Отговори на тема
 Нов в клуба:) 
Автор Съобщение

Постове: 5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет на всички. По една случайност си купих едно Субаро Легаси 2.2 комби-1993 год. автоматик. Братовчеда,който е автомонтьор го стегна за два дена..дребни забележки имаше,и сега се наслаждавам:) Имам въпрос..над ръчната имам три бутона..двата горни са за подгряването на седалките,а най-долния е MANUAL... Така и никой не успя да ми обясни за какво е този бутон...помагайте:) Благодаря предварително.

Чет Мар 28, 2013 12:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Добре дошъл и много безаварийни километри :good:

Чет Мар 28, 2013 4:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито и успешни приключения с придобивката.

Чет Мар 28, 2013 9:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
DragomirDimitrov написа:
Привет на всички. По една случайност си купих едно Субаро Легаси 2.2 комби-1993 год. автоматик. Братовчеда,който е автомонтьор го стегна за два дена..дребни забележки имаше,и сега се наслаждавам:) Имам въпрос..над ръчната имам три бутона..двата горни са за подгряването на седалките,а най-долния е MANUAL... Така и никой не успя да ми обясни за какво е този бутон...помагайте:) Благодаря предварително.

Този бутон ти позволява да сменяш ръчно предавките - автоматика ти има 1-2-3-Д, натискаш бутона, и можеш да местиш лоста между позициите - един вид по-стар типтроник...

Поздрави за избора и безаварийни км!!!

Чет Мар 28, 2013 9:29 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ха..благодаря за посрещането и отговора..не бих се сетил,че е вид превключване на предавките:)) все пак какъв е смисъла,когато е автоматик? :) имам и бутон до кормилото HIGHT мисля така се пишеше..работи,когато го натисна светва зелено,обаче нямам въздушни амортисьори...явно е подготвен за такива а? И ако ми кажете къде има хубава морга с части за субару...касетофона не е оригиналния..някакъв смешен на форд е...а и ми се прееба вчера управлението на степените на вентилатора...ще ми трябва и такъв панел..Благодаря за бъдещите отговори.

Чет Мар 28, 2013 9:35 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 87
Автомобил: Subaru Legacy sedan 2001, 2.5, auto
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Хехе, честито! Гумени дървета и широки пътища! Ти питаш какъв е смисъла да е автоматик, а аз мога да питам какъв е смисъла да е ръчка :). Да си я караш с кеф, дано и да те надживее и да ти се присмива след като ти се счупиш преди нея :)

Чет Мар 28, 2013 9:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
DragomirDimitrov написа:
Ха..благодаря за посрещането и отговора..не бих се сетил,че е вид превключване на предавките:)) все пак какъв е смисъла,когато е автоматик? :) имам и бутон до кормилото HIGHT мисля така се пишеше..работи,когато го натисна светва зелено,обаче нямам въздушни амортисьори...явно е подготвен за такива а? И ако ми кажете къде има хубава морга с части за субару...касетофона не е оригиналния..някакъв смешен на форд е...а и ми се прееба вчера управлението на степените на вентилатора...ще ми трябва и такъв панел..Благодаря за бъдещите отговори.

Смисъл има и то много и в различни ситуации - като поставиш лоста на 2, колата тръгва от втора / избягва се приплъзване ако има сняг или лед / и седи на 2-ра до към 6500 оборота и тогава компа я пуска на 3-та, заради защитата. На кратко тази опция ти позволява да контролираш трансмисията в специфични ситуаци свързани с офроуд, сняг и лед, нещо което софтуера на ТСУ не може да направи. За градско - оставяш я на 3 - така няма да ти включва овърдрайв, колата ще е по пъргава, на извънградско - Д и си почиваш...

За бутона Height - ако не греша това е за повдигането на колата, когато е с въздушните амове, но явно при теб те са сменени с конвенционални..

Виж в тема сервизи и магазини има няколко колеги, които разполагат с доста коли на части.
Търсачката във форума е много полезна и ще ти отговори на доста въпроси..

Чет Мар 28, 2013 10:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 674
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Честито Суби колега,много да се слушате и много безаварийни километри заедно. =D>

Чет Мар 28, 2013 11:12 am
Върнете се в началото
Профил YIM
Пресен - пресен

Постове: 2
Автомобил: Subaru legsry
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги! По стечение на обстоятелствата се наложи да стана собственик на Субару Легаси. Колата е комби, двигател 2.5 бензин, автоматик и е от края на 2004 година. Моля, за малко повече инфо за този автомобил - надежден ли е, какви са слабите места, да си слагам ли газова уредба и ако да - къде бихте ми препоръчали. С думи кратки, нищо не знам за този модел, а се налага да съм в час!
Поздрави

Сря Апр 03, 2013 8:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Plamen64 написа:
Здравейте колеги! По стечение на обстоятелствата се наложи да стана собственик на Субару Легаси. Колата е комби, двигател 2.5 бензин, автоматик и е от края на 2004 година. Моля, за малко повече инфо за този автомобил - надежден ли е, какви са слабите места, да си слагам ли газова уредба и ако да - къде бихте ми препоръчали. С думи кратки, нищо не знам за този модел, а се налага да съм в час!
Поздрави

Здравей колега и добре дошъл.По стечение на обстоятелствата си станал собственик на добър автомобил ;) .Потърси из форума има доста теми и на много от въпросите ще си отговориш сам.Относно газовата уредба едва ли някой може да ти каже дали да си сложиш или не-ако искаш слагай,ако искаш недей.Много колеги си карат колите на газ,а други на бензин изборът е изцяло твой.
P.S.Пиши от къде си(кой град),много помага и колегите ще могат да те насочат към правилното място.Разбира се,пожелавам ти много безаварийни километри с колата и само консумативи да и сменяш :good: .

Сря Апр 03, 2013 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 2
Автомобил: Subaru legsry
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за пожеланията! И аз си мисля, че определено си заслужава колата! От София съм. Относно газовата уредба, явно не съм се изразил правилно. Решил съм да сложа, но не знам каква и къде. Поздрави

Чет Апр 04, 2013 11:39 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колеги,здравейте. Имам едни дребни проблеми...надявам се да помагате. Счупи ми се една джаджа на автоматичната скоростна кутия-а именно-- едно метално,в което влиза жилото на километража,а то се навива на самата кутия..та ако някой има,да свирка-купувам..ходих в две морги..люлинската до линиите на трамвая и на разклона за горна баня--ама няма.Възможно ле от това да ми свети чек енжина? И да ми играят оборотите и скорстната кутия да ми превключва странно? Свети и едно вдясно бреаклок или подобно..какво е това? На всичко отгоре мисе прееба панела за управление на степените на вентилатора..а ми казаха,че и климатик нямам така ,защото и неговото копче не работи ? :). Та и такъв панел купувам. Има и две лампи на таблото. Едната е ECON а другата е POWER ..за какво са? МНОГО БЛАГОДАРЯ на отзовалите се.

Сря Апр 10, 2013 7:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 15
Автомобил: Subaru
Нов фен
Отговори с цитат
zdraveite na vsichki :) imam namerenie da si kupq subaru legacy 2004 - 2005 oshte ne znam koe. Ot skoro sym zapalen po markata i sum chuval samo hubavi neshta za neq :) iskam da popitam 2.0 motora dali e ydachen i mojeli sled tova da se sloji gazov injekcion toest dali shte mi pravi nqkakvi po seriozni shteti tova gazovo. I kato cqlo dobyr li e modelut subaru legacy 2004 - 2005 :) molq pomognete :)

:bg: :bg: :bg: :bg: :bg: :bg:

Пет Авг 09, 2013 4:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
честито колега

а иначе виж и в обявите на мобиле БГ има едни които са в дружба до ивеко Цефин и там имат доста субара на части ( имаха дори субару брат от някъде.. )
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3pgm6c

просто се обади и питай там.

Пет Авг 09, 2013 6:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема