Отговори на тема
 Колата потрепва при превключване от P на D? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 57
Автомобил: Legacy IV 3.0R H6 2005 AT
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Моля за съвет:
Карам Легаси седан автоматик. Когато съм на P и превключа на D при натисната спирачка, колата леко потрепва, или по скоро леко "прикляква" за момент. Не знам това дали е важно и страшно, но един приятел има Субару като моето, само че 2.0 автоматик, съответно с 4-ри скорости и при него такова "приклякване" няма. Трябва ли да се притеснявам? :pardon:

Предварително благодаря на всички!

And
Racing
Ultra-masters

Вто Юни 04, 2013 11:16 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Нормално е според мен като минаваш от P на D. Все пак вече торк конвертора увлича и колата застава в "готовност", т.е. прилага се тяга към драйвтрейна, която удържаш със спирачката.

Вто Юни 04, 2013 1:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 57
Автомобил: Legacy IV 3.0R H6 2005 AT
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря, колега, значи да не се притеснявам.

And
Racing
Ultra-masters

Сря Юни 05, 2013 7:43 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 126
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
Е..особено на студено, когато се високи оборотите, бая здраво трябва да натискаш спирачката! :) Съвсем нормално е..

Съб Юни 08, 2013 9:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 121
Автомобил: Subaru Legacy
Телефон: 0887806304
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега, не знам при теб как се усеща, но при мен като превключвам от P на R се усеща едно тупване и се оказа, че тампоните на задния диф са заминали на кино.

https://protektoperfekto.bg/product-category/avtoaksesoari/

Съб Юни 08, 2013 6:23 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 3
Автомобил: SUBARU
Телефон: 001-514-692-2304
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте всички колеги. Нека и аз да си си кажа мнението по този въпрос. Първо живея в Канада и имам 3 субарута (по едно от всяка гама - легаси, импреза и форестър) естествено не нови а между 1999 и 2001. Купих едно.... и това ми беше "грешката". До ден днешен признавам само тая марка - голям фен им станах.
До колкото ми е известно след като включиш автоматика на директна не го пипай повече. Това на всеки светофар да го ръчкаш от дирекна на неупрал или паркинг е грешно (поне това знам от тукашни специалисти - друг е въпроса до колко са). Много неща между другото съм научил и от колегите тук във форума за което искам най-сърдечно да им благодаря. :bow:
Моето мнение колега е че това е нормално да придърпва, просто си провери маслото на скоростната кутия и ако не е бистро го смени (масло само от субару и никакви други самодейности - просто съвет). 90% от всички придърпвания например от една скорост на друга са соленоидите но това не е болка за умиране. Както казват колегите тук с повече опит "много е трудно да събориш скоростна кутия на субару ако правилно я обслужваш".
Успех , ако мога да бъда полезен на някого от този континент - с удоволствие.

Нед Окт 06, 2013 4:26 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема