Някой има ли информация за този Форестър-обяви и коментари?
| Автор |
Съобщение |
|
mariqno bergamo
|
Mlad_I_Zelen написа: mariqno bergamo написа: Здравейте колеги. Изчетох доста страници назад , но не попаднах на коментари за тази обява и за някой от тези автомобили. Имам 2 основни питания. 1) Защо предната емблема не е на Субару , а е друга (какво означава това) ? 2 ) Ако е удобно да ми разясните за вида и значението на копчетата долу в ляво до волана(кое за какво е)? Благодаря.  А за коя обява имаш предвид колега ??????? че не видях кой модел да ти разесня кое копче за какво е Дай линк моля те Koлега извинявай ето я и обявата , в която гледам въпросния Forester. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2ledk8С какво и по-добър ли е facelift модела от 2001 година?
|
|
|
|
| Сря Апр 03, 2013 10:03 pm |
|
|
|
spit_fire
Регистриран на: Сря Ное 09, 2011 1:56 pm Постове: 136 Местоположение: Пазарджик
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
|
|
Конкретно атмосферния форестър има само козметични разлики: леки промени отпред и отзад, различни материали в салона (май?) и датчик за външна температура, двигателят е същия. Всъщност май единствената съществена разлика е че тези след фейслифта са OBD II съвместими. Според мен това не трябва да ти бъде критерий за избора.
|
|
|
|
| Чет Апр 04, 2013 9:39 am |
|
|
|
askeless
|

Трите Форестъра са в автокъща в Горубляне, при разклона за СОМАТ и Спиди. Стоят там от около две седмици, аз ги гледах 24 март. Често ходя и разглеждам на Горубляне, но този автотърговец никога не е предлагал Субару. Предполагам е получил добра цена за всичките накуп, нещо от рода 2 за 3 или пък 1 за 3, иначе не мога да си обясня, как някой ще вкара три, трудно продаваеми автомобила и ще затвори пари в тях. Още повече от породата на горубленските автоджамбази Червения Форестър е без пластмасовите арки под калниците, предна и задна броня са освежавани и лошо закачени, капака на багажника зее при левия стоп. Предната пластмасова решетка е с прясно купешки вид. Не съм гледал за ръжди. Когато минавах търговеца връзваше със свинска опашка задната броня при веждата от шофьорската страна на черния форестър с JDM емблема. Странна е въпросната решетка с JDM емблема отпред, странни са и джантите. Видимо нямаше ръжда и външния вид беше добър. Сивия Форестър не го разглеждах, домързя ме. В никоя от трите не влизах и не сме палили двигателите, като ме видя, че не съм заинтересован, търговеца не ми обърна особено внимание. Точно срещу Форестър-ите има една сива Импреза комби бъг ай, която по спомен стои поне от три месеца. Поздрави !
|
|
|
|
| Чет Апр 04, 2013 10:37 am |
|
|
|
askeless
|

Преди малко минах пак през тези трите. Продавача си е горублянски автотърговец, колите са "идеални, перфектни", и трите от Италия, а червения е на 92 000 км. Беше хванал едно момче и го омайваше. Черния форестър е на цена 5200 с описание "хай лукс" и е газифициран с инжекцион на BRC /което рабира се качва и цената  / Не гледах къде е бутилката. Една с една няма равни фуги между каросерията и броните, и двете са сваляни, предната беше хлътнала от двете страни при мигачите, също под фаровете. Задната ми се видя увиснала при долния края на десния стоп. Със сигурност закачена при лявата вежда със свинска опашка. Двете брони видимо намазани с нещо и много лъскави. Преден десет халоген беше счупен. Имаше пластмасови арки под калниците и по ръбовете на веждите. Счупено ляво странично огледало, грозно налепено с изолирбанд. Видимо клекнала задница, арките на калниците прясно намазани отвътре, липсват щипки. Ръбове от 2-3 мм на задните дискове. Джантите 15-ки, много изподрани, с гуми 215/70 с ДОТ 05-06. Запалиха го малко преди да мина и видях само пушека, гъст бял пушек при изфорсиране. Двигателят не беше мит или не беше измит добре. Видимо без следи от лепене на радиатора. Виждаше се ръжда по крайното гърне и по тръбата, ръжди отдолу по ламарината, но не съм се задълбочавал. Вътре уж уникално запазения зеленикав платнен салон, беше с протрита тапицерия по ръбовете на шофьорската седалка, следи от употреба по волан и скоростен лост. Самото арматурно табло намазано обилно с нещо лъскаво и мазно. Копчета за халогени и за пръскалките на фаровете. Касетофонът изтърбушен и стърчаха кабели. Мисля, че е лош избор. Сивия форестър беше на цена от 4920 лв., без газ. Броните пак бяха сваляни и освежавани. Отново лошо сложени и с неравномерни фуги. Липсваха пластмасовите арки под задните калниците, липсваха всички пластмасови лайсни по ръбовете на веждите - личаха си дупките за щипките. Пластмасовите лайсни под фаровете мърдаха, решетката с емблемата също мърдаше. Ако не се бъркам и на този му беше счупен десния халоген. Задницата увиснала. Не гледах дисковете. Джантите 15-ки, в не лошо състояние, гуми 215/70 и поне едната с ДОТ 11. Не го отворихме и палихме. Започнал да ръждясва в долните краища на задните калници и по цялата арка покритието се белеше на люспи. Ръжда имаше и по гърнето. Вътре зеленикав платнен салон, също с протрита тапицерия по ръбовете на шофьорската седалка. Таблото лъскаво и мазно. Скоростен лост и лост за понижаващите поизтъркани. Копчета за халогени и за пръскалките на фаровете. Със заводски касетофон. Тази кола е снимата вътре за обявата. Ако двигателя работи добре и няма сериозни удари не изглеждаше лошо. Червения без газ, най-ниско ниво на оборудване, с лош външен вид. Предна броня - мазна, лъскава и зееща по цялата си дължина под фаровете и решетката, ненапасната от двете страни. Задна броня - мазна, лъскава, както казах зее при левия стоп. Липсваха пластмасовите арки под задните калниците, а метала прясно боядисан в червено, липсваха пластмасовите лайсни по ръбовете на всички веждите. Решетката с емблемата мърдаше. Имаше ръждица отзад. Не гледах дисковете, не я палиха и не я отваряха. Нямах много време. Поздрави !
|
|
|
|
| Чет Апр 04, 2013 2:16 pm |
|
|
|
Mlad_I_Zelen
Регистриран на: Чет Фев 07, 2013 8:49 pm Постове: 222 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester +Legaci 2.5
Телефон: 08782734sedem pet
Рейтинг: 109  
|
|
Освен по горе написаното от колегата аз мога да ти кажа какви и за какво са копчетата от ляво на волана (ако ги има всички копчета ) защото не са серйно на всички автомобили И който екстри ги няма има тапи Та от ляво на дясно са 1-вото за заден стоп за мъгла 2-рото за халогени 3-тото за руиз контрол (авто пилот) 4-тото за подгрев на Чистачките и огледала заедно Поздрави дано да съм ти бил полезен
|
|
|
|
| Чет Апр 04, 2013 4:47 pm |
|
|
|
mariqno bergamo
|
Благодаря за навременната и изчерпателна информация от колегите askeless и Mlad _i_zelen. Явно има доста неща ,който може да видиш стига да знаеш какво да гледаш. За този автомобил някой да има информация? http://www.cars.bg/u1024606На снимките изглежда добре мисля , че има повечко от необходимите копчета(функции). Липсва задната чистачка, внос от Германия (предполагаеми ръжди). Има някакъв дисплей на централната конзола , каква е неговата функция(може би Бордови компютър)? В обявата е описано ,че автомила притежава: Ел.седалки , ESP, ASR/Тракшън контрол. Имат ли изобщо Форитата 2000г такива екстри? Ще съм благодарен да на всяко мнение и на всеки отговор. 
|
|
|
|
| Чет Апр 04, 2013 10:44 pm |
|
|
|
topzizitop
Регистриран на: Пон Ное 24, 2008 10:51 pm Постове: 295 Местоположение: София Рейтинг: 209    
|
|
Колега, дисплея дето го гледаш е компас и алтиметър (показва посока и надморска височина). Ел. седалки сигурно има (комфорт) , но ESP и ASR повече от сигурен съм че няма. Парктроник, ако има е слаган допълнително. Успех!
_________________ FORESTER 2.0R AT 158HP 2007 ГИ Romano Antonio LPG
|
|
|
|
| Чет Апр 04, 2013 10:57 pm |
|
|
|
Geo_Plam
Регистриран на: Вто Яну 24, 2012 9:47 am Постове: 259 Местоположение: София
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80 
|

mariqno bergamo написа: Благодаря за навременната и изчерпателна информация от колегите askeless и Mlad _i_zelen. Явно има доста неща ,който може да видиш стига да знаеш какво да гледаш. За този автомобил някой да има информация? http://www.cars.bg/u1024606На снимките изглежда добре мисля , че има повечко от необходимите копчета(функции). Липсва задната чистачка, внос от Германия (предполагаеми ръжди). Има някакъв дисплей на централната конзола , каква е неговата функция(може би Бордови компютър)? В обявата е описано ,че автомила притежава: Ел.седалки , ESP, ASR/Тракшън контрол. Имат ли изобщо Форитата 2000г такива екстри? Ще съм благодарен да на всяко мнение и на всеки отговор.  Форито е 1999 г. (мах), 122 к.с. - първо поколение преди фейслифта. Няма нито една от изброените екстри, а километрите е излишно да се коментират. Хубаво е да се огледат ламарините и фугите между тях, работят ли всички функции, евентуални следи от мърляшко боядисване/освежаване (ако е правено в БГ веднага си личи). Равномерно и без вибрации ли работи мотора, има ли "боза" от вътрешната страна на капачката на маслото, 4-те гуми еднакви ли са и дали са подходящия размер - все такива неща за проверка на прима виста. Задължително тест драйв - усещане на съединител, скорости и спирачки (вероятно това не ти е първия автомобил), по възможност и бавните. Състояние на интериора. Големият "+" е 4Х4 (50:50), dual range(бързи-бавни), flat engine(нисък център на тежестта=стабилност), голям за класа си клиренс. Приятно впечатление правят пластмасовите протектори на веждите, булбара с логото, наличието на халогени с решетка, алуминиевите джанси и не мития мотор. Общо взето ако автомобилът е експлоатиран акуратно( трябва да се потвърди от доверен сервиз!!!), въпреки че е на близо 15 години за 5000 лв. не може да се очаква нещо по-добро. НО като се проверят спирачките, ауспоховата система, състоянието на купето отдолу, свети ли чека и други дреболии, "има мегдан" за пъзърлък....
_________________ Subaru Forester SF first love Subaru Forester SH Subaru Outback Wilderness
|
|
|
|
| Чет Апр 04, 2013 11:58 pm |
|
|
|
nln
Автомобил: Forester 2.0X '03
Рейтинг: 0
|
|
По повод доверените сервизи - много противоречиви мнения има. Нормално е колкото повече клиенти има даден сервиз, толкова по-разнородни мнения да има. Четох и други теми и честно казано съм объркан - в София къде да се ориентирам за първоначалния оглед, че и после за обслужването(въпреки уверенията за "пълно обслужена" мисля да направя комплекта "масла, ангренаж, ролки, водна помпа...")?
|
|
|
|
| Пет Апр 05, 2013 1:31 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
|
| Пет Апр 05, 2013 2:10 pm |
|
|
|
nln
|
|
Търсачката е хубава работа, мерси!
|
|
|
|
| Пет Апр 05, 2013 2:15 pm |
|
|
|
bozhankov
Регистриран на: Пон Дек 26, 2011 6:28 pm Постове: 205 Местоположение: Gorna Oriahovitsa
Автомобил: Legacy diesel
Рейтинг: 59 
|
|
| Нед Апр 07, 2013 3:06 pm |
|
|
|
spit_fire
Регистриран на: Сря Ное 09, 2011 1:56 pm Постове: 136 Местоположение: Пазарджик
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
|
|
| Нед Апр 07, 2013 9:50 pm |
|
|
|
bozhankov
Регистриран на: Пон Дек 26, 2011 6:28 pm Постове: 205 Местоположение: Gorna Oriahovitsa
Автомобил: Legacy diesel
Рейтинг: 59 
|
Брат ми ходи днес да го гледа. Колата е за цялостно пребоядисване. Има изключително много дефекти вън. СМТ я продава, но колата е без сервизна книжка и 33,000 км могат само на доверие да се приемат  Иначе я е карал, по интериора и возията няма забележки. Но е факт, СМТ за пореден път се излагат. Благодаря на колегата spit_fire за отговора. Ще изчакаме нещо хубаво да излезе може би от форума 
|
|
|
|
| Пон Апр 08, 2013 4:58 pm |
|
|
|
bombatomba
|
|
| Сря Апр 10, 2013 8:23 am |
|
|
|
Mlad_I_Zelen
Регистриран на: Чет Фев 07, 2013 8:49 pm Постове: 222 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester +Legaci 2.5
Телефон: 08782734sedem pet
Рейтинг: 109  
|
Ако имаш възможност или някой да я види преди да се юрнеш да пътуваш би било прекрасно но на Първо четене няма круиз контрол доста добра екстра според мен Леко виснала задница Много лъскави брони (по щателна проверка за боя и следи от ремонти по броните ) И не забравяй че е германка много ама много трябва да се гледа за ръжда и оплескани поправки тип бг Поздрави
|
|
|
|
| Сря Апр 10, 2013 6:51 pm |
|
|
|
Nikolov
Регистриран на: Съб Окт 27, 2012 9:05 pm Постове: 130 Местоположение: Ямбол
Автомобил: VW Passat
Телефон: 0899 951 395
Рейтинг: 337       
|
Mlad_I_Zelen написа: Ако имаш възможност или някой да я види преди да се юрнеш да пътуваш би било прекрасно но на Първо четене няма круиз контрол доста добра екстра според мен Леко виснала задница Много лъскави брони (по щателна проверка за боя и следи от ремонти по броните ) И не забравяй че е германка много ама много трябва да се гледа за ръжда и оплескани поправки тип бг Поздрави Освен всички процедури по огледа, Ви препоръчвам и много внимателно да огледате ръждите по и около задния мост  .
_________________ „Със себе си съм имал повече проблеми, отколкото с всеки друг човек.” (Дуайт Муди) Когато си измия колата, върви по-тихо и вози по-меко.
|
|
|
|
| Чет Апр 11, 2013 10:53 am |
|
|
|
didoya
Регистриран на: Сря Апр 25, 2012 7:40 am Постове: 454 Местоположение: София
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140   
|
|
Малко офтопик, ама наистина ми става странно - като всички се загледат по фуги, как били наместени броните, дали са боядисвани или пък, че колата имала външни забележки - това е карана кола, нормално е да е имала удари и/или драскотини:)
Хора, купувате кола на старо, не от магазина. Моят Бек е целият на дребни драскотинки отвън - който кара много в София знае как е, аз не виждам начин да я опазя в перфектна кондиция отвън, освен ако през месец не съм при застрахователите и в бояджийницата.
А броня може да е разместена просто от не особено сръчен монтаж. На бек-а ако се наложи да се маха фара това минава през сваляне на броня.....и ако майстора не е спец в тази част - ето ти разместена броня с несиметрични фуги;)
|
|
|
|
| Чет Апр 11, 2013 2:29 pm |
|
|
|
Joro
Регистриран на: Пон Май 14, 2012 11:11 pm Постове: 59 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.5XT 230 '06, 2.0 122 '98
Рейтинг: 6
|
|
Днес се изумих как като топъл хляб заминаха няколко Форестъра, а още никой не се е похвалил. До де се появят и заминат.
|
|
|
|
| Съб Апр 13, 2013 11:10 pm |
|
|
|
nln
|
Joro написа: Днес се изумих как като топъл хляб заминаха няколко Форестъра, а още никой не се е похвалил. До де се появят и заминат. Joro, как водиш статистика? Аз си признавам - вече се возя на Форестър'03. Заек съм на 1 седмица.
|
|
|
|
| Вто Апр 16, 2013 6:04 pm |
|
|
|