Отговори на тема
 Impreza I FL няколко въпроса? 
Автор Съобщение

Постове: 17
Автомобил: 2.5 V6 BUSSO from Italy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет на всички. Ами преди една седмица писах в темата за Импреза 1, но така и не получих отговор на няколкото въпроса които имах. За това, и понеже времето за покупка на автомобил си тече, реших да пусна нова тема с надеждата да получа отговор на въпросите си. :good: :)

А те са:

Някой би ли ми споделил как е обезшумяването на купето на Импреза 1 фейслифт... Едва ли ще има голяма разлика от преди фейслифта, но ще е по-новичка, а уплатненията си стареят, още повече че няма рамки на вратите тааа си е интересно. Интересуваме какво се чува в купето при 120-140-160км...Някой би ли я сравнил с немски,френски и т.н. автомобили. Достатъчно тиха и комфортна ли е колата. Има ли паразитни шумове в купето при градско каране,павета и т.н.

Дали някой колега може да сравни държанието на автомобила с ръчна и с автоматична скоростна кутия. Питам за 2.0 115к.с. Автомата достатъчно отзивчив ли е при изпреварване, мощността на колата и комбинацията и с автомата добри ли са за градско каране. Замисляне, бавно потегляне и т.н. Колата пъргава ли е? Как се представя автомата при изпреварване извънградско, при магистрално каране с 140-60км ?

Каква е разликата в харча на гориво. Колеги с автоматик биха ли споделили извънградски разход, при каране според ЗЗДП.

Разликата между 2.0 115к.с. и 125 к.с.

Предварително благодаря. :beer:

Чет Апр 04, 2013 5:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Относно шума в колата в сравнение с Пежо 406 да речем и Импрезата, и Легасито сапо шумни на магистралата ако караш с повече от 120. Уплътненията не трябва да те притесняват, защото мисля че не бяха цифра и се сменят.

Автоматите по принцип са по приятни за каране, защото само с краката работиш. За ипреварване дали ще превключиш ти на по ниска предавка или ще натиснеш по рязко педала на газта за да смени предавката автомата няма разлика. Според мен тръпката е съвсем различна с ръчна скоростна кутия в Импрезата, а и автомата малко по-бавно "измисля" действието според мен.

С автоматик определено разхода е по-голям, но не фрапиращо - нещо от рода на 1-2 литра на 100.

За последния въпрос най-добре да ти отговорят компетентни колеги.

Късмет с намирането и купуването на Импреза.

Пет Апр 05, 2013 9:07 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Нямаш право да сравняваш субару с разни немски и френски ROFL

125 к.с. според мен търси. Кола без рамки на прозорците особено 10+ годишна винаги ще шуми. Недей я сравнява с нови автомобили. Освен тва импреза не се купува заради предлагания комфорт :). В купето при скорост 160 се чува мотора и вятъра и гумите ако са калпави, пък и квито и да са. Все пак колата е доста стара.

Пет Апр 05, 2013 10:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Kenshin написа:
Кола без рамки на прозорците особено 10+ годишна винаги ще шуми. Недей я сравнява с нови автомобили. Освен тва импреза не се купува заради предлагания комфорт :). В купето при скорост 160 се чува мотора и вятъра и гумите ако са калпави, пък и квито и да са. Все пак колата е доста стара.

Субару води до пристрастяване именно поради гореказаното от колегата. :race:

Пет Апр 05, 2013 10:55 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Знам какво е една марка да води до пристрастяване :good:

Все пак се опитвам да хвана и разума в покупката, защото не мога цял живот да карам кола, която ми носи само емоции, а не предлага достатъчно комфорт...не всичко е вибрации и усещане, трябва си и комфорт :)

Днес покарах автомат 2.0 115в 94г. Беше с гуми 195/70/15...мале.. Хареса ми как вози и по павета и няколко дупки. Не я пробвах на високи скорости, но с шума явно ще се борим с нови уплатнения. Твърдичка си е но и не очаквам да е лимузина. Все пак явно и аз ще трябва да търся толкова високи гуми, че на по-ниски може да ми е неприятна :D Автомата наистина е много приятен за каране и вече клоня на 70% в негова полза. На 115к.с беше добре...на 125 просто очаквам да е супер :pardon:

Някой ще споделили за разхода на автомата, извънградско при 90-100км. :hello: и по магистралата :) :beer:

Пет Апр 05, 2013 9:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Аз пак не мога да разбера къв комфорт искаш при импреза, ама ти си знаеш. Като искаш комфорт си купуваш едно Legacy и си готов, не импреза :). Тая импреза къде си я карал нали се сещаш че е 20 годишна и новите ти уплътнения ще са повече от колата :). За справка ти казвам че за импреза 2003 уплътненията са по 500 лв за страна. Освен това шумоизолирането на Legacy е много по - добро, има по широка стъпка и по дълго междуосие което го прави с доста по комфортна возия от импреза.

Съб Апр 06, 2013 9:32 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Разбирам колега. Благодаря, но Легасито ми е много голямо. Търся си по-малка кола от сегашната, а легасито е точно обратното +20см. Всеки си има собствена дефиниция за комфорт, за това нека не се хващаме за тази думичка и да я разнищваме. :)

Избора ми става много труден. 125к.с автомата, който гледах(синя,то има само една такава) е капариран :( ...

Нещата отиват на 2.0 125к.с нов внос (пфф екотакси,застр,рег,прегледи,винетки) или 115к.с. регистрирана(със съответните минуси на експлоатация в Б-я) и с газова на една и съща първоначална цена :facepalm:

Мнение за тази на колегата. Може и на ЛС ако нещо ви притеснява. :beer:
viewtopic.php?f=12&t=13575

Съб Апр 06, 2013 10:06 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Нещо не ме кефят. Търсенето продължава... Благодаря на всички включили се в темата :hello:

Съб Апр 06, 2013 10:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема