Отговори на тема
 И аз с Легаси и въпрос за аларма 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 104
Автомобил: Subaru Outback 2.5 XT '06
Рейтинг: 37
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Първо да си покажа придобивката : https://plus.google.com/photos/11748103 ... banner=pwa , 2.0 2000-та година с външни забележки, но пък на добра цена. Почнах да ги оправям вече забележките.

Въпросът ми е следният - колата пристигна от Италия с един ключ и без никакви дистанционни към алармата. Разгледах из нета и видях, че е Laseline които изплзват за първично вграждане от Субару. Идеята ми е дали някой има ръководство за тези аларми или да знае алгоритъм за обучаване на дистанционни към тази аларма? Защото си работи и няма смисъл да я заменям с нова ако има начин да и обуча дистанционни. Прилагам снимки на модулите с някакви номера за евентуална идентификация на модела.

https://lh6.googleusercontent.com/-xYf6 ... to0168.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/-9dgV ... to0169.jpg

Вто Мар 12, 2013 5:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
racer666 написа:
Първо да си покажа придобивката : https://plus.google.com/photos/11748103 ... banner=pwa , 2.0 2000-та година с външни забележки, но пък на добра цена. Почнах да ги оправям вече забележките.

Въпросът ми е следният - колата пристигна от Италия с един ключ и без никакви дистанционни към алармата. Разгледах из нета и видях, че е Laseline които изплзват за първично вграждане от Субару. Идеята ми е дали някой има ръководство за тези аларми или да знае алгоритъм за обучаване на дистанционни към тази аларма? Защото си работи и няма смисъл да я заменям с нова ако има начин да и обуча дистанционни. Прилагам снимки на модулите с някакви номера за евентуална идентификация на модела.

https://lh6.googleusercontent.com/-xYf6 ... to0168.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/-9dgV ... to0169.jpg

Направо нищо не разбрахме какво си снимал на алармата, но нищо.
АКо е някава сирена понеже се вижда че е в коша на мотора, наи вероятно е поставяна допълнително, тогава забрави да тръгне или по добре я изхвърли и си ложи една читава.

Има много писано за оригиналната аларма и как се обучават дистанционни, порови малко из форума с търсачката, ако не ще потърся и ще ти пратя но утре, че досега писах една малко по дългичка тема/.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Аиде чети: http://www.cars101.com/subaru/keyless.html

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Вто Мар 12, 2013 10:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито за новата придобивка!
Относно алармата - монтирай си нова, иначе ще влезеш в някой латино сериал с тази. Линка който е дал Младен е само за оригинални устройства, а това е монтирано допълнително на колата, так че не ти върши работа. Нов ключ може да ти направят и обучат, ако е с имобилайзер. За София мога да препоръчам къде, но за Пловдив не знам.
Успех :good:

Сря Мар 13, 2013 6:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Благодаря. Аз почетох това което търсачката изплю и явно наистина ще се върви към нова. Иначе ще трябва да се направи и нов ключ и то сигурно ще е в София.

Сря Мар 13, 2013 8:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито и със здраве да я бръмчиш. :beer:

На алармата сирената може да е всякаква и от нея не става ясно каква е. Намери основния модул, по него ще разбереш марка, модел, ....от там нататък е лесно.

Сря Мар 13, 2013 9:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 59
Автомобил: Subaru Legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Честито колега. Много безаварийни :)

Сря Мар 13, 2013 9:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Мерси за пожеланията :) Това което съм снимал е сирената която е интегрирана със основния модул в двигателния отсек, а другата кутийка е модула към който са закачени обемните датчици и shock сензора. Доколкото разбрах от четеното из нета марката Laserline купена по някое време от фирма Toad е била монтирана на Субитата при излизане от завода. Обаче тя може да почака - първо ще е основното обслужване :) .

Сря Мар 13, 2013 11:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
мястото на оригиналния модул на алармената система (поне при мен) е под радиото в централната конзола, по скоро се пада зад пепелника. Колата ми е на база Аутбек, но е американка.

Ако колегите с оригинални аларми ти кажат къде са им модулие ще разбереш дали твоята е монтирана допълнително.
Но може да е допълнителна алармена система свързана към оригиналния модул за централно заключване.
Вариянти много.

Почети в горепосония линк внимателно. И опитаи да обучиш някакво дистанционно. Може и да не уцелиш с честотата на дистанционното което искаш да обучиш, но определено ще имаш представа дали има нещо оригинално.
То си пише но с определени комбинации оригиналната свирка започва да издава сигналикоето е ясен признак че има нещо оригинано. дали централно или аларма вече по натам може да се търси.

Но ако тази която си снимал е монтирана покраи бушоните 99% е допълнителна и можеби ще трябва да се изхвърли.

Сря Мар 13, 2013 5:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Аз мислех, че това зад пепелника е ЕКУ-то - голяма алуминиева кутия доколкото видях докато разглобявах :) Но ако е Keyless модула - супер. Моя ключ е такъв : Изображение с имобилайзер (при изваждане свети червно ключе-индикатор, централно на инструменталното табло) и от прочетеното почвам да си мисля, че ще трябва специализирана помощ за добавяне на дистанционно евентуално.

Чет Мар 14, 2013 10:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
чети внимателно линка. Аз успях да вляза в режим обучение след 3-4 опита. Дори успях да изтрияя дистанционното. Но после си го обучих. Проблема е да нзмериш дистанционно с подходяща честота, аз съм опитвал поне с 20 различни но нестава, американците са на друг стандарт с честотите, при теб ще е по лесно. Нищо не пречи да опиташ с няколко, дистанционни на приятели. Ако се обучат ще може да отваряш 2 коли с 1 дистанционно. хахаха трие се като започнеш обучавае и там където трябва да натиснеш произволен бутон просто не го правиш. Така паметта остава чиста. На подобен причип се обучават и за гаражни врати.

Чет Мар 14, 2013 1:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Тестовете ще продължат. :beer: