Отговори на тема
 Датчик за неутрална скорост - 2005г? 
Автор Съобщение

Постове: 9
Автомобил: forester
Телефон: 0886064815
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Помощ от знаещите?
От прочетеното из интернета съвсем се обърках , така че някой ако знае , ще съм благодарен !
Форито го имам от три месеца и ха да се оправи- след различни намеси , ама инат.Вдига оборотите при изключване от скорост в зависимост от киломитрите с които се движи колата/30км-1500об, 60-2000об/ Въпросният датчик не работеше - свалих го и почистих, но започна да свети ЧЕКА и дава грешки ; P012F и P0510/едновременно/. В момента датчика в неутрално положение на скоростният лост е изключен , а в каквото и друго положение е включен/ дава верига/.Така ли , трябва да бъде?

Нед Мар 31, 2013 10:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
P0510 Closed Throttle Position Switch Malfunction

За втория P012F има статии в гоогле. Това е (доколкото разбрах) при достигане на лимита на разликата между температурата на маслото и антифриза - между 12 и 14 градуса. На всяка температура на антифриза отговаря приблизитена стойност на температурата на мслото и когато тази стойност е по-висока с горните градуси означава ще има проблем с охлаждането на маслото. Ако се използва вода вместо антифриз или гъстотата на антифриза е малка, се отлагат корозивни частици и котлен камък (при използване на вода от чешмата за разреждане). Ако не се обърне внимание на този код може да се накривят главите от прегряването на маслото. Този код може да се появява дори да няма други индикации за проблем с масленото охлашдане.

Според мен първо погледни първия код за дросела и след това останалото.

Пон Апр 01, 2013 8:18 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 9
Автомобил: forester
Телефон: 0886064815
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря, за отговора колега, но съм допуснал грешка - грешката е Р0501 .Проверил съм , че няма разлика между километража и компютъра в скороста и не варират показанията .

Вто Апр 02, 2013 11:17 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема