Отговори на тема
 Разход на бензин при газифициран Аутбек Н6 
Автор Съобщение

Постове: 8
Автомобил: Subaru Outback 3.0 H6 2002
Телефон: 0878302915
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

имам Н6 2002г. с газов инжекцион, обаче ми прави впечатление че бензина приключва доста бързо впреки че не я карам на бензин, само я паля и я оставям да загрее и да прехвърли на газ. Ако някой има наблюдения по въпроса моля да сподели.

Чет Фев 28, 2013 2:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Погледни настройките на газовия инжекцион. Може да е настроена да пуска и малко бензин в по голям диапазон от обороти.

Чет Фев 28, 2013 3:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мда, и аз бих те посъветвал да провериш да не би ГИ-то да впръсква и бензин при по-натоварените режими на мотора.

На предишната ми кола газаджиите така си бяха "измили" ръцете - сложили ми изпарител за 110КВ, а тя беше 130 с турбо и чип.

Чет Фев 28, 2013 3:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 90
Автомобил: Outback H6 2008
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Можеш да провериш също и при каква температура превключва на газ. Ако датчика не отчита правилно или е настроена по-висока температура ще работи повече време на бензин. При мен превключва при 40 градуса.

Чет Фев 28, 2013 5:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
На мен веднъж ми се случи неща странно. При едно ходене до Пловдив, както карах на газ и за 150 км една четвърт резервоар, че и повече изчезна, светна лампата и тн. Заредих 50 лв - тогава около 18 л и стрелката се изстреля над половината. Та ми се струва, че просто стрелката пада, а гориво си има?!? Не знам дали е възможно.

Чет Фев 28, 2013 9:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 109
Автомобил: Forester FB20 SH5
Телефон: 0894709719
Рейтинг: 34
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Цитат:
Та ми се струва, че просто стрелката пада, а гориво си има?!? Не знам дали е възможно.

Възможно е, на по стари автомобили и дълго време не карани на бензин .На мен лично ми се е случвало (май беше на Астра) стрелката беше забила на мин. и лампата на резерва светеше при пълен резервоар.Отидох на ел. майстор и той ми обясни, че се събира много прах зад таблото , и давало контакт между патечките на индикаторите :-? .След като издуха с въздух таблото, без да го разглобява индикатора почна да показва коректно. :beer:

Пет Мар 01, 2013 10:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имах Пежо 406 с Виале течна фаза монтирано не в БГ. Първата година след като я купих я карах на газ и всеки път когато бях хванал дългата стрелката на резервоара си падаше. В момента в който изгасях колата и след 1-2 мин палех стралката си отиваше където требе.

Пет Мар 01, 2013 10:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 209
Автомобил: Forester 2.0 122
Телефон: 0889043252
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И моята каляска го прави този номер. До сега зареждах по 7-8 литра бензин на две бутилки газ(70л) и гледах да не светва резервата. Сега стрелката е под минимума и лампата свети. Оставил съм я да видя дали ще свърши бензина. Но и аз имам съмнение че пуска и бензин(настроена е да пуска след 5к RPM, но рядко влизам в този диапазон,само на снега ROFL ). Обръща на 35 градуса, което съм тествал десетки пъти. Повечето студени паления чакам на място(2-3мин.) да цъкне клапана и тогава тръгвам.

Пет Мар 01, 2013 11:07 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
six_stars написа:
Не знам дали е възможно.

Възможно е и още как;) Но в този случай бензина реално не намаля, просто бордовата електроника не знае, че колата е на газ и се прави на умна като смята нивото на оставащото гориво и пробег - т.е. не гледа само показанията на датчика за ниво в резорвара, а и някакъв oсреднен разход за изминалото разстояние:) Какъв е точно механизма - не знам. Но е факт, че стрелката за горивото си намаля все едно си караш на бензин, показанието за оставащи км (Range) също.

Винаги го имам този ефект при дълги магистрални преходи и каране на газ. Ако спра и угася дригателят, извадя ключа и после запаля - стрелката се връща на първоначалното си място. Корегира се и range показанието на борд компа до предишното си показание (правилното).

Пет Мар 01, 2013 11:24 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 8
Автомобил: Subaru Outback 3.0 H6 2002
Телефон: 0878302915
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Мерси за съветите, още две въпросчета. Някой знае ли колко би трябвало да харчи само от паленето и при каква позиция на сртелката трябва да светне резервата и колко литра е резервата.

Пет Мар 01, 2013 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 289
Автомобил: forester 98 MT
Телефон: 0888880850
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
ai_papi написа:
Мерси за съветите, още две въпросчета. Някой знае ли колко би трябвало да харчи само от паленето и при каква позиция на сртелката трябва да светне резервата и колко литра е резервата.

Резервата е около 5 литра .И промени колата от аватара. :-P

Пет Мар 01, 2013 9:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема