Отговори на тема
 Проблем със семеринга на двигателя 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 10
Автомобил: Subaru Legacy
Телефон: 0888953212
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги! Вчера станах горд собственик на Субару Форестър 2.0 1998г. До тук добре сега искам да споделя проблема си и искам съвет от вас защото се сблъсквам за първи път с тази марка автомобили .Тази сутрин като отворих гаража забелязах че има капки масло под двигателя качих колицата на канал и установих че отдолу отпред цялата е олята с масло огледах картера дали не таи някъде от него но уви не видях нищо такова след по щателен оглед видях че маслото се стича по рейката. Сега въпроса от къде е теча защото аз се съмнявам за семеринга на коляновият вал ако е от него каква е цената му и скъп ли е самият ремонт. Също така някой може ли да ми препоръча сносен сервиз в Ст. Загора към когото да се обърна за отстраняване на проблема ще съм му много благодарен. Благодаря предварително на всички които се отзоват.

Чет Апр 04, 2013 11:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако е от семеринга ще ти е олята цялата скор.кутия.Проблема ти е в рейката.

Чет Апр 04, 2013 11:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 10
Автомобил: Subaru Legacy
Телефон: 0888953212
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
denislav971 написа:
Ако е от семеринга ще ти е олята цялата скор.кутия.Проблема ти е в рейката.

Здравей колега благодаря за мнението но не е от рейката защото ако беше от нея щеше да се губи маслото на хидравликата а то си е ок за сметка на маслото в двигателя .

Пет Апр 05, 2013 12:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Семеринга е около 25лв...труда колкото за смяна съединител :)

Пет Апр 05, 2013 6:34 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kobalto написа:
Здравейте колеги ! Вчера станах горд собственик на субару форестър 2.0 1998г до тук добре сега искам да споделя проблема си и искам съвет от вас защото се сблъсквам за първи път с тази марка автомобили .Тази сутрин като отворих гаража забелязах че има капки масло под двигателя качих колицата на канал и установих че отдолу отпред цялата е олята с масло огледах картера дали не таи някъде от него но уви не видях нищо такова след по щателен оглед видях че маслото се стича по рейката . Сега въпроса от къде е теча защото аз се съмнявам за семеринга на коляновият вал ако е от него каква е цената му и скъп ли е самият ремонт .Също така някой може ли да ми препоръча сносен сервиз в Ст. Загора към когото да се обърна за отстраняване на проблема ще съм му много благодарен .Благодаря предварително на всички които се отзоват.

Освен семеринга се сменя и "Oil cover separator -a "с метален ;) - цената е тънка на частите,но за труд "pacone" те е насочил ...

Пет Апр 05, 2013 9:44 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема