Отговори на тема
 AWD при STi 
Автор Съобщение

Постове: 71
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте на всички, голям почитател съм на Субару, най-вече на Impreza WRX STi от модела 2003-2005 (265 к.с.), за сега си ги гледам на снимка още, но някой ден се надявам да имам такова нещо, тези които ги гледам ми е направило впечатление, че някои от моделите, примерно от 2003та година нямат въртящ се бутон (между ръчната и скоростния лост) за работата на средния диференциал, а от 2004-та или 2005-та имат, каква е разликата в задвижването на тези коли ? Също така имам и друг въпрос, кой от двата двигателя е по-добрия (като здравина и издръжливост) - 2.0 265 к.с. или фейслифтовия от 2006-та 2.5 280 коня ? :)

Пет Апр 19, 2013 2:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Отговори с цитат
До колкото знам въпросът 2.0T vs 2.5T се обсъждаше преди, така че използвай търсачката.

За първия нека по-компетентните да се изкажат. :)

Пет Апр 19, 2013 7:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 97
Автомобил: STI
Рейтинг: 38
От звездите одобрен
Отговори с цитат
MitkoIvanov написа:
Здравейте на всички, голям почитател съм на Субару, най-вече на Impreza WRX STi от модела 2003-2005 (265 к.с.), за сега си ги гледам на снимка още, но някой ден се надявам да имам такова нещо, тези които ги гледам ми е направило впечатление, че някои от моделите, примерно от 2003та година нямат въртящ се бутон (между ръчната и скоростния лост) за работата на средния диференциал, а от 2004-та или 2005-та имат, каква е разликата в задвижването на тези коли ? Също така имам и друг въпрос, кой от двата двигателя е по-добрия (като здравина и издръжливост) - 2.0 265 к.с. или фейслифтовия от 2006-та 2.5 280 коня ? :)

За поколението, за което говориш по спомен DCCD имат STi-ките от 2005 насам, макар че има и изключения с някои по-ранни. Колегата е прав - темата за двата мотора е много пъти дискутирана - при 2.5 мотора често се срещат проблеми с буталата и като цяло не се слави със здравината на 2.0 мотора.

Нед Апр 21, 2013 6:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 71
Рейтинг: 68
Отговори с цитат
Опитах да търся с търсачката, но честно казано, никога не съм се оправял с тези форумни търсачки, почти винаги не ми изкарват това което търся ](*,) То е ясно, че рано или късно ще стигна до търсената информация, но на този етап просто искам да знам най-общите причини защо 2.0Т > 2.5Т :) А другото е как точно работи средния диференциал на моделите с DCCD и как без него :)

Вто Апр 23, 2013 10:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 97
Автомобил: STI
Рейтинг: 38
От звездите одобрен
Отговори с цитат
MitkoIvanov написа:
Опитах да търся с търсачката, но честно казано, никога не съм се оправял с тези форумни търсачки, почти винаги не ми изкарват това което търся ](*,) То е ясно, че рано или късно ще стигна до търсената информация, но на този етап просто искам да знам най-общите причини защо 2.0Т > 2.5Т :) А другото е как точно работи средния диференциал на моделите с DCCD и как без него :)

Хайде, ще ти помогна с търсенето:
- по отношение на DCCD-то: цък - малко по-надолу в темата
- във връзка с моторите има множество теми - ето една от многото: цък отново
Теми иначе бол - като започнеш от "Темата на Агента" и редица други, предимно в раздел Турбо и тунинг :)

Чет Апр 25, 2013 11:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема