Отговори на тема
 обороти форестер 
Автор Съобщение

Постове: 56
Автомобил: forester 2.0 T
Телефон: 0895731993
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
здравейте колеги,имам странен проблем с оборотите на моето фори 2.0Т МТ.след запалване и каране да уточня че ,имам газов инжекцион когато колата загрее хубаво да речем качване палене каране ,спиране пак каране при рязко подаване на газ 1800 оборота има едно притрисане и придръпване и след диагностика на газта,газовия компютър при това подаване на газта чете за момент някакви 5600оборота за момент картата на газта отива в тези обороти а колата е с 1800оборота ,и явно я дави .та ми обясняват че било от някакви асинхронни впъсквания и нямало как да се оправи.та ако някои е имал такъв проблем или има решение ще съм благодарен
днес закачих ме колата и на бензин при подаване на газ прави някакви допълнителни впръсквания по време на движение като не се усеща толкова явно придърпването ама на газ е доста силно,та проблема е в тези допълнителни впръсквания които не можем да разберем от къде идват и защо.някои да има идея за какво иде реч. помагаите

Пет Юни 07, 2013 5:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А ти от къде си колега...да ти съдействаме регионално дет се казва :giggle:

Пет Юни 07, 2013 6:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
от Благоевград съм колега

Пет Юни 07, 2013 8:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 753
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, а що не кажеш годината на Форито или поне марката на газовата??

Монтаж на ГИ

Иван Костадинов

0899366111

Пет Юни 07, 2013 11:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
форестера по талон е 04.2000г фейслифта ,а компютъра на газовата е български "блутроник" за другите части всичко е различно ,монтиран е в Багоевград.когато съм на бензин разбира се че газта не работи в този момент с осцилоскоп следят цилиндрите един по един и графиките на бензина са доста странни .при каране и рязко натискане на педала графиката отива нагоре като пик а точно преди този пик има едно допълнително впръскване пак на бензин и има някакъв проблем с тези впръсквания които явно не трябва да ги има.

Съб Юни 08, 2013 7:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 753
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тези допълните впръсквания на бензин, са не само нормални, но и необходими. Просто ще трябва да се ограничат до определени граници на газта, стига газовия компютър да позволява тази опция, иначе мотора се дави харабийската. А за прескачането на оборотите, провери от къде е взет сигнала за газовия комп, трябва да е от бобината.
Поздрави

Монтаж на ГИ

Иван Костадинов

0899366111

Съб Юни 08, 2013 8:54 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
сигнала за оборотите го чете от инжекторите,компа няма такава опция да чете от бобината

Съб Юни 08, 2013 9:05 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 13
Автомобил: Forester SF 2.0 125 Hp
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
Ще използвам започнатата тема за да задам и аз един въпрос свързан с оборотите на Форестър.
Машината е 1999г, 125 к.с. ръчни скорости.
Оборотите на празен ход, след като запаля двигателя и той загрее за около 5-10 минути, падат до много ниска стойност. При запалване са малко над 1000. След загряване се установяват близо до 1вата чертичка на оборотомера след нулата. Прочетох че тези обороти при празен ход на двигателя би следвало да са около 700-750 rpm.
Въпроса ми е: как се регулират оборотите на празен ход на този двигател.
Чух различни предложения от познати и приятели (да поясня че аз не разбирам много от ДВГ) и в крайна сметка така и не разбрах какво точно трябва да предприема. Някои казват че се ходело на Елкон, други че това ставало от някакво болче а трети че трябвало да се почисти дроселова клапа.

Пет Юли 05, 2013 8:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 314
Автомобил: Forester SG 2.0 MT 1.6 inch lift
Телефон: нула886495045
Рейтинг: 546
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Оборотите на празен ход се реголират от копютъра и за твоя модел трябва да са 650 +/- 100 об. Всякакво пипане и въртене на винчета, болчета и т.н. по дросела е недопустимо, те самите са мазнати с боя ако всичко е оригинално и никой не е бърникал. Относно почистването на самия дросел може само да подобри нещата. Все пак трябва да уточниш само това ли е проблемът на колата, оборотите играят ли, как е динамиката. Когато оборотите са около 550 по спомени при мен стрелката седи на втората чертичка след нулата(гледано с компютър)така, че данеби само да си въобразяваш, че имаш проблем.

Пет Юли 05, 2013 10:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 13
Автомобил: Forester SF 2.0 125 Hp
Нов фен
Отговори с цитат
т.к. съм от Варна ходих на диагностика при доц. Кожухаров
доволен съм от вниманието и усърдието които ми отдели
измери оборотите - 650, явно съм си въобразявал че там е проблема понеже имаше придърпване при ниска скорост и обороти, особено по баир нагоре
смени ми свещи и knock sensor, ще покарам ще видим, за сега усетих разлика, на 1во четене вече по-плавно реагира автомобила

Сря Юли 10, 2013 12:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 6
Автомобил: Forester
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

На скоро станах горд собственик на Фори 2003 Т, АТ и му сложих газов инжекцион Занарди. Причината да пиша е проблем, който се появи преди да сложа ГИ: оборотите на празен ход са 1500 - все едно са ми заяли жилата на газта и темпомата, защото като ги върна ръчно се нормализира. Опитвах да ги смазвам, наливах ги с WD, но проблема един ден се появява, един ден го няма. Някой имал ли е подобен проблем и какво бихте ме посъветвали?

Благодаря предварително!

Вто Май 20, 2014 7:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема