Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Какво РЕАЛНО значи "автомобил, поддържан само в СМТ"?!
| Автор |
Съобщение |
|
Vmax
|
http://www.24chasa.bg/Article.asp?Artic ... fferer=RSSПо линия на новите промени - гаранция за втора ръка автомобили, която се прие преди време, не може ли да се търси справедливост? В случая е налице недобросъвестна продажба, предшествана от некачествена подръжка от официален представител, разполагащ и управляващ фирмен сервиз. Т.е. колата е с ясен произход, подръжка и отговорността лежи основно върху продавача... Алекс - защо не им пратиш уведомително писмо - покана / преди да изтече срока по закон / , за покриване на разходите ти по възстановяването на проблемите? Успоредно една жалба в комисията за защита на потребителя, ако не друго те са длъжни по закон да направят проверка и ако не друго налага кофти глоби.
|
|
|
|
| Пон Мар 04, 2013 11:32 am |
|
|
|
Outback 1
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 1:33 pm Постове: 15 Местоположение: BGR Рейтинг: 0
|

=Alex= написа: Поради ограничението в броя символи, моля заглавието на темата да се чете като: "Какво значи "Продава се Субару, в перфектно състояние, закупено и поддържано само в Субару Моторс Трейдинг"
Скъпи Субару приятели, съмишленици и БЪДЕЩИ собственици на Субару (това май касае най-вече бъдещите собственици), тази информация е важна за вас! С настоящето бих желал да информирам всички вас какво представлява и как работи т.нар. "официален" представител на Субару - дружеството Субару Моторс Трейдинг.
Искрено се надявах, че няма да ми се наложи да пусна тази тема, но днес чашата вече преля. Ще се опитам да бъда максимално кратък, но обективен, както и ще се постарая този пост да е по-скоро чисто информативен и лишен от емоции.
До тук инвестираната сума, само, за да мога да "докарам" перфектната, поддържана само във вашия сервиз кола до нормален, "стоков" вид е точно 4,999.12 лв. Това ще е и моята първоначална инвестиция в това, хората да започнат да разбират и извън този форум какво представлява вашия сервиз. Тези, във форума си ви знаят и не напразно ви заобикалят. След това, ще добавя и идентична с тази, която ще инвестирам в отварянето на мотора, за да ви поправя и тази мърлявщина.
Бъдете здрави, и аз ви обичам, и на вас успешна седмица и бизнес. Прави ти чест , че публикуваш Прави чест на Администрацията на форума - че Позволява !нормално е , колега , всъщност ненормалното е нормално в БГ имал съм още по-кофти проблеми , но от друга марка ..... вкарах я в въ фирмения сервиз по щета по Каско - колата беше с Току що изтекла гаранция ......... "изправиха" удара с теслата , а като бонус ми я върнаха с изгорена гарнитура на мотора + прецакан инжектор (работеше на три цилиндъра) ++още дребни Щети , които платих от джоба си! НЕ пиша името на Вносителя - вече Не е вносител ...........иначе не бих го спестил ........ Истината е , че вносителите работят Така , като им позволяваме ! смиреният винаги плаща такива казуси следва да са тиражират - в края на краищата иде реч за Пари
|
|
|
|
| Пон Мар 04, 2013 11:56 am |
|
|
|
tenev
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 10:34 am Постове: 29 Местоположение: София-Варна
Автомобил: outback '01
Рейтинг: 5
|
|
След прочетенoто, за съжаление виждам, че нещата не са се променили с годините. Моя скромен опит е от 2008 с официалния сервиз на SUBARU Варна ( тогава собственост на собственика на TOYOTA Варна (ИМА ЗНАЧЕНИЕ!)) с "две думи": горчилката остана и до ден днешен. Сега са в нова лъскава сграда, на ново място ( незнам собственика дали е същият) но за мен те завинаги са затворена страница. Изводите всеки може да си направи.
_________________ ЧОВЕК НЕ ЗНАЕ КАКВО МОЖЕ ДОКАТО НЕ ОПИТА.
--------------------------------------------------
SUBARU OUTBACK 2.5/ AT/ '01
|
|
|
|
| Вто Мар 05, 2013 3:30 pm |
|
|
|
Milen Veselinov
Регистриран на: Сря Яну 11, 2012 6:24 pm Постове: 100 Местоположение: София
Автомобил: Трибека
Телефон: 0889/09.99.89
Рейтинг: 28
|
Едвам изчетох статията на колегата,но нямам думи за това което му се е случило.Уж колите със сервизна история и доказан произход бяха най предпочитани и респективно и по скъпи от всички останали,а сега ми кажете,как човек да има вяра в оторизираните сервизи от тук нататък? Аз на негово място,сигурно щях да съм застреляла вече някой,ако ми се беше случило подобно нещо 
|
|
|
|
| Сря Мар 13, 2013 6:15 pm |
|
|
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
|
gy74 написа: Айде пишете го това писмо най-накрая де.Аз лично ще съм сред първите в подписката която е редно да прекрепите все пак.Така насоката и посоката на писмото би имала шанса да поеме по правилния път в Субару-производителя,маркетинговия отдел,търговския отдел и т.н.  Бебето ревяло за да яде,а го хранели като се разреве!!!!  Голяма тема се завихри,не разбирам защо бездействате. 
|
|
|
|
| Пет Мар 15, 2013 9:32 am |
|
|
|
XTsubaru
Автомобил: Forester 2.5 XT SH 4-AT
Рейтинг: 15
|

Аlex, Това което прочетох звучи страшно, лошото е че изобщо не се се съмнявам че е истина! Аз също имах подобни преживявания с един от така наречените фирмени сервизи в Бургас, вярно беше преди време, но не мисля че се е променило нещо и там. Ставаше въпрос за смяна на амове, предни, колата е 2008> , ХТ 2.5 , след като ми ги смениха, добавихме и нови накладки, оригинални, въпреки че колата беше гаранционна се оказа че гаранцията не покривала амове и си ги платих като поп. Филма почна после, пътуване до Гърция, повече от 2000 км, при което се оказа че имам разход доста по голям от нормално приемливия, наясно съм с разхода на този мотор, говорим за около 1.5л в повече , на всеки 100км при един и същи подход от моя страна към колата.При завръщане в родното БГ, колата влезе в сервиза на Субару, Варна където се разбра че накладките са монтирани неправилно и имат постоянен контакт с дисковете, освен това предната геометрия не е наред и още, не може да се коригира тъй като има повреден елемент от новите амове, мисля че беше ексцентрик, който си купих допълнително и нещата се оправиха. От сервиза Варна съм доволен засега, ако има някой друго мнение нека го сподели. Поздрави на всички, и "добри исервизи в тези ловни полета"! ви пожелавам!
|
|
15
|
|
| Нед Мар 17, 2013 4:52 pm |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|
|
Кво стана сега с писмото до FHI? Има ли отговор?
|
|
|
|
| Пон Мар 18, 2013 2:33 pm |
|
|
|
=Alex=
|
|
| Пон Мар 18, 2013 3:04 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
Обещаната седмица 'горе' мина няколко пъти, но засега ще оставим така да видим развитието.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Пон Мар 18, 2013 6:49 pm |
|
|
|
Joro
Регистриран на: Пон Май 14, 2012 11:11 pm Постове: 59 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.5XT 230 '06, 2.0 122 '98
Рейтинг: 6
|
Какво няма да се оплаквате... и на арменския поп да се оплачете... 
|
|
4
|
|
| Пет Мар 29, 2013 6:09 pm |
|
|
|
taipan
|
После защо е такова отношението към Субару клиентите - ами 100 пъти по-малки сме като бизнес у нас от КИА колегите  Предлагам да се самоизкупим ! На член от форума се падат по 60 лв 
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Нед Мар 31, 2013 11:33 pm |
|
|
|
vladyb
Автомобил: subaru outback '06
Рейтинг: 11
|
|
Преди 2 години и аз закупих автомобил който беше сервизиран там. За щастие сравнително малко щети бяха нанесени по колата в следствие на това:) Имам недобро мнение за фирмените сервизи от срещите ми с други такива, СМТ не успяха да променят отношението ми. В прав текст те ми заявиха че информацията за правените ремонти/обслужвания на автомобила е фирмена тайна ?! (при положение че към този момент автомобила беше вече моя собственост). При което аз в прав текст им заявих че се радвам че няма да правя бизнес с тях:)
|
|
|
|
| Пон Апр 01, 2013 12:37 pm |
|
|
|
=Alex=
|
Ти се радвай, че си минал "само с леки недоразумения" и се моли да не излязат духовете от бутилката 
|
|
|
|
| Пон Апр 01, 2013 3:56 pm |
|
|
|
alex5428
Регистриран на: Съб Ное 14, 2009 12:24 am Постове: 1414 Местоположение: смолян
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225     
|
Добре де този убавец да не oнемя???  Очаквах да се защити или поне да се пробва да помрънка в своя полза Дали изобщо знаят как сме ги нахранили от СМТ??? 
_________________"ladies and gentlemen the wing is back  "
|
|
|
|
| Пон Апр 01, 2013 6:00 pm |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|
alex5428 написа: Дали изобщо знаят как сме ги нахранили от СМТ???  Дали изобщо ги интересува замислял ли си се?
|
|
|
|
| Пон Апр 08, 2013 2:00 pm |
|
|
|
tst
|
Здравейте, Има ли развитие по проблема или просто го оставяме по "течението"!?! За нас това е важно. Ако от FHI няма отговор, то тогава ние трябва да поемем инциативата това нещо да се оправи - с други думи директен разговор с хората отговорни за управлението на сервиза в София. Мисля, че има смисъл в това. Ако не си помогнем ние, няма кой друг.
|
|
|
|
| Сря Апр 17, 2013 7:19 am |
|
|
|
tony
|
Какво е съдържанието на това писмо? Изчетох наколко пъти темата, но не открих да е приложено писмо или примерен вариянт . Ако може поставете го тук да го видим. п.п. И аз съм един от клиенти им (вече бивш) с доста резервирано мнение за СМТ.  Написал съм няколко поста за отношението им към мен и по специялно колата ми, и подкрепям напълно колегата Алекс. 
|
|
|
|
| Сря Апр 17, 2013 8:33 am |
|
|
|
Boyan Bahchevanov
Автомобил: Impreza WRX bugeye
Телефон: 0884034040
Рейтинг: 0
|
Преди 3 години купих Пежо 307 1.6 ХДИ за 8800лв. и реших, че ще се ремонтира само в СФА. 3 години по-късно след над 20 000 лв. фактури от СФА смяна турбо,фап,всмукателен колектор,гарнитури,капак клапани и за него гарнитури и незнам си още какво целият двигател е в масло ... смених егр и още стотици неща check engina и ESPто не спряха да светят до ден днешен. Смениха ми съединителя,маховика без да е почнал да боксува, сложиха ми накладки от партнер.... В ОТОРИЗИРАН СЕРВИЗ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ ВЛИЗАМ. ВЪЗПОЛЗВАТ СЕ ОТ ХОРАТА КОИТО НЕ РАЗБИРАТ ОТ КОЛИ И ГИ МАМЯТ МН ЗЛОБНО 
|
|
|
|
| Нед Май 05, 2013 9:13 pm |
|
|
|
trobarius
Регистриран на: Нед Юли 12, 2009 1:23 pm Постове: 4 Местоположение: Габрово Рейтинг: 0
|
|
Очаквам с нетърпение развитие на темата! А също и отговора на FHI
|
|
|
|
| Пет Май 10, 2013 1:04 am |
|
|
|
Soflab