Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 33  >
 Бензиностанции - качество на горивата! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм го засичал София-Варна–София с 95 V-Power и с V-Power Racing. Разликата в икономията от разхода на гориво покрива напълно по-високата цена. И затова карам само с 100 октана, защото смятам че е по-добре за двигателя.
;)

Вто Май 28, 2013 3:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Извинявайте че се откланям леко от темата,но чета че Шел са пуснали Shell V-Power Nitro+. Звучи доста "стряскащо" - нитро! :D Сещате се от къде...филми и игри. :kid: Колко октана е това гориво? Или пак се прави реклама? Някои зареждал ли е?

Вто Май 28, 2013 4:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 126
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
tony написа:
Извинявайте че се откланям леко от темата,но чета че Шел са пуснали Shell V-Power Nitro+. Звучи доста "стряскащо" - нитро! :D Сещате се от къде...филми и игри. :kid: Колко октана е това гориво? Или пак се прави реклама? Някои зареждал ли е?

По- скоро е замяна на бранда Fuel save с Нитро+...но само те си знаят истината. Горивото им е от Лукоил, явно е въпрос на някакви добавки!

Вто Май 28, 2013 5:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Кофти...
Отговори с цитат
jafaar написа:
Изгледайте това клипче на 5th gear. Може да даде отговори.

При Импрезата вдигна мощността с близо 15 к.с скъпия бензин...

Вто Май 28, 2013 5:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Кофти...
Отговори с цитат
Преди малко напълних 100 октана, та ще споделя разхода.

Вто Май 28, 2013 10:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
sonda написа:
tony написа:

По- скоро е замяна на бранда Fuel save с Нитро+...но само те си знаят истината. Горивото им е от Лукоил, явно е въпрос на някакви добавки!

Колега,

Всички бензини 95 и обикновена нафта са от Лукойл - независимо от коя бензиностанция си ги купуваш. Делът на вноса в този сегмент е минимален, като само Ромпетрол вкарват по нещо когато им е изгодно и не на всички станции.
Премиум горивата във вериги Шел, ОМВ, Еко, Ромпетрол са внос и до скоро само Шел имаше публикуван сертификат за качество на 100 октана бензин и скъпата им нафта...
А това, че го прекръстват от Шел Ви пауър Рейсинг на Ви Пауър Нитро е нищо повече от маркетингов трик за освежаване - и очевидно работи, щом ти прави впечатление името.

А по темата - 100 октана е винаги по-добре от 95, независимо дали колата ви е атмосферка или турбо. И със сигурност не излиза по-скъпо - не само заради по-ниският разход...който кара и мотоциклет знае.

И не на последно място не караме Опели, за да им сипваме какъвто бензин и масло ни падне, така че избора си е лично ваш.

Сря Май 29, 2013 8:28 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Кофти...
Отговори с цитат
Еко твърдят, че всичкото гориво е от Солунската рафинерия!

Сря Май 29, 2013 8:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами по скоро за масовият безнизн зареждат от където им е по евтино ( момента цена + транспорт).

пример в Благоевград е по вероятно бензина да е от Солун откото от Лукойл ( не знам да камо ли Румънски ;).
За дргите градове е различно. А и ако има промени в цените на рафинерийте също.
И веригите си имат хора които да смятат точно това къде да ходят да зареждат камионите.

Сря Май 29, 2013 10:52 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Кофти...
Отговори с цитат
Vmax написа:
Премиум горивата във вериги Шел, ОМВ, Еко, Ромпетрол са внос

Ако е така е добре, но от къде?

Сря Май 29, 2013 11:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
sonda написа:
При Импрезата вдигна мощността с близо 15 к.с скъпия бензин...
Това имах предвид. Бегачките си искат премиум бензин по отношение на максимална продуктивност. Там за икономичност не че не може да се говори, ама си е ветър работа да целиш икономия с бегачка.

Виж, премиум бензина, може би намалява износването на мотора чрез добавките, които слагат в него. Отделно на извънградско може да реализира и икономия, както се казва в по-горните постове.

Сря Май 29, 2013 11:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 102
Автомобил: Subaru Legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Вече зареждам главно Лукойл 98 и Шел Нитро(V power по старо му) 100.
Според разхода пада малко, но достатъчно, за да се изравни с това да зареждам 95, но пък колата се чувства по добре.

Сря Май 29, 2013 12:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 259
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма оправия с тези горива :(
Явно всичко зависи от управителите на бензиностанции - дали и каква сделка ще направят с бензиновозчетата.
Онзи ден заредих 95 на Ромпетрол на изхода на Кърджали. Никога до сега колата не е вървяла толкова тихо и пъргаво, а стрелката на горивото не е била толкова мудна :cool:
Вчера си викам ще я поглезя и заредих 100 на Еко на 20-ти км. на АМ Тракия. Едвам го чакам да свърши... #-o , а друг път не е имало такъв проблем с гориво от там.
По принцип зареждам 95 от Еко на бул. България (София) и също понякога са ми правили впечатление драстични разлики в поведението на мотора.
Години наред зареждах на Шел различни горива (имам сума ти точки по картата) - и там е същата история. Мислих си, че качеството на Еко ще бъде по-постоянно, но уви...
С газта е още по-голям т...к.

