Отговори на тема
 Проблем с Forester 2006 XT - изключи двигателя 
Автор Съобщение

Постове: 59
Автомобил: Forester 2.5XT 230 '06, 2.0 122 '98
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте,

То е ясно, че ще пиша за проблем. :)

Преди малко се прибрах от Дупница и на светофара на околовръстното както си чаках 90 секунди зеленото колата угасна. Запалих я и тръгна, помислих, че аз съм заспал на светофара.
След малко обаче като спрях на друг светофар светна лампата на двигателя и cruise контрола поча да мига. Газта изчезна и спря.

Дали е прегряла или турбото е прегряло? :)

Прикачени файлове:
image.jpg
image.jpg [ 210.01 KiB | Прегледано 922 пъти ]
Нед Юни 09, 2013 10:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Малко си пестелив от към инфо. Ако колата пали всеки път , но просто не държи обороти и гасне може и да ти е блокирал дросела. Имах преди години такъв случай. При мен се оправи с ключе 10 и раздвижване на ръка.

Пон Юни 10, 2013 9:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5911
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Може да дърпа въздух от някъде... или пък какво ли не...

Пон Юни 10, 2013 9:54 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Сутринта отидох с една туба бензин, налях 10 литра и ни помен, ни спомен. :)

Стрелката наистина бе надолу, но лампата не бе светвала. Може би просто се е задавила в един момент. Заредих отново догоре и да видим ще има ли подобен проблем.

Какво стана, спрях на светофара, и изгасна след 90 секунди стоене, после запалих и тръгна, покарах, след което спирам на един друг светофар и натискам педала на газта няма газ, няма нищо, движи се колата с 20-30 км., лампичката на двигателя светна, cruise контрола почна да мига, лампата за приплъзване също светна, както е на снимката. И натискам газта, няма газ.
Паркирах я, оставих я и днес сутринта бях готов да я карам към сервиза, но преди това проверих маслото, антифриза, двигателя - нямаше нито течове, нито липса на някаква течност. Реших за всеки случай да взема и тубата, налях бензина, след което запалих и нищо. Все едно съм бил изморен и сънувал вчера.

Пон Юни 10, 2013 1:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Тук само информативно да споделя, че проблемът не беше бензина, ами нов дросел сложихме. :pardon:

Чет Май 22, 2014 10:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 295
Рейтинг: 209
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, все пак ако може едно уточнение - какво сменихте: самата "ламарина" дето отваря и затваря въздуха или TPS датчика (май в него е била работата, какво ще и стане на ламарината) . :-?

Чет Май 22, 2014 12:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема