Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Място на пожарогасителя? 
Автор Съобщение

Постове: 155
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0 AT 2002 бенз.
Рейтинг: -47
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Здравейте,

Интересувам се, някой от вас успял ли е да намери оптимално място на пожарогасителя (по-конкретно се интересувам за Outback). Дали в багажника, в купето (някои ги слагат под седалките) или някъде другаде? Би бил полезен и снимков материал :)
Ориентирал съм се към правох 1 или 2 кг. да няма проблеми с тия малките "дезодоранти" :)
В старото Волво го бях закрепил много удобно в багажника изправен с неговата си стойка, но тук не смея да дупча тапицерията :(

Сря Апр 24, 2013 3:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 140
Автомобил: Legacy 2.0 GL '97
Телефон: 0896839007
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ако правилно те разбирам, искаш да имаш пожарогасител, който да върши работа когато се наложи. Задължително в купето, най-добре под шофьорската седалка за да е под ръка. На друго място в купето (под дясната седалка или в краката на задните) може да пречи на пътниците и най-вече краката им да ти попречат да го извадиш при нужда. Според мен пожарогасителя в багажника може да служи само за пред полицая. Наложи ли се да гасиш себе си или колега, всяка следваща секунда прави положението неспасяемо. Снимки на моя пожарогасител мога утре да направя. Лека вечер.
 6

Сря Апр 24, 2013 10:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Чакам и аз снимки.
Моят се вози в багажника, за съжаление.
На Астрата преди беше сложен м/у вратата и седалката ми, но за съжаление на Бека там няма място.... по-умно от там не изнамерих и го метнах в багажника - да не се налага.

Сря Апр 24, 2013 10:47 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 74
Автомобил: Legacy Royal 2,2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Аз си взех 1кг и аз се чудя къде да го сложа. На мерцедеси съм виждал че е закачен на шофьорската седалка което много ми харесва само не съм измислил как да го закача и на мойта там :) Мисля че е няма да пречи (много) а и недай си боже да потрябва е под ръка.

Чет Апр 25, 2013 6:58 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 6
Автомобил: Subaru Forester 2.5 XT UJ 5MT
Нов фен
Отговори с цитат
И аз така мисля

Чет Апр 25, 2013 7:41 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
pesho_si написа:
Ако правилно те разбирам, искаш да имаш пожарогасител, който да върши работа когато се наложи.

Да, определено искам да е нещо, което върши работа (дано не се налага!), а не само да отбия номера. Хрумна ми, че може би е възможно да се сложи и изправен под таблото, горе-долу на мястото на съединителя (още повече че аз нямам такъв)? (виждал съм така монтиран на някои от старите Шкоди)
Ще чакам снимки да видя ти как си го измислил :)

Чет Апр 25, 2013 8:54 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
То не е нещо супер гениално или оригинално. С подръчни материали: щраймер от стара ски обувка, някаква найлонова лента, винтоверт и нитачка. Ето го резултата:
Прикачени файлове:
P1290457.jpg
P1290457.jpg [ 296.44 KiB | Прегледано 1167 пъти ]
Прикачени файлове:
P1290460.jpg
P1290460.jpg [ 206.69 KiB | Прегледано 1167 пъти ]
Прикачени файлове:
P1290462.jpg
P1290462.jpg [ 226.14 KiB | Прегледано 1167 пъти ]

Снимките не са бест ъф дъ бест ама толкова можах сутринта на паркинга.
Принципно смятам, че ако се закачи на самата седалка по някакъв начин, ще е по-удобно, но на мен не ми хрумна как.

Пет Апр 26, 2013 9:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 122
Автомобил: Subaru Forester 2.0 "00 MT
Рейтинг: 21
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Под седалката трябва много добре да се закрепи, защото ако не дай си боже при спиране това се откачи и влезе под педалите, няма натискане на спирачката и е много опасно :-)

TRAIN: FULLTIME 4WD (F4WD)
MISSION: MANUAL TRANSMISSON (MT)

Съб Май 04, 2013 5:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
М/у другото, вчера на магситралата почти се запалих заради теч на моторно масло от гарнитурите на капака... Беше доста неприятно преживяване - жена ми вадеше децата от колата, аз търчах за пожарогасителя (който беше в багажника затрупан под багажа)... Все пак се разминах без да го използвам, но сега съм още по-убеден че е абсолютно задължителен!
Аз съм решил да го сложа долу под таблото вляво от педалите, на мястото за "почивка" на левия крак, пък се надявам да не влезе под педалите :)
Като го направя, ще кача снимки!

Вто Май 07, 2013 9:50 am
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ето едно добро място за поставяне на пожарогасител - долу в краката на пасажера:

Прикачени файлове:
f_04122d.jpg
f_04122d.jpg [ 111.29 KiB | Прегледано 959 пъти ]

Вто Май 07, 2013 10:16 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
tisho написа:
Ето едно добро място за поставяне на пожарогасител - долу в краката на пасажера:

Опасявам се, че с "културата" на моите пасажери (често возя хора над 60г.) няма да оцелее дълго там. Докато на същото място, само че откъм шофьорската седалка, поне аз ще свикна че е там и няма да го ритам много :)

Вто Май 07, 2013 10:20 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
alexmitev написа:
... откъм шофьорската седалка, поне аз ще свикна че е там и няма да го ритам много :)

Не е ли малко неудобно, да има нещо в краката ти? Струва ми се че е доста опасно. Аз използвам цял сет-аптечка,пожарогасилтел,жилетка които са в прозрачна чантичка и са под седалката на шофьора.Удобно и практично. :good:

Сря Май 08, 2013 7:53 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
tony написа:
Аз използвам цял сет-аптечка,пожарогасилтел,жилетка които са в прозрачна чантичка и са под седалката на шофьора.

За съжаление, на Outback няма как да ги натикам под седалката - отпред пролуката е затворена, а отзад е доста ниска :(

Сря Май 08, 2013 11:43 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ами не, не е неудобно, защото не ти е в краката, а на практика под седалката. Освен разбира се ако не си завираш там краката докато шофираш. :) Всъщност седейки на шофьорското място не е възможно така да сгънеш крака, че да го сриташ, нито при качване нито при слизане от колата. Относно сигурността на закрепването, ако не дърпаш закопчалката, няма да падне никога. Пожелавам на всички да не се палят и ли да се налага да помагат на колега.

ПП По въпроса за аптечките в тея прозрачни пликове... Те са за полицаите само.

Сря Май 08, 2013 12:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 122
Автомобил: Subaru Forester 2.0 "00 MT
Рейтинг: 21
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
tony написа:
alexmitev написа:
... откъм шофьорската седалка, поне аз ще свикна че е там и няма да го ритам много :)

Не е ли малко неудобно, да има нещо в краката ти? Струва ми се че е доста опасно. Аз използвам цял сет-аптечка,пожарогасилтел,жилетка които са в прозрачна чантичка и са под седалката на шофьора.Удобно и практично. :good:

Опасно е ако не е закрепено и има вероятност да ти се изсули в краката - както е твоята чантичка :)

Ако е закрепено добре под седалката няма проблем :)

TRAIN: FULLTIME 4WD (F4WD)
MISSION: MANUAL TRANSMISSON (MT)

Сря Май 08, 2013 12:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 74
Автомобил: Legacy Royal 2,2
Нов фен
Отговори с цитат
Ето мойте пет стотинки :) за късмет като си взех пожарогасителя си вървеше със стойка :)

Прикачени файлове:
IMG_9043.JPG
IMG_9043.JPG [ 357.04 KiB | Прегледано 770 пъти ]

Пон Май 20, 2013 10:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Overlorda написа:
Ето мойте пет стотинки :) за късмет като си взех пожарогасителя си вървеше със стойка :)
Ще гледам и мойте пет стинки да ги направя като твоите. Харесва ми темата и твоето решение. Аз подмятам един пожарогасител на задната седалка, точно защото не искам да е в багажника, а друго място не му намирам.

Само скоба за закрепване да намеря. Или направо да си купя такъв пожарогасител - моя ми малее а при нужда знам, че трябва да има пожарогасител колкото може повече.

Пон Май 20, 2013 5:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 79
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И аз търсих и по-хубаво не намерих!

Прикачени файлове:
image.jpeg
image.jpeg [ 106.12 KiB | Прегледано 697 пъти ]
Пон Май 20, 2013 11:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
jafaar написа:
Overlorda написа:
Ще гледам и мойте пет стинки да ги направя като твоите. Харесва ми темата и твоето решение. Аз подмятам един пожарогасител на задната седалка, точно защото не искам да е в багажника, а друго място не му намирам.

Само скоба за закрепване да намеря. Или направо да си купя такъв пожарогасител - моя ми малее а при нужда знам, че трябва да има пожарогасител колкото може повече.

Ти както си 2 метра, си помисли пак дали ще ти остане място за краката - нон-стоп ще го подритваш :pardon: .
На мен ми хареса поставянето му в Пежото - в страни на централната конзола...
Трябва да проверя дали се събира в жабката...

Вто Май 21, 2013 8:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vmax написа:
помисли пак дали ще ти остане място за краката - нон-стоп ще го подритваш :pardon: .
Разбира се, ако ми пречи просто няма да е там - ще си седи на задната седалка форевър ;)

Чет Май 23, 2013 11:26 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >