Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2
 Проблем с AWD при автоматични скорости 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Опиши по-подробно какво точно ти ремонтираха в сервиза и смениха ли ти въпросният соленоид? Можеш да си го намериш и втора ръка работещ за под 100лв, но ако в сервиза не са наясно какво трябва да се направи ще платиш два пъти за една и съща работа...

Аз така платих два пъти за една и съща работа при Митака ;) Първия път смени само соленоидчето с друг от кутия за части и проблемът се пооправи /не съм сигурен дали на 100%/ за седмица и пак взе да върти само предните. Втория път взех соленоида както върви с механизма нов, пак там го смениха и вече няколко години няма проблем.

Слагането на бушона, мисля че не е лоша идея...

Пет Май 10, 2013 12:37 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Vmax написа:
Опиши по-подробно какво точно ти ремонтираха в сервиза и смениха ли ти въпросният соленоид? Можеш да си го намериш и втора ръка работещ за под 100лв, но ако в сервиза не са наясно какво трябва да се направи ще платиш два пъти за една и съща работа...

Аз така платих два пъти за една и съща работа при Митака ;) Първия път смени само соленоидчето с друг от кутия за части и проблемът се пооправи /не съм сигурен дали на 100%/ за седмица и пак взе да върти само предните. Втория път взех соленоида както върви с механизма нов, пак там го смениха и вече няколко години няма проблем.

Слагането на бушона, мисля че не е лоша идея...

Точно за това говорим. Не се прецаква само соленоида, но и буталцето което той управлява. Затова се тества в комплект, защото има вариант да работи само частично - на 30-50-70%, дори има случаи да блокира в едно положение чисто механично.

Към колегата с проблема - предложението на Божидар за бушона е доста удачно, особено ако ходиш офроуд или превърташ гуми, макар че лятото едва ли. Въпреки това го сложи докато отстраниш проблема, за да не съсипеш новите дискове и масло.
 5

Пет Май 10, 2013 1:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Отговори с цитат
Цитат:
Аз така платих два пъти за една и съща работа при Митака

Всъщност си платил веднъж, но на два пъти.
За да не натоварва на веднъж с парите.
Погледни нещата от добрата им страна :)
Според мен кутия работеща на старо би бил най - удачния вариант.
Вярно , че цените в София на тези кутии е все едно са от Вейрон, но пък винаги има алтернативи.

Така Ники ще смени всяко едно нещо, което му казват в сервиза и ще си купи 2 кутии. Да не говорим, че маслото само е около 200лв.

Пет Май 10, 2013 2:10 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
1040 написа:
Цитат:
Аз така платих два пъти за една и съща работа при Митака

Всъщност си платил веднъж, но на два пъти.
За да не натоварва на веднъж с парите.
Погледни нещата от добрата им страна :)
Според мен кутия работеща на старо би бил най - удачния вариант.
Вярно , че цените в София на тези кутии е все едно са от Вейрон, но пък винаги има алтернативи.

Така Ники ще смени всяко едно нещо, което му казват в сервиза и ще си купи 2 кутии. Да не говорим, че маслото само е около 200лв.

Тенчовски, странно чувство за хумор имаш понякога... :pardon:
Не е платил веднъж - платил е два пъти, за труд със сигурност, което е 1:1 с цената на частта, така че си е двойна сметка на финала.

Ще си позволя да те коригирам още веднъж - АТ кутия втора ръка е най-неудачният избор! Ръчка е друго нещо.
Ремонта на АТ кутия въобще не е толкова страшен и често не е повече от цената на втора ръка такава, да не говорим че ако се направи грамотно, кутията става НОВА.
Друг въпрос е това, че много хора не изпипват нещата и често прясно ремонтирана кутия сдава фира - затова в нета има писано много какво се прави, но по стар БГ обичай - "чукча пришол писать, не четать".

Затова Субару се прави там където разбират от Субару, а не във всеки гараж с мотивиран механик-голфаджия.

Пет Май 10, 2013 2:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Нали колата е била в най- добрия, най - големия и други най най най сервиз в София?
Ако там не му я направят сам ли да си я направи?
Доста често иронизирам така, че не ми се сърдете :)
Не разбирам от автоматици и на Ники му казах да отиде на сервиз за автоматични кутии. Не съм в течение на нещата и незнам какво точно се е случило.
Според теб дали е по- скъп ремонта в специализиран сервиз за автоматични кутии сравнен с този на Митака Х2 ?
Според мен не.

Пет Май 10, 2013 3:30 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
1040 написа:
Нали колата е била в най- добрия, най - големия и други най най най сервиз в София?
Ако там не му я направят сам ли да си я направи?
Доста често иронизирам така, че не ми се сърдете :)
Не разбирам от автоматици и на Ники му казах да отиде на сервиз за автоматични кутии. Не съм в течение на нещата и незнам какво точно се е случило.
Според теб дали е по- скъп ремонта в специализиран сервиз за автоматични кутии сравнен с този на Митака Х2 ?
Според мен не.

Споко ве - не те заяждам ;)
Без значение къде е правена колата, щом колегата си е платил - трябва да я върне в сервиза и да се отсрани проблема, така че да получи това за което е платил. По този въпрос мисля няма две мнения.

