Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Това възможно ли е? 
Автор Съобщение

Постове: 55
Автомобил: Subaru Outback II 2.5
Телефон: 0889717857
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги,
ще ви копирам един цитат на човек който се изказва доста критично за марката.
Искам да питам просто не е имал късмет и не е случил на кола или тези описани от него проблеми са емблематични?

" По същество за феновете на Субару (от които бях и аз, преди да си купя): форестъра и импрезата (STi, за обикновените не знам) имат проблеми с двигателя (както си караш и изгаря някое бутало), Импрезата още със задния диференциал и задното окачване. Проблемите са тежки и изискват доста пари защото обикновено се говори за подмяна, а не ремонт. Оутбека е много солиден и надежден, но спирачните дискове яко се кривят. Сменяш, и след 10 000 км си на същото дередже. Пробвахме да сложим STi-ски спирачки, щото ония са брутални, но тц, не става. Евентуално може афтермаркет дискове от Алкон или Брембо, но е цифромания.
Личната ми рекапитулация:
Форестър (225 кс) - сменен двигател на 15000 км
Аутбек - многократно сменяни спирачни дискове
STi - за 40000 км два двигателя, два задни диференциала, две задни окачвания
И трите коли са карани кротко, дори страхливо, много под възможностите им.
Ако искаш яка резачка - Рено Клио Спорт, брутална и надеждна"

Моля за коментари.

Пет Фев 22, 2013 12:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
NO COMMENT - все едно някое дете иска да се направи интересно на детската площадка...купувайте си Клио(спортно) и газ =D>

...и си карайте много предпазливо колите,че от Рено бият по издръжливост в пъти

Пълни глупости колега!

Пет Фев 22, 2013 12:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 83
Автомобил: Outback 2005 H3 245 h.p.
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Legacy-то ми е 98 год и изглежда много добре,в сравнение с реното на брат ми,което е 2006 г.Ама то е меган-клиото е много по-здраво. :D

Пет Фев 22, 2013 1:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 130
Автомобил: VW Passat
Телефон: 0899 951 395
Рейтинг: 337
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.anusedcar.com/

Пет Фев 22, 2013 2:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ахааххахахаахаххаха тоя много як. Колега, има ли как да ме запознаеш с твоя приятел, би излязъл прекрасен комедиен актьор от него... Два пъти мотор, два пъти заден ниф, два пъти задно окачване... Нахапан. И 13 пъти скорости.

Пет Фев 22, 2013 2:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2508
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен има идея истина в изказването, но:

1. За СТИ-ския двигател - пипан ли е, не е ли пипан. Ако е пипан какво му е пипано. Ако е пипано за къде е настроен (за какво гориво) и къде се кара. Многократно е споменаван този проблем с резачките - на кофти бензин с убеднена смес за мощност.
2. Окачването на СТИ няма да коментирам, щото нямам идея, но там са алуминиеви носачи, къде е каран? Пробвал ли е афтърмаркет носачи...
3. Форестъра също е бил турбо - горните въпроси, щото аз за 225 коня форестър да има - не знам. т.е. е пипан...
4. Дисковете на бека - да има го проблема, ама това, че някой му е продавал кофти дискове си е фактор. По принцип има доста колеги, които се оплаквали от това, но след смяна с качествени дискове (по 150-200лв броя) става ОК. А това, че не влизат от СТИ - СМЯХ! Влизат, ама гроздето кисело - искат 18ки джанти.
5. Дифовете на СТИ - с плахо каране не става, освен ако е бил с различни размери гуми. Я питай :) Допустимата е 7-10мм разлика в диаметъра на гумите! Що аджеба като дифа на СТИ е по-як от този на бека, на бека му няма нищо? Коя година СТИ...втора ръка сигурно са вземани следващите дифове?

Да си кара Клиото - всеки харесва различно нещо.
Суби е диагноза, но просто не е за някои хора. Трябва да опиташ и ще разбереш.
Много ВАЖЕН въпрос обаче е да се избере ЧИТАВА бройка - с читави диф/ск. кутия и двг и не-изгнила!
Ако някой от тези компоненти са проблемни - се получават такива мнения.

Пет Фев 22, 2013 3:10 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
СТИ има лек проблем с амортисьорите отзад и той е ,че почват да тропат и периодично трябва да се подменя греста! Говоря за ню еидж 2001-2007 преди и след незнам :) но си функционира без проблем просто притропва дразнещо!

Пет Фев 22, 2013 3:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2782
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тая тема в "Бисери"-те ли да я сложим или при вицовете :-?
:pardon:

Пет Фев 22, 2013 3:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
къде си го прочел това нещо?

Пет Фев 22, 2013 4:21 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 55
Автомобил: Subaru Outback II 2.5
Телефон: 0889717857
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
valadares написа:
къде си го прочел това нещо?

Във фейсбук един приятел беше постнал коментар, че си търси кола и имаше много мнения, някои му препоръчвахме Субару и това е едно от мненията на човек, който не познавам лично.

Пет Фев 22, 2013 4:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Отговори с цитат
Всеки има право на собствено мнение! Още повече ако е базирано на преките му впечатления и опит.
Според мен за да се дискутира или оспорва каквото и да е мнение, най-малкото е добре да се излагат аргументи, факти и т.н., макар и субективни...
Моят Аутбек вече е над 20 000 км и няма проблеми със спирачките (дисковете)!
Бих казал - няма изобщо проблеми! :)

Пет Фев 22, 2013 5:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На 10 излизания 9 пъти ме прибира пътна помощ. А веднъж, както си карам кротко, дори страхливо и счупих кутията и трите диференциала наведнъж със "задното окачване" WTF!@$(!%@#%.... ама това докато отбивах на неутрална след като ми блокира новия мотор на 15 000 км. Голям късмет, че успях да спра с тия кривите дискове, които също бяха нови. Изтеглих жилищен кредит и си я ремонтирах, много съм доволен, голяма ми е оферта това Субару.

Пет Фев 22, 2013 6:21 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Днеска ми е едно криво, ама този цитат ми оправи настроението. Той да не е видял Клиото от срещата в Дряново ROFL

Тя сервизната статистика си показва, кои са марките и моделите с най малко проблеми. Явно човека е попаднал на нов внос на по 400-500 000 км. без адекватна поддръжка....

Пет Фев 22, 2013 8:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Отговори с цитат
Мен ме кефи тоя пич,чак на третото субару се е усетил че марката е кофти.Той сменил,фори,аутбек,че и опрял до STI,и чак тогава след като се е изкъртил от смяна на двигатели,дискове,носачи,джакузита макузита,се сетил пича че е на грешната марка.
А иначе всичко е възможно да се повреди,и определено субару си има поддръжка,ама има и защо.Ама още не ми се е случвало да ми фръкне някое бутало по време на движение.

Пет Фев 22, 2013 9:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Impreza94 написа:
На 10 излизания 9 пъти ме прибира пътна помощ. А веднъж, както си карам кротко, дори страхливо и счупих кутията и трите диференциала наведнъж със "задното окачване" WTF!@$(!%@#%.... ама това докато отбивах на неутрална след като ми блокира новия мотор на 15 000 км. Голям късмет, че успях да спра с тия кривите дискове, които също бяха нови. Изтеглих жилищен кредит и си я ремонтирах, много съм доволен, голяма ми е оферта това Субару.

Проблемите с електрониката защо ги стесняваше сега, наши хора сме, не се стеснявай! Хахахахахаха.

Пет Фев 22, 2013 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Отговори с цитат
Така или иначе темата е "чат парт..."
Клио Спорт, особено ако е 200 Къп съвсем не е за подценяване. Доста е близко до БРЗ като характер и гени, само че е FWD и на по-спъната писта или участък с повече завои ще накаже доста коли струващи няколко пъти повече.Не случайно участваше във всички класации за пърформанс кар преди няколко години.Къде ще видите на едно място Брембота, Рекаро и 2.0 атмосферка 200 коня в сток мини хеч :) ...и то в наши дни.

Пет Фев 22, 2013 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Мачка, пич*а и борче, не ми ге хвали, брат, каквиииито ще да са. Да му сложат брембо, рекаро, момо, спарко, стптех накуп и да си го карат по ривиерата... :)

Пет Фев 22, 2013 9:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 674
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Темата си е направо трепач,и май на калпавия ......... космите му пречели!!!!!!Не мога да си обясня как има хора дето отвътре им идва да израсят някоя велика глупава хумореска?За клио и на сън не бих мечтал да карам,при условие че долу ме чака Суби. =D>

Пет Фев 22, 2013 10:24 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
На 10 излизания 9 пъти ме прибира пътна помощ. ..........
ROFL ROFL :D ROFL ROFL :gathering:

Пет Фев 22, 2013 10:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Отговори с цитат
six_stars написа:
Мачка, пич*а и борче, не ми ге хвали, брат, каквиииито ще да са. Да му сложат брембо, рекаро, момо, спарко, стптех накуп и да си го карат по ривиерата... :)

Както се казва на северозападен език - "чако"
Пичо Клио Пичоспорт РС 200 Къп :D

Пет Фев 22, 2013 10:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >