| Автор |
Съобщение |
|
unatata
Регистриран на: Съб Юни 26, 2010 8:34 pm Постове: 57 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Subaro Forester 2,0 122
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте,
Колата е повдигната с 5 см. след което смених и биалетките с нови. Със задните няма проблем, но предните се счупиха и двете. Наложи се да сложа старите, които явно поради луфта, който имат за сега са здрави, но това не ми харесва. Моля дайте някакъв съвет ако друг е имал аналогичен случай. Някой ми спомена за пригаждане от ауди има ли такова нещо?
Колата е форестър 122 кс - 1998 г.
Поздрави Ивайло
|
|
|
|
| Нед Мар 03, 2013 9:26 am |
|
|
|
jovanni
Регистриран на: Вто Юли 15, 2008 9:30 pm Постове: 753 Местоположение: Асеновград
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51 
|
|
5-те см-а повдигане и идват в повече на биалетките и тези ще се счупят. Направи си 2-3 см-ови подложки за удължаване на биалетките. Поздрави
_________________ Джованни Тач Обслужване и поддръжка Текущи и основни ремонти Монтаж на ГИ Иван Костадинов 0899366111
|
|
|
|
| Нед Мар 03, 2013 12:46 pm |
|
|
|
martod
Регистриран на: Съб Ное 15, 2008 10:24 pm Постове: 237 Рейтинг: 130  
|
unatata написа: Здравейте,
Някой ми спомена за пригаждане от ауди има ли такова нещо?
Ако ти трябват по къси биелетки, може и да станат от Ауди .. На Аудито са дълги 90 мм., а твоите са 100 мм., сам прецени дали стават ..
_________________ ---------------------------------------
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА .....ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА......
|
|
|
|
| Нед Мар 03, 2013 3:00 pm |
|
|
|
unatata
Регистриран на: Съб Юни 26, 2010 8:34 pm Постове: 57 Местоположение: Стара Загора
|
Ок, добре, но може ли повече детайли как да ги направя? Просто така от текста не ми става ясно, схема снимка или нещо? jovanni написа: 5-те см-а повдигане и идват в повече на биалетките и тези ще се счупят. Направи си 2-3 см-ови подложки за удължаване на биалетките. Поздрави
|
|
|
|
| Нед Мар 17, 2013 11:14 am |
|
|
|
unatata
|
|
Здравейте,
Пробвахме едни от BMW но не станаха, така че проблема при мене си съществува. За сега карам със старите ама взеха много да чаткат и така ни може да се кара, някакви други идеи имате ли. Някой да е решавал подобен проблем? Нямам против и да докарам колата в сервиз, който може да ми помогне.
Поздрави
|
|
|
|
| Пет Апр 19, 2013 11:51 am |
|
|
|
niggaz_nature
Регистриран на: Вто Сеп 04, 2012 2:41 pm Постове: 506 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: subaru legacy 2.0GL 97г.
Телефон: 0889855638
Рейтинг: 4
|
|
И при мен има лек шум но не е кой знае какво . Ако искаш може да се обадиш гледам че си от Стара Загора да погледнеш как стана при мен . Повдигнах легаси то с 65 мм планки и сложих същите биалетки. Едната я счупиш по моя грешка и си купих друга оттогава нямам счупена биалетка . Може някой път да щтракат ама не е фатално.
_________________ Ремонт на компютърна техника, Pocket PC , навигации , GSM , инсталиране на софтуер , смяна на части идр.
https://www.facebook.com/remont.PC.GPS.GSM.obqvi/ http://niggaznature.bazar.bg
|
|
|
|
| Съб Апр 20, 2013 1:02 pm |
|
|
|
OFFROADER
|
|
Единственото решение е направата на нови по-дълги биалетки като се увеличи дължината с толкова, колкото са фланците. Старите биалетки може и да не се счупят, но стабилизиращата щанга не работи коректно, понеже от по-късите биалетки застава под разлияен ъгъл.
_________________ Ремонт на ръчни скоростни кутии. Петър Иванов-нула886495045
|
|
|
|
| Нед Апр 21, 2013 10:58 pm |
|
|
|
niggaz_nature
Регистриран на: Вто Сеп 04, 2012 2:41 pm Постове: 506 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: subaru legacy 2.0GL 97г.
Телефон: 0889855638
Рейтинг: 4
|
|
А освен удължаване , някой да е намерил с какво да се заменят ако са по 6-7 см по дълги . Имам предвид от някой друг модел , а не да си играя да ги удължавам.
_________________ Ремонт на компютърна техника, Pocket PC , навигации , GSM , инсталиране на софтуер , смяна на части идр.
https://www.facebook.com/remont.PC.GPS.GSM.obqvi/ http://niggaznature.bazar.bg
|
|
|
|
| Пон Апр 22, 2013 7:50 am |
|
|
|
unatata
|
Ами благодаря на всички за отговорите. Лошото е, че все още не знам как да постъпя, засега не намирам заместител и човек, който да ми даде някакво разумно решение. От сервиза ми обещаха да гледат по моргите за нещо ама това е не бъдна история като им знам заетостта. За сега старите биалетки си стоят ама щракат страшно гадно и дразнещо, направо ме побъркват в тази тиха кола Ще мисля и пробвам да реша проблема, междувременно ако някой сподели нещо разумно ще бъда много благодарен. Поздрави
|
|
|
|
| Съб Май 11, 2013 2:47 pm |
|
|
|
streetman
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 12:30 pm Постове: 1155 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206    
|
|
Някъде бях чел че от Волга можело да се ползват, но имам само много бегъл спомен и дори не помня за кой модел Субару ставаше въпрос. Провери все пак от някоя руска кола, може и да намериш а и частите са смешно евтини. Ако не, срежи старите по средата и ги удължи с една тръбичка с 2 заварки, няма начин да не стане.
_________________1,63 l/ 100 km - Honda ANF 125i Innova(Wave) '10 Bulgaria - ಬಲ್ಗೇರಿಯ(Kannada) པུ་ར་ག་རི་ཡ (Tibetan) ブルガリア(Japanese) 불가리아(Korean) 保加利亚(Chinese) บัลแกเรีย(Thai) बुल्गारिया (Hindi) بلغاريا (Arabic)
|
|
|
|
| Съб Май 11, 2013 6:27 pm |
|
|
|
OFFROADER
|
streetman написа: Някъде бях чел че от Волга можело да се ползват, но имам само много бегъл спомен и дори не помня за кой модел Субару ставаше въпрос. Провери все пак от някоя руска кола, може и да намериш а и частите са смешно евтини. Ако не, срежи старите по средата и ги удължи с една тръбичка с 2 заварки, няма начин да не стане. Колега, биалетките са пластмасови и ще му е малко трудно да ги завари  . На мен ми направиха по-дълги и си реших проблема.
|
|
|
|
| Съб Май 11, 2013 9:38 pm |
|
|
|
unatata
|
Ами супер колега, можеш ли да дадеш повече информация, готов съм да дойда и на място където са ти ги правили? Не искам да откривам топлата вода. OFFROADER написа: streetman написа: Някъде бях чел че от Волга можело да се ползват, но имам само много бегъл спомен и дори не помня за кой модел Субару ставаше въпрос. Провери все пак от някоя руска кола, може и да намериш а и частите са смешно евтини. Ако не, срежи старите по средата и ги удължи с една тръбичка с 2 заварки, няма начин да не стане. Колега, биалетките са пластмасови и ще му е малко трудно да ги завари  . На мен ми направиха по-дълги и си реших проблема.
|
|
|
|
| Нед Май 12, 2013 8:48 am |
|
|
|
OFFROADER
|
|
Предните биалети ги направихме от полиамид, а задните от дураломин(умишлено от различни материали за да ги тествам). Нещата ми ги изработиха във фирмата в която работя а от колега от форума си взех нови уретанови тампони. Вече повече от месец карам с новите неща и няма проблеми.
|
|
|
|
| Вто Май 14, 2013 8:49 pm |
|
|
|
Valio
|
|
| Сря Май 15, 2013 6:46 am |
|
|
|
OFFROADER
|
Въпросната статия в руският форум съм я чел но въпросните биалети от Корола стават за SG купето. Ето и темата; http://myforester.ru/topic4298.html
|
|
|
|
| Сря Май 15, 2013 10:45 am |
|
|
|
Valio
|
|
Не мога да отворя снимките,иска регистрация,ще може ли да публикуваш снимка на тези биалетки да видя какво представляват.
|
|
|
|
| Сря Май 15, 2013 9:15 pm |
|
|
|
OFFROADER
|
Снимките: Прикачени файлове:
Link1.jpg [ 71.09 KiB | Прегледано 1660 пъти ]