Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
Ickoov
Регистриран на: Нед Окт 30, 2011 1:41 pm Постове: 209 Местоположение: SHUMEN
Автомобил: Forester 2.0 122
Телефон: 0889043252
Рейтинг: 15
|

alexmitev написа: Благодаря на всички за отговорите и на bat bubi за коректното отношение! dragoveli написа: Както са ти отговорили колегите всички твой опасения с изключение на разхода на гориво са комични и несериозни.От друга страна доколкото мога да преценя начина ти на мислене и нагласата ти бих ти казал че Subaru не е твоята кола... Убедих се, че опасенията ми за техническата страна са неоснователни, но все пак реших, че това е може би по-висок клас автомобил, отколкото мога да си позволя, не на последно място и разхода: дори на газ, при 20 000 км. годишен пробег, с по-икономична кола бих могъл да спестя 1000-2000лв. само от газта. "Кефа цена няма", но за мен има и по-"кефещи" неща от карането на кола (без да обиждам никой! - просто за мен колата е удобно средство за придвижване), за които лично за мен е по-смислено да си давам парите (явно не ставам за истински фен на Субару). Субаруто ще си остане непостижима мечта за мен за по-добри времена (като падне газта  ) или направо за следващия живот  Засега се ориентирам по-скоро към някоя икономична Тойота или Хонда. Успех на щастливците, които карат Субару!  Бих искал да те попитам Какъв разход ти дава Volvo-то (градско, извънградско, магистрално, смесено). Аз пътувам два пъти в годината БГ-UK, UK-БГ(3000+ км). Импрезката взима разтоянието за 320 Евра(т.ч. ферибот и винетки), а мой познат с Пасат B6 2.0 tdi(136) взима същия път за 280 Евра. При това неговият автомобил се слави като доста икономичен. Сам си направи сметката. Не те навивам да с вземеш SUBARU. Просто дискутираме разход, подръжка ... П.П. Ако  е мечта, мога да те уверя, че тя е напълно постижима 
|
|
|
|
| Сря Мар 20, 2013 9:33 pm |
|
|
|
dif2
Регистриран на: Пет Дек 10, 2010 9:06 pm Постове: 65 Местоположение: varna
Автомобил: outback 2.5 2004
Рейтинг: 0
|
|
Колеги, не съм съгласен с високия разход на субару!Смесения разход при мен лятото е 10/100 лятото и 12/100 зимата, което за автомобил с 165к.с. 4х4 и дължина от 4,70 и нещо м. не е много. Говорим за газ при нормално каране нито много бързо ,но не и под 100км/ч извън градско.Сравнявам го с фолксфаген кади 2011г. 1.6 фабрично на пропан-бутан - 9/100 само при галене на педала не повече от 100км./ч. и по инерция по наклоните.При динамично каране ще върви по зле от аутбека и ще харчи повече.Астра 1.6 на газ харчи повече ,както и пасат 1,6 само че са по -старички осоло 95г.
|
|
|
|
| Сря Мар 20, 2013 10:42 pm |
|
|
|
six_stars
Регистриран на: Пон Апр 02, 2007 10:26 am Постове: 1254 Местоположение: София
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162   
|
|
Не го убеждавайте и заблуждавайте човека. Ще вземе да си купи и после по всяко време да му прегрява мотора, да дава по 2-3000 лв за обслужване само, и да не знае коя сутрин няма да може да запали, щото му гепили я диф, я гума, я радиото...
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
|
|
|
|
| Чет Мар 21, 2013 8:52 am |
|
|
|
plaskom
|

Колегата вече взе своето решение и напълно го разбирам. Той си е определил даден бюджет за кола и се страхува да не влезе в непредвидени разходи, въпреки че тук не е толкова важно (като изключим разхода за гориво) какъв модел е колата, а на какъв "екземпляр" ще попаднеш. Но неговите тревоги ми прозвучаха така: "Изчетох доста теми във форуми и на други места, но от няколко седмици ме мъчи следната дилема: да си взема ли една блондинка или да остана със сегашната си женичка, която ми е вярна от доста време, за която отиват към ХХХлв. на година с тенденция да се увеличават. Основните неща, които ме дразнят в нея са: - срв. висок разход за храна, въпреки че е на диета - твърде немощна за бурен секс - малки цици, - липса на някои екстри при правене на секс, - бъдещи сбръчквания и "забежки", които общо взето зачестяват. Съответно изискванията ми към евентуалната нова жена са: - ако е възможно да е по-икономична и да яде по-малко - големи цици - да прави св*рки - по-надеждна, и да не ми изневерява - по-здрава физически и да може да "копа" и в градината Бях се спрял на блондинка средна възраст, която отговаря на повечето от тези изисквания, но след доста срещи със собственици и разбирачи, стигнах до следните изводи (които може би не са обективни!): Плюсове: - големи цици - мощна (в срв. с моята) - висока - става за да "копа" и в градината - по представителна Минуси: - цената за по-големи сутиени е в пъти по-висока от на моята. Забягва рядко, но ако се случи (а това все някога ще стане!), може да "олекнеш" с няколко хилядарки Имаше доста мнения, че ако искаш да имаш блондинка, трябва да си готов да даваш ХХХХ-ХХХХ лв. на година за храна и дрехи - надеждност: надеждна (доколко, ако не я чукам редовно?!), но може да ми изневери по всяко време и тогава отивам на ... . Самата мисъл, че може да ми изневери във всеки един момент не ме кара да се чуствам много спокоен. Представям си например следната картинка: лятото за морето с 2-те деца, и тя "забегне с някой" и ме оставя ... . Връщам я до София и си отменям отпуската. - икономичност: блондинка, доколкото разбирам може да е всичко друго, но не и икономична, дори и да е на диета - проблеми със сбръчкването: ако не се е поддържала, доколкото разбрах ще има доста сериозни проблеми, в допълнение към другите и необходимост от пластични операции. - май не е такава рядкост да бъде открадната блондинка - което е доста неприятна история (т.е. пак отиваме към ненадеждност - отиваш сутрин за работа, връщаш се и нея я няма...) Като събера всички + и -, като че ли оставам на варианта да си постегна старата женица или може би да си взема някоя брюнетка, знам ли... Съжалявам, ако звуча прекалено песимистично - целта ми в никакъв случай не е да засегна блондинките, просто съм доста объркан от всичко изчетено и бих се радвал на някакъв съвет! 
_________________ www.plaskom.com
|
|
15
|
|
| Чет Мар 21, 2013 9:09 am |
|
|
|
nicktodorov
Регистриран на: Нед Яну 29, 2012 5:30 pm Постове: 143 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 AT 98г.
Рейтинг: 40
|
|
Има хора всякакви, разбиранията и нуждите им са различни. За себе си обаче знам, че ако трябва така рационално и икономически да обмислям всяко едно мое действие (дори нещо толкова елементарно като купуване на употребяван автомобил), то май по-добре да ходя да се хвърля от някъде...не мога да си представя подобно скучно и сиво ежедневие.
|
|
|
|
| Чет Мар 21, 2013 9:16 am |
|
|
|
alexmitev
Регистриран на: Сря Мар 06, 2013 2:50 pm Постове: 155 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0 AT 2002 бенз.
Рейтинг: -47 
|
dif2 написа: Смесения разход при мен лятото е 10/100 лятото и 12/100 зимата Това предполагам за ръчна скоростна кутия?
|
|
|
|
| Чет Мар 21, 2013 11:36 am |
|
|
|
deadman
|
Колега тази обява е на човека, който разбива с ниски цени на части за Субару Всичко, което те интересува за колата ще ти бъде казано - може да бъдеш сигурен. За парите си колата е много добре поддържана. Продава се тъй като излезе автомобил който колегата търсеше отдавна и си го купи. Нищо не ти пречи да звъннеш на Марин и да си поговорите - изключително добронамерен и спокоен човек е. viewtopic.php?f=12&t=13735
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Чет Мар 21, 2013 11:47 am |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|

Като цяло истината е, че Субару не е "разумен" избор за автомобил особено ако не си зависим от 4х4 системата. т.е. ако просто си возиш семейството из града и ходиш 2-3 пъти годишно на почивка - всяка кола ще свърши работа. Разходите за автомобили от един и същ клас са сходни. Някои марки разбира се правят изключение, но масовите са сходни.
Субару иска внимание и това е основната разлика с останалите коли. Примерно не може да караш мотора с наливно масло от пазара и да очакваш, че нищо няма да му се случи. Ще му се случи и от не след дълго. Същото важи за автоматика, кабелите, свещите и т.н.
Или казано с други думи ако колата за теб е само "купчина ламарина" , която трябва да те вози, най-добре не взимай Субару. Ако шофирането е малко повече за теб от придвижване от т.А до т.Б и искаш кола, която да обичаш тогава вече нещата се променят.
Субару е малка зараза обаче! Ако веднъж го вземеш след това няма отърване. Дори и да купиш 2-ра или 3-та кола, в автопарка винаги ще присъства и едно Субару.
Конкретното сравнение межу Волво и Субару .. нито Волво , нито Субару са разумна покупка от икономическа гледна точка. Ако се търсят минимални разходи за експлоатация, една Лагуна, 406/7 или нещо подобно ще е по-добре.
Но всъщност най-важното от всичко е автомобилът да те радва и да си доволен от него!! Без значение какво казват или мислят хората за марката, която си избрал! Често робуваме на марки само заради общественото мнение и Ауди е прекрасен пример за това.
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Чет Мар 21, 2013 12:03 pm |
|
|
|
ComingSoon
|
alexmitev написа: dif2 написа: Смесения разход при мен лятото е 10/100 лятото и 12/100 зимата Това предполагам за ръчна скоростна кутия? Колата на колегата е 2004-та, а от тази година мотора е различен и по-икономичен. Аутбек от предходното поколение (до 2003-та) гори около 15 газ в града и около 12 извън. Разбира се има условности - в кой град, кое време на деня и т.н. 1 литър газ разлика при Субару не се брои 
|
|
|
|
| Чет Мар 21, 2013 12:16 pm |
|
|
|
bat_rado3
Регистриран на: Сря Юни 13, 2012 3:24 pm Постове: 205 Местоположение: с. Труд обл. Пловдив
Автомобил: легаси 2002
Телефон: 0898735912
Рейтинг: 40
|
преди години имах волво 360 gt купе , подръжката не беше евтина , 50 % и нагоре от цената на резервните части беше за марката, иначе е дуракоустоичива и много добра ,разход на газ минимум 12 на сто извънградско. После си взех голф 2 , купих го по телефона ,без да съм го виждал дори и на снимка , както се казва отцелих кьоровото, здрав , разхода малък , евтина подръжка. Родиха се децата отесня. Реших че трябва друга и си подредих приоритетите за избора: сигурност на пасажерите, пътно поведение, 4x4 , комфорт, комби, цени на конкурентите и подръжката. Мерседес , Ауди , БМВ , пасат , SUBARU .E аз избрах легаси 2.0 комби с ръчни скорости. Сега остава да си го купя. p.s. извинявай за off topika но мисълта ми е да решиш какво точно ти искаш от дадена кола и тогава я избери.
|
|
Последна промяна plaskom на Чет Мар 21, 2013 1:07 pm, променена общо 1 път
|
|
| Чет Мар 21, 2013 1:01 pm |
|
|
|
fliyng pig
Регистриран на: Вто Май 11, 2010 4:31 pm Постове: 143 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback 3.6R 2016
Рейтинг: 13
|

plaskom написа: Колегата вече взе своето решение и напълно го разбирам. Той си е определил даден бюджет за кола и се страхува да не влезе в непредвидени разходи, въпреки че тук не е толкова важно (като изключим разхода за гориво) какъв модел е колата, а на какъв "екземпляр" ще попаднеш. Но неговите тревоги ми прозвучаха така: "Изчетох доста теми във форуми и на други места, но от няколко седмици ме мъчи следната дилема: да си взема ли една блондинка или да остана със сегашната си женичка, която ми е вярна от доста време, за която отиват към ХХХлв. на година с тенденция да се увеличават. Основните неща, които ме дразнят в нея са: - срв. висок разход за храна, въпреки че е на диета - твърде немощна за бурен секс - малки цици, - липса на някои екстри при правене на секс, - бъдещи сбръчквания и "забежки", които общо взето зачестяват. Съответно изискванията ми към евентуалната нова жена са: - ако е възможно да е по-икономична и да яде по-малко - големи цици - да прави св*рки - по-надеждна, и да не ми изневерява - по-здрава физически и да може да "копа" и в градината Бях се спрял на блондинка средна възраст, която отговаря на повечето от тези изисквания, но след доста срещи със собственици и разбирачи, стигнах до следните изводи (които може би не са обективни!): Плюсове: - големи цици - мощна (в срв. с моята) - висока - става за да "копа" и в градината - по представителна Минуси: - цената за по-големи сутиени е в пъти по-висока от на моята. Забягва рядко, но ако се случи (а това все някога ще стане!), може да "олекнеш" с няколко хилядарки Имаше доста мнения, че ако искаш да имаш блондинка, трябва да си готов да даваш ХХХХ-ХХХХ лв. на година за храна и дрехи - надеждност: надеждна (доколко, ако не я чукам редовно?!), но може да ми изневери по всяко време и тогава отивам на ... . Самата мисъл, че може да ми изневери във всеки един момент не ме кара да се чуствам много спокоен. Представям си например следната картинка: лятото за морето с 2-те деца, и тя "забегне с някой" и ме оставя ... . Връщам я до София и си отменям отпуската. - икономичност: блондинка, доколкото разбирам може да е всичко друго, но не и икономична, дори и да е на диета - проблеми със сбръчкването: ако не се е поддържала, доколкото разбрах ще има доста сериозни проблеми, в допълнение към другите и необходимост от пластични операции. - май не е такава рядкост да бъде открадната блондинка - което е доста неприятна история (т.е. пак отиваме към ненадеждност - отиваш сутрин за работа, връщаш се и нея я няма...) Като събера всички + и -, като че ли оставам на варианта да си постегна старата женица или може би да си взема някоя брюнетка, знам ли... Съжалявам, ако звуча прекалено песимистично - целта ми в никакъв случай не е да засегна блондинките, просто съм доста объркан от всичко изчетено и бих се радвал на някакъв съвет!  Хахаха, колега, евала, умрях от смях!  Добре го каза! 
|
|
|
|
| Чет Мар 21, 2013 4:05 pm |
|
|
|
alexmitev
Регистриран на: Сря Мар 06, 2013 2:50 pm Постове: 155 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0 AT 2002 бенз.
Рейтинг: -47 
|

Ickoov написа: Ако  е мечта, мога да те уверя, че тя е напълно постижима  И аз така реших, и вече мога да се похваля с новата придобивка!!!  Днес купих H6-цата на Стенли от форума. Безкрайно съм задължен на petrasio, който ме свърза с pradabg, който беше наясно буквално с кътните зъби на колата  Също на Румен от сервиза в Горна Баня, който помогна да свалим цената! Не на последно място, благодаря и на Стенли, който за съжаление не познавам лично, за грижите и подобренията му по колата  Надявам се само да ме радва! П.П. Първи впечатления: отличен power и поведение в дупките, малко трудно се работи с копчетата на тъмно, понеже не светят, също и не светва лампа в купето като извадиш ключа (може би още не съм разучил достатъчно) Прикачам снимки: Прикачени файлове:
11350510425852655_07.jpg [ 58.4 KiB | Прегледано 547 пъти ]
Прикачени файлове:
11350510425852655_10.jpg [ 60.16 KiB | Прегледано 547 пъти ]
Прикачени файлове:
11350510425852655_08.jpg [ 53.1 KiB | Прегледано 547 пъти ]
Прикачени файлове:
11350510425852655_11.jpg [ 55.5 KiB | Прегледано 547 пъти ]
Прикачени файлове:
11350510425852655_12.jpg [ 60.32 KiB | Прегледано 547 пъти ]
Прикачени файлове:
11350510425852655_13.jpg [ 61.84 KiB | Прегледано 547 пъти ]
Прикачени файлове:
11350510425852655_14.jpg [ 75.85 KiB | Прегледано 547 пъти ]
|
|
|
|
| Пет Мар 29, 2013 9:25 pm |
|
|
|
ComingSoon
|
Разумът говори едно, сърцето друго. Но веднъж се живее и добре си направил, че си послушал сърцето си! Честито и само безаварийни км 
|
|
|
|
| Пет Мар 29, 2013 10:30 pm |
|
|
|
bobi161
Регистриран на: Сря Ное 21, 2012 1:12 pm Постове: 199 Местоположение: София
Автомобил: OUTBACK H6 `02
Рейтинг: 76 
|
alexmitev написа: Днес купих H6-цата на Стенли от форума. Пожелавам ти много късмет, ама много... с тази кола! 
|
|
|
|
| Пет Мар 29, 2013 11:54 pm |
|
|
|
plaskom
|
 Честито колега, много безаварийни километри и с радост си я караш 
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Съб Мар 30, 2013 7:17 am |
|
|
|
Гената
Регистриран на: Чет Дек 17, 2009 6:08 pm Постове: 338 Местоположение: Гр.Плевен
Автомобил: Субару ХВ, Витара,Мерцедес Виано
Телефон: 0898528707
Рейтинг: 5
|
Честито и от Гената,моят любим модел и кубатура  Ама май не държиш много на икономичността  .И мен този факт ме възпрепятваше да се колебая м/у Бек 1997 -2500 м3 и Бек след 2000-ната г.-Н6.Три чифта гуми да изтъркаш идващия месец ,един болт да не пипаш/без по джантите/ близките 10 години 
|
|
|
|
| Съб Мар 30, 2013 10:11 am |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
 Честито колега и много приятни моменти с автомобила.
|
|
|
|
| Съб Мар 30, 2013 10:40 am |
|
|
|
milkov
Пресен - пресен
|
|
Честито колега и много безаварийни километри!!!
|
|
|
|
| Съб Мар 30, 2013 11:21 am |
|
|
|
Ickoov
Регистриран на: Нед Окт 30, 2011 1:41 pm Постове: 209 Местоположение: SHUMEN
Автомобил: Forester 2.0 122
Телефон: 0889043252
Рейтинг: 15
|
Добре дошъл в отбора 
|
|
|
|
| Съб Мар 30, 2013 4:42 pm |
|
|
|
valspa
Пресен - пресен
Автомобил: subaru
Рейтинг: 0
|
|
Имам въпрос към всички каращи Субару Автоматичната кутия създава ли проблеми, защото имах две БМВ-та 525 и 530 автомати и на двете им се скапаха скоростните кутии
|
|
|
|
| Сря Апр 03, 2013 7:11 am |
|
|
|