Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2
 Въпроси за кожен салон. 
Автор Съобщение

Постове: 155
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0 AT 2002 бенз.
Рейтинг: -47
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
bat bubi написа:
Аз лично моя, на всеки 3 месеца го мажа с препарат за подхранване и изчистване на кожени дивани и тапицерии (мисля , че ми струваше около 14-16лв

Можеш ли да кажеш какъв препарат ползваш? Понеже тези на автомивката ми искаха 10лв. за тази процедура - не че са много ама ми е досадно чакането и разправиите, а и не си вършат работата добре. Та той ми показа една туба "препарат за подхранване на кожа COBRA" която твърдеше че струвала 160лв :D А той ми вземал само 10, по принцип било 40, каква невороятна промоция :D

Пон Май 13, 2013 10:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Чесно да ти кажа....нямам спомен какъв беше, а и го имам от доста време, но си спомням че беше англииско производство и го взех от Пикадили. Влизаш в някой голям хипер маркет и си нагризкваш някакъв по читав....най-вероятно цената ще те насочи...или се зарови в интернет за някой коментиран някъде :good:

Пон Май 13, 2013 10:56 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 155
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0 AT 2002 бенз.
Рейтинг: -47
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Мерси, ще потърся нещо за следващия път :)

Пон Май 13, 2013 11:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 57
Автомобил: Legacy IV 3.0R H6 2005 AT
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
А вярно ли е, че коженият салон се поддържа в много добро състояние (естествената кожа е подхранена и не се пука) с най-обикновен крем за ръце? И такива мнения съм чувал, ама знае ли се... :pardon:

Сря Май 22, 2013 11:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Препаратите за кожен салон имат поддържащо и почистващо действие - мажеш и забърсваш с кърпа. Ако ползваш крем за ръце, първо ще трябва да почистиш с някакъв друг препарат и след това да намажеш с крема.

Сря Май 22, 2013 12:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 57
Автомобил: Legacy IV 3.0R H6 2005 AT
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря колега, ще го имам предвид. Това, което си написал звучи логично - ако директно намажа с крема, цялата мръсотия ще си остане "капсулована" в кожата, ще запуши порите й, а крема ще я подхрани друг път...

Сря Май 22, 2013 12:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 21
Автомобил: Outback H6 2004
Телефон: 0889722009
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, може ли някой да каже къде има свястна автомивка, в която да правят и поддръжка на кожен салон?
Да си пратя автомобила да го освежат отвътре, поне докато се уговарям с продавача в Ибей да ми прати един препарат:
"CARPLAN LEATHER CONNOISSEUR RENOVATION KIT - LEATHER CLEANER & PROTECTOR", пък и ако понякога ме мързи да мажа кожата да знам къде мога да ида и да се доверя на хората :)

Вто Май 28, 2013 10:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 126
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
dedokor написа:
Колеги, може ли някой да каже къде има свястна автомивка, в която да правят и поддръжка на кожен салон?
Да си пратя автомобила да го освежат отвътре, поне докато се уговарям с продавача в Ибей да ми прати един препарат:
"CARPLAN LEATHER CONNOISSEUR RENOVATION KIT - LEATHER CLEANER & PROTECTOR", пък и ако понякога ме мързи да мажа кожата да знам къде мога да ида и да се доверя на хората :)

Kъдето и да отидеш трябва да седиш и да ги гледаш в ръцете, защото ще го прекарат през пръсти..

Вто Май 28, 2013 10:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Във Варна на автомивката на Мир имат една машинка с препарат, която пулверизира под високо налягане кожата и става като нова. Не знам как се казва ,но ще питам

Вто Май 28, 2013 10:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Автомобил: Subaru Forester SH 2.0 MT
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Миналата година взех това
http://www.subarupartsstore.co.uk/produ ... ml_SDM6008
Ефекта е малко странен.. Както казва Миро, то не е баш кожа (за предпоследните Форита иде реч, не за 2013+), ами еко-кожа в по-голямата си част т.е. само перфорираната част (таз под задника и гърба :D ) е естествена (това според мен, може и тя да е "пръчка" ..) Та тази естествената част става добре, другата някак си неестествено лъщи... това до момента в който пасажерите не изтъркат мазньоча със собствените си дрехи..

Сря Май 29, 2013 12:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 879
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dedokor написа:

gorogoro написа:
Вече единадесета година посещавам само една автомивка - Енигма! Просто са перфектни! Ползват най-добрите препарати, бъркат с четки, клечки, кърпи и каквото трябва във всяка дупчица, където може да попадне мръсотийка. Имат две нива на услугата - нормална и маниак. Цените до преди месец бяха съответно 15 и 20 лв. Нормално при това състояние услугата да се извършва само след предварително записване, защото има сериозен наплив. Ето и сайта им. :smt023

Потвърждавам си мнението от преди доста време. :good:
А ето и цените (позиции 1 и 2) за почистване и консервиране на кожен салон.

Сря Май 29, 2013 8:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
Аз бих заложил на Иван viewtopic.php?f=10&t=8590 . Все още не ми е почиствал кожения салон, защото не мога да се наканя да му закарам колата. Но ми е правил демонстрация на една от вратите и ефекта е поразителен. А и като знам как прецизно работи, за мен той е човека.

На автомивка Енигма са ми прали техтилен салон и също останах много доволен.
;)

Сря Май 29, 2013 10:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 259
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
След 1-2 злощастни опита по автомивките, като стане дума за интериор разчитам само на себе си.
Първоначално измих кожения салон по предписание, описано в user manual-а на автомобила - със сапунена вода(желателно е да се ползва мек сапун, в случая "Dove") и памучено парцалче. По-упоритите замърсявания отстраних с помощта на мека(но не много) четка, подобна на такава за дрехи. След това умерено намазах кожените повърхности със Сонакс по изрична препоръка на професионалисти. Аз също останах с много добри впечатления от този препарат. Напоследък обаче не го виждам много често и си взех за проба някакъв израелски, от който също съм много доволен като почистващ и поддържащ кожата ефект, но му забравих името. Така или иначе Сонакс-а също върши страхотна работа.
Трудоемко е първото почистване. След това е само мазане с препарат. При всички процедури се работи с кръгови движения на малък периметър до постепенното покриване на цялата площ. Мръсотията или излишния лосион задължително се обират със сух парцал. В тубата, мисля има доста нагледен материал.
Процедурата си я правя около един път в месеца. Напълно достатъчно, за да се чувствам уютно в любимия автомобил :)

Сря Май 29, 2013 11:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 256
Автомобил: Subaru Forester 2.0 Diesel MY2009
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги, ползвате ли някакви препарати за кожата на волана и скоростния лост?
Потят ми се ръцете и направо "разказвам играта" на кожата, особено на скоростния лост...

:-?

Чет Май 30, 2013 9:41 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 126
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
А моите седалки ма местенца имат леко протриване, което не може да се оправи с вакса, НО..открих фирма в Горубляне, която се занимава изключително само с кожени салони- всякакъв вид възстановяване на интериорни проблеми и другата седмица ще скокна до там :)

Чет Май 30, 2013 9:56 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2