно

-Двигателя (под капака) външно изглежда като всеки WRX/ХТ мотор след 2008-а. Кулера ми се стори една идея по-голям, има логика... Звука му е равномерен, стори ми се тих, няма и грам ръмбъл усещане, което е нормално предвид равните хедъри и туин скрол сетъп-а с турбо под мотора (по-средата-същата конфигурация като на Легаси ГТ от 2010-а)

-Гумите са по-големи, джантите също. Скочили са с 1 инч(цол)-сега на турбото са 225-55-18, старите бяха 225-55-17. Добре е, но според мен колата ще исгелжда по-яко с 245-ци

-Пипнали са спирачките за ХТ, което също е положителен ход- само за него са сложили спирачки като на Легаси ГТ и Трибека- предни-316мм и задни 290мм- вентилирани са всичките !

-Окачването за ХТ също е пипнато- отзад не предлагат SLS амортисьори, а нормални.
Специално намерих данни за USDM модела-при него пише , че освен пипната настройка на шасито, за ХТ предните пружини са 10% , а задните с 20% по-твърди от тези на обикновените атмосферни модели.
Всички тези конкретни настройки на шаси, окачване и спирачки , специално за ХТ, говори добре. При стария модел най-много ме дразнеше факта, че ХТ и 2.0 асматик се различават само по двигателя и още 2-3 дреболии

-колата е станала за съжаление още по-тежичка, грубо поне с 70 кг спрямо и SH auto над 100 кг спрямо стария модел с ръчна кутия.

Впечатления след като я видях:
-не изглежда по-грозен в действителност
-вътре не е забележимо пораснал като размери и обем, видимостта е също толкова добра
-външно най-вече прави впечатление, че е по-висок от стария модел, което не ме кефи-хед рума е напълно достатъчен, така че можеше да не го вдигат като ТЛК (-10 см щяха да го променят драстично към по-добор)
-окачването изглежда много близко до това на SH като конфигурация, само че явно е тюннато. Задната стаб. щанга продължава да изглежда смешновато тънка, така че ще има пак хляб и за Whitline :)
-Вътре материалите са много по-добри от тези на стария модели, но на места са си евтини на вид.Изработката във всеки случай изглежда по-добра. Има много фенси цвете дисплей горе на таблото-показва бууст, температура на разни течности, графика на движение на колелата + още доста неща-готино е като цяло и някак си по-модерно. Само стандартното стерео изглежда като насадено и взето от 80-те години предвид диодното изписване на дисплея му. Един съвременен тъч скрийн модул ще пасне по-добре.
Има иначе разни приятни глезотии като Si-drive(който иска да играе) и автоматично затваряне на задната врата с памет на височината, на която искате да се отваря- т.е. вече ще изглеждате равнопоставен гъзар до съседа с Кайена, който не пропуска да използва тази мега-важна екстра всеки път.
-Седалките-ах тези седалки. Хубави като материя-комбинация м/у изкуствена кожа и плат, но са равни като дъска. Нямат никаква опора нито на краката, нито на хълбоците, нямат и лумбална опора. Да си бяха спестили ел. регулирането, ама да им бяха направили поне някакъв контур. Явно смятат, че колата ще се кара главно от 140 кг мъже ли, не знам....

Като заключение за мен колата не е лоша, но всичко зависи от цената. Във всеки случай фокуса е към повече функционалност и икономия, а не към спортно усещане. Реално този Фори вече е на светлинни години като концепция от култовите вече 2.0/2,5 ХТ SG или JDM STI версии, които така или иначе ние гледаме само по картинките. Не знам дали някой въобще ще си го вземе и за тунинг. Макар че ако се свали с 4-5 см и му се сложат едни по-готини (ориг. джанти тип XV не ги намирам са хубави) 19-ки с поне 245 гуми, по-яка генерация и определно други седалки, може и да заприлича далечно на класическите си прадядовци. Липсата на предавки обаче (колата се предлага само с безстепенна CVT кутия и Active Split AWD-т.е. има променливо предаване в % към всеки мост ) като че ли обезмисля всички тези напъни. Няма и как да извадите онзи възбуждащ звук от 90-те с новата схема на турбиниране.
Това е прилично бърза семейна кола, но не е мечтата на хардкор Субару феновете , които се появиха преди 15-20 години покрай WRC. Част от тях вече пораснаха и остаряха , така че защо не това да е колата за тях. Ако не, побързайте да си вземете една от последните СТИ-ки седан след 2010-а, защото на този етап, това е последното олд-скуул Субару на пазара. И съвсем не е ясно дали ще има следващо....
 27

Пет Мар 01, 2013 2:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 97
Автомобил: STI
Рейтинг: 38
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Само да споделя, че днеска имах удоволствието да видя новият Forester в Субару Моторс. Доста рано са успели да се докопат, имайки предвид, че съвсем до скоро беше още по изложения. Единствено липсата на пощенската кутия още не мога да им я простя... :turbo:
Така че желаещите да се докоснат на живо, вече имат тази възможност.

Пет Мар 01, 2013 10:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз посетих шоурума на СМТ за да придобия впечатление за новия модел. Малко снимчици:
Прикачени файлове:
20130301_123231.jpg
20130301_123231.jpg [ 144.22 KiB | Прегледано 1247 пъти ]

Прикачени файлове:
20130301_123250.jpg
20130301_123250.jpg [ 152.57 KiB | Прегледано 1247 пъти ]

Прикачени файлове:
20130301_123324.jpg
20130301_123324.jpg [ 116.82 KiB | Прегледано 1247 пъти ]

Прикачени файлове:
20130301_123312.jpg
20130301_123312.jpg [ 157.74 KiB | Прегледано 1247 пъти ]

По мое скромно мнение визията е много добре, особено муцуната - доста агресивна е. повдигнат е малко повече от предния модел (22 см) - за риболовци и ловци, и скиори мисля е екстра. има пера зад волана за смяна на предавките - за състезателите е екстра. има копче на багажника - за гъзарите е екстра. по-широк/висок/дълъг е от SH модела - за затлъстелите е екстра. и т.н. - за всички по някоя екстра.
сега обаче искам да задам въпросче: кой аджаба милее за любимата марка, а получава само оплюване тук? ми то ние имаме реална кола в шоурума си, а в много европейски шоуруми имат само снимчици на тая кола. тук е мястото освен да изброявате само + и - на колата да се каже и на кого е заслугата тя да е реалност та да се упражняваме в Топ Гиър сравнения/остроумнене и т.н.
Не искам да влизам в ролята на адвокат на СМТ, за да не ме наплюете, че гоня лична изгода от това, но не мога да се съглася с изцяло негативната оценка за фирмата. там освен един двама механика, които явно не са си на мястото има и двама трима други техни колеги, които живеят със субару идеята. те ежедневно мислят в правилната посока и резултата е налице. и пак само суперлативи за колата и зелени храчки по хората благодарение на които тя е факт тук. веднага се запънахме за цената - тук щяла да бъде 70-80к лева, а видиш ли в САЩ е 30к + долара. ами мога да ви кажа, че там тойта рав4 е малко под 20К долара. изобщо дали има някой който си мисли, че субару трябва да се равни ценово с кия и тойота и форд да речем. а като вземете предвид и факта, че нашия пазар първо е нищожен и второ е изцяло подчинен на политиката на евро съюза с всички защитни мита и т.н. цената от 70к+ лева изведнъж става ясна откъде идва. за мен по-важно е, че момчетата от СМТ видяха кривотата на гърците и обърнаха света, но се отърваха от тях и сега цялата гама и части идва от Германия. дай боже да е за добро, но поне едно "евала" заслужават.
ами "евала" момчета от СМТ! това от мен

П.С. само да вметна, че за близо две години форумно членство, ми се натрапва мнението, че най-зелените сополи по адрес на СМТ идват предимно за цени и то предимно от колеги каращи субара преди 2000 година. извода си е за всеки по отделно.

Съб Мар 02, 2013 6:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
Адмирации за това че вече го има този модел в шоурума :good: А цената в никакъв случай не трябва да се сравнява с тази в Щатите, защото цените там на всички коли са съвсем различни от Европа, а не само на Субару.

Съб Мар 02, 2013 7:58 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колкото и да ми се иска да заприходя едно Фори '14, ако цената тук верно е към осемдесе хий марки, не виждам как ше се конкурират с Мазда СХ-5 или с новия РАВ 4...

П.С. И аз минах днес да го погледна през шоурума на Симеоновско и продължавам да мисля че е стряскащо грозно отвън...освен да се насоча към миналогодишния модел ли кво ли...баси....

Нед Мар 03, 2013 9:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 65
Автомобил: outback 2.5 2004
Нов фен
Отговори с цитат
В You Tube попаднах на клип как е бил разработван новия форестер. Показват в началото наколко вариянта ,които изглеждат
супер !В последствие излиза нещо което е най-грозното от всичко показано.Или като импрезата - като концепция беше супер,
а след това серийния модер -XV не е нещо невероятно.Е на живо форестър още не съм виждал....

Нед Мар 03, 2013 10:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Отговори с цитат
The Coarse написа:
Колкото и да ми се иска да заприходя едно Фори '14, ако цената тук верно е към осемдесе хий марки, не виждам как ше се конкурират с Мазда СХ-5 или с новия РАВ 4...

Здравейте,

В Германия вече се продава на цени м/у 38 -40 хил Евро. Предполагам, че тук ще е около 35-37 хил Евро.
За спарвка потърсете в mobile.de -нови Forester-и.

И все пак нека не забравяме, че това е Turbo Forester. Предполгам, че не турбо варианта ще е на цената на последните модели.

Вто Мар 05, 2013 9:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
The Coarse написа:

П.С. И аз минах днес да го погледна през шоурума на Симеоновско и продължавам да мисля че е стряскащо грозно отвън...освен да се насоча към миналогодишния модел ли кво ли...баси....

Дали е грозен или не , е въпрос на вкус. На мен лично ми харесва, има подчертано агресивен вид.
А да сравняваш цената на турбо Форестър 240 к.с. с Мазда СХ-5 или с РАВ 4 (150-165 к.с.) е леко казано - нелепо.
;)

Вто Мар 05, 2013 11:38 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Нов фен
Отговори с цитат
plaskom написа:
Дали е грозен или не , е въпрос на вкус. На мен лично ми харесва, има подчертано агресивен вид.
А да сравняваш цената на турбо Форестър 240 к.с. с Мазда СХ-5 или с РАВ 4 (150-165 к.с.) е леко казано - нелепо.
;)

На мен пък ми е твърде генеричен...в смисъл безличен някъв такъв,както и да е,тва не е толко важно,защото вътре е по-добре от предишното.

Не бе,аз имах предвид цената на нормалните бензини и на дизеловия да не е некви адски цифри, ако е в рамките на сегашните дизели, нема да се колебая и да търса друго ИЧ...

Между другото СХ-5цата има 175 кс дизел с някъв луд въртящ момент,който двигател ама изобщо не е лош...РАВ категорично не ща, както и CRV...

Сря Мар 06, 2013 9:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
The Coarse написа:
...както и CRV...

оо, абе новото CR-V е доста добро. И с подобрено (макар и не fulltime) 4х4.
[email protected]

Пет Мар 15, 2013 12:08 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  >