п.п. Защо като се протестираше срещу монополите, никой нищо не споменаваше за "единствената" рафинерия в България :lipseal:

Сря Май 29, 2013 7:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 54
Автомобил: Subaru Outback 2,5 limited
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пичове, аз сипвам бензин само на Круиз и то само 100 октана и колата е екстра и разхода също, газ само на Еко за отстъпката.... а да, бензина на Круиз е 2,6и нещо.....

Сря Май 29, 2013 8:31 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Напуснал форума

Кофти...
Отговори с цитат
Geo_Plam написа:
100 на Еко Едвам го чакам да свърши

Моята па "мърка" с този..от ЕКО на Орион....де да ги знаеш, погледнеш от различни места снабдяват за различните бензиностанции ...

Сря Май 29, 2013 9:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
:smoke: Кой квото ще да говори, най-добрия бензин си беше от ЗИЛ. Като ти даде някой една туба и Москвич-а хвърчи с него, а пък колко е икономичен - 0.00 лв./100 км. :cool:

Сори за :spam: :swear: :spam: :lol:

Чет Май 30, 2013 2:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 92
Автомобил: Subaru Legacy 2.5
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
И аз сипвам бензин от 98 нагоре и то само на Еко или Омв.
сега като чета за Шел ще пробвам и там, преди заредих два пъти до горе от премиум бензина и хич не останах доволен, ама тва си беше преди година. Само да кажа,че наскоро ми попадна украйнски бензин 98 (не ме питайте как се сдобих с него :D ) около 50 литра, ееее няма такъв бензин, до сега не съм попадал на по хубав бензин, просто иникален =D> За сравнение при светнала лампа преди време заредени 50 литра-изминати 524 км преди отново да светне лампата, с украинския бензин пак по същия начин изминати 620 км.

Та тук е мястото да споделя нещо друго и ако някой има който да ми даде разумно обяснение. В Стара Загора си имаме верига бензиностанции "Зара", имам карта за отстъпка при тях и напоследък зареждам при тях, а и без това цените са им по-надолу от другите бензиностанции - 95-2.55лв; 98-2.66лв. Та зареждам от тях понякога 95 за из града и 98 за извън града, като наблягам на 98. Това което ми прави впечатление е че в градски условия 95 е ми 13 разход в града, а с 98 14.5л/100км, като извън града е точно обратното, реализирам икономия от 1.5л в полза на 98. Е как става това нещо ?!?! ](*,) :lipseal:

П.С. Имам приятел каращ камионите с цистерните при тях и той ме увери,че лично той пълни 98 директно от Лукойл.

Чет Май 30, 2013 2:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Кофти...
Отговори с цитат
yoo7 написа:
сега като чета за Шел ще пробвам и там, преди заредих два пъти до горе от премиум бензина и хич не останах доволен, ама тва си беше преди година. Само да кажа,че наскоро ми попадна украйнски бензин 98 (не ме питайте как се сдобих с него :D ) около 50 литра, ееее няма такъв бензин, до сега не съм попадал на по хубав бензин, просто иникален =D> За сравнение при светнала лампа преди време заредени 50 литра-изминати 524 км преди отново да светне лампата, с украинския бензин пак по същия начин изминати 620 км.

Та тук е мястото да споделя нещо друго и ако някой има който да ми даде разумно обяснение. В Стара Загора си имаме верига бензиностанции "Зара", имам карта за отстъпка при тях и напоследък зареждам при тях, а и без това цените са им по-надолу от другите бензиностанции - 95-2.55лв; 98-2.66лв. Та зареждам от тях понякога 95 за из града и 98 за извън града, като наблягам на 98. Това което ми прави впечатление е че в градски условия 95 е ми 13 разход в града, а с 98 14.5л/100км, като извън града е точно обратното, реализирам икономия от 1.5л в полза на 98. Е как става това нещо ?!?! ](*,) :lipseal:

П.С. Имам приятел каращ камионите с цистерните при тях и той ме увери,че лично той пълни 98 директно от Лукойл.

Абсурд е да ти харчи повече с по-високооктановия бензин...по-скоро те меткат със сипаното количество ;) А от какъв зор зареждаш от разни мижави бензиностанции.?? Сипвай само от големите вериги!

Чет Май 30, 2013 3:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 429
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
yoo7 написа:

Или с по-хубавия бензин десния крак е малко по-тежък :P! А това за големите вериги... е малко нож с две остриета!! 90% от "големите" бензиностаниции са франчайз на веригата. Демек те сами се разпореждат. И кво ли не пратят с бензина. Така със си патил на старата кола с един Shell ... след това почистване на инжектори и смяна на 2 получих... и майстора каза, че по дъното на резервоара имало утайка !!!

Та да се върна на темата. Аз зареждам предимно ЕКО (отстъпка) 100 и от Ромпетрол. Сипах на мотор вчера и направо полетя !! ROFL

Пет Май 31, 2013 3:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В една друга темата С какво гориво си карате Форестърите?, се обсъждат и бензиностанциите на Газпром. Някои да си е капвал от там гориво и да сподели как го понася Суби. :idea:

Нед Юни 16, 2013 7:08 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Кофти...
Отговори с цитат
Качествени са горивата на Газпром Колега...вътрешна информация ;)

Нед Юни 16, 2013 8:09 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 33  >