Ремонта е елементарен и не е скъп - друг въпрос е че сервизите го представят като пакетна услуга - сменя се всичко, не може по-отделно, това го няма и т.н. рибарски номера че да вземат 2к на човек...

Пет Май 10, 2013 3:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Значи е можело за едни 500лв с нови ОЕ клапани и масло да се направи кутията и да не се връщаш повече за същото нещо :)

Пет Май 10, 2013 4:01 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 143
Автомобил: Legacy 2.5 AT 98г.
Рейтинг: 40
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Хора, не се карайте покрай моя проблем.
Ремонта не беше правен при "квартален" майстор, а при такъв, работил дълги години в Джемини - сервиз занимаващ се изцяло с автоматици.
Отделно бях пратен там от човек, на който имам пълно доверие. На този етап все още не искам да се усъмнявам в уменията, знанията или коректността на въпросния майстор. Надявам се случая да се окаже някакво нещастно (за мен :D) стечение на обстоятелствата и проблема да се реши бързо, лесно и по възможност без олекване на джоба ми...
До тук просто споделях какви бяха моите наблюдения от поведението на колата и информацията от няколкото разговора по телефона с майстора.
Последно какво бихте ме посъветвали да гледаме когато отида при него?
До тук имам вече някаква информация за проблема и база за преценка дали ще се опитат да ме преметнат с цел по-висока цена, но ми се иска добре "да си напиша домашното" предварително и на място по-лесно да преценя какво и как се случва.

Пет Май 10, 2013 6:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Да, не се хващайте за случая - той не и показателен. Имаше добро желание от негова страна да стане лесно ремонта, но не се получи.

Пет Май 10, 2013 8:09 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Да, не се хващайте за случая - той не и показателен. Имаше добро желание от негова страна да стане лесно ремонта, но не се получи.

Да, не е показателен и сервиза е без значение кой е. Тъй като съм минал по този път че дори и доста по сериозен ъпгрейд покрай совалката ме хвана яд че колегата е все още с проблем.
Тенчо си го бъзвам за спорта щото е приятелче...

Пет Май 10, 2013 8:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Да и аз му съчувствам - като не ти работи задното, а си свикнал с него се получават такива ситуации
https://lh3.googleusercontent.com/-8EdF ... C_3689.JPG

Пет Май 10, 2013 9:16 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колеги, дайте по същество съвети какво и как точно да гледаме като отида в неделя?
Идеята ми е да направим всичко възможно за диагностициране на проблема преди пак да източваме маслото и да отваряме капака.
Споменахте за тестване на соленоида. Как точно се прави?
Ако той е проблема - ясно - смяна.
Ако не е той какво остава? Буталцето?

Пет Май 10, 2013 9:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
http://www.jdmfsm.info/Auto/Japan/Subar ... ECTION.pdf

Виж тук стр. 112, после 100 и околните.
 5

Пет Май 10, 2013 9:50 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
nicktodorov написа:
Колеги, дайте по същество съвети какво и как точно да гледаме като отида в неделя?
Идеята ми е да направим всичко възможно за диагностициране на проблема преди пак да източваме маслото и да отваряме капака.
Споменахте за тестване на соленоида. Как точно се прави?
Ако той е проблема - ясно - смяна.
Ако не е той какво остава? Буталцето?

Ама кажи дали са ти го сменяли при ремонта този С соленоид де?
Първо тествате самата кутия за грешки - ако има то ще ти изкара код за соленоида, но не е задължително. Ако няма грешки се прави тест на налягането което отива назад.
Соленоида и клапана с буталцето са заедно и се свалят лесно без да се сваля кутията а само задният и капак. Тестват се с напрежение за да се види дали има пълен ход на клапана с буталцето...
Както писах и преди - може едно от двете да блокира - клапана се разглабя и се чисти, соленоида ако не работи се сменя - има случаи да работи частично, но при твоите симптоми най-вероятно е капут. Може да си го поръчаш от Марин нов с клапанното тяло. Има го и втора ръка при Любо.

И проверете маслото дали е бистро и има ли мирис на изгоряло - ако е потъмняло, значи не са ти промили системата и има още боклуци и маслото е съсипано.

Айде Успех!!!

Съб Май 11, 2013 9:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Да и аз му съчувствам - като не ти работи задното, а си свикнал с него се получават такива ситуации
https://lh3.googleusercontent.com/-8EdF ... C_3689.JPG

Божо, по дървото ли се катерихте ??? :facepalm:

Съб Май 11, 2013 9:52 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Най-после мога да се похваля с наистина работещо AWD.
Сменихме клапана с нов и нещата се оправиха. Новите дискове не бяха износени, може би защото карах до сега с бушон.

Нед Май 26, 2013 12:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
nicktodorov написа:
Най-после мога да се похваля с наистина работещо AWD.
Сменихме клапана с нов и нещата се оправиха. Новите дискове не бяха износени, може би защото карах до сега с бушон.

Честито!

Колко пари струваше клапана?

Пон Май 27, 2013 10:47 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Нов - 220лв.

Пон Май 27, 2013 11:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ето, че скъпото излиза по - евтино от на Божо тънката лайсна с Митака.
Взимаш си оригинала и ти е мирна главата.
Тази тема би била полезна на доста хора с подобен проблем.

Пон Май 27, 2013 11:12 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Точно за това беше съвета ми :good:

Пон Май 27, 2013 12:30 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема  стр <  1, 2