Някой има ли информация за този Аутбек (обяви и коментари)?
| Автор |
Съобщение |
|
Vmax
|

Този модел е с вградена от дилъра газова уредба, което е по-добрият вариант от допълнително слаганите у нас. Обикновенно монтират БРЦ или АГ, като първата е доста добра, стига да не е голям пробег колата, защото след 150 000км трябва да се сменят 4-те инжектора и да се ревизира изпарителя, което може да стане само в БРЦ и ще струва поне 500лв / поне има читав сервиз в Пловдив /. Вторият вариант с АГ е малко по кофти защото няма много части, но и тук има кой да я направи.
Относно търговеца - вкарва отдавна Субара, още 2007г съм купувал от него - грамотен и разбран е, но си е търгаш, пътува често до Сф и колите си ги прави при Митака, така че ако имаш интерес се разбираш колата да се гледа задължително в сервиз в Сф. На модела слабото място е централният диф, но това се разбира лесно след няколко осморки, течове от гарнитурите на главите ако е прегрят или газтта не е добре настроена, и стандартните неща по ходовата част - рейка, тампончета, следи за удари...
Търговеца също монтира и газови инжекциони Бардолини / явно в друг сервиз /, така че провери дали колата е с оригиналната уредба, да не се окаже че слагана друга тук, щото не им разбират много на монтажите.
Успех с търсенето
|
|
|
|
| Съб Май 18, 2013 12:16 pm |
|
|
|
dent
Регистриран на: Пет Апр 26, 2013 1:11 pm Постове: 18 Местоположение: софия
Автомобил: B9 Tribeca
Рейтинг: 0
|
с леко отклонение, но по принцип се двуомя между H6 и 2.5XT. Основно ме притеснява че XT ще е по-капризно и по-малко надеждно. Не се вълнувам от възможности за тунинговане.
|
|
|
|
| Съб Май 18, 2013 1:24 pm |
|
|
|
fluti
|
|
| Нед Май 19, 2013 5:41 pm |
|
|
|
Gqbriel
|
И аз гледам тази с течната газ - някой ако сподели мнение ,ще съм благодарен.Че в момента продавам шайгата от една друга марка всеизвестна с келешите си  а от много време съм метнал око на H6. Като цяло какво се гледа при първоначален оглед на такава кола,ясно че точно този мотор е като часовник и адски балансиран ,отделно че всяка електроника трябва да работи,някой може ли (ако е възможно на лично да ми каже малки тънкости при оглед) да сподели как да се предпазим от глупости Благодаря предварително
|
|
|
|
| Пон Май 20, 2013 8:53 am |
|
|
|
ivodanov
Регистриран на: Сря Дек 30, 2009 4:29 pm Постове: 512 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117  
|
Колега, напиши в търсачката на форума "Съвети при покупка" и ще видиш много такива теми. Няма смисъл да се преразказва. Кликни http://www.subaruclubbg.com/forum/index.php и след това долу има гугъл търсачка за форума.
|
|
|
|
| Пон Май 20, 2013 10:12 am |
|
|
|
Gqbriel
|
ivodanov написа: Колега, напиши в търсачката на форума "Съвети при покупка" и ще видиш много такива теми. Няма смисъл да се преразказва. Кликни http://www.subaruclubbg.com/forum/index.php и след това долу има гугъл търсачка за форума. Това разбирам - но поне да беше казал по някоя дума за горепосочените - ако имаш желание де  ,и аз хокам като теб в другия форум ама поне споделям по нещо Приемам забележката 
|
|
|
|
| Пон Май 20, 2013 11:27 am |
|
|
|
sonda
Напуснал форума
|
Вижте каква марка е тази 'течна газ' ,че да не се окаже, че трябва да ходите после я в Италия, я в Холандия на сервиз  Помпите дават фира често с нашата газ , а струват доста.! Успех!
|
|
|
|
| Пон Май 20, 2013 12:33 pm |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
Vmax написа: Вторият вариант с АГ е малко по кофти защото няма много части, но и тук има кой да я направи. Тук кой сервиз ги обслужва AG системите?
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Пон Май 20, 2013 12:58 pm |
|
|
|
fluti
|
|
Абе нали уж течната фаза е по-опростена система, няма газов компютър, доколкото виждам май най-често помпата е проблемна, защо толкова и се плашат газаджиите?
|
|
|
|
| Пон Май 20, 2013 4:08 pm |
|
|
|
sonda
Напуснал форума
|
fluti написа: Абе нали уж течната фаза е по-опростена система, няма газов компютър, доколкото виждам май най-често помпата е проблемна, защо толкова и се плашат газаджиите? Защото именно помпата заминава бързо поради нашата прекрасна газ 
|
|
|
|
| Пон Май 20, 2013 4:21 pm |
|
|
|
Joro
Регистриран на: Пон Май 14, 2012 11:11 pm Постове: 59 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.5XT 230 '06, 2.0 122 '98
Рейтинг: 6
|
Сивата е от над 2 месеца тук, бях я гледал, но не ми допадна. Не съм я водил на сервиз. Мисля, че и цената бе по-ниска - около 14 000. Синята ми каза, че ще дойде април и от 1 месец явно е тук. Беше ми интересна, но преминах на Forester 2.5XT 
|
|
|
|
| Пон Май 20, 2013 4:44 pm |
|
|
|
мъро
Регистриран на: Сря Окт 19, 2011 3:58 pm Постове: 171 Местоположение: Шумен
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2000 г.
Рейтинг: 29
|
|
| Пон Май 20, 2013 10:58 pm |
|
|
|
kerpi134
Регистриран на: Съб Дек 01, 2012 2:46 pm Постове: 197 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Forester 2.5XT
Телефон: 0887297840
Рейтинг: 111  
|
Втората и свалиха цената с повече от 1000 лв за по малко от месец.
|
|
|
|
| Вто Май 21, 2013 4:52 am |
|
|
|
deadman
|
fluti написа: Абе нали уж течната фаза е по-опростена система, няма газов компютър, доколкото виждам май най-често помпата е проблемна, защо толкова и се плашат газаджиите? Защото не си питал подходящите газаджии. Предната ми кола Пежо 406 я търкалях 4 години с Виале монтирано в Холандия. Две години я карах само на газ и след това спрях щото едни олигофрени на ОМВ заради скапаната си система ми прецакаха клапана за зареждане. и от тогава само на бензин. Продадох я преди 2 години и младежа, който я ремонтира и си яа кара все още на газ. Това с помпите да се скапят лично аз не съм чувал някой да се оплаква и според мен са си глупости. Сигурно ще се скапе ако не й правиш необходимите обслужвания, но тя и колата ще загине ако не правиш каквото трябва.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Вто Май 21, 2013 11:58 am |
|
|
|
Gqbriel
|
|
| Вто Май 21, 2013 1:16 pm |
|
|
|
fluti
|
|
Аз я гледах оня ден - не ми хареса. Беше цялата пребоядисвана или поне прелакирана, но въпреки това беше цялата в драскотини. Повечето биха излезли с пастиране, но имаше няколко по-дълбоки, плюс 2-3 вдлъбнатинки. Не изглеждаше да е имала сериозни удари. Вътре шофьорската седалка, воланът и кожата на ръчната бяха доста протъркани и като цяло миришеше неприятно. Като подадеш и отпуснеш рязко газта понякога оборотите падаха прекалено и се опитваше да гасне - това беше на газ, на бензин като че ли беше по-добре. Спирачката като се натисне силно нещо прещракваше в педала. Автоматът имаше по-осезаем тласък на задна, но съвсем лек на D. Иначе маслото му изглеждаше светло и не миришеше на изгоряло, та би трябвало да е ОК. Отдолу изглеждаше добре, нямаше ръжди. Лявата задна светлина не светеше. Не че е идеално лоша, но на мен не ми допадна, а и проблемът със спирачката трябва да се види от какво е.
|
|
|
|
| Вто Май 21, 2013 3:25 pm |
|
|
|
dilyan
Регистриран на: Пет Май 03, 2013 9:22 am Постове: 6 Местоположение: Монтана - София - Бургас Рейтинг: 0
|

dilyan написа: Здравейте, Все още не сме колеги, но искам да станеме  Въпроса ми е следният: Харесал съм си ето този автомобил http://www.cars.bg/c192726Понеже нямам никакъв опит с марката, а и нищо не успях да намеря в търсачката, за този тип автомобил. Какво Ви е мнението за автомобилите внесени с газова уредба от чужбина? Какво трябва да гледам като отида на оглед? Ще съм много благодарен, ако някой колега с подобен автомобил ми сподели разход на гориво на това техническо чудо Благодаря предварително! П.С. Не съм фен на автоматичните скоростни кутии, за това си избирам ръчните  Здравейте, Днес отидох да видя колата и искам, ако може някой да ми разясни някой неща който ми направиха впечатления: 1. На вратата на багажника има надпис "Symetrical AWD" - какво означава това? 2. Отдолу изглежда добре, без ръжди по купето. Това което ме притеснява е, че тръбата на ауспуха след катализатора е ръждясала. - Това нормално ли е? 3. Скоростната кутия (преди началото на кардана) е омаслена, под колата не се вижда потно и не успях да пипна маслото, за да разбера дали е диференциално - Това може ли да е притеснително или може да е от препълване на кутията с масло. 4. Гумите с що годе нови. По DOT 5211, но това което ми направи впечатление е, че предна дясна гума е неравномерно износена от външната страна (всички останали са износени нормално) - какво може да е разбито и каква евентуален ще е цената на евентуален ремонт? Иначе колата е запазена и двигателя работи добре. Личат си следи от експлоатация, но това са неща които могат да се преглътнат. Благодаря за помощта!
|
|
|
|
| Съб Май 25, 2013 11:51 pm |
|
|
|
sonda
Напуснал форума
|

dilyan написа: dilyan написа: Здравейте, Все още не сме колеги, но искам да станеме  Въпроса ми е следният: Харесал съм си ето този автомобил http://www.cars.bg/c192726Понеже нямам никакъв опит с марката, а и нищо не успях да намеря в търсачката, за този тип автомобил. Какво Ви е мнението за автомобилите внесени с газова уредба от чужбина? Какво трябва да гледам като отида на оглед? Ще съм много благодарен, ако някой колега с подобен автомобил ми сподели разход на гориво на това техническо чудо Благодаря предварително! П.С. Не съм фен на автоматичните скоростни кутии, за това си избирам ръчните  Здравейте, Днес отидох да видя колата и искам, ако може някой да ми разясни някой неща който ми направиха впечатления: 1. На вратата на багажника има надпис "Symetrical AWD" - какво означава това? 2. Отдолу изглежда добре, без ръжди по купето. Това което ме притеснява е, че тръбата на ауспуха след катализатора е ръждясала. - Това нормално ли е? 3. Скоростната кутия (преди началото на кардана) е омаслена, под колата не се вижда потно и не успях да пипна маслото, за да разбера дали е диференциално - Това може ли да е притеснително или може да е от препълване на кутията с масло. 4. Гумите с що годе нови. По DOT 5211, но това което ми направи впечатление е, че предна дясна гума е неравномерно износена от външната страна (всички останали са износени нормално) - какво може да е разбито и каква евентуален ще е цената на евентуален ремонт? Иначе колата е запазена и двигателя работи добре. Личат си следи от експлоатация, но това са неща които могат да се преглътнат. Благодаря за помощта! 1.Това е системата за задвижване на Субару 2.Нормално е 3.Семеринг или гарнитура 4.Реглаж на предница,но най-вероятно тези не са нейните гуми!
|
|
|
|
| Нед Май 26, 2013 12:09 am |
|
|
|
Greg4o
|

sonda написа: [url]http://www.cars.bg/c192726[/url Здравейте,
Днес отидох да видя колата и искам, ако може някой да ми разясни някой неща който ми направиха впечатления:
1. На вратата на багажника има надпис "Symetrical AWD" - какво означава това? 2. Отдолу изглежда добре, без ръжди по купето. Това което ме притеснява е, че тръбата на ауспуха след катализатора е ръждясала. - Това нормално ли е? 3. Скоростната кутия (преди началото на кардана) е омаслена, под колата не се вижда потно и не успях да пипна маслото, за да разбера дали е диференциално - Това може ли да е притеснително или може да е от препълване на кутията с масло. 4. Гумите с що годе нови. По DOT 5211, но това което ми направи впечатление е, че предна дясна гума е неравномерно износена от външната страна (всички останали са износени нормално) - какво може да е разбито и каква евентуален ще е цената на евентуален ремонт?
Иначе колата е запазена и двигателя работи добре. Личат си следи от експлоатация, но това са неща които могат да се преглътнат.
Благодаря за помощта! 1.Това е системата за задвижване на Субару 2.Нормално е 3.Семеринг или гарнитура 4.Реглаж на предница,но най-вероятно тези не са нейните гуми![/quote] За износената гума: Мисля,че шенкела мърда от амортисьора и така се накланя само едното колело.При мен го оправиха при реглажа. Провери ли за ЕСП?Макар,че след 2006 май сложиха на всички. Без да я закараш на сервиз не скачай във филма.
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Нед Май 26, 2013 10:40 am |
|
|
|
dilyan
Регистриран на: Пет Май 03, 2013 9:22 am Постове: 6 Местоположение: Монтана - София - Бургас Рейтинг: 0
|

Greg4o написа: sonda написа: [url]http://www.cars.bg/c192726[/url Здравейте,
Днес отидох да видя колата и искам, ако може някой да ми разясни някой неща който ми направиха впечатления:
1. На вратата на багажника има надпис "Symetrical AWD" - какво означава това? 2. Отдолу изглежда добре, без ръжди по купето. Това което ме притеснява е, че тръбата на ауспуха след катализатора е ръждясала. - Това нормално ли е? 3. Скоростната кутия (преди началото на кардана) е омаслена, под колата не се вижда потно и не успях да пипна маслото, за да разбера дали е диференциално - Това може ли да е притеснително или може да е от препълване на кутията с масло. 4. Гумите с що годе нови. По DOT 5211, но това което ми направи впечатление е, че предна дясна гума е неравномерно износена от външната страна (всички останали са износени нормално) - какво може да е разбито и каква евентуален ще е цената на евентуален ремонт?
Иначе колата е запазена и двигателя работи добре. Личат си следи от експлоатация, но това са неща които могат да се преглътнат.
Благодаря за помощта! 1.Това е системата за задвижване на Субару 2.Нормално е 3.Семеринг или гарнитура 4.Реглаж на предница,но най-вероятно тези не са нейните гуми! За износената гума: Мисля,че шенкела мърда от амортисьора и така се накланя само едното колело.При мен го оправиха при реглажа. Провери ли за ЕСП?Макар,че след 2006 май сложиха на всички. Без да я закараш на сервиз не скачай във филма.[/quote] Абе май, ще е този автомобил! Днес го карах по-доста разбит извънграцки път и всичко в колата се държеше много добре. Нямаше тропащи и скърцащи пластмаси. Нещо което ми направи впечетление е следното: колата запали много добре (нищо, че акумолатора беше паднал) тихите обороти се държаха стабилно, като цяло никакви проблеми. Преди да загрее и да я подкарам при подаване на гас трудно се форсираше до към 2000 оборота и после всичко беше нормално, след като се върнахме в автокъщата и всичко беше нормално. Това трудно форсиране, може ли да е от това, че колата е стояла е стояла дълго време на място и след карането се е оправи или има някакъв друг проблем? При вас случвало ли се нещо подобно???
|
|
|
|
| Нед Май 26, 2013 1:52 pm |
|
|
|