Отговори на тема стр <  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 157  >
 Някой има ли информация за този Аутбек (обяви и коментари)? 
Автор Съобщение

Постове: 99
Телефон: 0888811914
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
plaskom написа:
... Само не знам от къде са тези сензори за дъжд и хладилна жабка при Субару :-?

такива "високи технологии" ROFL

Пет Фев 15, 2013 9:50 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Автомобил: bike
Телефон: 0882280041
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
Искам да ви питам, преди да пропътувам 500 км. от Бургас до Дупница, дали някой от форума не е гледал въпросния автомобил и да знам, ако не бива, за да търся друг!? Ето го http://www.mobile.bg/11350934417743064 Благодаря предварително!

Вто Фев 19, 2013 8:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 1
Автомобил: Mazda 5
Телефон: 0897880480
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, някой може ли да помогне с инфо за един Аутбек от Плевен, обявата е: http://www.cars.bg/u923561

Сря Фев 20, 2013 12:12 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
steve_uk написа:
Здравейте, някой може ли да помогне с инфо за един Аутбек от Плевен, обявата е: http://www.cars.bg/u923561

Писано е .
Много протрит кожен салон, мигащи круиз,ЕСП чек енджине

Сря Фев 20, 2013 12:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 34
Автомобил: Subaru OUTBACK 2.0 D
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Доста време гледам за Outback, като ориентировъчния ми бюджет е ~18 000 EUR
Големия въпрос е дали да взема предишния модел - 2009 с повечко екстри или актуалния модел с по-малко.
Да кажем, че клоня към актуалния модел и съм се спрял на конкретно предложение:
Subaru OUTBACK 2.0D Active от Германия

На ръба да я купя съм, но реших да се консултирам и с Вас, защото има доста запознати в този форум, до колкото съм го следил.

Какво според вас може да е притеснително?
Ще ви кажа как мисля да процедирам и какво ме притеснява, съответно ще съм благодарен, ако изкажете мнение по споменатите точки и ако има нещо, което съм пропуснал да споделите.

1. Колата е била rent-a-car от Sixt. Това може да е притеснително...в България, но в Германия, мисля, че няма от какво толкова да се притеснявам от този факт.
2. Колата НЕ е с оригинални джанти. Това ми се струва най-притеснително и върви с някакви 2х2 различни летни гуми. В момента си пиша с дилъра и му искам оферта за оригинални Субару джанти. Според вас да държа ли на това или не е голяма загуба?
3. Мой доверен човек ще пътува, за да я докара, като разбира се, преди да преведа парите, той хубаво ще я огледа. Бихте ли споделили към какво конкретно да го насоча? Някакви фабрични или вторични дефекти, които са характерни? Чувал съм, че поне Forester с дизеловия двигател има голям проблем със съединителя. Това важи ли и за Outback и трябва ли да ме притеснява?
4. Много искам да се обурудвам с гумени стелки и гумения "леген" за багажника (ще возя куче). В този ред на мисли, дали да питам дилъра дали може да ми осигури такива оригинални, или има откъде и в България да си ги поръчам. Не държа да са оригинални, стига да са читави!

Общо взето това са ми опасенията за сега! Моля, пишете, колкото се може по-бързо, защото мисля тази седмица да я купувам!
Предварително благодаря на всички отзовали се!

Пон Фев 25, 2013 1:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това че е била рент-а-кар, значи че всеки я е карал като чужда кола и никога не е била пазена. Не е възможно да е на толкова км за тези години. Аз когато съм взимал кола под наем в чужбина от известна фирма (Sixt, Avis и т.н.) никога не е била по-стара от 1 година и километража познай колко показва. Освен ако не е била дадена на корпоративен клиент за постоянно ползване, но и тогава колите се подменят по-договор на около 2 год.
Това че не е с оригиналните джанти и е с различни гуми също не "говори" добре за дилъра или за собственика.
Стелките са ти най-малкия проблем. И от тук може да си купиш оригинални (на дебела цена) но се намират и качествени други за всички модели на Субару.
;)

Пон Фев 25, 2013 2:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Служебният ми автомобил е нает от Сикст и се подменя на всеки 2 години (както каза колегата Пласком), защото за тези 2 години навъртам 115к-120к км. Освен това политиката на Сикст навсякъде е една и съща - поддръжката с най-евтините материали и в най-евтиния сервиз (говоря от личен опит). Аз не бих си купил автомобил от Сикст за други рент-а-кар не знам.

Пон Фев 25, 2013 3:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 84
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,

Насочил съм се към нов семеен автомобил и попаднах на тази обява:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=27il2s
Аналогично в cars.bg:
http://www.cars.bg/u986529
Някой да има информация за този екземпляр? Положените книжки на една от снимките подсказват, че е от Италия. Чувал съм само кошмарни истории за това как поддържат автомобили там.
Тъй като съм и нов за марката се чудя къде да се направи обстойна диагностика за да се удостовери, че е читав автомобила. "Боми" пишат и за "диагностика на място", не съм сигурен дали вярват, че който и да е би имал доверие към диагностика, която прави самия продавач. Някой купувал ли е от тях? Дали биха дали автомобила да се закара на по-доверена диагностика?

Пон Фев 25, 2013 5:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
deadman написа:
Аз не бих си купил автомобил от Сикст за други рент-а-кар не знам.

Хм, струва си да се замисли човек, значи. Ако не е Изображение, ще е Изображение

Вие коя бихте взели?
И въобще, моля кажете какво да се гледа? Човека утре лети за Германия. Просто кажете нещо специфично за тези дизели, които ще гледа...

Вто Фев 26, 2013 12:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pipo334 написа:
deadman написа:
Аз не бих си купил автомобил от Сикст за други рент-а-кар не знам.

Хм, струва си да се замисли човек, значи. Ако не е Изображение, ще е Изображение

Вие коя бихте взели?
И въобще, моля кажете какво да се гледа? Човека утре лети за Германия. Просто кажете нещо специфично за тези дизели, които ще гледа...
Ако може въпросния човек нека погледне и двете,при кола втора употреба важи правилото че е за предпочитане по-запазения екземпляр не толкова годината на производство.

Вто Фев 26, 2013 3:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 199
Автомобил: OUTBACK H6 `02
Рейтинг: 76
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, като си се засилил за нафтова кола, по-добре погледни Ситроен С6 за тези пари - HDI на французите е много добър и доказан мотор!

Иначе моето мнение е категорично против нафталина - органически ми е противен и поради тази причина не бих си взел никоя от двете в обявата, толкова повече, че най-вероятно са разцепени от каране /то, кой иначе си взима печка, вместо кола...!? :pardon: /

Вто Фев 26, 2013 10:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dragoveli написа:
...при кола втора употреба важи правилото че е за предпочитане по-запазения екземпляр не толкова годината на производство.

... е за това винаги намеквам..... :)

Сря Фев 27, 2013 8:33 am
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
аз съм нов във форума.
Харесъл съм 2 OUTBACK-а: един в България - Нови Хан http://www.mobile.bg/11354447533383964, другия в Германия в мобиле.де :

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/su ... age=150000

И двата са със сервизна история. Този в Германия ще излезе доста по-скъпо с пътя и с транзитните номера, а да не говорим че после и АГУ ще му се слага.
Дайте съвет какво да гледам при огледа и мнения за доставчика от Нови Хан.
Благодаря! :)

Сря Мар 13, 2013 12:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Защо не видиш този на колегата six_stars?

Кола с ясен произход, стегната, а и с ГИ - гледам, че искаш да слагаш такъв.

Сря Мар 13, 2013 1:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Колега, колата в Германия стои от 1 година като обява и се продава от чеченци....изводите оставям на тебе :idea:

Сря Мар 13, 2013 1:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
bat bubi написа:
Колега, колата в Германия стои от 1 година като обява и се продава от чеченци....изводите оставям на тебе :idea:

Не се разбира за коя кола точно говориш!

Сря Мар 13, 2013 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
pipo334 написа:
Здравейте,

Доста време гледам за Outback, като ориентировъчния ми бюджет е ~18 000 EUR
Големия въпрос е дали да взема предишния модел - 2009 с повечко екстри или актуалния модел с по-малко.
Да кажем, че клоня към актуалния модел и съм се спрял на конкретно предложение:

На ръба да я купя съм, но реших да се консултирам и с Вас, защото има доста запознати в този форум, до колкото съм го следил.

Какво според вас може да е притеснително?
Ще ви кажа как мисля да процедирам и какво ме притеснява, съответно ще съм благодарен, ако изкажете мнение по споменатите точки и ако има нещо, което съм пропуснал да споделите.

1. Колата е била rent-a-car от Sixt. Това може да е притеснително...в България, но в Германия, мисля, че няма от какво толкова да се притеснявам от този факт.
2. Колата НЕ е с оригинални джанти. Това ми се струва най-притеснително и върви с някакви 2х2 различни летни гуми. В момента си пиша с дилъра и му искам оферта за оригинални Субару джанти. Според вас да държа ли на това или не е голяма загуба?
3. Мой доверен човек ще пътува, за да я докара, като разбира се, преди да преведа парите, той хубаво ще я огледа. Бихте ли споделили към какво конкретно да го насоча? Някакви фабрични или вторични дефекти, които са характерни? Чувал съм, че поне Forester с дизеловия двигател има голям проблем със съединителя. Това важи ли и за Outback и трябва ли да ме притеснява?
4. Много искам да се обурудвам с гумени стелки и гумения "леген" за багажника (ще возя куче). В този ред на мисли, дали да питам дилъра дали може да ми осигури такива оригинални, или има откъде и в България да си ги поръчам. Не държа да са оригинални, стига да са читави!

Общо взето това са ми опасенията за сега! Моля, пишете, колкото се може по-бързо, защото мисля тази седмица да я купувам!
Предварително благодаря на всички отзовали се!

Да споделя собствения си опит с този автомобил, за да не се подлъже някой друг съфоромец!!!
Автомобилът на външен вид е запазен и е ОК, но мотора шуми ужасно, нацапан е бил с масло и антифриз и после мит-недомит. Колата не е вървяла добре и отдолу е изглеждала като 10 годишна. Според моя човек, който е доста печен, колата на 99% е с върнат километраж и тия 96 000 километра, спокойно може да са x2.

Сря Мар 13, 2013 2:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Колега, не следиш последователността на постовете....в случая отговарям на колегата mrgreen.... :good:

Сря Мар 13, 2013 6:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
За твоя случай колега pipo334 - парите които си приготвил не са лоши....бих те посъветвал, ако нямаш навика да сменяш колата през 3 години, по-добре си вземи от последните произведени от предния модел (натоварена с екстри), отколкото следващия с бедно ниво на оборудване......накрая някой ден , когато тръгваш да я сменяш, голяма разлика в цената няма да имат......а и за 18 000 риска да попаднеш на наредена от новия модел е голям......иначе и аз бих те насочил към бензинова, особенно ако не въртиш повече от 25 - 30 000км на година и прилагаш нужната поддръжка (както трябва)....

Сря Мар 13, 2013 6:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
bat bubi написа:
Колега, не следиш последователността на постовете....в случая отговарям на колегата mrgreen.... :good:

Още съм нов във форума, извини ме #-o

bat bubi написа:
За твоя случай колега pipo334 - парите които си приготвил не са лоши....бих те посъветвал, ако нямаш навика да сменяш колата през 3 години, по-добре си вземи от последните произведени от предния модел (натоварена с екстри), отколкото следващия с бедно ниво на оборудване......накрая някой ден , когато тръгваш да я сменяш, голяма разлика в цената няма да имат......а и за 18 000 риска да попаднеш на наредена от новия модел е голям......иначе и аз бих те насочил към бензинова, особенно ако не въртиш повече от 25 - 30 000км на година и прилагаш нужната поддръжка (както трябва)....

Благодаря ти за съвета! Аз вече взех кола, малко по-скъпа, отколкото бях планирал, но не съжалявам! Поне за сега...

Спирам с offtopic-а в тая тема вече!
Желая на всички пишещи тук да намерят перфектната кола!

Чет Мар 14, 2013 9:26 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 157  >