Отговори на тема
 Здравейте и от мен 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 63
Автомобил: Outback 2016
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
От доста отдавна следя форума, а от седмица най на края сбъднах една моя стара мечта а именно да подкарам Outback :)
Честно казано плана да закупя Subaru е от преди 6 години, но поради ред причини се опитах да захвърля една Дедра в една автокъща , че ми беше втръснало от въпросния кошник и на майтап се пазарих за бартер с доплащане за Rover 416 GSi Tourer - 95 г.
В интерес на истината майтапа се превърна в сериозен пазарлък след като огледах колата и се оказа, че е с D16A8 ( CRX ) двигател , окачване от кончерто , салон рекаро , допълнителен климатроник и куп други глезотии , а на всичко отгоре е комби - винаги съм харесвал комбита.
За да не си спамя сам първия си пост повече и да се върнем към плана Subaru ще вметна само, че този Rover се оказа изключително динамичен , стабилен на пътя и отказваше да се счупи 6 години ( независимо изключително агресивното каране през цялото му съществуване в моите ръце през абсолютно всякакви терени ) и на края продадох този верен приятел с мъка в сърцето със заводското му окачване в почти перфектно състояние , с перфектно работещ двигател, нов съединител(което беше и единственото което смених 2 пъти извън консумативите) и за смяна лагер на първичния вал на скоростите .
През всички тези години Outback никога не е излизал от мислите ми - първоначално 2,5 а от 2 години H6 - но поради финансови причини и упорития отказ на Rover-a да се счупи , поне веднъж до преди седмица си нямах Subaru.
С изключителна гордост споделям, че след дълго избиране и преглед на доста екземпляри ( впечатления ще спестя от чиста колегиалност ) вече карам точно това което винаги съм искал Outback H6 - 2001 ( държах да е от старите ) на 200 000 по газ теста на 186 000
По мое мнение колата е доста пазена от предишния и собственик и до момента смених всички масла , гарнитури на капаците , свещи , 1 биалетка ( при Любо без маслата )
В момента се намира при Иван ( Джовани ) за газифициране , и ми остава О пръстен на масло охладителя( не можахме да го сменим с маслото ) , накладки ( чакам ги да свършат много скоро ) предни тампони стабилизираща , едно или няколко лагерчета на ролките и ремонт на хидравлична помпа - като според Любо и Пламен последните две не са спешно задължителни.
Честно на мен ми се чува проблемен алтернатора , но съм склонен да вярвам повече на хора ремонтиращи редовно Subaru :pardon:
Еми май е това - с нетърпение чакам Иван да приключи, моля да не харчи много масло след смяната и почвам тестове да се запозная с възможностите на този прекрасен автомобил.
Извинявам се но нещо не намирам от къде да кача снимки за това ако някой има желание да го погледне :
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 941&type=3
:beer:

Сря Май 22, 2013 4:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито и много безаварийни километри! :good:

Качествата на Субару ще ги оцениш най-вече като падне сняг зимата. :D

Сря Май 22, 2013 5:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 489
Автомобил: LEGACY 2.0 1993/ 2.5 2005
Телефон: 0898550848
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Честито колега и добре дошъл само газ и бензин да наливаш. =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Сря Май 22, 2013 7:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 126
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
Бреййй..дошъл акъла на народа :) закупуваха се Суби-та на поразия ..А честито, сервиз да не видиш, със здраве да го караш надлъж и на шир, само новенички гуми и газ по света..

Сря Май 22, 2013 9:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито.Имам го същия ,гори много бензин газ ,малко масло и упорито отказва да върви бавно,с една дума с жената сме постоянно в конфликт.

Чет Май 23, 2013 5:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 68
Автомобил: Subaru Outback
Телефон: 0876 868093
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Поздравления, автомобилът е върховен, много безаварийни километри! :good:

Чет Май 23, 2013 9:42 pm