Два дена ми трябваха да прочета темата за периода когато не съм я следил. Не те познавам лично, но това което преживяваш си е наистина уникално. Казвам го от опит и много ме радваш. Само едно мога да ти пожелая, продължавай напред и сбъдни това което сърцетото ти говори. Бъди жив и здрав.
ммм, много приятна гледка като за последен ден във Филипините. Имам съмнения че може би собственика е един и същи човек, доста рядко се срещат просто ей така 2 наточени STI-ки, едната двуврато купе без задни седалки.
Прикачени файлове:
IMG_8477n.jpg [ 214.87 KiB | Прегледано 1670 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_8485n.jpg [ 340.31 KiB | Прегледано 1670 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_8487n.jpg [ 262.52 KiB | Прегледано 1670 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_8489n.jpg [ 254.31 KiB | Прегледано 1670 пъти ]
до колкото знам 22b е със раздути калници, кой го знае това как се води и каква ли лимитирана серия е, в Япония съм виждал такава пишеше на нея WRX Type R STI. Иначе сивата е s204
Поздрави от Хонг Конг, за сега Субару моделите са слабо представени, видях 2 СТИ-ки от първата генерация, едно Легаси от предпоследните и един Аутбек от последните, нещо не ги карат много. За сметка на това вчера в центъра за 5 минути видях 2 МакЛарън-а mp4-12c, единия бял другия червен, по-късно видях още един оранжев, карат като бесни, само единия успях да заснема и то на макс зуум. Иначе общо взето и тук е криза, има 200-300 човека които имат пари, другите 7 милиона едвам свързват двата края. Прилича на Сингапур, свободата е сведена до минимум, почти всичко е забранено, не е като в нормалните държави. Хората са като мравки, постоянно в движение, никой не се офлянква, стресирани са доста общо взето и не са много услужливи. Иначе 70% от територията е планини и паркове, не е само небостъргачи. Общо взето съм малко разочарован, мислех да обиколя целия Хонг Конг с колело, оказа се че на повечето места е забранено.
За сега една от най-добрите страни в Азия за мен остава Тайван. Хората са чудесни, има много неща за гледане там, култура от целия Китай събрана на едно място и отделно 14 вида местни аборигени със собствен език и култура. Отделно природата е страхотна, кеф ти планини по 3-4 хил метра, кеф ти океан и плажове.
Чакам виза за Китай и ще видим по-нататък, ще ми се да отида до Тибет и после Непал и Индия, но ако ми дадат двойно влизане може да се опъна до Монголия и обратно, после полека на запад.
Прикачени файлове:
IMG_8517v.jpg [ 176.68 KiB | Прегледано 1510 пъти ]
Прикачени файлове:
Untitled-1.jpg [ 278.16 KiB | Прегледано 1510 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_9018b.jpg [ 129.11 KiB | Прегледано 1510 пъти ]
Днес съвсем случайно попаднах до магазина на Субару в Хонг Конг. Много е малък, едвам 3 коли се събират вътре и то много на гъсто. Хората не бяха никак любезни, трябваше да им вадя думите с ченгел. Не се учудвам че няма почти никакви Субарута по улиците, те тия просто седяха вътре на климатик и си клатеха краката. Преди това бях в магазина на Лотус, човека беше супер любезен, разговорлив и усмихнат.
Прикачени файлове:
IMG_9399c.jpg [ 264.82 KiB | Прегледано 1436 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_9406v.jpg [ 342.87 KiB | Прегледано 1436 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_9403c.jpg [ 254.02 KiB | Прегледано 1436 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_9401v.jpg [ 246.21 KiB | Прегледано 1436 пъти ]
Нова информация, вчера ме изненадаха много неприятно, от Април 2012 визите за Българи за Китай са платени 80$ еднократно влизане и 120$ двукратно, дават максимум 30 дни престой на всяко влизане. От 1987 до 2012, бяха безплатни, изглежда нашите политици и това прецакаха. тц тц тц
Аз съм вземал китайска виза през 2007 година. Беше платено. Платих си и после ми възстановиха разходите. Визата я вземах от София. Не си спомням точно цената, но май беше нещо такова - 80 долара. Може да има разлика във визите. Аз не бях турист, а екипаж на кораб.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
Аз взех миналата година февруари в Тайланд двойно влизане по 30 дни, безплатно даже ми дадоха касова бележка Total fee - 0 $. После в Гуангджоу взех удължение още 30 дни пак безплатно. Тоя път обърнах целия интернет, няма го безплатното вече, даже с консула на Китай във Хонг Конг ходих да се разправям, няма безплатно повече за никой.
Пълен смях в тоя Хонг Конг, няма абсолютно никакви моторспортове. Последно е имало картинг преди няколко години ама имало инцидент, някаква 16 годишна англичанка карала и шала и се замотал на задната ос и се самообесила без да иска. От тогава няма и картинг. Чудно ми е хората които дават картинги под наем къде са блеяли и са я пуснали да кара със шал, не знаят ли че дори и със пусната дълга коса е опасно, малоумници.
Поздрави от Монголия. Пълно е със Субара, още в първото населено място точно след границата видях едно турбо Фори и Импреза комби а вчера из столицата Улан Батор видях поне 50 за 2-3 часа. Пълно е със джипки и хибриди, Ланд Крузъри и Приуси, даже видях автокъща само за хибриди. Иначе като град не е нищо особенно, има само една модерна сграда и това е. Доста неща са като в БГ преди 15-20 години, усеща се СОЦ атмосферата от преди.
Прикачени файлове:
IMG_1296s.jpg [ 246.24 KiB | Прегледано 984 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_1300s.jpg [ 227.36 KiB | Прегледано 984 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_1565s.jpg [ 274.93 KiB | Прегледано 984 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_1745s.jpg [ 251.48 KiB | Прегледано 984 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_1744s.jpg [ 231.99 KiB | Прегледано 984 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_1673s.jpg [ 258.26 KiB | Прегледано 984 пъти ]
Прикачени файлове:
IMG_1674s.jpg [ 301.61 KiB | Прегледано 984 пъти ]
Ти внимавай по дивото, че не само във филипините има туземци, дето не са виждали хора Браво! Пусни малко снимки от твоите хибриди де А с нета как е положението там? (щом пишеш, значи има де). Ако не си, виж http://www.youtube.com/results?search_q ... LOw_3VyI-4 може да има нещо полезно :-D
Тук е буквално празно, 1.8 човека на км2 средно, в БГ е 66. За сега нета е добре поне тук в столицата. Оказа се че има само една влакова линия от Русия през Улан Батор към Китай. Из страната може да се ходи с автобус обаче ако отидеш до някой град и искаш да продължиш до друг обиколка да направиш не може, трябва да се върнеш до столицата и да вземеш автобус до другото място, мноо странно. Хибридите са основно Приуси от първата до последната генерация. Така на око към 40-50% от всички МПС-та са с чуДесен волан. Голям студ, вчера беше +11 през деня, преди това пък докато минавах през пустинята умрях от жега. Шантаво е много още не мога да се адаптирам, цените са в хиляди, всички са милионери. Може би 5-10 % от думите са като на Български или много близки, другите нямат нищо общо.
..... И така изминаха 670 дни или 1 година и 10 месеца или ~95 седмици или 16,080 часа или 964,800 минути или 57,888,000 секунди или ~ 30 000 км в права линия и продължавам .....