Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Въпроси за кожен салон. 
Автор Съобщение

Постове: 159
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Гледам, че се продават доста Легасита и Аутбеци с кожен салон. В повечето случаи е черен (особено пък любимите ми Легаси седан, освен че са редки почти са само с такива салони). Бял салон срещам само в Н6. Гледам моделите 99-03. Досега не съм имал кола с кожа. Единствения ми допир е едно пътуване до Германия с Волво С80, но неговия салон беше бял и освен това беше зимата… Основно ми изглежда по-лесен за почистване и не събира прах. Но как стои въпроса лятото? Не се ли потиш, залепваш и т.н. (въпреки климатика). Седалките, като ги напече слънцето, как се сяда на тях? Тези неща ме вълнуват сега…

Нед Апр 21, 2013 9:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако ти работи климатика, нямаш грижи с кожения салон лятото. Ако преди да се качиш в колата, има някоя седалка която е директно нагрята от слънцето първоначалния допир с нея не е много приятен. Но като цяло кожения салон е за предпочитане, не напразно се води за "екстра".
:)

Нед Апр 21, 2013 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Известно време карах кола с кожен салон(служебна тойота авенсис).Какво да ти кажа-на едни им харесва на други не.За поддръжка има вече доста препарати специално за кожен салон.Зимата като изстине кожата е студено(проблема е решен с подгрев на седалките),лятото обаче си е тръпка ,като си оставил колата повече от 15-20мин. на слънце сядаш със страх :D ,а ако си и с къси панталони картината е :giggle: .Има доста автомобили с вентилация на седалките,с което е решен този проблем(поне така казват).Колата която карах обаче нямаше такава екстра и реално нямам преки впечетления.Наблюденията са ми,че такава вентилация на седалките имат предимно по-високият клас автомобили и то предимно немските.Честно казано незнам при субару дали се предлага като екстра.

Нед Апр 21, 2013 10:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 87
Автомобил: Subaru Legacy sedan 2001, 2.5, auto
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
С кожен салон съм с легаси 2001 седан и не бих го заменил за плат.
Платът се цапа и попива. Говорим за обичайните петна от мазнините и потта от тялото, не само за разливания и аварийки. После мирише особено, ако не се пере постоянно.
Кожата може да се зачисти с мокра кърпичка и това е всичко. Кожата ухае също, но по-уютно. Кожата скърца приятно и винаги можеш да си играеш на пръцкане като се търкаш в нея ROFL . Кожата лъщи и с това подобрява осветяемостта в купето, докато плата поглъща светлината (това сега си го измислих). Кожата предлага автоматична кола-маска, когато се ползва в жегаво време при рязко ставане от седалката. Кожата е по-гладка и по-твърда, но и тя се захабява - а захабения кожен салон е грозна картинка.
Така или иначе, кожата е за предпочитане - по-здрав и дълговечен материал е.
 16

Нед Апр 21, 2013 10:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
при по продължително пътуване ти залепва гърба,което е неприятно...но това е ако директно седнеш запалиш си колата лятото и потеглиш..,но ако оставиш да поухлади салона за 5мин на място преди да си седнал и всичко е наред.

черния салон за мен е уникално гаден...колкото и да е със затъмнени стъкла колата пак се нагряват.
ако намериш екземпляр със бял си вземи подобре него..от личен опит знам :D

Нед Апр 21, 2013 10:46 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цитат:
Кожата ухае също, но по-уютно. Кожата скърца приятно и винаги можеш да си играеш на пръцкане като се търкаш в нея ROFL . Кожата лъщи и с това подобрява осветяемостта в купето, докато плата поглъща светлината (това сега си го измислих).

Посмях се от сърце :D :good:

Нед Апр 21, 2013 10:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 71
Автомобил: outback 2.5АТ 2004
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Колега,предният ми автомобил беше с бял кожен салон и с подгрев на седалките- лятото когато колата не е на сянка наистина доста се нагрява и е кофти тръпка,а при пътуване дори с климатик, гърбът се запотява,зимата усещането за студ при сядане е наистина по-силно.Сега субаруто е с текстилен салон и лятото и зимата усещането е по-добро- това е при мен,а ти най добре да пробваш сам и двата салона,за да видиш кое как усещаш.Според мен коженият салон е екстра защото е по-скъп материал,а и кожата винаги е създавала усещане за лукс към който всички се стремим и ни блазни(но дали и за комфорт?),може би при висок клас автомобили с обдухване на седалките усещането е друго.

Пон Апр 22, 2013 1:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тя сега кожата на новите Субита е изкуствена еко кожа. Кризаааа и максимум печалба!

Пон Апр 22, 2013 2:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 159
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Благодаря! Ясно е, че черния салон го изключвам от сметките. Остава бял или текстил... :beer:

Пон Апр 22, 2013 9:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
С тоя кожен салон се върнах 20 и кусур години назад във времето когато, карах Москвич с хавлията на седалката.....
Сега ми влезе филма: дали не мога да си сменя седалката с друга? :idea:

Вто Апр 23, 2013 12:06 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 24
Автомобил: Forester 2.5 XT 2006 МТ
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
На мен лично ми харесва кожения салон, но много бързо се научаваш, че това да забравиш да сложиш сенник лятото си има последици... С черен салон съм и не е чак такъв проблем по мое мнение.
Успех с търсенето колега!

Вто Апр 23, 2013 1:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Плътният кожен салон и на мен не ми харесва. Забелязал съм, че такива ги правят предимно за щатитие ;)
Далеч по-добре е средната част да не е лицева кожа. Например с обърната кожа или тип алкантара или... като моя :D
https://lh6.googleusercontent.com/-2-p1 ... C_0301.JPG

Вто Апр 23, 2013 5:35 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
отиваш на Илинси, взимаш едни калъфи еко кожа, караш 2 месеца и събираш лични впечатления. аз съм също с кожен салон, но слонова кост и май досега не съм се замислял дали ми е студено, горещо, дали се епилирам или не, дали се залепям лятото. но всяка неделя съм на мивка и през две недели го намазвам (30 лв.) и единственото неудобство за мен е, че като дам газ с намазан салон започвам да се ързалям по седалката и се уморявам да се стискам за волана. точно за това си търся седалки СТИ, които ще претапицирам слонова кост кожа както е сега и ще реша единствената за мен неприятност. ай наздраве

Вто Апр 23, 2013 6:45 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 99
Телефон: 0888811914
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
При употребявана кола кожата е голям плюс - няма я гадната миризма на ЧУЖДА пот в купето. Светлата кожа е много ефектна, но лесно се захабява. Комбинацията лицева кожа-алкантара е най-добрия вариант.
Доста марки ползват изкуствена кожа и особено на задната седалка направо се пързаляш по завоите...
Най-хубавите кожени салони според мен са във Волво... Е, сигурно и на Ролс / Бентли са читави :)
Аутбеците, които съм гледал са общо взето с нацепена шофьорска седалка...

Вто Апр 23, 2013 6:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Отговори с цитат
Един съвет - ако се изпотяваш повече, не си вземай кожа - потта един път попие ли (особенно на черен салон) - се премахва страшно трудно. Ти я махаш, тя след време, пак избива...лятото като ходиш на море, по някой път се налага по-бързо да се изтреляш от плаж (я дъжд или нещо друго)...та като седнеш с малко влажни или мокри дрехи от морската вода - ефекта е същия (Аз примерно лятото я застилам цялата с хавлии и ми е доста по комфортно, дори и да вляза в напечена кола)......Друго: светлия кожен салон отваря пространството в колата и създава усещане за лукс, но с времето при появяването на финни пукнатини в салона, което е неминуемо, те се запълват с пръхоляк (колкото и да се чистят) и стоят доста грозно.......вече ако салона е перфориран (както на по старите модели, както е при Божо) е по добре....на мен лично по ми харесват те.......другото, качеството на кожите при японските коли е значително по ниско (основно имам в предвид като издържливост и усещане) спрямо това на , примерно Волво и БМВ......зависи също така и какво работиш и къде ходиш често , т.е. дали има силно запрашена среда и т.н. .........Но, в крайна сметка, гледай колата да ти е добър екземпляр, а салона (дали е кожа или текстил) да ти е последна грижа :good:

Вто Апр 23, 2013 8:31 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 155
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0 AT 2002 бенз.
Рейтинг: -47
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:

А каква поддръжка иска този кожен салон? Трябва ли да се маже, пере и т.н.? Аз имам абсолютно същия (за което много се радвам) :)

Сря Апр 24, 2013 5:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Аз лично моя, на всеки 3 месеца го мажа с препарат за подхранване и изчистване на кожени дивани и тапицерии (мисля , че ми струваше около 14-16лв)....след като изсъхне и попие, го забърсвам и полирам, като всичко това ми отнема около 30-40минути......., а започне ли да ми залепва гърба, т.е. когато стане над 30градуса и започне и плажния сезон , съм си направил пълен комплект дебели хавлии за всички седалки, за да не се притеснявам от мокрите (влажните) от морската вода дрехи (реално по-някой път човек качва и други хора от плажа, на които не върви да им казваш ''А, сега се подсуши, че се преоблечи и др. , че да не ми осереш на ултраскъпата ми кола , салона"........и края на лятото си ги свалям.....не ми пука какво си говорят хората, когато надничат в колата.....важното е качествения салон да ме радва по-дълго време........също така, подгряването, като екстра е хубаво и пази кръста и бъбреците от ледените седалки зимата, но състарява здраво салона, защото за секунди температурата му от минусова, скача на над 40 градуса.....просто като инфо.....реално всичко е въпрос на желание и привързаност към чистотата....за всеки е строго индивидуално ;)

Сря Апр 24, 2013 6:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
alexmitev написа:
А каква поддръжка иска този кожен салон? Трябва ли да се маже, пере и т.н.? Аз имам абсолютно същия (за което много се радвам) :)

Амиии не знам :pardon: На автомивка на месец-два веднъж :pardon:

Сря Апр 24, 2013 7:29 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 155
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0 AT 2002 бенз.
Рейтинг: -47
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Това с хавлиите сигурно изглежда доста забавно ROFL
Подсеща ме за Пътеводителя на галактическия стопаджия дето имало няколко глави за всички приложения на хавлията ROFL

Цитат:
ПЪТЕВОДИТЕЛ НА ГАЛАКТИЧЕСКИЯ СТОПАДЖИЯ дава следните сведения по въпроса за хавлиите.

Хавлията, пише там, е навярно най-полезното нещо, което един междузвезден стопаджия може да притежава. На първо място тя е много ценна в чисто практическо отношение — можеш да се загърнеш с нея, за да се топлиш, докато подскачаш по мразовитите луни на Джаглан Бета; можеш да легнеш върху нея на плажа, покрит с жарък мраморен пясък, и да дишаш опияняващия морски въздух на Сантрагинус V; можеш да подремнеш под нея и под звездите, огряващи с яркочервените си лъчи пустинния свят на Кактафун; би могъл да я опънеш като платно на минисал по ленивите тежки води на реката Мот; намокрена, ще ти послужи и в ръкопашен бой; можеш да си завиеш главата с нея, за да не дишаш отровните изпарения или за да не срещнеш погледа на кръвожадния звяр Бъгблатер от Траал (едно невероятно глупаво животно, което си мисли, че ако ти не го виждаш и то не може да те види — но макар и тъпо като галош, то е много, много кръвожадно); ако изпаднеш в беда, можеш да я размахаш над главата си в знак, че се нуждаеш от помощ, и, разбира се, можеш да се избършеш с нея, ако все още ти се струва достатъчно чиста.

Но преди всичко, тя е изключително ценна в психологическо отношение. Кой знае защо, ако един страг (страг = нестопаджия) открие, че стопаджията носи хавлията със себе си, автоматично стига до заключението, че си има и четка за зъби, кърпа за лице, сапун, кутия с бисквити, манерка, компас, карта, кълбо канап, спрей против комари, екипировка за дъждовно време, космическо облекло и т.н., и т.н… При това страгът е готов с удоволствие да заеме на стопаджията кое да е от всички тези, а и дузина други неща, които стопаджията случайно може да е „загубил“. Ето как разсъждава страгът: онзи, който е способен да преброди надлъж и нашир галактиката, и то на стоп, да изнемогва, да мизерствува, да се сблъсква с невероятни трудности, да ги преодолява и все още да знае къде му е хавлията, е явно човек, с когото си длъжен да се съобразяваш.

Така се е зародил един израз, станал вече класически в стопаджийския жаргон. Например: „Хей, сас ли го онзи хупи Форд Префект? Те това се казва фруд — наистина знае де му е хавлията (сас = зная; чувал съм за; срещал съм; правя любов с; хупи = наистина прибран човек: фруд = ама наистина страшно прибран човек).“

Но все пак са пропуснали едно изключително важно приложение, ако не и най-важното: да си покриеш кожения салон на Субаруто през лятото, връщайки се от плажа :)

П.С. Не съм искал да обидя никой с този пост

Чет Апр 25, 2013 3:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ха-ха...това беше яко......супер си се сетил за този откъс от книгата......никого не обиждаш :good:

Съб Апр 27, 2013 3:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >