Отговори на тема
 Помощ за покупка на Импреза WRX 1998 Турбо 
Автор Съобщение

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте , имам нужда от вашата помощ. Ходих днес да гледам въпросната кола , не съм гледал в талона точно коя модификация е. Но ми казаха,че е 1998 това ще го проверя във вторник на вторичния оглед. Ще се опитам на кратко да разкажа как мина огледа и да опиша проблемите, ако е възможно да ми погнете със съвети. Намирам се в Гибралтар и тук няма специалисти на тема субару, а с испанския още не съм на ти :D Запалихме колата , издаваше странен шум около 3000,4000 оборота, мисля че някои ремък прискърцваше. Колата не е била палена от месец и половина. Изчакахме да загрее 15 мин. докато си говорим с жената(която си мислеше че паса трева) след това се запътихме към тест драив. Колата е с дясна дирекция. Качих се да карам, беше заграля точно до половината и започна първия проблем. Въртя волана на място и виещ шум от хидравликата(затормозено въртене). И след 200, 300 метра умря незнам какво стана. Реших да пробвам АБС натиснах здраво спирачката хвана добре всичко работеше , но после след минаване по-малко дупки започна да премигва лампата на АБС. Изпепих я до към 5000 , 6000 оборота на втора и върнах газта като заръджах на 4000 оборота няколко секунди , после пак всичката газ и в този момент заби муцуната и светнаха едновременно (chek engine i ABS). Само за няколко секунди. После пробвах АБС пак и греда (неработеше). Спрях малко да почине машината на място (балансирано работеше мотора без шумове, без тропания, нормална температура на антифриза.) Навръщане вече бавно без пълна газ , нормално каране никакви грижи. Съединителя малко твърд , но отделя горе. Шум не забелязах в диференциалите, изкл. от скорост на 60, 70 никакво виене и никакви шумове. После отворих пак капака , проверих маслото на хидравликата на око имаше. Обаче видях странен теч в долния десен ъгъл на зад радиатора, на масло неуспях да устрановя откъде е теча(не беше много) Иначе има забележки по-външния вид , сервизирана преди 2 месеца сменени масло ,филтри , дискове и накладки.
Ако може да ми помогнете с някакви съвети , къде да погледна пак , нещо да пипна. Ще ходя на вторичен оглед във вторник пак.

Съб Май 25, 2013 4:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
От такава кола, бягай бързо!!! :lipseal:

Съб Май 25, 2013 9:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Е братле ти направо ми разбиваш надеждите още от сега :D .Да добавя , ако има значение (акумулатора беше изтощен на макс и буксата на плюса беше излязла почти цялата от тест драива)

Дай ми малко по-изчерпателен съвет. Така или иначе няма да бързам да е купувам , искам да събера възможно наи-много инфо и тогава да взема правилното решение. Може би ще мога да е взема около 1000 паунда. Искам да е взема само за изцепване през почивните дни. Имам гараж където да е постегна ако става разбира се , части бол в англия. Поръчвам и идват. Зверски много ми се кара вече , писна ми да карам на гран туризмото................. :D

Нед Май 26, 2013 4:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма съвет които да ти се даде! :) това е 15 годишна кола и явно не е гледана! Никой не ти пише защото няма какво да се каже явно е дарак и ще береш ядове!

ПП-хубаво и евтино няма! Или има но винаги са по отделно :D

Нед Май 26, 2013 4:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Все пак ми помогнахте доста , мислих и реших към края на лятото или зимата когато имам време ще отскоча до англия и ще се обзаведа с някаква машина. Сега няма да бързам, да си купувам дараци. Поздрави :good:

Нед Май 26, 2013 11:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
То за 1000 пауна от където и да я вземеш едва ли ще има особена разлика.

Пон Май 27, 2013 1:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 126
Автомобил: Subaru Libero
Телефон: 0878646291
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
http://www.tradecarview.com/used_car/ja ... 0wrx/?so=1
И тук има наличен избор ,успех в покупката :good: