Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  >
 Какво РЕАЛНО значи "автомобил, поддържан само в СМТ"?! 
Автор Съобщение

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги, мина над месец от както зададох въпроса си, а писмото ми се сърува че е пуснато от над два месеца. А именно, има ли отговор от FHI. Питам защото вече сте прочели поста ми в темата "Скъсан колянов вал" в раздела Боксер Дизел. Неприятностите и отношението от СМТ продължават с пълна сила. От Япония да не отговарят толкова време е странно. Ние ще ги сюрпрезираме с проблема които съм описал.
Поздрави. И много безпроблемни км на всички.

Чет Май 23, 2013 6:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, имаме диалог с фхи. Просто трябва да преведа и легализирам една купчина документи... нека нещата се ориентират към финал и ще пиша. Не съм погледнал темата в боксер дизел, сега ще се запозная с нея. Съжалявам да чуя, че проблемите продължават.

edit: тази тема в дизел секцията я зная, мислех, че е нов случай.

Чет Май 23, 2013 9:43 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Случая е стар, но новото е че след подмяна на ДВГ пак са се появили симптомите за предстояща повреда от същия вид.

Чет Май 23, 2013 11:13 am
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
=Alex= написа:
Колега, имаме диалог с фхи. Просто трябва да преведа и легализирам една купчина документи... нека нещата се ориентират към финал и ще пиша. Не съм погледнал темата в боксер дизел, сега ще се запозная с нея. Съжалявам да чуя, че проблемите продължават.

edit: тази тема в дизел секцията я зная, мислех, че е нов случай.

Алекс, не само че продължават, но и се задълбочават. :facepalm: Неприятни неща се случват в Бургас. Като разбрах какво става, ми иде да.....Колегата Георги, не е в БГ и за това, поствам писмото от негово име което се подготвя да се изпрати до FHI и други места.
Ще помоля администраторите и модераторите да не свалят темата от "Съобщения", докато не се получи положителен отзив.
Цитат:
С настоящото писмо искам да ви уведомя, относно главоболията които си навлякох, закупувайки продукт от Вас. За мен този случай вече е прецедент да го отнеса на по горна инстанция, а с вас да се видим ако трябва и в съда.
На ......12.2008 г. Закупих на лизинг за 5 години лек автомобил Субару Форестър – Дизел от ваш дистрибутор в гр. Бургас.
Около 3.5 години, нямах проблеми с колата. На 80000 км. Обаче, колата започна да гасне в движение. Веднага уведомих сервиз Субару Бургас, за инцидента. Оставих колата за 2 дни в сервиза за преглед и констатиране на проблема. Повреда не беше установена. В продължение на месец, същия проблем започна да се учестява. Наложи се веднъж да викам Пътна помощ на път София – Бургас. На няколко пъти след това ходих в сервиза, оставях колата пак, но отново не се установиха повреда и колата ми бе върната отново. 2 дни след последната проверка в сервиз Субару Бургас, тръгнах от Бургас за Варна, по спешност ( операция на очи ). След гр. Обзор, на прав участък колата изгасна за пореден път, без възможност да се стартира двигателя отново. Обадих се за пътна помощ. Заведоха ме в сервиз Субару Варна, където констатираха скъсване на Колянов вал на двигателя. В колата пътувахме, аз, съпругата ми, майка ми и, и дете на 1,5 г. Ако не сте наясно какво се случва с автомобил, от по ново поколение, с двигател управляван от компютър, ще ви го кажа с едно изречение. При излизане на мотора от строя, колата става неуправляема и без спирачки.....С което ако се досещате застраших живота на 3 пътници и на участниците в движението в двете посоки. Да не говорим, че операцията на очи пропадна, че се прибрахме с маршрутка, и че на следващия ден платих превоз Пътна помощ на колата от Варна до Бургас.
За периода 2008 – 2011 г. Колата е сервизиарна от сервиз Бургас на часове указани от Производителя.
След транспортиране на автомобила от Варна до Бургас, двигателя беше разглобен в сервиз Субару Бургас, и диагнозата Скъсан колянов вал потвърдена. Беше ми предложено да ми се монтира стар мотор на 50000 км, за скромната сума от 10 – 12000 лв, като на лоялен клиент, с което не се съгласих. Написах писмо до FUJI HEAVY INDUSTRY, описвайки проблема и ситуацията в момента.
След около месец и половина бях известен от сервиз Субару Бургас, че Субару изпращат нов Шорт блок / комплектован двигател /, и че ремонта ще е за тяхна сметка.
Автомобила престоя 5 месеца в сервиз Субару /бургас, докато се уреди всичко и се извърши ремонта.
След като ми я предадоха, около 20 дни всичко бе перфектно. Следил съм всички параметри, двигателя не е форсиран през този период. На 21 ден двигателя започна да гасне отново. Уведомих веднага сервиз Субару Бургас, колата беше прегледана, но дефект неустановен. Предупредих ги че ще ходя семейно на почивка в Троян и се разбрахме след ппочивката да заведа колата за преглед отново. По време на почивката, автомобила отказваше да запали сутрин....След многократно стартиране сутрин, акумулатора дефектира и се наложи да закупувам нов, за да се прибера до Бургас. Закарах колата в сервиза, констатираха Горивен филтър, закупих го и на следващия ден колата не палеше отново, още повече започна да гасне в движение. Обадих се пак в сервиза, казаха ми че ще викат Експерт от София. Експерта дойде и установи повреда в Накалните свещи. Възпротивих се вече....НЯМА ЛОГИКА ДА ГАСНЕ КОЛАТА В ДВИЖЕНИЕ С ПРОБЛЕМ В НАКАЛНИ СВЕЩИ САМО. /работя подобна работа /. Казах че няма да ги платя, докато не се уверя сам. Както и да е, смениха ги и колата пак гасне...Сега смениха Бордовия компютър и оказа да работи и климатика. Върнаха стария компютър, но проблема с климатика остава и колата продължава да гасне........
На въпрос, НЕ Е ЛИ РЕДНО ДА СЕ ПРЕДОСТАВИ ОБОРОТНА КОЛА НА КЛИЕНТА, ДОКАТО СЕ РЕШИ ТЕКУЩИЯ ПРОБЛЕМ, ОТГОВОРА Е НЕ МОЖЕ, ДА НЕ СИ СИ КУПУВАЛ КОЛА НА ЛИЗИНГ.
Съжалявам, но за периода от близо 4.5 г. Колата ми стои последните 7 месеца в сервиз Субару Бургас. Само за тия 7 месеца съм заплатил 6300 лв. Лизинг. Не смятам, части, такси, и други транспортни разходи които заплащам породени от некопентноста на служителите Ви.
От 16 години не съм карал друг автомобил освен Субару и не съм се сблъсквал с подобни проблеми. Явно е дошъл момент да се преминe на Корейски или Китайски автомобил.
Надявам се на отговор в ЕДНОСЕДМИЧЕН СРОК.
В противен случай, копие от горенаписаното ще изпратя до Медиите, Потребителите, Господари на ефира, както и не за първи път до FUJI HEAVY INDUSTRY, с препоръка като си продават продукта, да осигуряват и Адекватен сервиз.
С уважение,

Чет Май 23, 2013 11:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ужас и безумие. Да ги вкарва директно в съда, за което да уведоми отново FHI. Няма толкова некадърна сервизна мрежа, лишена от всякаква мисъл и познание... експерт от София... кххх, като ги знам Софийските им Субару "експерти" на СМТ, които местата на ангренажните ролки не знаят, направо ми призлява. И защо 7 месеца е стояла колата?! В какво приключение се е видял колегата, не е истина. Ако смененият шорт блок е все още в гаранция, не виждам причина да не ги види в съда направо. Ще си вземе всичко с лихвите. Мога само да се досещам как са сглобили мотора с новия шорт блок.
Тези смешници и те ли са част от култовата верига на техническото безумие, наречено "СМТ"?

edit: При мен изтропа и вероятно последното останало нещо, което СМТ бяха "сменяли" и което все още не беше "родило" - легер на съединителя :D С това се затвори цикъла - всичко правено от тях - сдаде багажа. И изобщо няма да се учудя, ако разглобявайки, видя, че е сложен такъв, от Застава Юго. Сменян комплект съединител на 100,000 км - така се води поне по документи, само 20к км по-късно лагера се спомина - браво СМТ - вие сте върха. Ще помисля сериозно да си купя поне за година билборда на Цариградско преди новия ви шоурум. Ще помислим добре за съдържанието му :)

Много бих се радвал FHI да си изпълни обещанието за пълна проверка на техническата компетентност на сервиза и наличието на менте части при вас, след което да ви дръпне шалтера, да свали всичките лога на Субару и да ви забрани да се доближавате до тази марка/технология, както и да забрани на останалите Субару дилъри да ви продават автомобили. Ще си ги внасяте от Марс тогава. Правете си корейските тоалетни за транспортните нужди на структурите на ЦВ и не се занимавайте с по-сложни неща - нямате нито мениджмънта, нито процесите, нито хората с познания за тази работа. :facepalm:
 12

Пет Май 24, 2013 12:22 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 72
Автомобил: Forester
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Потресен съм от казаното до тук.
Самия аз, карам гаранционен форестър, и съм меко казано недоволен от малкото ми допирни точки с хората от СМТ.

Ще нахвърлям набързо за какво става дума :

1 - Купуваш нов, сравнително скъп автомобил, и очакваш поддръжка както би трябвало, но уви.
- Колата идва със син антифриз ( е казах си, може би моят модел е с такъв, какво като от FHI пишат за някакъв си там розов на цвят ).
- Установявам че книжката на колата, не е за точно моя модел. Отивам питам. Отговарят ми че ще проверят. Е провериха - нямат такава книжка. Питам за електронна версия на книжката, дори и на друг език - НЪЦКИ нямат. О да не повярваш. Преглътнах, въпреки че признавам, мина през ума за консултация с адвоката ми и евентуално писмо до FHI.
- Първа смяна на консумативи ... Проверих - филтрите са сменени. И правя еи така проверка на маслото след ден-два и що да видя Оооо чудо, леко под минимума ( преди смяната колата беше изконсумирала минимално количество от оригиналното, т.е няма проблем двигателя ) ... сконфузени доливат нужното количество ... WTF ???
- Давам я за щета. Броня и държачи за нея. Взимам колата, изглежда добре. След няколко часа, вече в гаража, се подпирам на бронята и хоп, тя се отваря. Поглеждам, държачи няма, просто е натисната/защипана във вече повредения такъв. Забелязвам капки бяла боя по предно странично стъкло ... Релсата на тавана е леко "лакирана" с безцветен лак.... Стържа с макетното ножче стъклото, и се удивлявам на небрежно лакираната релса ..
- Задавам въпроса - антифриза ми е паднал под минимума, какъв доливате ? - отговор : Ами ползваме арал. Оле, значи ще мешате уж оригиналния с Арал ?? Друг е въпроса колко е оригинален този който имам.

Коментара ми относно персонала в сервиза, е изцяло негативен. По много причини, като част от тях са засегнати в по-горни постове.

Да чукна на дърво, колата засега не е имала никакви проблеми, но ако се наложи да ги посещавам за нещо различно от смяна на консумативи, направо не ми се мисли.

Извода за мен ( и за тях ).

- Жената говори за втора лизингова кола. Тотално отхвърлих идеята за ново Субару, от България. Няма как да стане с такъв дилър/представител или каквито там се водят.
- Искам не искам, отивам на Toyota. Там поне за момента, обслужването и отношението към клиента са на ниво.
- За съжаление, поради липса на поддръжка, и качествени сервизи може би ще се разделя и с това Субару.

Нед Юни 09, 2013 10:29 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Здравейте колеги. Днес се прибрахме с наши приятели от почивка в Родопите. Единия от аверите кара Аутбек 2004 2.5. МТ. На пътя от Асеновград за Пловдив скъса маншон и трябваше да се спрем за да видим какво става. Бяхме с малки деца и не беше добре да се размотаваме. Звъннах на Субару Пловдив, и ги попитахме дали имат резервната част. Казаха че я имат. До тук добре. Отиваме в Авто салона и търсим въпросния приемчик. В това време аз правя бърз оглед в салона. Ама какъв ви оглед, то няма нито една НОВА КОЛА. Имаше Трибека 2009, Импреза Дизел и Треция (даже името не мога още да произнеса правилно) всичките УПОТРЕБЯВАНИ КОЛИ. :shock: Рафтовете празни, каталозите с модели за 2010-12. И като за капак два мотопеда Хонда-също използвани. Споделям това мое впечатление, защото и в Бургас няма НОВИ КОЛИ. Даже и втора ръка. Питам ги защо в салоните им нямат коли, вдигат рамене. Как някои ще си купи нещо като Вие не го предлагате в салона?Какво става господа от СМТ, къде са ви колите.? Не мога да коментирам как е в София, Габрово и Варна. Тези май наистина ги застига ръката на FHI. Нещо се случва, но не можем още да разберем. Моeто скромно мение е, че много скоро ще им отнемат лиценза да продават Субару. В Бургас са оставили един празен малък ъгъл в салона и всичко друго е запълнено с гиганската марка Great Wall (нишо лошо нямам към марката).
И докато се чудим с авера, ни казват че маншона които имат (нов) е дефектен. Е тук вече бяхме мат. :facepalm:
Едно не мога да отрека, за сервиза в Пловдив. Момчетата веднага грабнаха телефоните и започнаха да звънкат кои на които може, за да се намери въпросната част (много добре знам че и без нея можеше да издрапаме до Бургас), но когато отговаряш и за други хора, компромисите често довеждат до неприятности. След около 30 мин., се намери използван и що годе здрав маншон, които ни го монтираха и благополучно пристигнахме. Та мисълта ми е че, има и добри хора, с желание да работят. За което им казвам евала. :good:
А какво става със СМТ като цяло, скоро ще се разбере. :cool:

Сря Юни 12, 2013 9:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Автомобил: subaru forester 2.0x
Нов фен
Отговори с цитат
=Alex= написа:
Поради ограничението в броя символи, моля заглавието на темата да се чете като:
"Какво значи "Продава се Субару, в перфектно състояние, закупено и поддържано само в Субару Моторс Трейдинг"

Здравей Алекс, аз съм собственик на ново Субару от 1 година и ми е супер отчайващо като слушам какво си преживял. Искрено ти съчувствам. Не ми се мисли като при мен ножът опре до кокала къде да си ремонтирам колата. За Митака вече зная от форумите, а сега като слушам в СМТ какво е положението и много се чудя. Ти лично в кой(кои) сервиз(сервизи) оправи проблемите, ще съм ти много благодарен за информацията. Ако модераторите изтрият отговора като реклама може да пишеш на личе мейл: [email protected]

Вто Юли 02, 2013 2:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Колега, реклама не смятам да правя на който и да е, просто ще ти отговоря на въпроса - моите драми си ги оправих при Митака, с единственото изискване Красимир да е човекът, който работи по моята кола. Никой друг. И това ми изискване към Митко беше продиктувано от факта, че пак там правих първоначалния оглед на колата и останалите механици, които го направиха, "пропуснаха" 99% от проблемите по нея. Според мен неумишлено, просто явно толкова си можеха.

Ще се опитам тези дни да намеря час-два и да опиша в тази тема страшния мармалад, който намерихме, като отворихме мотора, на който от СМТ цели 2 пъти сменят само гарнитури на главите =D> :bow: Субару Моторс са поредния пример, че в БГ е модерно хората/фирмите да се занимават с това, от което ГРАМ не разбират... А, ако нещата вървят все така в комуникацията с FHI, ще си имам и нов шорт-блок. Добре, че хората навън нямат нашия гьонсуратски, дебилско-измекярски манталитет с привкус на мениджмънт, възпитан в с. Дълбок гьол...
А най-жалкото в целия случай е, че бастуните от СМТ дори едно извинявай не казаха... :hello:

Вто Юли 02, 2013 2:56 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
между другото - преди няколко месеца, точно след стартиране на тази тема и отзивите в нея - от СМТ ми предложиха да започна работа при тях, като приемчик. отказах, като обясних на един от търговските им директори, че човек като мен не е редно да облекат в панталон и да сложат зад бюро, за да работи на 10% от възможностите си и да взима някаква чиновническа заплата, т.е. че така няма с какво да съм полезен нито на тях, нито на себе си. обясних как мога да им бъда полезен, и какви ще са ползите от моята работа - и като повишаване на стандарта на отделът за субару, и като продажби на нови автомобили(заради по-висок рейтинг на обслужване), и като полза при байбек автомобилите след това - заради това, че са били обслужвани качествено. момчето, което разговаря с мен - е предало разговорът по-нагоре по йерархията, но след като отговор нямаше...

нямам никаква идея как се прави мениджмънт на такива сериозни бизнеси, но би следвало подбор на служителите да е приоритет...

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Сря Юли 03, 2013 1:04 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ами не се прави мениджмънт, те затва СМТ фалира...

Пон Юли 29, 2013 11:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Нещо сме изпуснали, или...?

Пон Юли 29, 2013 1:11 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Отговори с цитат
Kenshin написа:

По- точно са в предизвестие за отнемане на представителство на марката.
Ако за това пита колегата Алекс :good:

Пон Юли 29, 2013 4:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
А дано... Белкем се появи свестен представител, дето знае какво прави.

Пон Юли 29, 2013 4:59 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Отговори с цитат
Greg4o написа:
Kenshin написа:

От къде имаш това добро инфо? :bow:

Пон Юли 29, 2013 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Отговори с цитат
tony написа:
От къде имаш това добро инфо? :bow:

:lipseal:

Пон Юли 29, 2013 11:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 105
Автомобил: Outback EJ25 MT
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Неприятна тема, но неизбежна. И една принципна вметка искам да направя.
Докато пишем и се оправяме поединично, имам предвид, всеки с проблем пише до FHI и си решава/не решава проблемите сам, трудно ще вървят нещата. Може ли този форум, на собствениците на коли с марката "Субару", да е коректив за работата на фирмените сервизи? Може ли администрацията на форума да се представи на FHI и от имета на всички негови членове да обясни каква ни е болката и разочарованието, заради лошата и некомпетентна политика на техните представители в Бг. Да им кажем, че представляваме по-голямата част от собствениците на техни коли и пр.
Едно от най-големите достижения на Европейската цивилизация е възможността хората да се събират и организират в неформални сдружения (като нашия форум) и така да действат в свой общ интерес. Но вече не като самостоятелни бойни единици, а като група хора с евентуални възможности за въздействие. Масата винаги е въздействала в полза на масата. Така де. И също "Колкото повече, толкова повече".

Сря Юли 31, 2013 9:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
mashbob написа:
Може ли този форум, на собствениците на коли с марката "Субару", да е коректив за работата на фирмените сервизи? Може ли администрацията на форума да се представи на FHI и от имета на всички негови членове...

Това е хубава мечта, но в сферата на мечтите и ще си бъде. Този форум е място, където пишат феновете неформално, а не ги представлява.
Нищо не пречи на който желае да създаде някакъв формален клуб с устав, членове и членски внос... но по мои наблюдения до нищо добро не води това - по тези ширини сме такива.

Сря Юли 31, 2013 9:42 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 256
Автомобил: Subaru Forester 2.0 Diesel MY2009
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
mashbob написа:
Може ли този форум, на собствениците на коли с марката "Субару", да е коректив за работата на фирмените сервизи? Може ли администрацията на форума да се представи на FHI и от имета на всички негови членове...

Това е хубава мечта, но в сферата на мечтите и ще си бъде. Този форум е място, където пишат феновете неформално, а не ги представлява.
Нищо не пречи на който желае да създаде някакъв формален клуб с устав, членове и членски внос... но по мои наблюдения до нищо добро не води това - по тези ширини сме такива.

Ще си позволя да не се съглся с това.
Всяка от големите фирми, производител на потребителски продукти, през последните години се стреми да достигне и да чува точно гласовете на таргет потребителите си. (а какъв по-ярка таргет група са хората от форума?!)
Затова се правят и страници във Фейсбук и други социални мрежи.
Няма никакво значение дали сме формална или неформална група или организация, при написано писмо от името на Субару Форум България, те ще обърнат внимание, за което съм убеден.
А ако си повтаряме, че нещо е мечта и няма да стане - то наистина няма да стане.

В тази тема преди се говореше, че щели сме да пишем, някой каза да сме почакали нещо си да са били отговорили на някой и после там сме щели нещо да правим...
Така не става.

Става с едно писмо и една онлайн подписка, която да приложим към него.

:-?

Сря Юли 31, 2013 1:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 15
Автомобил: Honda Accord
Нов фен
Отговори с цитат
След като видях темата пусната във форума на Great Wall (който аз държа), я направих важна и я пуснах в Honda форума, за да я видят повече хора. Безобразието и алчността на дребно на някои хора няма край.

От доста време се боря да правя (като хоби) едно сайтче за следене на разходите и оценяване на сервизи, бензиностанции, автокъщи и прочее (CarSpending.com), скоро ще изкарам екран където да могат да се разглеждат обектите добавени от потребителите на сайта с оценки и ревюта. Един спасен да има, пак добре.

Съб Авг 03, 2013 10:41 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  >