Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Кое е моето Субару - Legacy or Outback 
Автор Съобщение

Постове: 41
Автомобил: Toyota Avensis 1,6VVTi
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте на всички, след доста четене по форума реших да се регистрирам и да попитам няколко неща. Първо се извинявам че повдигам тема която е обсъждана доста пъти. Прочетох всичко което намерих във форума, но ще се радвам и вие да ми помогнете с избора кой е по-правилния автомобил за мен.
Както е ясно от заглавието се чудя дали да е Легаси или Аутбек. Като цяло се интересувам за 2,5 бензиновите двигатели.
Нещата които са важни за мен са да е третата генерация (т.е. около 2006-2009г.)
По възможност колата да няма газова уредба
Задължително да е автоматик
Да има мултифункционален волан.
Живея в София, но колата ще се използва за ходене до Пловдив, до морето, до вилата ми в средна гора (по асвалтиран но не много добър път) и ще се минава Петрохан. Като най-честите курсове ще са до Пловдив и минаването на Петрохан (средно по 1-2 път във всяка посока на месец)
Някъде във форума бях чел че реално Аутбека е Легаси с по голям клиърънс. Въпроса ми е това така ли е и има ли други разлики.
Реално ситуацията е следната Аз искам Аутбек ама не знам дали си струва ?

Пон Май 13, 2013 12:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да не те отчайвам, ама 2.5 с мултиволан е истинска рядкост:) Поне аз като търсих преди година беше така:)

Иначе - покарай и бека, и легасито и прецени коя е твоята кола. Аз трудно ще сляза на по-ниска кола вече, след като веднъж съм изпитал удобството и свободата на по-големият клиренс на аутбека.

Пон Май 13, 2013 2:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Като цяло дали ще е 2,5 или 3,0 двигателя мисля че мога да го преглътна. "Лошото" на Аутбека е че един приятел има чисто нов и направо се влюбих в тази кола, но нямам шанс да си взема такъв. Просто "главата" на семейството ( визирам жената) ще ме прати да си живея в него ако го взема. Главното питане в случая е дали Легасито може да издеяни по разбитите ни пътища по хубавите проходи на БГ. Иначе съм си харесал този екземпляр http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2xu6vq
но специално за него съм силно скептичен за километрите. Според мен са поне със 100к повече. Иначе в него има всичко което искам. Айде чакам някой да ме успокои че по псевдо асфалтираните ни пътища разиката между бека и легасито е пренебрежимо малка и да тръгвам на лов за първото ми Субару

Пон Май 13, 2013 2:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз лично бих предпочел да си взема нов Аутбек и след това жената да ме изгони с него от нас.....все едно си яхнал Харли и си отпрашил към залеза :lipseal: - това е лек майтап, но със сигурност ще даде голям кеф
Относно болката ти - явно с тия по-чести пътувания, ще товариш и колата с багаж - не разчитай тогава на просвет от Легасито, особенно в зимни условия. При него ще спечелиш единствено една идея повече комфорт ....Ако цялата работа зависи от някакъв рамкиран бюджет - вземи това от двете, което е читаво и влиза в парите ти. За съжаление в момента се насочваш в доста грешна посока (относно обявата, която гледаш), защото кола взета на цена между 5800-6200 евро, с тези параметри и години би трябвало да е равносилно на настинарско хоро по гол задник, върху жарава......ако искаш да си вземеш или да ти се вкара добра кола на годините които гониш, трябва да приготвиш не по-малко от
12-13 000 евро - говоря за автомобил, който да ти служни дълго време без проблеми, сертифициран и с нужната история и стопанисване.......отделно , че често ще пътуваш на разстояния, извън градските условия, за където трябва да си сигурен в изрядността на колата си.....Просто съвет.....Успех :good:

Пон Май 13, 2013 2:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
1. Обявата която показах беше примерна за нещата които търся и съм далече от мисълта че това точно е колата за мен. На 99,99% съм сигурен че въпросната кола е още един триумф на външността над същността.
2. Като цяло бюджет нямам а и краен срок да взема колата също понеже за в София си имам кола с която да се придвижвам (самоходен фотьойл т.е. ФВ Поло) и кола за магистралата (първата ми кола - едно влачено ама лачено Мондео). Идеята е че искам да се вместя за около 10 000 Евра и най-вероятно покупката ще е края на есента или началото на зимата. (ако изкочи нещо което да ме грабне и да кажа искам го ще е и по рано) Но като цяло искам да имам няколко месеца за търсене на точния автомобил и да не правя никакви компромиси с него.
3. Новия Аутбек също е опция но ще трябва да е на лизинг а там както казах жена ми ще вдигне врява понеже трябва да си купувам и нов (по-голям ) апартамент а бека ще ми струва горе долу 1/2 от въпросния апартамент.
П.П. Може би варианта наистина е да покарам някое Легаси и да преценявам тогава, но въпроса си остава отворен.
Толкова ли няма някой с Легаси който да е минавал Петрохан. Вчера един колега с един Форестър ме подмина като пътен знак, но Фори не е нещото което търся!

Пон Май 13, 2013 3:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Вземи си Outback, дори да направиш някои компромиси спрямо първоначалните изисквания.
Субару предразполага към универсалност - постепенно ще откриваш, че ниското Легаци не ти дава възможност за доста неща.
Няма смисъл да се ограничаваш - Outback е по-правилният избор.
ИМХО все пак.
Не искам да разпалвам спорове :)

Пон Май 13, 2013 8:39 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
След доста разглеждане и чудене и маене по сайтове за коли и много четене във форума вече си изясних всичко което искам да има в бъдещото ми първо Субару.
Давам линк за примерно такове и искам да попитам по запознатите дали това е реалната цена за такъв екземпляр.
http://www.autoscout24.it/Details.aspx? ... asrc=st|fs

За километрите не вярвам че са толкова, навсякъде ги въртят и не мисля че това трябва да е определящо за покупката на дадена кола. Проблема в моя случай е че колата е "малко" над парите които мислех да дам и ако това е реална цена може би ще се наложи да отложа покупката на такава красавица за следващата година. Не мога да направя сравнение понеже както се убедих от казаното от един колега по горе - това което съм си избрал (мултиволан с пера за 2.5 АТ) почти не се намира. А аз за нищо на света няма да направя компромис с това което искам. Ако трябва ще чакам повече и ще събирам пари но ще имам точно такава кола.

П.П. Дано да е по скоро

Чет Май 16, 2013 4:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, а тази видял ли си я:

viewtopic.php?f=12&t=13911

Чет Май 16, 2013 6:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да гледах я и съм на мнение че е супер екземпляр, а и това което прочетох за нея че е потдържана страхотно, но
е :
1. 3.0 а не 2.5 (което принципно е ок, но за мен този мотор е голям)
2. Колата има газова уредба , а аз не искам да има защото така и така няма да навъртам по повече от 10 000км на година и реално не искам да се занимавам с газови уредби за които по форума изчетох че си е занимавка за да я поддържаш в нужното състояние, а и газта в бг е толкова шит че няма накъде повече.
3. Колата е с кожен салон, а аз повече на кожен салон няма да се кача за нищо на света.
Т.е. от нещата които ме вълнуват мен колата е автомат, има пера и е в годините които търся но другите неща не са това което търся. Това не прави колата по-малко изключителна, но просто не е колата за мен.

Пет Май 17, 2013 8:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
Не искам да те убеждавам в нищо, но:
1. 3.0 е по-добър като мотор от 2.5
2. На този автомобил газовата е течна фаза и цената и е около 4 хил. и няма никаква подръжка докато издържи помпата. Че газта ни е "шит" сигурно си прав, но и бензина е също такъв. И аз не съм почитател на газта, но като трябва да плащам 120 лв за 42-43 л. бензин или 50 лв. за същото количество газ :idea: се замислям.
3. Имаше тема за кожения салон "за и против", но лично аз го предпочитам тъй като никога не нося къси поли защото са ми криви краката :D

Успех в търсенето! :good: Рано или късно ще намериш твоя автомобил.

Пет Май 17, 2013 9:09 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема