|
Страница 1 от 1
|
|
Какво Фори да си купя? Моля за съвет!!!!!
| Автор |
Съобщение |
|
Dimov
|
Здравейте на всички. Нов съм във форума, но имам огромното желание да закупя Субару Форестер Аутоматик. Ще го ползвам като втора кола основно за неравни, пясъчни и заснежени терени. Динамиката на автомобила ми е на второ място. Дайте съвет коя е най подходяща за целта. 2.0 ; 2,5 турбо??? Коя има VDC, VTD, LSD? Колата ще е втора ръка след 2005. От коя държава внос да не гледам??? Благодаря Ви за отдленото време 
|
|
|
|
| Чет Фев 21, 2013 11:47 am |
|
|
|
Mlad_I_Zelen
Регистриран на: Чет Фев 07, 2013 8:49 pm Постове: 222 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester +Legaci 2.5
Телефон: 08782734sedem pet
Рейтинг: 109  
|

Здравей колега Както виждам долу горе си запознат какво ти тябва Сега трябва да решиш с какви компромиси си съгласен Аз лично доста мислих какво да е Досега имах доста европейски автомобили и реших пак да заложа на японска марка каквато имах преди много време Аз обичам да ходя на палатки от там предпочетох да е 4х4 Но тябва и да може да го кара жената (пък и аз си падам по автоматика) за това е автомат моята Не исках да е много малка или голяма кола имах препоъки за какво ли не Взех форестер 2 серия 2 литра автоматик атмосверен преди 20 дена за сега съм с съвсем малко километри но се кара много приятно и добре се държи както на асвалт така и на черно А на въпроса от каде да не вземаш кола (държава) Ами аз гледах около 10 коли за общо 4-5 месеца Германия и Австрия са по загнили Италия са доста очукани който е ходил там знае как се кара там Аз взех не толкова добре изглеждаща кола но поддържана имаше пълна сервизна история с фактури и тн. но всичко е на късмет Не мисля че едно добре оборудвано за офф род Фори автомат би отстъпило кой знае колко много на друго с ръчни скорости Успех с покуката на желаната от теб кола.
|
|
|
|
| Чет Фев 21, 2013 12:54 pm |
|
|
|
Dimov
|
Благодаря за включването колега като гледам по сайтовете голям избор няма. Към днешна дата има само две които стават. И двете са 2.5 Т ауто, швейцарски. Уж имали VDC ама то трябва да се провери по рамата. Ще гледам че рибния сезон идва. 
|
|
|
|
| Чет Фев 21, 2013 2:16 pm |
|
|
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
|
|
| Чет Фев 21, 2013 2:35 pm |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164   
|
Ако динамиката ти е на второ място май 2.5 т-турбо,май не е най точния избор нали знаеш че това е нисколетящ самолет,там отиваш на други разходи,гориво,данък,застраховка и т.н.Иначе ако можеш да си го позволиш ти го препоръчвам,рядко ще има някой по бърз от тебе на пътя. Успех колега. 
|
|
|
|
| Чет Фев 21, 2013 10:59 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
Щом като рибния сезон идва - 2005-2007- 2.0 - 158 коня. Има заден LSD, няма VDC(ще го преживееш). Аз не бих си купил кола карана на газ, каквито са масово от Италия( с ориг. газова уредба, хаха)
|
|
|
|
| Пет Фев 22, 2013 8:51 pm |
|
|
|
Dimov
|
Благодаря за коментарите Да питам тези новите които са 2.0 150 коня аутоматик имат ли LSD? Май автоматика е по подходящ за пясък и назъбени терени  ? Все пак има един комп. който знае кога и колко да предаде на трансимисията. А ние с тежките леви крака можем да скапем притискателя и после 
|
|
|
|
| Съб Фев 23, 2013 8:36 am |
|
|
|
Dimov
|
ЕЕЕЕ пичове вчера много се смях. Ходих да гледам едно Фори и оня кат почна ама няма такова като моето, бля, бля, бля и ми вади една книжка уж сервизна и вика: глей глей печат след печат напълно обслужена. А те печатите за 13 гдоини едни и същи химикала един и същ и подписа на сервизния един и същ. Аз почнах да се смея и му казах  евала машала. Та да знаете че са пълен жмел тия "сервизни книжки". Аз имам купена чисто нова кола от магазина купена пред 5 години и нито веднъж мастилото на химикала не е бил един и същ  Wide opened eyes 
|
|
|
|
| Съб Фев 23, 2013 8:48 am |
|
|
|
six_stars
Регистриран на: Пон Апр 02, 2007 10:26 am Постове: 1254 Местоположение: София
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162   
|
|
и аз имам на 4 години от магазина и освен първата смяна, друга отразена в книжката няма. До гаранцията пазех фактурите, ама вече...
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
|
|
|
|
| Съб Фев 23, 2013 5:45 pm |
|
|
|
niki246
|
|
Във връзка с темата "Какво фори да си купя?" Решил съм да си купя ново или на 1 година, от търговец от Германия. Има на цени 40 000 лв. Колата ще бъде автоматик, Но.. 1. дизел или бензин....изминавам не повече от 30 000 км годишно. 2. На какви екстри да държа 3. Има ли възможност да се вземе ДДС по нашето право 4. Благодарен съм на всяко мнение, защото това ще бъде първото ми фори...
|
|
|
|
| Пет Мар 01, 2013 8:17 am |
|
|
|
wesel
Регистриран на: Съб Май 10, 2008 5:14 pm Постове: 112 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0 TD 2011
Рейтинг: 18
|
|
Здравей колега,
ако държиш на автоматик то със сигурност няма да е дизел - все още няма дизел+автоматик. А относно екстрите, поне в България, има 3 нива - така че няма кой знае какъв избор от екстри. Каквото и да вземеш няма да сбъркаш.
Поздрави.
|
|
|
|
| Пет Мар 01, 2013 8:28 am |
|
|
|
niki246
|
|
Мерси Wesel..... Мои познати ме плашат с разхода на гориво... някакви данни за бензин градско?
|
|
|
|
| Пет Мар 01, 2013 8:44 am |
|
|
|
=Alex=
|
|
@Dimov & Niki,
пичове, изберете си хубави екземпляри от чужбина (Германия, Австрия, Швейцария), с доказана и пълна сервизна история, без (сериозни) инциденти.
Относно разхода - мога да кажа за турбо версията - гори си съвсем нормално като за СУВ с 230 кс турбо бензинов мотор. Нито повече, нито по-малко. Точно толкова ще ти гори примерно Audi Q3/Q5 quattro с турбо бензин мотор. А и с V6 дизелов (аналогични литри градско в нафта). Повечето хора, които говорят за прекомерния разход на Субару са виждали такава кола само на снимка, или другите им коли са били клас Форд Фиеста 1.6Tdci. На езика на цифрите - градско между 13.5-14 до 25, зависи колко ти е тежък крака. Извънградско - от 9-10 до 20+, пак зависи какво му причиняваш. Това возило може да върви и бавно, и бързо, а това е мн. сериозна разлика в разхода. Просто иска хубав бензин, това е.
Hope this helps.
|
|
|
|
| Пет Мар 01, 2013 5:41 pm |
|
|
|
mcrae
Регистриран на: Съб Дек 17, 2011 6:46 pm Постове: 88 Местоположение: Skokloster, Sverige
Автомобил: Subaru Forester 2.0D XE
Рейтинг: 26
|
Подкрепям написаното от @Alex и да, мога добавя че дизела гори около 6.5 - 7.5 макс., което означава че за 30000км годишно разликата е голяма (лесно се смята). За мен това беше важно и затова заложих на дизел, но ръчните скорости вече ме карат да съжалявам ...  ... така че, ти си знаеш приоритетите най-добре Ако тоталните разходи са много критични, има и нещо друго - бензиновия турбо автоматик фори не е нужно да е 2008ма или по-нов, може да е малко по-стар, т.е. достатъчно по-евтин от дизеловия, че по-високия му разход за гориво да се компенсира от по-ниската цена на самата кола в рамките на няколко години.
_________________ http://www.spritmonitor.de/en/detail/487414.html
|
|
|
|
| Пет Мар 01, 2013 5:55 pm |
|
|
|
niki246
|
Благодаря за всички мнения......Честита Баба Марта, здраве и късмет...... 
|
|
|
|
| Пет Мар 01, 2013 8:16 pm |
|
|
|
gattaka
Пресен - пресен
|

Здравейте колеги, Съвсем нов съм във форума и ако не съм в правилната тема извинете ме! Колега Dimov извинявай, че ти ползвам темата, но предполагам, че моите въпроси са задавни многократно и не искам да създавам порадната такава тема! .... Няма никакъв допир със Субару, но от доста време ми е мечта  Копнежа ми се засили особено през последната година, която прекарах в Англия, а както знаете предполагам тук ( в Англия ) са луди по Субару!....Запалих се по Импреза, но в последствие, чакайки дете реших, че Форестър е по-удачен вариант. През последните около 3 години имам Пежо 406 2.0 ХДИ от което, противно на очакванията съм изключително доволен! Мога да ви кажа от личен опит, че приказките за френските коли за легенди....но това е друга тема! Като цяло установих, че най-здравата кола е поддържаната! Иска ми се вече да имам 4х4 автомоби, понеже Пежото е чудесен автомобил, но ние българите искаме да използваме един автомобил за всичко! Да ама не става!:) Няколко пъти съм увисвал по корем в сняг и т.н. Та поради причини от този род, а и за това, че много обичаме да ходим в планината искам 4х4! Захласнал съм се по Форестър по защото мисля, че в класа си е едно от най-добрите решения. Другото, което ми харесва е, че не е джип, съответно комфорта ще е по-голям, гумите ще са като за кола- по-евтини и т.н. По принцип имам влечение към турбо варианта, но както споменах чакам дете и не мисля, че ще имам нужда от " самолет"  А това, че атмосферния варианта има бързи-бавни също много ми харесва! Сега по-чъщество : Искам 4х4 автомобил, със средно добри офроуд възможности, не много голям и не много малък, здрав и сигурен, определено второ поколение ми е фаворит, но поради ограничен бюджет бих се задоволил и с късния вариант на първо поколение! Знам, че тук няма да чуя нищо лошо за Субару, но моля ви кажете ми честно дали съм решил правилно, че искам Форестър и дали това е моя автомобил! Благодаря и отново се извинявам на колегата DImov!
|
|
|
|
| Съб Мар 16, 2013 11:37 am |
|
|
|
automan
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 6:12 pm Постове: 183 Местоположение: Перник
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
|

Здравей колега, Едва ли в раздел "Форестър" на Субару-форума ще се намери някой, който да каже, че това не е най-правилния избор. Истината е, че човек трябва да покара Субару, за да разбере за какво става дума. Форестър е "лек автомобил" или високо комби, според някои определения. Гумите не са от най-евтините, особено на турбо модела, но често ще срещаш мнението, че всеки вложен лев си заслужава. Поставен до Пежо 406, може би, ще изглежда грубовато, но с това до голяма степен се изчерпват минусите. Гледан с погледа на специалист, нещата стават съвсем други. Изработката на различните възли и детайли по двигател и ходова част са на по-високо ниво. Тук не става дума за пристрастия, а за истина, доказана във времето от различни тестове или класации за надеждност на автомобили. Не искам да изтъквам Форестър пред другите модели на Субару, всеки от тях си има преимущества в съответствие с предназначението си, но определено, за любителите на планината и природата е добро решение. Изборът атмосферен или турбо е в зависимост от "тежестта" на десния крак.
|
|
|
|
| Съб Мар 16, 2013 9:23 pm |
|
|
|
gattaka
Пресен - пресен
|
Така е колега, прав си! Това че е комби изобщо не ме притеснява и Пежото ми е комби! Аз за разлика от повечето хора харесвам комбитата понеже са функционални, а и при някои марки са по-красиви от седана ( въпрос на вкус )! От твоите думи разбирам, че ако попадна на поддържан екземпляр, че остана много доволен от колата! високата цена на гумите прдполагам идва от това, че са 16-ки!Това ли е единствения размер! Имам предвид могат ли да се използват по-високи 15-ки или пош-ниски 17-ки? Изобщо има ли такива джанти? Иначе като цяло се надявам скоро да имам възможност да погледна от близо някое Фори! 
|
|
|
|
| Съб Мар 16, 2013 10:41 pm |
|
|
|
automan
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 6:12 pm Постове: 183 Местоположение: Перник
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
|
|
Могат да се използват и 15" и 17", има калкулатор гуми и не е трудно да се ориентираш. Успех в търсенето!
|
|
|
|
| Съб Мар 16, 2013 11:57 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|