Отдавна изках да отправя запитване към колегите във форума, но все забравям. Става въпрос за една букса под шофьорската седалка, при мене е разкачена, виждат се две кабелчета с, да речем, женската част на буксата, мъжката не я откривам, някъде под мокета е (не мога да си завра ръката от долу и ме мързи да свалям седалката). Под другата пътническа седалка има също букса, но там всичко е ОК, конектната е, кабела влиза под мокета, там където е изрязан за въздуховодите на парното.
Та вепросът ми е за какво е тази букса
Моите предположения са:
1. Нещо свързано с предпазния колан. Не ми свети индикация на таблото за незакопчан колан, а имам такава (вижда се когато светлината пада под определен ъгъл).
2. Нещо свързано отново с предпазния колан, тоест блокирането му при рязко спиране или челен удар.
3. Нещо свързано с аирбеците.
Не можах да намеря инфо в сервизното ръководство, нито в ръководството за експлоатация. Моля за вашите мнения. Във връзка с предположение №1 изкам да питам още дали трябва да ми свети и индикация за отворени врати на колата, имам такава, но тя също не свети. Дали има разлики в индикациите на таблото при различните години на производство за една и съща генерация на Легаси.