Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 CVT проблем 
Автор Съобщение

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте.Става въпрос за Микра к11 CVT 1.3 98г не е Субару за което се надявам да ме извините но все пак CVT е патент на Субару и всяка помощ ще ми е полезна.До последно преди 2-3 месеца автомобила си вървеше не е имало никакви проблеми с скоростите.Микрата е на баща ми и последните 3 месеца стоеше в двора на село без да се кара,беше с свален акумулатор.В сряда викам да взема да я запаля и да я поразходя.Сипвам и бензин слагам и акумулатора предварително зареден колата си пали без проблем по таблото нищо не свети нито лампа за скоростната кутия нито чек превключва нормално на всички положения.По време на движение не иска да сменя предавките(те не са и предавки де) не ускорява вдига си оборотите и само се тормози и нищо оборотите отиват до 5000 и повече от 20км. не вдига.Някакви идеи какво може да е станало,колата е на 86 000км. маслото на скоростите не е сменяно не вярвам и предишния собственик да го е сменял вижда се чисто.На диагностика не е закачвана.И при загрял мотор пак е така.Мен ме съмнява,че като е стояла толкова време без ток и нещо е станало от това.При самодиагностиката на кутията лампата мига постояно на равни интервали казват,че тази грешка може да е от ниско напрежение или сгрешена полярност, дълго стоене без акумулатор или да липсва сигнал до резервната памет контакт 21 на ЕКУ.Не може да няма оправяне ама кой знае.Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем може да сподели как го е разрешил.Тази скоростна кутия има ли някакво обучение,адаптация ?Прави впечатление и друго доста бързо загрява възможно ли е да е от запушен катализатор и това да влияе.Още веднъж се извиням,че пускам темата тук писал съм в и Нисан форума но засега никава информация нямам.Благодаря предварително на всеки отзовал се.Поздрави.

Съб Мар 02, 2013 10:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 8
Автомобил: Galant,Grandis
Нов фен
Отговори с цитат
Като за начало си смени маслото на кутията,...........
Другия вариант е да имаш запекли "сегментчета" на приводния вал......
Изображение
Ето тези белите пръстенчета........те уплътняват маслото и от тях зависи много налягането му........а пък от това зависи и движението на дисковете които притискат ремъка....Естествено това не е всичко ,има и доста други О-пръстенчета и семерингчета, но твоя проблем е свързан с тези две неща.....
Изображение
Това е веригата на маслената помпа ........
Изображение

Съб Мар 02, 2013 11:00 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря много за насоките.Възможно ли е да е станало затова,че колата не се е карала продължително време?Може ли да се ползва масло NIPPON ENEOS CVT като заместител на NS-1 уж го дават ,че е съвместимо http://www.eneos.us/product/7

Нед Мар 03, 2013 12:22 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 8
Автомобил: Galant,Grandis
Нов фен
Отговори с цитат
Може да,само че не бих рискувал с Енеос тук от Бг ,то не е японско а е или унгарско или холанско, по скоро мисля че точно за ЦВТ кутиите ,маслото е произведено в Холандия.......

Нед Мар 03, 2013 1:31 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте.
Кутията се оправи от самосебе си предния път,тръгна си нормално до преди 2-3 седмици.
Появи се нов проблем,по време на движение от време на време,най често при отнета газ и движение по инерция както се движи колата изведнъж все едно нещо я спира все едно превключваш на ниска предавка.Усеща се нещо като запъване и повишаване на обороти,при подаване на газ си тръгва нормално.От 4-5 дни се случи и друго при продължително шофиране на 50-60км.растояние колата при спиране или лек наклон тръгваше доста трудно.Оборотите отиваха над 3000-3500 а тя едвам мърдаше докато се усети как зацепваше и тръгваше,след като набере се движеше нормално.След като я оставя вечерта на следващия ден студена сутринта нямаше такива проблеми тръгваше веднага след подаване на газ,при рязко натискане на педала до дупка реагираше веднага и така до при два дни при опит да изкача един по стръмен път отказа спря по средата форсираше се и не мърдаше даже и угасна сама,не я мъчих повече спуснах се на свободна назад на равно место.Изгасих я и след 20-30 сек я запалих и я пробвах на равно дали ще тръгне,не тръгна и лампата на скоростите взе да мига,загасих и я оставих.След около 5 часа се върнах колата запали,никаква лампа не светна тръгна нормално карах я около 7-8 км. до сервиз на нисан в Гърция там се случи случката,всеки ден пътувам от България до там на работа.Направих диагностика не показа никакви грешки.От там обратно до България, по пътя взе на няколко пъти да държи по високи обортите преди да промени предавката около 3-3500.Прибрахме се ама по кръстовищата мъка намаля ли и или спра едвам тръгвах форсира се и леко леко мърда,едвам се прибрах до вкъщи и там има нагорнище около 100-200м. спрях и на задна щях да паркирам по нагорнището но не пожела да мръдне повече от там,помъчих 2-3 пъти с повече газ 3500-4500 не мърда въобще нито напред нито назад,появисе и някаква миризма на изгоряло и я изгасих и оставих.На следващия ден сутринта я запалих пробвах същото положение нито на D нито на R или Ds не помръдва и това е.Свалих четките на кутията едната е малко по износена от другата с около 1.5-2мм. но не са свършили нямат пукнатини и пак си ги монтирах.Мерих напрежението което стига до тях е 14.5волта и не се променя при местене на скоростния лост на различните положения,това 14.5 волта не е ли много и от къде тоз ток то алтернатора зарежда толкова.Някакви идеи.
Извинявяй те много дълго стана но се надявам ако можете да помогнете с предположения някакви.
Благодаря ви предварително.Поздрави.

Чет Май 23, 2013 5:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най-добре питай в Нисан форума, тук едва ли някой може да ти помогне, ако има човек който знае до сега сигурно ще си е казал мнението.

Пет Май 24, 2013 6:58 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 17
Автомобил: vivio
Нов фен
Отговори с цитат
пиши ако разбереш какъв е бил проблема, ама съм чул,че има някакъв като съединител,между кутията и двигателя, дето се сменя никакъв магнезиев прах, или нещо такова.

Сря Май 29, 2013 12:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
аз навремето имах фиеста с такава кутия. и тя като загрееше при тръгване колата се тресеше и подскачаше, но никога не ме е оставяла на път. при студен мотор проблеми при потеглянето не съм наблюдавал. има един сервиз в малинова долина "Коко" се казва. там човека е учил автоматици в Германия и е според мен единствения в БГ, който може да ти каже какво става. една вечер като си лафихме докато ми сменят маслото в кутията, той ми показва карантията на такава кутия само че за мини. това му е телефона: 0888-771-134. звънни му и си уговори преглед, мисля само той може обосновано да ти каже какво се случва с кутията ти.

Сря Май 29, 2013 5:05 am
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 1
Нов фен
Отговори с цитат
И к'во се оказа в крайна сметка?

Вто Мар 31, 2015 6:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 86
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колега за 3 години колегата сигурно вече се е отървал от колата.. :)

Пет Апр 03, 2015 8:26 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема