Отговори на тема стр <  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  >
 Загря ли ми колата или е нормално? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
didoya написа:
"Драмата" приключи, или по-точно сега започва;)

Сутринта бях при Любо и веднага хвана, че е духнала гарнитура/и, доста яко бълбука при форсиране, направо почва да кипи, дори и за лаик като мен стана ясно.

Днес я оставям да я започва и стискам палси всичко да мине успешно и след ремонта да имам двигател, на който мога да разчитам.

Между другото - от какво може да се духне гарнитура на главата - колата ми е на 9 години 137к км, наистина реални (не че знам как я е карал предишният собственик). Поне в моите ръце не е прегрявана. Май колкото и да отричаме всички фенове това си е болежка на Субару, много лесно духват гарнитури. При Любо има още едно H6 със същата диагноза.

Колега, от чисто любопитство питам, на колко бара ти е капачката на радиатора?

Вто Май 14, 2013 9:03 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
1.1

Вто Май 14, 2013 9:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
проблема според мен е в това, че Япония нямат металургия и металите ги внасят на 100%, следователно пестят от всичко: радиатор, блок и т.н. А боксера си иска обем да циркулира и да охлажда. вътре в блока има не повече от 1.5 л течност, а в радиатора още 3-4л. естествено и с тия тънки дадиаторчета, натоварени да охлаждат и масло двигател и кутия да пръдваме по-лесно от чугунените блокове на други коли. и така....

Вто Май 14, 2013 9:08 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Ясно, т.е. и при добри грижи за мотора и охладителната система да сме подготвени на всеки 100-150к км да правим гарнитури и глави;)

Вто Май 14, 2013 9:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
didoya написа:
Ясно, т.е. и при добри грижи за мотора и охладителната система да сме подготвени на всеки 100-150к км да правим гарнитури и глави;)

Според мен е добър вариант и по-дебел радиатор да се сложи за да се смъкне температурата на охлаждащата течност малко.

Вто Май 14, 2013 9:34 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Мдам, макар че на дълъг път, където реално е ръчката темп си е съвсем не-висока - 85-88 градуса, дори със сток термостат и радиатора.

Вто Май 14, 2013 9:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Жалко, че е най-лошия вариант.
Дано ремонтът стане по-бързо.

Вто Май 14, 2013 12:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Хората да сме здрави, коли се правят.

Сега най-важно е да го направят добре и да забравя за проблема след това.

Вто Май 14, 2013 12:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 126
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
Дано го правят внимателно и качествено колега...късмет! Обявиха ли цена за целия масраф?

Вто Май 14, 2013 4:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
искай да ти стръгнат и блока, не само главите. при мен блока беше повече кривнал от главите.

Вто Май 14, 2013 6:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Ами вярвам, че Любо и хората му знаят какво правят и ще я направят както трябва.
Казал съм, че искам всичко да се направи без компромиси.

Сря Май 15, 2013 6:17 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
didoya написа:
Ами вярвам, че Любо и хората му знаят какво правят и ще я направят както трябва.
Казал съм, че искам всичко да се направи без компромиси.

:good:

Сря Май 15, 2013 3:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
Много от рано започнахме с тази тема :( Каквото и да си говорим, вече е ясно, че това си е сериозен недъг на нашите возила. Но не е чак голяма болка за умиране - ще стръгнат глави и блок и ще стане като нова. Таман ще нагласят и клапани и всичко. Дано мине бързо и лесно всичко. Успех, знам, че не е приятно, но минава :)

Сря Май 15, 2013 9:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Мда, ще я направят и пак ще раздавам газ. Не се ядосвам въобще - машини са това, развалят се, нормално е, още повече, че не знаем 8 години преди нас как са ги карали и стопанисвали;)
С Любо и Пламен се разбрахме да се ревизира всичко, да се направи без компромиси моторетката. Ще докладвам като е готова живот и здраве :cool:

Чет Май 16, 2013 7:41 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 126
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
А какъв е препоръчителния антифриз за Н6-цата-син, зелен, червен? Смятам, че трябва да е съобразен с това, че мотора е алуминиев!

Чет Май 16, 2013 10:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
sonda написа:
А какъв е препоръчителния антифриз за Н6-цата-син, зелен, червен? Смятам, че трябва да е съобразен с това, че мотора е алуминиев!

На антифриза трябва да си пише, че е за алуминиеви ДВГ.

Чет Май 16, 2013 10:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
deadman написа:
didoya написа:

Според мен е добър вариант и по-дебел радиатор да се сложи за да се смъкне температурата на охлаждащата течност малко.

Само радиатор не става - трябва и термостат - за препоръчване този на Мишимото -68 градуса.
Баджо е прав, че радиаторите ни са малки все едно ще охлаждат скоростна кутия а не двг, но те са само част от критичните брънки на веригата. Най-големият виновник според мен си остава термостата...
Онзи ден свалих оригиналният и беше надран в основата на стеблото което означава че не е работил на 100%...
Една критична ситуация да не отвори навреме напълно и си готов сварен като великденско яйце...И това без да добавяме мръсни радиатори, стари антифризи, щото я си признайте колко от нас си смениха антифриза при първото обслужване... :giggle:

Перформанс радиатор и сток термостат, както Агента и др. колеги казаха не става, защото се шашка тъпия термостат и става по-зле.

А за колегите с АТ трансмисии горещо препоръчвам допълнителен радиатор за охлаждане, защото кутиите също греят яко и допринасят за по-висока температура на двг-то.

Чет Май 16, 2013 3:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Аз съм със въпросният термостат Мишимото от миналата есен, както и с почистен радиатор и нов антифриз.

Положил съм всички грижи, както и колата никога не е минавала 100 градуса в мои ръце, а от есента насам и 96:)

Явно си имам наследство от предишният собственик.

Чет Май 16, 2013 3:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Vmax написа:
...щото я си признайте колко от нас си смениха антифриза при първото обслужване... :giggle:

Перформанс радиатор и сток термостат, както Агента и др. колеги казаха не става, защото се шашка тъпия термостат и става по-зле.

А за колегите с АТ трансмисии горещо препоръчвам допълнителен радиатор за охлаждане, защото кутиите също греят яко и допринасят за по-висока температура на двг-то.

Аз си го смених :D :D . Всъщност само на хидравликата не съм сменял маслото - антифриз, спирачно масло съм сменял. За АТ кутиите не мисля, че има хора които играят хазарт със здравето им и след смяна на радиатор да не сложат външен охладител. А има ли афтърмаркет радиатори с вграден охладител за АТ?

Чет Май 16, 2013 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Между другото - така и така е тръгнала дискусията - някой знае ли как се отразява на двигателят по-ниската работна температура - на разход, на износване?

Защото с въпросният Мишимото зимно време по магистралата е 68-70 градуса, което ми се струва леко хладно.

Чет Май 16, 2013 4:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  >