Отговори на тема стр 1, 2  >
 Forester с газов инжекцион и Flashlube 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 159
Автомобил: 09 Subaru Forester 2.0 5МТ
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги, в четвъртък моето фори ще се сдобие с газов инжекцион. Та понеже много ме плашат с потопа който ще стане след 50000 км. ако не използвам флашлюбе, много моля тези които са навъртяли заветните километри на газ без спомената придобивка да споделят как стоят нещата. За сега от един сервиз ми казват,че е задължително,а от друг дори са зачудиха че го искам.
Къде точно е истината?
От една страна 100 лева за механична помпа и 40 лева на всеки 7000км. по цени за българия,
От друга карай и не му мисли
между другото компа е с опция да вкарва и бензин във високите обороти който смятам ще охлажда до някъде клапаните.

Наистина много се чудя

И накрая, ако сложа помпа за флашлюбе но не наливам маслото понеже съм решил,че е нещо като калгона при пералните какво ли ще ми се случи след заветните 50 000.

Пон Юни 10, 2013 4:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
според мен Флашлубе омасляване НЕ трябва

Пон Юни 10, 2013 5:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 127
Автомобил: Forester, 2.0, 2006
Телефон: 0878 45 42 96
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Аз си сложих . Обяснението което наклони везните за слагане беше, ако съм го разбрал правилно, че реглажа на клапаните не се прави вече на 50 000 км, а към 100 000. А за реглаж на клапаните двигателя се сваля ... За горница на цената от около 200 лв. /когато го сложих/ не е чак болка за умиране. Според мене едно допълнително смазване на клапаните не е излишно, след като удължаваш живота на двигателя. Но в крайна сметка решението е твое. НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Сложих си инжекциона при Митака и вече трета година съм много доволен. Лека вечер

Пон Юни 10, 2013 6:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Лубрикант за предпазване на клапани (Flashlube Valve Saver Fluid) - 500 ml > Цена: 29.00 лв. >купи

Лубрикант за предпазване на клапани (Flashlube Valve Saver Fluid)- 1 liter > Цена: 38.00 лв. >купи

Лубрикант за предпазване на клапани (Flashlube Valve Saver Fluid) - 5 liter > Цена: 155.00 лв. >купи

Лубрикант за предпазване на клапани (Flashlube Valve Saver Fluid) - 20 liter > Цена: 570.00 лв. >купи

И ИЗВЕДНЪЖ
http://www.lpgfuchs.com/additive/flashlube-5000.html

Дали не ни мислят за чифтокопитни?
Някой има ли Фори с фабрична газ и въпросното устройство монтирано поради задължителни стандарти?

Пон Юни 10, 2013 7:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 127
Автомобил: Forester, 2.0, 2006
Телефон: 0878 45 42 96
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Забравих да напиша, че се долива на около 10000 км. Разхода е около 200 гр /10000 км

Пон Юни 10, 2013 7:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
StefanK написа:
Забравих да напиша, че се долива на около 10000 км. Разхода е около 200 гр /10000 км

а какъв пробег имаш вече с тази система?, защото мен ме интересува какво става след 50-60000 км? поне, то за в началото е ясно че нямя никакъв проблем

Пон Юни 10, 2013 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 151
Автомобил: Outback 3.0 H6 04
Рейтинг: 69
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Над 170000 км с газовия инжекцион/монтиран веднага след като взех колата/ без допълнително мазане,не мисля че имам проблем с двигателя,просто на всеки 50000 км ходя на реглаж на клапани,а на 15000 сменям газови филтри.Но трябва да се има в предвид ,че не влизам в червеното на оборотомера и въобще рядко минавам 5000 оборота,просто ускорявам постепенно и поддържам скоростта без нерви и скокове.

Пон Юни 10, 2013 11:24 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
По-скоро ще поискам компа след 3500 оборота да вкарва мъничко бензин в сместа, а в самия бензин ще си капвам по малко двутактово бездимно масло за хускварна:) Днес разговарях с доставчиците и те ми потвърдиха , че на 8-9000 ще харчи по литър от лубриканта.

Вто Юни 11, 2013 12:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 28
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
До колкото знам тази система е вакуумна и върши работа само при градски цикъл.Има и електронна,но там цената е 400-500лв.,а и не знам къде въобще я предлагат.Сам си преценяй дали има смисъл от нея.Успехи!

Вто Юни 11, 2013 2:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ами за сега никой не каза "Аз не си монтирах такова и мотора ми се скапа" (дано и да няма такива случаи), така че и аз ще пропусна това чудо

Вто Юни 11, 2013 8:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не съм газаджия, но да ви кажа че флаша и да е отвинтен на максимум няма как да скапе каквото и да е...според мен е по-скоро положителен в мазането на клапаните при използването на газови инсталации,НО...от реглаж на клапани няма как да се избяга...на 60-100к си трябва задълже,друг е въпроса при кои как става,едни са реглажни и лесни, други си се разглобяват изцяло с главите и т.н.->доста е изписано по темата...следете си флуидите :D и газ до дупка :beer:

Сря Юни 12, 2013 12:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колата вече е в бокса при газаджиите така , че темата се приключи.

Чет Юни 13, 2013 12:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
mitoo написа:
Колата вече е в бокса при газаджиите така , че темата се приключи.

Съжалявам, че хора като "митака " разправят, че тази кола без присоблението не може. В крайна сметка там ми монтираха износена накладка на мястото на моята която бе на 9 000км кротко каране, и понеже се учудих, какъв е този нов шум и какво ставва с толкова неизползвана японска кола, ми обясниха, че майстора нещо е изпуснал накладката на земята и пластината се е изкривила и ........ Явно там разчитат, че Субару карат балъчета с повече пари отколко познания за нещата. Е съжалявам ако мислят колегите от форума за такива но....
Спирам темата свърши

Съб Юни 15, 2013 4:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А каква газова сложи,и аз мисля че е излишно това с мазането на клапаните.
Питам те защото и на мен ми предстои да монтирам газ.
Двоумя се между Романо и някаква Аутогас италия,за втората нещо не мога да намеря много информация в нашия форум,тя е и по евтината.И двете са директно свързани към компютъра на колата и се самонастройват в реално време.
Някой ако може да даде повече информация за втората ще съм му благодарен,а за романото знам че е една от добрите.

Вто Юли 30, 2013 11:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mitoo написа:
По-скоро ще поискам компа след 3500 оборота да вкарва мъничко бензин в сместа, а в самия бензин ще си капвам по малко двутактово бездимно масло за хускварна:) Днес разговарях с доставчиците и те ми потвърдиха , че на 8-9000 ще харчи по литър от лубриканта.

Колега, честито за придобивката и безаварийни километри.
Идеята за двутактово масло в бензина е доста :lipseal: - не караш Москвич, така че забрави подобни хрумвания.
Ако газаджията ти е опитен, нямаш нужда от бензин след определени обороти, както е писал Агента в темата за Турбо коли на Газ, идеалното сеченение е 10% корекция спрямо бензиновата карта, като не се стремете да изтънявате настройките - по-добре е да е богата на Газ отколкото бедна.
За Флаш Люб - върши работа за коли с кекави клапани, като при теб само ще удължи пробега преди нуждата от реглаж. При положение че реглажа на този двг е 50 кинта горе-долу и се прави на 50 000км, не виждам смисъл от въпросното. То е по-подходящо за колегите с 3.0.

ПС: След монтажа на ГИ, провери внимателно всички маркучи и скоби и си следи температурата първата седмица две, да не стане беля.

Вто Юли 30, 2013 1:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
Само да кажа, че смисъл от това мазило няма ако е с вакумен дозатор. При магистрално и натоварено каране вакуума е много по-нисък и капе има-няма 1 капка на минута, въпреки, че на празен ход са си 12. Тествано многократно на H6- цата ми.

Оказва се, че точно когато на мотора му трябва тази добавка (в по-високи обороти и натоварен режим) той не я получава. Който не вярва да погледне показанията на вакуума с Обд скенер.

Ако изобщо има някаква полза от тази добавка, то ще е ако се използва електронен дозатор. Въпреки, че не знам какво ще помогне 1 капчица на 5 секунди на изпускателните клапани, след като всичко е изгоряло вече в цилиндъра.....

Вто Юли 30, 2013 2:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 60
Автомобил: Forester S-turbo (SF '99)
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
това за FlashLube вече го бехме обсъждали веднъж

ето и линкче: viewtopic.php?f=3&t=10534&hilit=FlashLube

иначе скоро ще свършат първите ми 3л. от флаш-люба, за след това си взех 5л. от някакво ново немско творение, дето е тествано на некви таксита на газ, имаше разни статии за него на немски, като са мерени луфтовете на клапаните през определен пробег, - VLube http://www.v-lube.com/
В нета може да се намерят сравнения кое с какви тестове и сертификати си защитава полезнодействието, какви системи се препоръчват итн.

Сря Юли 31, 2013 11:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
Да де, ама никой не споменава факта, че тези 12 капки на празен ход не са това, когато мотора е под товар и наистина му трябват. Тогава са 1-2 и полза никаква.

Някой може ли да каже може ли да се избегне това, освен с електронен дозатор.

Чет Авг 01, 2013 12:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 753
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
didoya написа:
Да де, ама никой не споменава факта, че тези 12 капки на празен ход не са това, когато мотора е под товар и наистина му трябват. Тогава са 1-2 и полза никаква.

Някой може ли да каже може ли да се избегне това, освен с електронен дозатор.

Може, стига да намери начин да вкара вакум в среда с налягане :shock:

П.П. лично аз не намирам никакъв смисъл от това смазване, освен да се взимат парите на хората.
НО, ако колата е с течна фаза е повече от задължително, защото в момента на преминаване на газта от течно в газообразно агр. състояние е изключително агресивна и тогава нещо си LUBE помага много на клапаните да оцелеят.

Монтаж на ГИ

Иван Костадинов

0899366111

Пет Авг 02, 2013 11:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 72
Телефон: 0887545857
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Смазване на клапанииии ....

Кой клапани(или гнезда) се износват при газта??? изпускателните. до колко съм запознат това е така заради по високата температура на горене на газта

Когато си сложим тая измислица за "мазане на клапани" к"во става... Със гориво въздушната смес във цилиндара попада и от тая магическа смес. Но какво става с нея тя си изгаря със горивото

Колко от тая магия трябва да изгориме че да защитим клапаните? по същата логика сигурно 70% от колите с газ в Бг вложките им са поизносени ии поизгарят да кажем по около 500мл до литър масло на 10000км.

Карал съм на газ какви ли не коли в момента съм с форестер 2005 би фуел (няма такива кирииики) имам на врата му 60 000км аз не съм регулирал клапани и не ми се и налага в момента.. :) преди това карах пак форестер 1999г пак на газ и отново без "мазане" на клапаните там километрите бяха доста повече... и никакви проблеми

така че моето мнение караите си колите купете на жените или децата нещо за 100лв ии..... :)

Пет Авг 09, 2013 12:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >