Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  >
 Какво РЕАЛНО значи "автомобил, поддържан само в СМТ"?! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 131
Автомобил: LEGACY 3.0 RB
Телефон: 0885853102
Рейтинг: 69
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Последният ми пост малко късно пристигна и не отразява този на колегата Алекс от 4:46, но все едно - той е на правилния курс. Важното е, че това са правила важащи за всяка една продажба и всеки "хвърлен на върбата" от разни нищени във форума търговци е длъжен да се защити, а така и всички нас.

Пон Фев 25, 2013 6:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 256
Автомобил: Subaru Forester 2.0 Diesel MY2009
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Страшни цървули са тия от "официалния сервиз", но според мен това е и проблемът - СМТ е просто някакво сервизче, докопало се до правото да опъне надпис на фасадата, собствеността му даже и не коментирам!

Два пъти съм ходил до там, единия път за боя и ми казаха, че ще трябва да си оставя колата за 3 седмици (оправиха ми я за 1 седмица в друг сервиз), а другия път за антифриз - обадих се по телефона, примирих се с факта, че нямат оригинален и ще сложа Арал, отидох и какво да видиш - обедна почивка било, седи един урод (казвам го заради поведението му) с напълно плешива отгоре глава, но за сметка с дълга побеляла коса отзад, около 50 годишен с тъп поглед и тениска на Металика (на работа, под разкопчаната престилка), поздравявам аз "добър ден", а оня тъпан мълчи!
Казах му пак "ДОБЪР ДЕН", а оня изфъфли нещо, явно ядосан, че съм му прекъснал кръстословицата, казвам му "дошъл съм за една туба антифриз само", а тъпанът ми вика "ааа, той си е от колегата, аз не мога да му пипам нещата"..
Казвам му, че съм дошъл от другия край на София за тоя антифриз, но тъпанът изобщо не се затрогна, а на въпроса "кога колегата ще се върне" даже ми се напъна нещо с от сорта на "аз откъде да знам"..

Причерня ми, ама просто му казах какво мисля за тях и че "имиджа" си го заслужават, а тъпанът просто гледаше тъпо и ме чакаше нетърпеливо да изляза, че да си продължи кръстословицата!

Оттогава си казах - при тия цървули повече дано никога не ми се налага да стъпвам!

:facepalm:

Пон Фев 25, 2013 9:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 674
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
А все пак кой сервиз е това и къде се намира в София.Мисля,че е хубаво да спомене точно за инфо и все пак някой друг да не обере парсата по-погрешка.В София колко представителя има?

Пон Фев 25, 2013 10:56 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 209
Автомобил: Forester 2.0 122
Телефон: 0889043252
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
gy74 написа:
А все пак кой сервиз е това и къде се намира в София.Мисля,че е хубаво да спомене точно за инфо и все пак някой друг да не обере парсата по-погрешка.В София колко представителя има?

Не съм от София и нямам представа къде се намира, но:http://www.subaru.bg/dilarska-mrezha има информация някаква.

Пон Фев 25, 2013 11:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 209
Автомобил: Forester 2.0 122
Телефон: 0889043252
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
''Гаранционен сервиз: между бул. Самоковско шосе и ул. Георги Белов (задавтоборса Горубляне)'' :facepalm:

Пон Фев 25, 2013 11:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Автомобил: Subaru Forester SH 2.0 MT
Рейтинг: 60
Отговори с цитат
Мда, тамо е "сервиза" (т.е. зад автоборса Горубляне) - скупщина порутени сгради, издънен асфалт, произволно нахвърляни Кии и Субарута. Няма да е зле да атачнете и някоя друга снимка в това писмо ... мисля, че ще им е интересно на FHI .. :idea:

Пон Фев 25, 2013 11:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 144
Автомобил: Легаси 2,0 D
Рейтинг: 46
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Колега Алекс ,чета ти поста и се чудя не на това което си преживял ,а на търпението ти. .Поставих се на твое място и си дадох сметка,че някъде на 4-5 точка от проблемите ти щях да съм пред ГАРАЖЧЕТО им ,а малко след това те щяха да си търсят личният лекар .Това е съвсем сериозно.Просто в такава Държава живееме,такива са хората ,такова ще е и отношението.

П.П. между другото такова ми е и отношението към институции,които искат да ме изнудват при полужение,че съм изряден и все по-малко оставаме работещите фирми в тази страна.До преди извистно време бях добър мек ,все гледахме да им угодим на държавните служители,а те все повече ни дояха(не всички разбира се).Откакто разбраха,че не е "здравословно" да ни изнудват станаха меки ,разбрани ,културни и гледат колкото може по-малко да се срещаме.
Това е лично мое мнение, не ангажирам никой с него.

"Досега беше зле,отсега нататък става страшно"-каза някой по телевизията.И е прав.

Пон Фев 25, 2013 11:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Познавам едно момче в сервиза на киа и субару,което даже минаваше за ръководен кадър...един Виолин. Вероятно вече бивш. Тоя човек даваше инструкции по телефона на жената на мой приятел какви по цвят жици къде да реже в коша на фолксваген джета от 1991 ,за да запали. На сън познаваше всички модели на ВАГ,но на зла участ го наели в субару.....не вярваше нито за миг, че там на Изток се правят автомобили. Няколко пъти беше пращан на командировки в Япония и всеки път ,за да се доубеди сам, че е прав "колко са далече от истината"...., даже един път го държали на обучение толкова късно,че си изпуснал вечерята вресторанта...На другата вечер си тръгнал само той единствен малко по-рано,за да не спи гладен.....Изобщо говоря за един истински отдаден на професията си шеф на сервиз. Как ,аджеба , искате подобен човек да си върши работата? Той не знаеше текущите модели на марките ,които се обслужват в сервиза му.

2010 guzzi griso 1100

Вто Фев 26, 2013 12:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
memberlist.php?mode=viewprofile&u=2090 а този симпатяга къде отиде ? #-o

Вто Фев 26, 2013 1:15 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 537
Автомобил: Impreza STI MY02
Рейтинг: 125
Отговори с цитат
Оф топик, но явно имат парици момчетата за да отварят нов голям сервиз Кia/Subaru на Цариградско...

Вто Фев 26, 2013 10:03 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Автомобил: служебен
Телефон: 04260355
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Проблема е в фирмата майка вносител на Субару. Купих си преди една година Трибека , която ми доставиха от Гърция. Пратиха ми снимки , като пристигна колата се хванах за главата - платих близо 2000 за пребоядисване. От едбата страна емаше дерюга близо 2 мм , Оглеадала, заден капак , преден капак изобщо кажи речи цялата кола . Предложиха ми да я боядисат в техен сервизз И ДА ИМ ДОПЛАТЯ 1000 ЛВ. - направо паднах , добре че не набих някой!

Вто Фев 26, 2013 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 204
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, SG9
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
chet написа:
Проблема е в фирмата майка вносител на Субару. Купих си преди една година Трибека , която ми доставиха от Гърция. Пратиха ми снимки , като пристигна колата се хванах за главата - платих близо 2000 за пребоядисване. От едбата страна емаше дерюга близо 2 мм , Оглеадала, заден капак , преден капак изобщо кажи речи цялата кола . Предложиха ми да я боядисат в техен сервизз И ДА ИМ ДОПЛАТЯ 1000 ЛВ. - направо паднах , добре че не набих някой!

Тук е според мен проблемът. :) Имах сходно преживяване, с тази разлика, че не купих колата. Преди 3 години и нещо избрах един техен Форестър, за 29 К кинта. Показаха ни колата, возихме се, беше екстра, с изключение на боята, на която се белеше лакът - като изгоряла на слънцето кожа. Било ставало така от автомивки, беше обяснението. Щели да я оправят в техен сервиз, но дигнаха цената с 500 лева, а пък щели да си вземат и гумите. Доста необичайна търговска практика, меко казано.
Купих си настоящото Субару от друго място.

Вто Фев 26, 2013 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 256
Автомобил: Subaru Forester 2.0 Diesel MY2009
Рейтинг: 120
Отговори с цитат
Цитат:
Просто в такава Държава живееме,такива са хората ,такова ще е и отношението.

П.П. между другото такова ми е и отношението към институции,които искат да ме изнудват при полужение,

Айде пак държавата виновна..
Ами в същата държава работят и читави фирми, или те не се броят?!
А и само за информация - държавата - това сме ние! А не ТЕ или някой друг.

Това, че има разни подобни фирмички, като СМТ София, говори зле за нас, защото си дърдориме във форума, ама до писмо до FHI едва ли ще се стигне, поне общо писмо от всички!

Това е полОжението.
 10

Вто Фев 26, 2013 10:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Днес си говорихме с колега за тази тема и той ме подсети,че субару нямат официален представител в БГ. Така ,че писмото по добре да е за Гърция защото нашите мисля имат отношения с Гръка :-~

Вто Фев 26, 2013 11:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Писмото е до FHI Япония, с копие до Гърците. Японците ще си го пратят на когото още сметнат за добре. Гърците са на "системи" и е безсмислено да се занимаваме с тях.

Голям проблем на Българските търговци като цяло е неосъзнаването на факта, че ако са искрени, а не мошеници на дребно, могат само да спечелят, дори да продават нещо с дефект. Просто не усещат правилно кой е купувача и как да подходят спрямо него.

Ето показателен пример за това:
През 2003-та си бях купил Е-класа от Балкан Стар и ги питах за смяна на маслото в автоматика. Направо ме напъдиха и отказаха да го сменят, когато колата направи 50,000 км. - било необслужваемо. Казвам им, пичове, такива "вечни" неща не съществуват все още, дайте да го сменим, ще стане беля. Тия - не, сакън. Викам - добре, вашата да бъде, може и аз да не съм в час. И пак същото на 100,000 км. - не се сменя. Като стана, обаче, на 110,000 км, започна да изпуска налягане и да се форсира като превключва 2-ра и 3-та. Тогава се изпокарахме с Б-стар и намразих марката - казаха ми - е, защо не го смени... ?! Реших да продам колата и да не се занимавам повече с тях и я пуснах както си беше, с всичко обяснено до най-малката подробност. Продаде се на 1-та седмица, а купувачът казва - колата е прекрасна и я купувам така, с проблем, заради това, че си супер искрен и ми даде всички документи за всичко правено по нея от първия километър. А колата беше обявена на нормалната си пазарна цена. И до ден днешен си я кара и се чуваме редовно. Но му казах всичко - от - до, с педантично поддържан Ексел-ски файл + всички фактури и сервизни поръчки.

Няма лошо да кажеш колата е със смазан и НЕнаправен добре мотор, но я даваш на добра цена, а не да продаваш самото съвършенство, а после се оказва, че клиентът става реаниматор...

Има равновесие в природата и всичко се връща. Тази тема ще бъде пин-ната за седмица в 3 от най-големите авто форуми, ще станат и повече... ще има и Фейсбук група, тепърва ще се разбират още много неща, а съм убеден, че ще се окажем и доста хората, изпищяли от тях. Истината ще се поддържа онлайн, докато е нужно, докато работят по този дебилен начин, в името на това да няма повече "пострадали" без да подозират в какъв филм се вкарват.

За мен това е и повод да си поръчам един прекрасен Cosworth Stroker engine kit и да си направя и мотора както трябва - другото вече е оправено, а негативите са си за СМТ...

Мога само да бъда благодарен, че попаднах на прекрасен и всеотдаен екип от механици и прекрасен мапер, които преди всичко са невероятни хора. Ще спестя имена, за да запазя неутралността на темата, да не реши някой, че съм пристрАстен. С тях вече станахме дори приятели и проблемите, които излизаха от колата почти ежедневно един след друг само ни мотивираха все повече да я направим прекрасен екземпляр, на който да му върнем уникалното излъчване на расов Субару спринтьор и "скрита лимонка". За което им благодаря на всички тях и на всички вас, които помагахте със съвети и опит. Ето ТОВА е Субару атмосфера и сплотеност, а не СМТ. За да си успешен в това, което правиш - преди всичко трябва да го обичаш и да му се наслаждаваш истински. Независимо какво е то. Иначе - не ставаш за "това" и "то" - не е за теб...
 12

Сря Фев 27, 2013 12:27 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 69
Автомобил: Forester 2.5 XT
Телефон: 0898631884
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей Алекс,

Както повечето фенове на марката, закупили Субару втора ръка, така и аз от дълго време следя обявите за читав екземпляр. Желанието ми е за Outback, но ето, че януари се появи невероятно "изгодната" оферта за черният Форестер. Тогава реших, че това ще е колата. Обадих се веднага и разбрах, че вече е договорен, въпреки това от СМТ обещаха, че ако купувача се откаже ще се свържат с мен. Благородно завиждах на новият собственик, до момента в който не попаднах на тази тема.
Жалко е, че в България има толкова безотговорни хора, с които трябва да се сблъскваме ежедневно.
Досега с огромно удоволствие следях всички теми и желанието ти за ъпгрейт на колата и ти пожелавам, въпреки всичко и всички да направиш този Форестър уникален.

PS. ...а накой ден ако решиш да го продаваш съм насреща :)

Сря Фев 27, 2013 4:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тази кола подозирам, че няма да се продаде никога. Успех с проекта, Алекс!

Сря Фев 27, 2013 6:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Отговори с цитат
Най-добрата реклама е на ушенце, както и "най-добрата" антиреклама. Рано или късно ще отпаднат от пазара и ще бъдат подменени.

Пет Мар 01, 2013 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
според мен трябва да се прави разлика между дилър и сервиз. като си купите телевизор от технополис ви казват къде да се обръщате за гаранционен и извън гаранционен сервиз. и при всички случаи не плюем по технополис. сега по темета: ако попитате Алекс, какво го накара да купи тази кола отговора не вярвам да е само защото е субару. той се е срещал с търговец, получил е лично впечатление от жив човек и е взел решението за покупка. дотук добре. оказва се после, че колата има скрити недъзи и недомислени ремонти за което виновен е изцяло сервизът. затова мисля, че дилъра (като персонал и действия) няма вина. още повече като погледнете сухата статистика кой колко коли е продал спрямо всички отделни дилъри. ми то СМТ са продали в пъти повече коли от всичките останали дилъри взети заедно.
моето мнение е, че трябва сериозно да се оплачем от сервиза, а не по стара традиция да се охрачи труда на всички там. а пък и не виждам някаква трудност да си поддържаш колата при друг гаранционен сервиз, а не задължително в горубляне и без това гаранцията е европейска и не те ограничава с границите дори и на България. а по темата за гърците мисля, че са бита карта и вече нищо не зависи от тях. просто гърците са в Румъния :-~ , а в Гърция фалираха.

П.С. когато Алекс подготви писмо жалба от сервиза в София и има нужда от подкрепа съм сигурен, че ще я получи, но не смесвайте двете пера на тая фирма. както Алекс отбеляза процесите за сбъркани, ама според мен само сервизния процес е сбъркан.

Съб Мар 02, 2013 7:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 741
Телефон: 0894484248,052600585
Рейтинг: 134
Отговори с цитат
Да де, ама нали сервиза е собственост и се управлява от СМТ, като там се поддържат коли както гаранционно така и извън гаранционно. Щом са те собственици и всичко е под тяхната шапка трябва да си носят отговорността, още повече че сервизната история на колата я има при тях и е била изопачена пред клиента пък да не говорим за сумите, които са смъквали от кожата на предишния собственик. Друга е темата защо Алекс си е купил точно тази кола, това си е негов избор.

Съб Мар 02, 2013 10:06 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  >