Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Subaru от Япония 
Автор Съобщение

Постове: 41
Автомобил: Toyota Avensis 1,6VVTi
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
След дълго лутане по европейските сайтове така и не мога вече повече от месец да си намеря Аутбек който наистина да ми хареса като цена/качество. 90% от колите са лачени ама влачени и честно казано ми се повръща от сеските им номера с превъртяните 100-200к км. Преди два дни един колега ми каза за някакъв сайт с коли от япония за които се шипват до целия свят. Искам да попитам някой купувал ли си кола директно от Япония и какви са + и -
От моята камбанария нещата изглеждат по следния начин
+ вероятността колата да не е с въртяни км е доста голяма да не кажа че клони към 100
+ колата ще е сервизирана по правилния начин
+ цената (на колата в Япония) е с между 5-10000 лв по малко отколкото щайгите от Италия които се продават у нас

- на колата ще трябва да се плаща шипинг, мито, акциз и ддс (което незнам колко може да ме натовари)
- волана е от "грешната" страна на колата :) (обръщането на движението незнам дали може да ми го направят без негативни последици в БГ и съответно колко ще ми струва тази екстра)

На първо четене това са нещата които ми се въртят в главата. Ако някой има някаква инфо за минусите ще съм много благодарен а и всякакви коментари са добре дошли защото ако се реша на този вариант неизвестните ще бъдат страшно много и освен ако не ме пратят в командировка в Япония и сам да си я натоваря на контейнер мисля че ще бера много ядове докато я докарам до бг и я вкарам в употреба.

Нед Юни 09, 2013 9:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 121
Автомобил: Subaru Legacy
Телефон: 0887806304
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Според мен си вкарваш таралеж в гащите, ако си вкараш кола с дясна дирекция, но всеки си преценява! :cool:
С нашите "майстори" според мен ще имаш доста главоболия, а относно шипинга си мисля, че ще ти излезе скъпичко после и мито ще имаш да плащаш.

Успех с търсенето.

https://protektoperfekto.bg/product-category/avtoaksesoari/

Нед Юни 09, 2013 10:12 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 110
Автомобил: Legacy 2.5 GX AT 2001
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей, колега.

Струва ми се интересно начинанието ти и ти желая успех. В един съседен форум има подобна тема за автомобили втора ръка, които се внасят от Япония.
Това е линка към темата- http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php? ... a&start=30
Надявам се човека все още да се занимава с внос на автомобили от Япония, да е коректен и да ти отговори на въпросите.
Пък после ако има развитие ще чакаме да разказваш. :)

Поздрави.

Нед Юни 09, 2013 11:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Заслужава си да вкараш някое Спек Ц или S20.., иначе не вярвам да си струва разправията за Аутбек.

Нед Юни 09, 2013 11:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bubaru написа:
Заслужава си да вкараш някое Спек Ц или S20.., иначе не вярвам да си струва разправията за Аутбек.

Като се знае ,че в Англия е пълно с JDM според мен е напълно излишно това приключение.
На западния остров цените са добри,а и колите си стават предвид мрежата от полицейски камери по пътищата
почти няма места(освен по писти) където да умориш някоя машина.
Успех.

Пон Юни 10, 2013 8:14 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 126
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
Като оставим настрана разходите по докарването, десния волан и обръщането му компрометират покупката напълно! Хем ще ти вземат много пари за обръщането, хем няма да го направят като хората и ще си биеш главата после!

Пон Юни 10, 2013 8:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако държиш на обръщането е кофти. Според мен не е гадно да се кара кола с десен волан, сега тук гледам в Монголия и почвам да си мисля че към 50-60% от колите са с десен волан, а движението е като при нас и нямат проблеми. За докарването мисля че има и вариант ако си ентусиаст можеш и сам да си я докараш на ход, познавам хора които са го карали този маршрут, отнема около 2 месеца път, но трябва да си сериозен. Дори днес се запознах с един 65 годишен Чех, пътува си със Фиат Дукато от Чехия до Монголия и ще се връща. Лесно няма

Пон Юни 10, 2013 6:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А, ако ще плащаш Акциз, Мито, и транспорт, Ами... поръчаи си я от Америка, и ще си е с нормален волан.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Вто Юни 11, 2013 10:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
С нормален волан - САЩ или Канада , един от най-големите пазари в света, но дали си струва? В Европа има доста стари коли и читави Италия, Германия, Австрия Швейцария ...
За десен волан - В Англия се внасят много JDM, пазара е доста по-голям от нашия , има огромен избор и е най-близко, много по-малко разправии колата е внесена и само остава да си я докараш,

Вто Юни 11, 2013 11:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 129
Автомобил: Легаси '99, 2.5, седан
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Австрия, Италия...читави коли :-? много трудно!

Вто Юни 11, 2013 11:48 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 280
Автомобил: subaru STI GRB
Рейтинг: 55
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
www.tradecarview.com
И аз исках,но не може да го регистрираш после.
Единствено може после всичко да прехвърлиш на някое купе от БГ.

Вто Юни 11, 2013 11:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 136
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
yasobg написа:

Колега, стига с тея митове и легенди. Не можеш да характеризираш отношението на една цяла нация към автомобилизма и грижите, които полагат за возилата си с една дума. Същото важи и за автора на темата. Както там, така и навсякъде, има хора, които си гледат и обичат колата, и такива, които просто я карат до разпад. Колите от Италия в по-голямата си част имат предимството да нямат ръжда, което поне за мен е важно. Все пак не си купуваме нови коли, нормално е да има нещо за правене, но ако си мислиш че кола от Япония ще бъде в по-добро състояние от тези на европейския пазар, според мен се лъжеш, или поне няма да си заслужава усилието и ходенето по мъките за внос регистрация и обръщане на волана. С две думи: няма евтино и хубаво, поздрави :beer:
ПП За протокола, каква точно кола си търсиш като година, модел и пари. И нищо ли не ти хареса от форумната секция продава автомобили и авточасти, защото поне от тук можеш да си на 99% сигурен, че ще попаднеш на кола на ентусиаст.

Вто Юни 11, 2013 3:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
spit_fire написа:
yasobg написа:

Колега, стига с тея митове и легенди. Не можеш да характеризираш отношението на една цяла нация към автомобилизма и грижите, които полагат за возилата си с една дума. Същото важи и за автора на темата. Както там, така и навсякъде, има хора, които си гледат и обичат колата, и такива, които просто я карат до разпад. Колите от Италия в по-голямата си част имат предимството да нямат ръжда, което поне за мен е важно. Все пак не си купуваме нови коли, нормално е да има нещо за правене, но ако си мислиш че кола от Япония ще бъде в по-добро състояние от тези на европейския пазар, според мен се лъжеш, или поне няма да си заслужава усилието и ходенето по мъките за внос регистрация и обръщане на волана. С две думи: няма евтино и хубаво, поздрави :beer:
ПП За протокола, каква точно кола си търсиш като година, модел и пари. И нищо ли не ти хареса от форумната секция продава автомобили и авточасти, защото поне от тук можеш да си на 99% сигурен, че ще попаднеш на кола на ентусиаст.

Относно колите от Италия искам да ти кажа че варианта да намериш добър екземпляр е като игла в купа сено. 99% от колите им са с превъртяни по 100-200 000 км , понеже са мърлячи броните са им целите издрани и очукани (по скоро не че са марлячи а това там е нормално всеки да паркира и тръгва по слух, само луксозните коли се паркират в гаражи всичко друго е по улиците и за тях е нормално да се наместваш броня в броня и за тях това е not a big deal)
Относно това какво си търся е : Аутбек след 2003-2004 , без газова уредба с автоматични скорости и мулти волан.
За факта че няма как да е хубаво и евтино е така, но понеже не съм на зор и не виждам зашо трябва да дам 20-22 000 за желаната от мен кола, като мога да изчакам и да търся 4-5-6 а може и 9 месеца и да си намеря добър екземпляр който след всички такси, регистрации и ремонти да ми легне на 15к ?
Парите си ги изкарвам с доста труд и нерви и не мися че заради едната припряност трябва да дам няколко хилядарки с повече , като мога да изчакам и да намеря колата която най ми харесва и ще си дам парите с радост.

Вто Юни 11, 2013 4:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59
Отговори с цитат
Колега, желая ти много търпение и късмет в търсенето! На 09.06. станаха точно девет месеца от моето търсене на Аутбек 2.5, производство след 2004 година. Нашият пазар го отписах още в началото. Имам приятел който от 20 години е в бизнеса с коли и с негова помощ търся в Германия, Швейцария и Северна Италия, бюджета ми е 8500 евро и до този момент не съм попаднал на нито една свястна кола. А за колите от Италия бих добавил и някой предимства- колкото и бързо да шофират местните, все пак нямат аутобани където техните колеги от Германия буквално натискат педала до тенекията (лични наблюдения), в Италия и студените стартове на двигателя при твърде ниски температури са нищожни.....обаче отново от лични впечатления ще добавя, че италианеца които продава читав автомобил не отстъпва от цената също като германеца.

Вто Юни 11, 2013 4:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 151
Автомобил: Outback 3.0 H6 04
Рейтинг: 69
Отговори с цитат
Интересно какво за вас е читава кола на 9-10 години?Първото си Субару купих през 2007 директно от Милано на 194000 км след лични преговори с продавача - колата е чукана от градушка и беше с пукнат фар - "големи проблеми" за българския купувач,цената беше сравнително ниска за момента и отстъпка не ми направиха,въобще първия ремонт по тая кола беше след 50000 навъртяни километра из България - биалетки,след това смених кабели на свещите,лагер на едно колело и задни амортесьори/освен консумативите/ и така си я карам и до днес вече над 170000 км.
Тия дни след 1-2 месеца оглеждане купих Аутбек 3,0 2004 г/за доста по-малко пари отколкото колегата е подготвил за двигател 2,5/ по същата схема,от някакво село над Леко - сервиз на Субару,да отстъпка в цената почти нямаше,да от единия комплект гуми нищо не става за което бях добросъвестно осведомен,да салонът е леко захабен,да бронята е одраскана,огледът откри два тампона за смяна и потвърди,че колата е поддържана грамотно - друго всичко работи,поне за момента без проблеми - надявам се да излезе поне толкова здрава колкото "проблемния,чукан от градушка Форестър".
Единствено съм съгласен, че кола от случаен търговец в България не се купува - те всички търсят ниската цена и добър външен вид ,а чак след това гледат как да маскират проблемите.

Вто Юни 11, 2013 7:44 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Dorian написа:
[color=#408000]- на колата ще трябва да се плаща шипинг, мито, акциз и ддс (което незнам колко може да ме натовари)

Ето тук е интересно. Шипинга може да ти излезе почти колкото колата, ако не и повече. Центите обявени в мазда форума са от преди инвазията на сомалийските пирати. Към момента контейнеровозите и автомобиловозите са вдигнали доста навлата, застарховките и рисковете по доставката. От Япония до Европа се минава през Суецкия канал и дефакто през Сомалия. Определено от Америка ще ти излезе по изгодно. Поздрави.
п.п. А ако решиш да обръщаш и дирекцията, отиваш на безмислена покупка. :idea:

Чет Юни 13, 2013 10:22 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
BLUE 1 написа:
Колега, желая ти много търпение и късмет в търсенето! На 09.06. станаха точно девет месеца от моето търсене на Аутбек 2.5, производство след 2004 година. Нашият пазар го отписах още в началото. Имам приятел който от 20 години е в бизнеса с коли и с негова помощ търся в Германия, Швейцария и Северна Италия, бюджета ми е 8500 евро и до този момент не съм попаднал на нито една свястна кола. А за колите от Италия бих добавил и някой предимства- колкото и бързо да шофират местните, все пак нямат аутобани където техните колеги от Германия буквално натискат педала до тенекията (лични наблюдения), в Италия и студените стартове на двигателя при твърде ниски температури са нищожни.....обаче отново от лични впечатления ще добавя, че италианеца които продава читав автомобил не отстъпва от цената също като германеца.

Колега като имаш такъв жокер (човек който се занимава с това от 20 години ) какво ще кажеш за това на първо четене. Изглежда ок но понеже е италианка нещо ме човърка отвътре. Иначе като цяло е кола която бих си взел.

http://www.autoscout24.it/Details.aspx? ... asrc=st|as

Чет Юни 13, 2013 12:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Dorian днес гледах два аутбека докарани от Италия и в същият ценови диапазон като тази от линка, и двата на снимките изглеждаха чудесно, но на живо са пълна скръб, отвън бяха пребоядисвани и доста лачени, но като се загледаш в детайлите се виждат замаскираните километри на колата, счупени щипки по пластмасите, разминавания в ъглите на калници и капака, липсваха им поддвигателните кори и т.н. Пак ще се повторя, намират се добри коли и от Италия,но хората си гонят цена. За съжаление днес отново се убедих, че Аутбек след 2004 година в рамките на 5~6К евро не може да покрие моите критерии и очаквания, но след като се купуват, явно си имат пазар.

Чет Юни 13, 2013 1:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 171
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2000 г.
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз вече съм с 3 италианки и от двете аудита съм много доволен,Субаруто вчера го взех от пълно обслужване и майстора каза че колата е гледана,единствено свещите бяха заминали и пресните накладки.Задните са нови въздушен филтър нов но пак го смених ме защото го бях купол,антифриза чист но и него смених,дв.масло бистрота и гъсто и него смених,остана маслото на автомата и деференциалите който са чисти и в нормирам но тях другия месец.Гледах едно Швейцарско което беше леш,не мога да разбера какво се плашите от лошите от Италия.Според мен кола втора употреба си е чист комар без значение от къде е.

Чет Юни 13, 2013 5:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
мъро написа:
Аз вече съм с 3 италианки и от двете аудита съм много доволен,Субаруто вчера го взех от пълно обслужване и майстора каза че колата е гледана,единствено свещите бяха заминали и пресните накладки.Задните са нови въздушен филтър нов но пак го смених ме защото го бях купол,антифриза чист но и него смених,дв.масло бистрота и гъсто и него смених,остана маслото на автомата и деференциалите който са чисти и в нормирам но тях другия месец.Гледах едно Швейцарско което беше леш,не мога да разбера какво се плашите от лошите от Италия.Според мен кола втора употреба си е чист комар без значение от къде е.

Колега, никой не се плаши от колите с произход Италия, но когато избираш от предлаганите екземпляри с най-ниска стойност трябва да приемеш повечко компромиси. Във форума има доста фенове с Аутбеци от 2004~5~6 година, силно се съмнявам някой да продаде колата си за 12000 лева само защото новият внос от Италия идва на подобна цена. За мен специално аргументите им, са ми напълно ясни и без да съм ги чул.

Чет Юни 13, 2013 8:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема